Wedstrijdverslagen 22/23-09-2012

NU 15 KVVC – Dosko Sint-Kruis
1ste ronde Beker van België
Eindstand 11-1 ( 5-1)

lste ronde van de Beker van België op het programma voor onze U15, een op papier gemakkelijke opdracht tegen de gewestelijke knapen van Dosko Sint-Kruis.

Slappe start van onze UI5 en in de 3' krijgen de bezoekers de eerste doekans. Te ver van de man afspelen, zo veel ruimte weggeven, een goed schot maar een redding van doelman Thomas. 7' eerste doelpoging KVVC, schot van Dobbe en een mooie redding van de bezoekende keeper. 9' snelle counter van Dosko, Ronald achteraan alleen zonder enige dekking, gelukkig wordt de actie afgerond met een slechte pas want nog 2 Dosko-ers vrij voor het doel. KVVC begint nu toch wat meer wakker te worden en in de 11' staat het 1-0, Ruben scoort het openingsdoelpunt na een pas van Maxime. 15' is het Dobbe die mooi afwerkt na een mooie assist van Ruben. 18' diepe bal centraal van de bezoekers, terug geen dekking, een niet meespelende doelman Thomas twijfelt om al dan niet uit te komen en de bal wordt gemakkelijk naast hem binnen geplaatst. 21' loopt KVVC terug uit tot 3-1 met een doelpunt van Dali. 23' krijgt Andreas alle ruimte om door te gaan en zo staat het 4-1. 33' mooie combinatie Jessy-Dali, Dali loopactie naar buiten, Jessy komt naar binnen en scoort de 5-1, meteen ook de ruststand, na een slappe lste helft. Meer scherpte gevraagd in de 2de helft en dat heeft dadelijk resultaat want na 30sec een erg mooie, snel uitgevoerde aanval met Andreas op links door, goede voorzet en Dali kopt de 6-1 binnen. Jammer genoeg dommelt KVVC dan terug weer in, te trage opbouw, te veel lopen met de bal, geen korte dekking, weinig beweging, kortom niet goed dus voor deze ploeg. Enkel bij momenten dat er vlug gespeeld wordt, wordt de tegenstander hopeloos uitgespeeld. Zoals in de 50' met een erg mooie individuele actie van Ruben die een 3-tal bezoekers uitspeelt, mooie voorzet en een volledig vrijstaande Andreas kopt de 7-1 binnen. Na dit doelpunt toch een beetje beterschap met nog sneller voetbal tegen een tegenstander die niet meer wegkomt van zijn eigen helft. 58' terugspeelbal naar de keeper, Jessy zet goed druk, de keeper trapt tegen Jessy en Jessy kan zo de 8-1 scoren. 62' terug een mooie aanval, bal bij Ruben die alleen kan dor gaan en met een mooie lob over de keeper de 9-1 op het bord zet. 66' erg mooi afstandschot van Louis dat via de lat en de keeper in doel verdwijnt, 10-1.In de 68' wordt de eindstand vastgelegd op 11-1, terug na een mooie, snel opgebouwde aanval, Dobbe rechts in de hoek, balletje naar achter bij Andreas, bal bij Louis die aflegt voor Jessy die zo zijn 3de doelpunt van de wedstrijd maakt. Opdracht vervuld, verder naar de 2de ronde, maar een wedstrijd waar bij momenten toch veel te slap gevoetbald werd.

Speelden voor NU15: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy(3), Wannes Dhert, Stekelorum Dobbe(1), Kinget Louis(1), Ballieul Dali(2), Verstraete Ruben(2), Lanssens Niels, De Vlieger Stijn, Decock Andreas(2), Vanderbiest Maxime.

