Wedstrijdverslagen 27/28-10-2012

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVK Ieper - KVV Coxyde
Eindstand: 8-5 (1-2)

Wat eens moest gebeuren is gebeurd, aan de reeks niet meer verloren in competitieverband sinds 1/10/2012 kwam op het veld van KVK Ieper een einde. KVVC wel verzwakt door het ontbreken van Wannes en Louis. Het begon al slecht want in de 2’ al 1-0 voor de thuisploeg als Robbe nogal ongelukkig de bal van op de lijn in eigen doel trapt. KVVC komt moeilijk in de wedstrijd tegen een scherp spelende en fel jagende thuisploeg maar in de 13’ toch een mooie combinatie, maxime naar Ruben, mooie draaibeweging, bal mooi tussendoor voor de goed lopende Andreas en het staat 1-1. 16’ vrije trap van de thuisploeg, geen probleem voor Thomas. 22’ mooie aanval KVVC, Ruben kan op doel trappen maar de bal hobbelt tegen de paal. KVVC slaagt er niet in om de bal in de ploeg te houden, tempo ligt veel te laag en er wordt veel ruimte weggegeven maar in de 31’ staat het toch 1-2, mooi gegeven vrije trap van Robbe, Dali kan de bal mooi meenemen en beheerst afwerken. 33’ mooie combinatie Ieper, mooie lob over Thomas maar die kan gelukkig nog redden. Ruststand 1-2 na een matige 1ste helft.
2de helft start terug erg slecht want in de 36’ staat het 2-2 wanneer een afgeblokte bal ongelukkig over Thomas het doel ingaat. 41’ lange bal vooruit, Dali op snelheid door, thuiskeeper twijfelt, Dali eerst bij de bal en de bal rolt door het slijkerige veld tergend traag binnen en 2-3. 45’ mooi afgeblokt schot door Hubert dat in corner gaat, mooi gegeven corner die te gemakkelijk aan de 2de paal binnengekopt wordt,3-3. 47’ terugspeelbal Ronald naar Thomas, erg slecht ontzetten Thomas in de voeten thuisspeler die gelukkig naast besluit. Dadelijk erop Andreas op rechts naar Sies, mooie voorzet en Dobbe komt mooi ingelopen en scoort de 3-4. De voorsprong blijft terug niet lang op het bord want in de 52’ een domme en onnodige overtreding van Hubert in de 16, terechte strafschop, thomas machteloos en 4-4. 55’ buitenspel van Ieper, veel te vlug en slecht gegeven door Thomas, Ieper terug in balbezit en 5-4. 57’ staan de bordjes weer gelijk, vrije trap Robbe op links, mooi aangepakt door Dali en mooi in de draai binnengeschoten, 5-5 met een erg mooi doelpunt. Alles voor niets echter want de verdediging van KVVC laat zich in de 60’ terug wel erg gemakkelijk uitspelen en de 6-5 is een feit. Daarna worden achteraan wat risico’s genomen die echter ook afgetrapt worden zodat Ieper veel te gemakkelijk kan uitlopen tot 8-5.Ruben besluit kort voor het affluiten van de wedstrijd met een verre trap nog eens tegen de buitenkant kruising, maar de wedstrijd wordt uiteindelijk afgefloten op een 8-5 nederlaag na een vooral op verdedigend gebied een erg zwakke partij van KVVC.

Veel tijd om te treuren over deze nederlaag is er echter niet, want maandag komt Ieper op bezoek in De Panne voor de heenwedstrijd in de Beker van het Nieuwsblad en dan kunnen onze jongens hun misstap van vandaag rechtzetten, maar gemakkelijk wordt het zeker niet.

Speelden voor NU15: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Styn Devlieger, Stekelorum Dobbe(1), Ballieul Dali(3), Verstraete Ruben, Lanssens Niels, Hillewaere Sies, Decock Andreas(1), Vanderbiest Maxime.

