Wedstrijdverslagen 30/31-03-2013

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Woensdag 27/03/ 2013: KVVC- NU15 SK Eernegem 1-0 (2-1)
Terugwedstrijd 1/8 finales Jeugdcup Het Nieuwsblad

Terugwedstrijd voor de jeugdcup tegen ons “zwart best”Eernegem, KVVC dan nog zonder Jessy en Ruben met selectieverplichtingen, onze nog steeds gekwetste assist-Sies. Gelukkig kwam Jessy toch voor de 2de helft opdagen, was sterkhouder Wannes ook terug van de partij en was Sies kwam supporteren voor zijn team. Onze ploeg terug met Thomas in het doel zoals overeengekomen, minder goed nieuws is het uitvallen van Fabio met een liesprobleem. Iedereen wist dat het geen gemakkelijke opdracht zou worden tegen een steeds stug, defensief spelend Eernegem, maar toch had iedere speler er veel vertrouwen in. Maar de wedstrijd kon niet slechter beginnen met in de 4’ een afgrijselijk slecht ontzetten van Thomas in de voeten van een bezoeker die alleen op doel kan afgaan, Wannes en Hubert pogen de bal nog te veroveren, maar volgens scheids Graulus gebeurt dit foutief en strafschop voor Eernegem. Thomas maakt echter zijn fout goed en stopt de strafschop, gelukkig maar. KVVC direct wakker en in de 6’ een mooi gegeven corner van Niels, bal komt bij Styn die op doel trapt maar over. 13’ mooie combinatieaanval, eindigend met een schot van Louis op de doelman. 15’ terug mooi aanvalspel, bal bij kapitein Andreas die de bal juist naast plaatst. KVVV houdt de wedstrijd rustig onder controle zonder echt kansen te scheppen tegen Eernegem dat zonder enige risico te nemen blijft spelen. 34” mooi gegeven vrije trap Robbe, Andreas besluit net over. Kort voor het rustsignaal komt de bal nog bij Louis die echter over trapt. Ruststand 0-0, na een 1ste helft waarover weinig te vertellen viel. Zelfde spelbeeld in de 2de helft, Eernegem goed georganiseerd en geen enkel risico nemend, geeft weinig ruimte weg. 46’toch een erg mooie actie van Wout die de bal uiteindelijk afgeeft naar Wannes die binnentrapt,maar die stond juist in buitenspelstand. 50’ is het Dali die kan doorgaan, harde trap op doel maar redding van de keeper. 54’ mooie voorzet van Styn, maar de bezoekende keeper plukt mooi de bal.64’ de aanval van de wedstrijd met Hubert met een lange bal voor Dali wiens schot geblokt wordt, schot van Dobbe dat terug geblokt wordt, bal bij Niels wiens schot ook afgeblokt wordt, bal komt uiteindelijk bij Louis die de bal van buiten de 16 mooi in de hoek van de goal plaatst, de meer dan verdiende 1-0. Eernegem krijgt juist voor affluiten nog en kans, maar thomas verhindert met een mooie safe de gelijkmaker. Eindstand 1-0, KVVC door naar de halve finale waar nu een dubbele confrontatie tegen Zulte-Waregem wacht.

Speelden voor KVVC: Thomas Salenbien,Jessy Blanckaert, Robbe Calcoen ,Hubert Vanhoren, Ronald Dhondt,Wannes Dhert,Niels Lanssens,Louis Kinget(1),Andreas Decock,Dobbe Stekelorum, Dali Ballieul, Wout Samijn, Styn Devlieger, Timon Hillewaere,

Zaterdag 30/3 en Zondag 31/3: Internationaal tornooi 1ste Bruges Open.

KVVC- Heathwaith JFC 5-0(Forfait)

Onze NU15 namen deel aan het 1ste internationaal Bruges Open tornooi, jammer genoeg een tornooi dat op sportief vlak niet veel voorstelde en waarin moest gespeeld worden tegen meer dan stevige Engelse ‘rugby’ploegen die aantreden met een mix van U16/U15 spelers.

Koud weer, veel wind zorgden ervoor dat er ook nooit echt en tornooistemming was.

1ste wedstrijd een opwarmertje tegen het plaatselijke Steenbrugge dat toch fel van zich afbeet maar in de 2de helft toch mooist plooien met doelpunten van kapitein Andreas na een mooie

aktie Ruben-Dali. Eindstand 2-0 wordt vastgelegd door en corner van Jessy, door Andreas tot bij Dali verlengd die scoort.