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
SC Wielsbeke - KVV Coxyde
Eindstand: 0-5 ( 0-3)

Mooi voetbalweer voor de verplaatsing naar Wielsbeke, waar gespeeld werd op een droog, hard liggend terrein maar redelijk goed bespeelbaar. Aarzelende start van KVVC want het is de thuisploeg die de 1ste kans krijgt in de 2’ maar de bal wordt op Thomas getrapt. Dadelijk erop 1ste kans van KVVC, schot van Andreas, dat over gaat na een pas van Dali. 4’30 terug de thuisploeg, maar 2x geblokt door onze verdedigers. 6’ mooie doorsteek van Andreas naar Ruben die op doel kan trappen maar de sterke thuiskeeper kan met zijn vingertippen nog in corner duwen. 7’ mooie voorzet van Louis en Dobbe trapt erg mooi de 0-1 op het bord. Dadelijk erop moet Thomas goed tussenkomen op een aanval van Wielsbeke, maar dan neemt KVVC de match in handen en wordt er sneller gespeeld en gecombineerd. 11’ vrije trap Wannes, mooi voor doel gegeven, Niels kan trappen maar een redding van de keeper. KVVC blijft de wedstrijd controleren en in de 23’ terug een snelle combinatie, Ruben zet voor van op links, Andreas kan op doel trappen maar terug een save van de keeper.26’ Dali door, keeper kan wegtrappen maar onderschept door Ruben, schot gaat juist naast.27’scherpe voorzet van Dobbe door een thuisspeler tegen de onderkant lat getrapt en de bal terug het veld in. 28’ Maxime mooi diep in de hoek naar Andreas, voorzet naar de sterk spelende Ruben en het staat 0-2. 30’ mooie voorzet Dali, Andreas trapt over. Het is Ruben die in de 34’ de ruststand op 0-3 brengt, match dus al gespeeld aan de rust. 40’ verre uittrap Thomas, Dali alleen door, geraakt voorbij de keeper en het staat 0-4. 44’ tegenaanval van de thuisploeg, maar het schot op doel gaat naast.
48’ terug een mooi opgebouwde aanval, Jessy met een mooie wegdraaiende voorzet maar de bal wordt nog weggetrapt.54’ n erg mooie individuele actie van Dali, voorzet naar Maxim die op de keeper trapt, afgeweerde bal komt bij Niels terecht die de 0-5 op het bord trapt.57’ terug een mooi opgebouwde en snelle aanval, besloten met een schot van Robbe dat jammer genoeg hoog boven doel buiten gaat.60’ één van de weinige kansen van de thuisploeg in de 2de helft maar Wannes aan een sterke 2de helft bezig komt nog op tijd tussen. 65’uitgooi Styn naar Ruben, Jessy de hoek in, mooie voorzet, Dali net niet bij de bal, Maxime legt af voor Niels die op de keeper trapt. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 0-5 eindstand, 12 op 12 voor onze U15 en alleen leider door de nederlaag van Racing Waregem op KV Oostende. Wedstrijden waar bij momenten erg snel combinatievoetbal gebracht werd, maar met nog te veel momenten waar op het tempo van de tegenstander gespeeld wordt. Werkpuntje dus!!!! Volgende week terug op verplaatsing, nu de altijd moeilijke verplaatsing naar het stevige SK Eernegem waar onze jongens zeker op hun scherpst zullen moeten staan.

Speelden voor NU15: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Wannes Dhert, Stekelorum Dobbe(1), Kinget Louis Ballieul Dali(1), Verstraete Ruben(2), Lanssens Niels(1), De Vlieger Stijn, Decock Andreas, Vanderbiest Maxime.

Gewestelijke knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSV Diksmuide
Eindstand: 8-1

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Eindstand: 3-1 (2-1)

Onverdiende nederlaag die we zelf in de hand werkten. KVVC zocht te veel de lange bal. Wanneer we dan toch probeerden te combineren was er te veel balverlies. Te veel ballen in het wilde weg getrapt zonder samenwerking te zoeken enz. enz. enz. Wielsbeke scoorde 3 maal uit 5 kansen. Wij 1 keer op 2 kansen. Onbegrijpelijk wanneer je het meeste balbezit hebt. Gewoon een off day gaan we maar zeggen. Het feit dat we de twee Maximes en Jelle moesten missen, deed er natuurlijk niet goed aan. Maar eigenlijk moeten we dit tekort mentaal kunnen verwerken.
Zino die werd opgetrommeld bij de bijzondere en was zeker geen minpunt.Het wederoptreden van Wout was niet gemakkelijk voor hem. Allemaal excuses voor onze zwakke prestatie.