Maandag 29/10/ 2012: KVVC- KVK Ieper 4-3 (2-3)
Heenwedstrijd Jeugdcup het Nieuwsblad

Na de 8-5 nederlaag in de competitie vorige zaterdag kregen onze NU15 2 dagen later al de kans om revanche te nemen tegen KVK leper en dit in de heenwedstrijd voor de Jeugdcup van het Nieuwsblad. KVVC, nog steeds zonder Wannes maar terug met Louis, start erg goed aan de wedstrijd, Ieper wordt op zijn eigen helft gedrukt met in de 2' al een kans voor Dali maar zijn schot wordt afgeblokt door de keeper. 4' terug een mooie actie, Dobbe met een mooie voorzet naar Dali die de keeper wil lobben maar de sterke bezoekende keeper kan in 2 keer redding brengen juist voor de lijn. Even later Ruben met een actie, maar net niet goed genoeg bij de bal om af te werken. 7' eerste gevaar van Ieper en dadelijk raak, snelle counter, verdediging geeft te veel ruimte weg en via de onderkant deklat gaat de bal binnen, 0-1 volledig tegen het spelbeeld in. 2 minuten later terug een snelle tegenaanval van leper, verdediging in snelheid genomen, slechte onderlinge dekking en het staat 0-2, een koude douche voor onze jongens. KVVC toont echter karakter en probeert Ieper onder druk te zetten. In de 13' komt Dali alleen voor doel, maar knalt hij recht op de keeper. In de erop volgende fase komt de bal terug bij Dali en ditmaal knalt hij mooi de aansluitingstreffer binnen. Maar in de 18' terug een snelle counter van Ieper, terug de verdediging in snelheid genomen en het staat 1-3. Terug een klap voor onze jongens, nu duidelijk wat aangeslagen en even later komt KVVC goed weg als een schot van de bezoekers tegen de deklat belandt. Gelukkig kan kapitein Andreas juist op het rustsignaal nog de 2-3 op het bord zetten. Deugddoende aansluitingstreffer en in de 2de helft kan KVVC Ieper nog veel meer onder druk zetten,Ieper dat verdedigend echter zijn centrum goed gesloten houdt, weinig ruimte en kansen weggeeft en steeds loert op de snelle counter. 37' mooi doorzetten van Dobbe, bal bij Stijn, voorzet naar 1ste paal maar niemand die inloopt. 44' pas van Jessy naar Niels, voorzet naar Dali die achteruit legt voor Ruben maar diens schot gaat naast. KVVC blijft Ieper terugdrukken en in de 60' eindelijk de verdiende gelijkmaker als na een goed gegeven vrije trap van Robbe, de bal bij Andreas komt die zich doorzet en de 3-3 op het bord zet. KVVC blijft doorgaan en het is niet meer dan verdiend dat een sterk spelende Dali in de 67' de 4-3 op het bord kan zetten. Ieper geeft zich nog niet gewonnen en prikt nog enkele keren gevaarlijk tegen, maar een alerte Thomas houdt de bezoekers van de gelijkmaker zodat de wedstrijd uiteindelijk afgefloten wordt op een 4-3 eindstand. Binnen 2 weken wacht natuurlijk een moeilijke terugwedstrijd met deze krappe voorsprong voor de jeugdcup tegen Ieper waar de mouwen serieus zullen moeten opgestroopt worden om de volgende ronde van de beker te halen. Toch een mooie overwinning van onze jongens, die de ploeg zeker terug vertrouwen moet geven want zaterdag wacht terug een moeilijke competitiewedstrijd met de komst van FC Izegem.

Speelden voor NU15: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Styn Devlieger, Stekelorum Dobbe, Ballieul Dali(2), Verstraete Ruben, Lanssens Niels, Hillewaere Sies, Decock Andreas(2), Vanderbiest Maxime.

Gewestelijke knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
SK Snaaskerke - KVV Coxyde
Eindstand: 9-0

Geen verslag ontvangen

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Eindstand: 7-3 (2-1)

Onze visieverantwoordelijken zullen waarschijnlijk niet geloven bij een 7-3 uitslag dat KVVC een goede match speelde en door omstandigheden het onderspit moesten delven. Maar zo was het nu eenmaal. Na 40 minuten stond het 2-1 en speelden de kustboys op enkele uitzonderingen na heel goed. Soms zie ik bij sommige spelers dat ze nog te voorzichtig voetballen, te weinig gretigheid tonen en niet genoeg geloven in eigen kunnen. Toch verdienden de kustboys meer dan een achterstand bij de rust.

