Wedstrijdverslagen 20/21-10-2012

SWI Harelbeke - KVVC 1-1 ( SS 2-3)
2de ronde Beker van België

Niet te onderschatten verplaatsing naar Harelbeke voor deze bekerwedstrijd naar SWI Harelbeke, spelend 1 reeks hoger in de nationale A1 reeks, wel helemaal onderaan geklasseerd met 0 punten. Miezerig weertje, vettig hobbelig veld, kortom zeker geen ideale omstandigheden.
Toch deden beide ploegen hun best en maakten er een spannende wedstrijd van die beide kanten uitkon. 2 ploegen die er vol voor gaan en in de 5’ een 1ste vrije trap van Wannes die over gaat. 10’ Dali zet goed druk, komt in balbezit, trapt op doel maar op de keeper. 11’ gevaar van de thuisploeg, maar het schot gaat in het zijnet.16’ Brengt Andreas Dali alleen voor de keeper, maar de vrouwelijke scheids fluit onbegrijpelijk af voor buitenspel. Het spel blijft goed weg en weer gaan zonder echt grote kansen door 2 sterk spelende verdedigingen. 27’ vrije trap Dobbe, Dali pikt op, draait en haalt uit, mooie redding van de keeper die de bal over duwt. 29’ mooie trap van de thuisploeg, Thomas met een mooie redding. Harelbeke dreigt nog enkele keren langs de linkerkant, maar een goed ingevallen Styn staat telkens goed opgesteld.34’ corner Harelbeke, Thomas kan afweren, bal tegen de paal en gelukkig kan Robbe de bal nog wegtrappen. 35’ mooie voorzet Dobbe, Ruben kopt de bal binnen, 0-1 denkt iedereen maar terug keurt de scheids het doelpunt af voor buitenspel die blijkbaar alleen zij maar gezien heeft. Ruststand 0-0.

2de helft speelt zich meer en meer af op de helft van Harelbeke, dat er wel probeert snel counterend uit te geraken. Weinig kansen want de thuisploeg houdt achteraan alles goede dicht. 48’ staat het toch verrassend 1-0 voor de thuisploeg. Schot op doel dat thomas laat lopen omdat het naast gaat, bal komt echter op een kluit terecht, verandert van richting en gaat binnen. Even later Dali schuin alleen voor doel, maar hij trapt voorlangs. 55’ een erg bedrijvige Wannes met een bal tegen de paal.60’ Jessy in de hoek naar Andreas, uit een heel scherpe hoek wil hij voorzetten maar de bal draait over de keeper mooi binnen en meteen de verdiende 1-1, wel met een Lucky goal maar die tellen ook. KVVC blijft gaan voor het winnende doelpunt maar Dali mikt nog eens voorlangs, Ruben kan net niet bij de bal om af te werken zodat de wedstrijd afgefloten wordt op een gelijke stand. Strafschoppen meten dus de beslissing brengen. Thuisploeg start 1-0, Ruben mooi de 1-1, thuisploeg 2-1, Thomas de 2-2, thuisploeg mist door redding Thomas, Hubert (winnaar op training) mist, Thomas redt, Andreas scoort 2-3, thuisploeg mist zijn laatste strafschop zodat de kwalificatie voor de volgende ronde een feit is na een echte bekerwedstrijd. Jessy mist nog de laatste strafschop, maar deze had toch geen belang meer. Een mooie overwinning tegen een sterke, goed voetballende ploeg die onze jongens zeker deugd doet. Volgende zaterdag terug een moeilijke opdracht voor de competitie thuis tegen Oostkamp, waar in de voorbereiding maar nipt tegen gewonnen werd.

Speelden voor NU15: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Styn Devlieger, Wannes Dhert, Stekelorum Dobbe, Kinget Louis Ballieul Dali, Verstraete Ruben, Lanssens Niels, Hillewaere Sies, Decock Andreas(1), Vanderbiest Maxime.