Alleen nog melden dat het Joost was die de eer redde maar ook weer de bank moest opzoeken met blessure.

Eindstand: 3-3 ( 3-1)

Dit weekend stond de wedstrijd tegen Bulskamp B op het programma, dit zijn de overgebleven mannen die vorig jaar nog in vierde provinciale A speelden. Na een jaar blessureleed, was Niels Dumon er voor het eerst terug bij. Beide ploegen beginnen scherp aan de partij, maar het is KRC dat de bovenhand heeft. In de 10' resulteert dat in een 1-0 voorsprong na een mooie lob van Klaas. 5' minuten later staat het al 2-0. Peter en Dries Degraeuwe jagen goed door op de Bulskampse verdediging, Peter pakt de bal af en kan alleen op Tony Coutereel (ex-KRC) afgaan en hij legt de bal mooi naast de goalie. 20' afstandschot Klaas, mooi gepakt door de keeper. 21' eerste echte kans voor Bulskamp, maar hun spits kopt naast. 22' Peter stuurt Dries alleen op doel af, maar die mist de grote kans. Na het halfuur staat het al 3-0 voor KRC wanneer Peter weer alleen op doel kan gaan en opnieuw de bal mooi naast de keeper legt. 5 minuten later, mooi afstandsschot van Steve Roelens(ook al ex-KRC) maar gelukkig voor ons tegen de paal. In de 40' staat het 3-1 wanneer een Bulskampspeler de achterlijn haalt, simpel achteruit kan leggen en de spits al even simpel kan binnen tikken. Dit is ook meteen de ruststand. In de 2e helft zien we een gretiger Bulskamp, maar KRC kan het nog goed op slot houden. 55' is er toch opnieuw een kans voor De Panne maar Pita schiet naast. 65' mooie pas van Klaas naar Dries, maar die besluit opnieuw op de keeper. 2 minuten later schot van Pita, op de paal. 70' Bulskamp meer en meer in de match, wat resulteert in een dubbele kans maar gelukkig geen doelpunt. 75' staat het dan toch 3-2 na verkeerde communicatie in de KRC-verdediging. In de 80' staat het 3-3 wanneer Maarten de bal niet klem kan houden en een tegenspeler de bal simpel binnen tikt. Beide ploegen proberen nog maar het blijft bij de 3-3. Jammer, want een 3-0 voorsprong mag nooit weggegeven worden. Opnieuw was de 2e helft veel minder dan de 1e helft. Volgende week staat er de moeilijke verplaatsing naar Lombardsijde op het menu. Speelden voor KRC: Maarten Tempelaere, Dries Dawyndt, Jochen Van Isacker, Pierig Leloët, Sander Cuvelier, Klaas Dekeyser(1), Tyas Demuysere, Pieter-Jan Calcoen, Patrick Kaminski, Dries Degraeuwe, Peter De Buck(2), Pieter Geerts en Niels Dumon.

Speelden voor KRC: Maarten Tempelaere, Dries Dawyndt, Jochen Van Isacker, Pierig Leloët, Sander Cuvelier, Klaas Dekeyser(1), Tyas Demuysere, Pieter-Jan Calcoen, Patrick Kaminski, Dries Degraeuwe, Peter De Buck(2), Pieter Geerts en Niels Dumon.

SK Reningelst - KRC De Panne
Eindstand: 2-0 ( 1-2)

Een moeilijke verplaatsing op het programma voor KRC naar het mooie, nieuwe complex van medeleider SK Reningelst, ook goed gestart met een 9 op 9.