Na de koffie en nadat Hannes definitief in de kleedkamer bleef met knie blessure, tikte KVVC de bal mooi rond. Ieper kon bijna niet bij de bal en toch na 5 minuten, en na de eerste aanval van Ieper moest onze keeper die gelobd werd zich weer omdraaien 3-1. KVVC Probeerde moedig om terug te keren maar kreeg volgende opdoffer te verwerken. Ward afgevoerd met ziekenwagen richting kliniek. Vreselijke rugpijn nadat hij slecht op de grond terecht kwam. Met tien man stond KVVC nog steeds zijn mannetje maar nu gingen verdedigers en keeper om beurt in de fout en al snel stond het 6-1 voor Ieper. En toen iedereen dacht dat we alles hadden gezien … rood voor Jelle, zelfs de staf van Ieper geloofden hun ogen niet. Verder dus met negen man en nog gingen de kopjes van KVVC niet naar beneden. We konden nog 2 x scoren met onze negen mensen en dwongen respect af van Ieper. Voetbal is zeker niet altijd eerlijk …

Eindstand: 3-2 (1-1)

Na een weekje rust na het algemene forfait van SK Spermalie, stond er deze week weer een match op het programma. Tegenstander van dienst was Houthulst, een subtopper in het klassement. Het is Houthulst dat het sterkst begint aan de match en na 5' moet doelman Arne een eerste maal redden wanneer een thuisspeler alleen op doel kon gaan, maar onze goalie pakt knap. 8' opnieuw Houthulst, KRC verliest de bal in de verdediging, de oranjehemden op Arne af en het staat 1-0, volledig terecht. 13' Dan toch een eerste maal KRC met Peter, maar zijn schot wordt gepareerd door de thuiskeeper. KRC komt stilaan beter in de match en dat resulteert ook in de 1-1. Na een actie op rechts komt de bal bij Peter en ditmaal besluit hij wel naast de keeper. Na de gelijkmaker volgen er weinig kansen, maar het is wel KRC dat de wet dicteert. 34' Nogmaals Peter, nu met een afstandschot maar net over. Grote kansen volgen er niet meer, dus logische ruststand, 1-1. In de 2e helft is het KRC dat het scherpst uit de kleedkamer komt maar het krijgt in de 50' het deksel op de neus. Een slecht schot van een thuisspeler draait uit op een perfecte voorzet en het staat 1-1. Drie minuten later, Matthias met een mooi schot op doel, keeper tikt weg maar Klaas kan net niet genoeg bij de bal om binnen te tikken. 59' afstandschot Pieter-Jan maar net naast. 62' Vrije trap van Jochen, Matthias loopt mooi in en komt voor de keeper en tikt de gelijkmaker binnen, 2-2. 65' Pieter-Jan pakt dom zijn 2e gele kaart wanneer hij de bal onnodig weg tikt, De Panne nog een goede 25' met z'n 10en. KRC is niet aangeslagen en blijft de betere ploeg. 68' Yensi naar Klaas, schot op doel maar in het zijnet. 78' dan toch eens Houthulst maar hun schot wordt afgeblokt en gaat over. 82' voorzet van links naar Klaas, die wordt omver geduwd in de bak maar onbegrijpelijk niet gefloten. Onmiddellijk de counter van Houthulst maar net op tijd weggekopt. 84' Opnieuw KRC via Yensi en Peter, bal voor naar Dries Dawyndt maar die raakt de bal niet goed genoeg om te scoren. 88' dé kans van de match, Peter alleen op doel, hij probeert de keeper te omzeilen maar dat lukt niet, weg kans. Aan de overzijde Houthulst met z'n allen op doel. In 1e instantie pakt Arne uit met een mooie redding maar de rebound wordt wel binnen gewerkt, 3-2. Een mokerslag van jewelste voor KRC. Dit is ook de eindstand. De eerste 10' niet meegerekend was KRC telkens de best voetballende ploeg. Er werd ook een uitstekende mentaliteit getoond en er werd gelopen tot de laatste minuut. Enkel de uitslag was niet positief.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Dries Degraeuwe, Jochen Van Isacker, Dries Dawyndt, Sander Cuvelier, Pieter-Jan Calcoen, Gilles Veranneman, Klaas Dekeyser, Matthias Croes(1), Peter De Buck(1), Yensi Sunardi en Thyme Allary.

KRC De Panne – FC Woesten
Eindstand: 2-3 (1-3)

Een topper op het programma voor ons lste elftal tegen medeleider FC Woesten, waar het intern gans de week onrustig was wegens financiële problemen. KRC zeker niet op zijn sterkst vandaag door de afwezigheid van Ludovic Lecat(gekwetst), Alex Leloet(langdurig gekwetst), Ferre Verdonck (werk) en Tom Ameloot(geschorst) Marnik Fieuw vierde zijn heroptreden na lange afwezigheid en nieuw in de selectie was KRC-jeugdproduct Tyas Demuysere.