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSV Oostkamp
Eindstand: 7-0 (2-0)

Oostkamp, de laatste weken niet goed bezig, was zeker van plan om zich te hervatten en bood vooral in de 1ste helft stevig tegenstand aan onze jongens. 2’ Wannes met goede druk op de tegenstander, verovert de bal maar knalt over. 6’ slechte uittrap van Thomas in de voeten van een bezoeker die dadelijk op doel trapt maar gelukkig naast. 8’ schot van Dali op de keeper, bal zonder erg in het gezicht van de keeper en veel gelach op de bank, bal gaat naar rechts, mooie voorzet Dobbe en Dali kopt juist naast. 10’ vrije trap Robbe, Andreas mooi vrijgelopen aan de 2de paal kopt naast. 12’ Maxime aangespeeld op links, mooie actie, voorzet naar de 2de paal waar Dobbe komt ingelopen en in doel kopt maar geen doelpunt door een prachtige redding van de keeper. 15’ terug een erg mooie actie van Maxime, 3 man uitgespeeld maar dan de verkeerde keuze door op doel te trappen in plaats van breed te leggen voor de vrijstaande Dali. 16’ corner Dobbe, Andreas kop op doel maar op de keeper. 19’ is het Wannes die van op zo’n 25meter een vrije trap hoog in doel schiet en zo de verdiende 1-0 vastlegt. Oostkamp probeert terug wat druk te zetten, veelal met een lange bal maar Robbe en Hubert staan centraal achteraan erg sterk te spelen, zeer goed geholpen door Jessy, Styn en Ronald. 26’ bal op rechts bij onze kwieke Sies, terug een scherpe voorzet die tot iedereens verrassing rechtstreeks binnengaat en meteen 2-0. 32’ oprukken van Jessy, bal tot bij Niels die mooi kan voorzetten maar Dali kopt net naast. Ruststand 2-0. Rustig begin van de 2de helft, goede controle over de wedstrijd en 1ste mooie actie in de 42’ als Robbe eruit komt, combinatie met Dali maar Robbe zijn schot mist kracht na zo’n lange inspanning.
48’ doorsteek van Dali naar Ruben, verdediger kan nog net ontzetten, bal bij Maxime en terug een mooie redding van de keeper. 53’ de verlossende 3-0 na terug een vrije trap van Wannes die over de keeper mooi binnengaat. 55’ Sies met een voorzet, keeper kan niet bij de bal en natuurlijk staat Dali op de juiste plaats om de 4-0 binnen te trappen. Daarna wat concentratieverlies bij KVVC en enkele kansen voor de bezoekers, maar Thomas staat sterk te keepen en houdt alles tegen, soms met wat geluk erbij. 60’ uittrap Thomas, bal bij Dali die op Ruben aanspeelt, Ruben draait zich mooi vrij maar trapt op de keeper. 61’ een voorzet van Andreas en Dali kopt de 5-0 binnen.65’ mist Oostkamp een grote kans, snelle counter KVVC, voorzet van assist-Sies en Ruben kan de 6-0 binnentrappen. 67’ krijgt Louis eindelijk ook eens de kans om een vrije trap te nemen en aangemoedigd door de bank trapt hij de vrije trap rechtstreeks binnen over de sterke, maar een beetje kleine bezoekende keeper. Eindstand 7-0, overdreven nederlaag voor de moedige bezoekers na een redelijke partij van onze NU15 die zeker nog beter moeten kunnen. Volgende week een moeilijke verplaatsing op het programma naar KVK Ieper.

Speelden voor NU15: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Styn Devlieger, Wannes Dhert(2), Stekelorum Dobbe, Kinget Louis(1), Ballieul Dali(2), Verstraete Ruben(1), Lanssens Niels, Hillewaere Sies(1), Decock Andreas, Vanderbiest Maxime.

Eindstand: 5-0 ( 1-0)

Je kan zeggen :” eindelijk loon naar werken” Een eerste helft waar goeie momenten nog te vaak werden afgewisseld met minder prestaties. Inzet in eerste helft was beter dan vorige wedstrijden maar kon nog beter. Die mindere periodes moeten nog verdwijnen. Toch was, zoals het eerste doelpunt, mooi voetbal te bewonderen. 1 – 0 was dan ook over verdiend bij de rust.

Tweede 40 minuten was beter wat inzet en duelkracht betrof, iets wat resulteerde in nog meer balbezit en uitgespeelde kansen. De kleine kansen die Oostkamp kreeg waren op een hand te tellen en werden goed ingeschat door de keeper en zijn verdediging. Ons middenveld onder leiding van James speelde vandaag niet steeds door het midden en zorgde dus voor afwisseling in het spel. Onze buitenspelers zowel voor als achter zorgden gedurende voor een groot veld in Balbezit. Goede prestatie dus van onze jongens en een 5 – 0 deugddoende einduitslag. Dante(2), Joost (2)en Zino(1) scoorden. Zino die als speler van de” bijzondere” onze groep kwam vervolledigen solliciteerde zeker met zijn sterke invalbeurt voor een vaste stek bij de NU16.

