Wedstrijdverslagen 29/30-09-2012

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
SK Eernegem - KVV Coxyde
Eindstand: 1-1 ( 0-0)

Mooie uitdaging voor onze NU15, niet verliezen vandaag betekende 1 jaar ongeslagen in competitieverband, dus 24 wedstrijden na elkaar zonder nederlaag. Natuurlijk een zware opdracht, op bezoek bij een beetje het zwarte beest, SK Eernegem. Zonder de gekwetste Styn maar met de terug herstelde Sies, met een goede trainingsweek achter de rug en een scherpe opwarming deed ook het beste vermoeden. Maar als snel bleek dat onze ploeg een beetje een collectieve offday had. Laks uitvoetballen, veel ballen in de lucht, weinig beweging, geen korte dekking, veel liep verkeerd vooral in de 1ste helft. 3’ toch de eerste kans voor KVVC, mooi gegeven corner van Dobbe, Robbe kan op doel koppen maar de keeper plukt de bal. Daarna meer bezit voor KVVC tegen een thuisploeg die goed verdedigt en weinig ruimte weg geeft. In de 12’ krijgt de thuisploeg een grote kans, actie op rechts, bal voorbij iedereen naar doel war Ronald juist voor de lijn de bal nog kan wegtrappen. Eernegem eist meer en meer de bal op en in de 16’ terug een aanval van de thuisploeg maar Thomas kan redding brengen. 25’ vrije trap Wannes, Mooi geplaatste bal maar de keeper duwt in corner, corner die niets oplevert. 29’ snelle counter van Eernegem, Jessy kan nog net de bal wegtrappen. Ruststand 0-0 na een erg zwakke 1ste helft. Enkele herschikkingen achteraan tijdens de rust, mede door de lichte blessure van Robbe, en KVVC start scherper aan de 2de helft. Maar in de 39’ staat het toch 1-0 achter. Bal die ruimschoots over de zijlijn gaat in voordeel van Eernegem, KVVC mag toch verder spelen, slechte pas naar binnen, bal onderschept, alleen op doel af, verkeerde dekking, bal wijkt nog af, kortom echt een floddergoal maar het staat wel 1-0. 41’ mooi gegeven corner thuisploeg, gelukkig overgekopt recht voor doel. 42’ mooie gedraaide trap van Dobbe maar de keeper pakt.57’ is het de juist ingevallen Sies die de achterlijn haalt, de bal mooi voorzet en het is de goed opgestelde Niels die de 1-1 kan binnentrappen. Onze jongens zijn nu de betere ploeg, Eernegem komt nog nauwelijks op de speelhelft van KVVC en in de 62’ krijgt KVVC nog een terechte strafschop nadat kapitein Andreas na een persoonlijke actie foutief gestopt wordt in de 16. Andreas neemt zijn verantwoordelijkheid als kapitein, aar trapt jammer genoeg de strafschop naast. De wedstrijd eindigt uiteindelijk zo op een billijk gelijkspel na geen al te beste wedstrijd van onze jongens. Opdracht geslaagd, 1 jaar ongeslagen in competitieverband, maar volgende week zal het toch terug heel wat scherper moeten tegen de verrassende ploeg van het seizoensbegin, Racing Waregem.

Speelden voor NU15: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Wannes Dhert, Stekelorum Dobbe, Kinget Louis Ballieul Dali, Verstraete Ruben, Lanssens Niels(1), Hillewaere Sies, Decock Andreas, Vanderbiest Maxime.

Gewestelijke knapen U15Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
VG Oostende - KVV Coxyde
Eindstand: 2-2

Geen verslag ontvangen

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Eindstand: 1-0 ( 0-0)

Wie dacht, na vorige week, dat we niet meer konden voetballen kwam vandaag bedrogen uit. Een schitterende eerste helft waarin Eernegem niet aan de bak kwam. Probleem echter dat we dit mooie voetbal niet in cijfers konden omzetten. Maar….. dat komt wel terug. Grote open kansen werden dus de nek omgewrongen en 0 – 0 ruststand.