Slechte start voor KRC want na l'30 staan de bordjes al 0-1, actie op rechts, schot op doel eerst afgeweerd door keeper Tom Winnock maar de afvallende bal wordt vanuit de 2de lijn erg mooi hoog in doel binnengetrapt. 3' mooie actie Maxim Simoen op links, hij wordt aangetrapt kan nog voorzetten, Sam Mortier kan volledig vrijstaand op doel besluiten maar de bal kan nog op de lijn weggewerkt worden, hier had het 1-1 moeten staan. Op de daaropvolgende corner van Sam Mortier komt Kevin Desaever mooi ingelopen, hij kan koppen maar zijn kopstoot gaat voorbij iedereen juist naast de paal buiten. 5' schot van Woesten uit de 2de lijn, parade van keeper Tom en Kevin Deman trapt de bal buiten, hoog en ver in de weide, voor er nieuw gevaar dreigt. Daarna valt de wedstrijd wat stil tot in de 17' als bezoeker Nuytten, met te veel gekregen ruimte, met een lage harde schuiver in de hoek de 0-2 voorsprong op het bord zet. 19' corner Kevin Desaver, bal in de kluts komt bij Maxim die op de keeper besluit. 28' vrije trap, enorm mooi binnengetrapt door Sam Mortier, meteen de verdiende aansluitingstreffer voor l-2. Weinig uitgespeelde kansen tegen een defensief goed georganiseerd Woesten, in de 41' toch een schot van op de rechterkant van Kevin Desaever, bal die met enige moeite door de imposante Woestenkeeper kan gepakt worden. In de extratijd van de 1ste helft nog een actie van Woesten op links, voorzet, Marnik Fieuw kan niet goed bij de bal en Anthony Barbier staat klaar om de 1-3 ruststand vast te leggen. Een koude douche zo vlak voor het rustsignaal.

2de helft zien we het debuut van Tyas Demuysere in de plaats van Marnik Fieuw en het dient gezegd, Tyas deed het sober en goed. 47' vrije trap Kevin op rechts, bal aan de 2de paal waar Xander op de keeper besluit. 57' actie Kevin Desaver op links, bal afgelegd naar Sam Mortier maar diens schot zwaait ver naast doel buiten, hier zat veel meer in. 61' mooie pas van Guillaume naar Kevin Desaver die zich mooi kan doorzetten en hoog in de bovenhoek van doel besluit, 2-3 en KRC weer volop in de match. 63' vrije trap van kapitein Jelle, bal komt aan de 2de paal waar Maxim naast kopt. 67' Guillaume met een voorzet van op rechts, Maxim probeert met een omhaal de bal nog binnen te trappen maar zijn poging mislukt. 70' terug Guillaume met een voorzet ditmaal van op links, Maxim kan net niet genoeg bij de bal, bal komt aan de 2de paal bij Kevin Deman die onbegrijpelijk voor een leeg doel voorlangs kopt. 85' terug een goed gegeven corner, krachtige kopstoot van Xander maar de bal gaat net boven de deklat buiten. 90' nog eens Guillaume van op rechts maar zijn voorzet is jammer genoeg veel te hard voor de inlopende Max en de bal gaat voorlangs. 91' eigenlijk het enige gevaar van de bezoekers in de 2de helft met een actie van op rechts, bal wordt mooi achteruit gelegd maar de bal wordt gelukkig wild hoog overgetrapt. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 2-3 overwinning van Woesten, terwijl een gelijkspel zeker de juiste weergave van de wedstrijd zou zijn geweest.

KRC zakt na een goede prestatie wel een paar plaatsen in het klassement. Volgende week een moeilijke verplaatsing naar Heuvelland, met eventueel punten in het klassement als KRC.

Speelden voor KRC: Tom Winnock, Deman Kevin, Lehouck Xander, Jullien Manu, Werquin Guillaume, Schoolaert Dries(67’Dekeyser Klaas), Simoen Maxim, Mortier Sam(1), Desaver Kevin(1), Wils Jelle(72’Sammy Luchie), Fieuw Marnik(45’Demuysere Tyas)

Reservedoelman Sneyaert Denny bleef op de bank.

Er was geel voor Xander Lehouck (overtreding) en Desaver Kevin(protest)