KRC De Panne

Door het algemeen forfait van SK Spermalie moesten onze reserven dit WE niet aantreden.

1ste Elftal
KFC Houthem - KRC De Panne
Eindstand: 4-4 ( 2-1)

Na een weekje competitieonderbreking door de staking van de scheidsrechters moest ons 1ste elftal terug op verplaatsing naar FC Houthem, provincie Henegouwen dus en gekend voor een fanatiek thuispubliek. Afwachten dus wat het zou worden zonder de geelgeschorste Sammy Luchie, de langdurig gekwetste Alex Leloet en Ferre Verdonck op reis.

Op een moeilijk bespeelbaar veld begon KRC sterk aan de wedstrijd. In de 2’ al strandde een shot van Kevin Desaver na een individuele actie op de doelman. Dezelfde Desaver kreeg in de 18’ nog een mooie kans, maar vond opnieuw de doelman in de weg. De Panne verloor na het eerste kwartier de greep op de wedstrijd en Houthem kon enkele keren gevaarlijk dreigen. In de 20’ een gevaarlijke corner van Houthem, slechte dekking van onze verdedigers waardoor de vrijstaande Bossier de 1-0 kon binnenkoppen. KRC was de pedalen wat kwijt en het was Houthem dat zijn kans rook. In de 24’ bereikte een scherpe center van op links opnieuw het hoofd van Bossier en die kopte de 2-0 binnen. Na de 2-0 kantelde de match en begon KRC scherper te spelen. Dat leidde tot enkele kansen van onder meer Simoen en Ameloot en in de 35’ tot de 2-1. Een vrije trap van Sam Mortier botste vlak voor de doelman in de modder en bleef hangen, waar een goed gevolgde Maxim Simoen hem binnentikte. Mortier dreigde in de 40ste minuut nog met een shot, maar dat ging net over.

Na de koffie begon KRC met veel moed om de achterstand op te halen. In de 53’ kreeg De Panne waar het recht op had, een harde vrije trap van kapitein Jelle Wils werd door de doelman gelost en Sam Mortier kon de gelijkmaker binnentrappen, 2-2. Meteen het begin van een dolle 6 minuten. In de 57’ bracht Jelle onze ratjes op een 2-3 voorsprong met een mooi kopbaldoelpunt op corner. En twee minuten later kon Maxim Simoen met een prachtige trap de 2-4 scoren na een lange bal van Jelle Wils. Na de 2-4 trok KRC zich teveel terug en zo kwam Houthem terug in de wedstrijd. In de 77’ stond het terug 3-4, een vrije trap van Alexandre Lepercq ging los door de muur heen en onze doelman Tom Winnock was kansloos. De thuisploeg geloofde terug volop in de overwinning en na een domme tweede gele kaart voor Tom Ameloot in de 80’ kwam KRC er helemaal niet meer uit. In de 82’ was de 4-4 een feit, een lage vrije trap van opnieuw Lepercq botste op het slechte veld en verraste onze doelman. Tom hield Houthem nog met twee mooie reddingen van de 5-4, en Klaas Dekeyser kreeg in de laatste minuten via een scherpe voorzet nog een reuzekans op de 4-5, maar hij probeerde eerst nog de bal te controleren in plaats van meteen van dichtbij te trappen.

Al bij al een billijk gelijkspel, natuurlijk jammer na een 2-4 voorsprong uit handen gegeven te hebben, waardoor Woesten en Heuvelland nu met evenveel punten naast KRC op de 1ste plaats komen. Volgende zondag staat een thuiswedstrijd tegen titelfavoriet FC Woesten op het programma waar het deze week wel onrustig was wegens het ontslag van de voorzitter en financiële problemen.

Speelden voor KRC: Tom Winnock, Kevin Deman, Manu Jullien, Ludovic Lecat(28’Dries Schoolaert), Jelle Wils(1), Xander Lehouck, Guillaume Werquin(70’Klaas Dekeyser), Tom Ameloot, Sam Mortier(1), Maxime Simoen(2), Kevin Desaever(48’Jensi Sunardi)

Reservedoelman Denny Sneyaert bleef op de bank.

Er was geel voor Guillaume Werquin ( Spelbederf ) en 2x geel voor Tom Ameloot (bal wegtrappen en overtreding) die daardoor geschorst is voor de wedstrijd tegen Woesten.