Tweede helft was iets minder. We hernomen minder gretig en lieten Eernegem in de match komen. In 43ste minuut scoorden de kanaries tegen. We konden in de resterende 37 minuten de zeer goede pogingen van Remko, Max BU en 2x Tim niet verzilveren. Chapeau voor de keeper van Eernegem die zo goed als gemaakte goals toch nog wist te keren. Moet toch gezegd dat ook Eernegem een paar goede kansen kreeg in de tweede helft maar ofwel schopten ze onverstaanbaar over of onze Fabio stond in de weg.1 – 0 verlies maar met een heel ander gevoel dan vorige week. Ooit lukt het wel weer zei Bob Peeters ………Een tevreden trainer.

Eindstand: 2-1 ( 1-1)

Deze week was er de verplaatsing naar Lombardsijde B. Lombardsijde B, dat 9 op 12 haalde in zijn vorige matchen, dus geen gemakkelijke opdracht voor KRC. Na een maand blessureleed kon Denny zijn 1e competitiematch tussen de palen staan. Beide ploegen starten gretig maar Lombardsijde heeft duidelijk de betere kansen in de openingsfase. 7' Corner Lombaboys, aan de 2e paal op doel gekopt, Denny pakt maar niet klem, de rebound onbegrijpelijk over getrapt, geluk voor KRC. 13' eerste maal De Panne met een afstandschot van Guillaume, maar net naast. 18' Voorzet van Lombardsijde valt op de lat maar er komt geen gevaar meer van. 20' opnieuw Lombardsijde via corner, terug de vrijstaande man aan de 2e paal maar gelukkig opnieuw niet binnengekopt. In de 27' staat het ietwat tegen de gang van het spel in 0-1 wanneer Xander door de buitenspelval glipt. Xander op doel af, bal mooi breed gelegd naar Peter en die legt de bal simpel naast de keeper. 30' Opnieuw een corner voor Lombardsijde, opnieuw een kopkans maar Denny pakt. 33' Nogmaals een schot van Guillaume maar de bal gaat net naast. 35' Afstandschot Xander, keeper pakt. De Panne nu duidelijk beter in de wedstrijd. 41' opnieuw een afstandschot van KRC, ditmaal Tom maar de keeper pakt in 2 tijden. Net de 45' gepasseerd wanneer een Lomba speler in het strafschopgebied komt, Denny komt uit maar net te laat op de bal, dus penalty en geel voor onze keeper. De strafschop gaat binnen en het staat 1-1, meteen ook de ruststand. De 2e helft is nog maar net begonnen wanneer het al 2-1 staat. Tom heeft de bal aan de middenlijn af aan een tegenspeler, snelle counter en bingo. 1' later haalt Yensi de achterlijn maar zijn teruglegger is niet goed, weg kans. Nadien veel De Panne aan de bal maar er wordt niet tot kansen gekomen. Via vrije trap dan maar. Dries Degraeuwe achter de bal, bal richting winkelhaak, maar keeper pakt. 75' Pita alleen op doel af maar hij wacht te lang en besluit dan zwak naast. Dit was dé kans op de 2-2. Even later schot van P-J maar opnieuw staat de keeper in de weg. Lombardsijde probeert alles zo dicht mogelijk te houden en speelt ook veel agressiever, wat Jochen en Denny aan den lijve mogen ondervinden. De Panne probeert nog maar kansen komen er niet meer. Integendeel, het is Lombardsijde die nog dicht bij een nieuw doelpunt komt, maar de kopbal gaat opnieuw over. Terug geen overwinning voor KRC, die zo in de onderste regionen van het klassement terechtkomt. Speelden voor KRC: Denny Sneyaert, Jochen Van Isacker, Dries Dawyndt, Sander Cuvelier, Tyas Demuysere, Xander Lehouck, Tom Ameloot, Pieter Geerts, Guillaume Werquin, Dries Degraeuwe, Peter De Buck(1), Pieter-Jan Calcoen, Pierig Le Loët en Yensi Sunardi.