KRC start scherp en complexloos en in de 2’ een vrije trap van Ferre op links, Dries kan op doel trappen maar op de lijn wordt de bal weggewerkt, bal komt bij maxim die op doel kan koppen maar de bal wordt nog in corner verwerkt. 6’ Kevin Desaver stuurt Maxim in de hoek en Maxim trapt mooi gekruist de 0-1 op het scorebord. 9’ een voorzet-schot van de thuisploeg, doelman Tom kan in corner duwen. 12’ is het Maxim die Kevin door de verdediging stuurt, ook een gekruist schot maar dat aan de verkeerde kant van de paal buiten gaat. 13’ lange vrije trap Reningelst, Jelle mist half en half zijn interceptie, Tom kan met enige moeite in corner duwen. Corner wordt gegeven, wat te veel ruimte weggegeven en een verre trap die mooi in de hoek binnendraait, 1-1. 16’ vrije trap Ferre op links, Max kan afwerken op doel maar de keeper duwt in corner. Corner wordt gegeven, kopstoot van Maxim op goal maar de bal gaat nog via een tegenstander en al dan niet paal naast. 24’ terug vrije trap Ferre, rare capriolen met de bal, de attente Maxim kan net niet goed genoeg bij de bal om af te werken. 26’ mooie voorzet van op rechts, Dries kan mooi de bal controleren in de 16, trap op doel maar in het zijnet. 31” Ferre nogmaals met een vrije trap, bal verdwijnt tussen een aantal spelers door verrassend in doel en het staat verdiend 1-2 voor KRC.44’ nog eens de thuisploeg met een voorzet van op links, kopstoot aan de 2de paal maar al bij al gemakkelijk gepakt door Tom. Ruststand 1-2 na een sterke prestatie van KRC dat zeker meer verdiend had.

2de helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, KRC dat de wedstrijd goed onder controle houdt zonder echt in de problemen te geraken. 54’ wordt mooi uitgevoetbald, Ferre kan Kevin Desaver alleen voor doel brengen maar die plaatst zijn bal jammer genoeg naast de paal buiten, hier moest de wedstrijd eigenlijk gespeeld geweest zijn. Beetje bij beetje komt de thuisploeg meer in de wedstrijd, KRC heeft het middenveld prijs en kruipt te veel achteruit. Iedereen voelt dat de gelijkmaker wel eens zou kunnen vallen en in de 75’ gebeurt dit ook. Bal geraakt maar niet weg achteraan en uiteindelijk wordt hij binnengetrapt. 78’ vrije trap Jelle, Sam in duel met de keeper blijft liggen maar gelukkig zonder erg, scheids lat doorspelen en Maxime schiet in de herneming hoog over. 80’ terug een heet standje voor het KRC-doel, 2 pogingen kort na elkaar maar gelukkig uiteindelijk afgeweerd. 88’ nog eens erg warm, corner voor Reningelst, kopstoot die door Ludo juist voor de lijn wordt weggehaald. 92’ nog een schot uit de 2de lijn dat juist naast gaat. Eindstand 2-2 in een wedstrijd waarin KRC in het 1ste uur eigenlijk de betere ploeg was, maar uiteindelijk gelukkig mocht zijn dat het uiteindelijk nog 1 puntje mocht meenemen naar De Panne.

Volgende week een mooie derby op het programma, thuis tegen VVG Alveringem waar enkele oud KRC’ers Tim Coutereel, Angelo Storm, Dries Decorte, Kevin Soutaer ( zoon van…) er zeker zullen op gebrand zijn om punten af te nemen van onze oudste Ratjes.

Speelden voor KRC: Tom Winnock,Sammy Luchie, Ludovic Lecat,Jelle Wils,Kevin Deman, Manu Jullien, Dries Schoolaert(88’Guillaume Werquin),Ferre Verdonck(1), Sam Mortier(86’Klaas Dekeyser),Kevin Desaver(76’ Xander Lehouck),Maxim Simoen(1)

Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.

Er was geel voor Lecat Ludovic,Luchie Sammy en Jullien Manu wegens spelfouten en voor Sam Mortier wegens protest.