KRC De Panne – VVG Alveringem
Eindstand: 3-3 ( 1-1)

Mooie derby op het programma voor on1 1ste elftal, thuis tegen VVG Alveringem met enkel maar oud KRC’er Angelo Storm in de basis. Oud KRC’ers Tim Coutereel, Kevin Soutaer en Desmet Alessandro moesten genoegen nemen met een zitje op de bank. KRC terug met de herstelde Alex Leloet na zijn neusbeenbreuk op de 1ste speeldag, maar zonder de gekwetste Ludo Lecat. Eerste basisplaats voor keeper Arne Vanacker door het weekendje weg van 1ste keeper Tom Winnock. Mooi herfstweertje, redelijk wat publiek opgekomen en iedereen hoopvol op een mooie wedstrijd. Maar de spelers dachten er anders over en vooral de 1ste helft was het aanzien niet waard. Een scherp, veel fouten Alveringem zette kort druk op de thuisspelers die hiermee duidelijk moeite hadden en bang waren om in duel te gaan wat resulteerde in een slappe 1ste helft. 10’Sammy Luchie geveld op de grond, bezoekers spelen door, snelle counter, voorzet van op links maar de bezoekende spits net niet genoeg bij de bal kunnend om binnen te koppen. 16’ Jelle miskijkt zich een beetje op een hoge bal, Manu mist gedeeltelijk zijn interceptie zodat een bezoeker tegen de deklat kan trappen, in de herneming wordt afgefloten voor buitenspel. Dadelijk reactie van KRC, bal komt op rechts bij Sam die van op zo’n 30meter op doel trapt, bal gaat over de een beetje te ver voor zijn doel staande keeper Kinget Thomas erg mooi binnen, 1-0 met een prachtig doelpunt. 22’ staat het 1-1, bal komt voor doel, kan niet weggewerkt worden en wordt uiteindelijk binnengetrapt door Yannick Desmadryl. Daarna valt de wedstrijd volledig stil, mede door de vele fouten die gemaakt worden. Eventjes nog wakker schieten in de 38’ met een schot uit de 2de lijn van VVGA, Arne gaat goed plat in de hoek. Ruststand 1-1, zeker na de zwakste 45’ van KRC van deze competitie.

Terug een rustige start van de 2de helft met in de 52’ jammer genoeg al de noodgedwongen vervanging van ex-VVGA’er Kevin Desaver met een verzwikte voet. Dadelijk na de vervanging wordt een indraaiende vrije trap van op rechts door Werrebrouck Arne in de verste hoek binnengekopt, 1-2. 55’ terug VVGA met een voorzet van op rechts, prachtig in 1 tijd op doel getrapt maar via de verste paal terug het veld in, oef!!! 61’ terug een bezoeker zo goed als alleen op Arne af die gelukkig goed plat gaat en de bal in corner doet verdwijnen.66’ lange bal van Alex die de scherp ingevallen Xander Lehouck bereikt, maar de keeper is goed uitgekomen en de bal gaat in corner.68’terug Xander met een actie op rechts, bal mooi achteruitgelegd, Ferre laat lopen voor Sam die zijn schot echter kraakt zodat de bal naast het doel rolt. 70’ Maxim wordt onderuit gehaald in de 16, terechte strafschop, kapitein Jelle neemt zijn verantwoordelijkheid en, trapt feilloos de gelijkmaker binnen. 73’ terug een vrije trap voor de bezoekers, erg mooi in 1 tijd binnengetrapt door Verstraete Frederik, KRC terug op achtervolgen aangewezen. 75’ terug een mooie actie van Xander, bal wordt mooi voorgelegd maar Sam alleen voor doel trapt onbegrijpelijk over doel buiten. 77’ toch de 3-3 nadat Ferre al dan niet met een beetje geluk met een halve omhaal zijn bal over de keeper in doel ziet verdwijnen. Wedstrijd loopt dan rustig naar zijn einde en eindigt uiteindelijk op een terechte 3-3, na een erg slappe 1ste helft van KRC en een veel betere laatste 30’ met vooral een scherpe invalbeurt van Xander Lehouck. Zaterdagavond zal het toch vanaf de 1ste minuut heel wat scherper moeten op verplaatsing naar het niet te onderschatten Merkem Sport.

Speelden voor KRC: Vanacker Arne, Deman Kevin, Schoolaert Dries(52’Xander Lehouck), Le Loet Alex(86’Werquin Guillaume), Luchie Sammy, Jullien Manu, Mortier Sam(1), Verdonck Ferre(1), Simoen Maxim, Desaver Kevin(52’Klaas Dekeyser), Wils Jelle(1)

Reservedoelman Sneyaert Denny bleef op de bank.