2de wedstrijd tegen de veel grotere en stevige ploeg van Primrose Hill wordt gelukkig geleid door een goede scheids die de Engelsen redelijk kort houdt met enkele terechte gele kaarten tot gevolg voor hen. Goede 1ste helft van KVVC met onder andere een schot van Andreas tegen de lat, maar kort voor rustsignaal kopt Hubert ongelukkig binnen in eigen doel. 2de helft verloopt meer in het voordeel van de Engelsen die in de 17’ via een vrije trap de 2-0 eindstand vastleggen,

3de wedstrijd wordt een ramp, KVVC houdt wel goed stand tegen een vreselijk hard spelend Holtspur en jammer genoeg wordt de wedstrijd geleid door een beginnende scheids die werkelijk alles toelaat. Engelsen gaan op iedere bal hard door en onze jongens spelen met de schrik op het lijf. Robbe wordt neergehaald en moet het veld verlaten, Thomas wordt hard aangepakt in een duel, Wout speelt met de schrik op het lijf en verlaat het veld. KVVC houdt toch goed stand tegen de voetballend veel mindere Engelsen, maar kort voor affluiten wordt het toch 1-0, meteen ook de eindstand. Iedereen bij KVVC is blij dat de wedstrijd even later afgefloten wordt en dat de schade al bij al nog meevalt.

2de tornooidag, zonder kapitein Andreas en ons koppeltje Niels-Louis, maar in vervanging Wannes en Timon erbij, start met een reekswedstrijd tegen het Nederlandse Deventer A dat al snel meer dan een maatje te klein blijkt te zijn voor KVVC. Een afgetekende 6-0 overwinning met doelpunten van Jessy,Dobbe,Timon,Wannes en 2x Dali.

Laatste reekswedstrijd tegen het Nederlandse Koninklijke Haarlem FC, terug een gemakkelijke 3-0 overwinning na een erg sterke 1ste helft met 2 doelpunten van Timon en 1 van Dali, doelman Thomas mist nog een strafschop die hij met veel showgehalte wil geven. 2de helft is er teveel aan en speelt KVVC ongeconcentreerd en slap.

3de plaats in de poule na de 2 Engelse knokkersploegen, betekent een kruiswedstrijd voor de 5de tot en met 8ste plaats. Tegenstander wordt het Nederlandse Mello dat al na 4’ op een 0-1 voorsprong komt. KVVC slaat snel terug en in 2’ staat het 1-2 met doelpunten van Ruben en Timon. KVVC neemt het dan terug te gemakkelijk op, maar haalt zonder al te veel moeite een 1-2 overwinning, wat meteen ook een finalewedstrijd voor de 5de-6de plaats betekent.

Finalewedstrijd moet uiteindelijk niet betwist worden want de tegenstander,het Engelse JFC Heathwaith geeft forfait voor zijn laatste wedstrijd wegens een tekort aan spelers. Niemand bij KVVC geeft hier eigenlijk om want de schrik zat er al weer in om weeral tegen een Engelse beenhouwersploeg te moeten spelen.

Eindresultaat een mooie 5de plaats, het hoogst haalbare gezien het Engelse leeftijdsverschil maar toch niet echt een leuk tornooi, gezien de winterse omstandigheden. Bedankt ook aan de ouders die in deze omstandigheden trouw van de partij waren.

KRC De Panne – SK Elverdinge
Eindstand: 3-5 (2-2)

Moeilijke vrijdagavondwedstrijd op het programma met de komst van leider Elverdinge, bezig aan een indrukwekkende reeks van 57 op 57. KRC dan nog verzwakt door het ontbreken van de 2 geel geschorsten Ferre Verdonck en Sammy Luchie.

Schitterende start voor KRC want reeds in de 1’ stuurt Kevin Desaver Maxim op doel af, de bezoekende keeper komt uit en glijdt Maxim ondersteboven, onbetwistbare strafschop die feilloos omgezet wordt door onze kapitein Jelle Wils. Beter kan een wedstrijd niet beginnen. Elverdinge duidelijk verrast, komt niet echt aan voetballen toe maar in de 18’ staat het toch 1-1. Een actie op links, te slap verdedigen en veel te veel ruimte weggegeven waardoor bezoeker Lemenu erg gemakkelijk een actie kan maken en veel te gemakkelijk kan binnentrappen. 19’ schot van Maxim dat juist over gaat. 22’ niet gefloten trekfout op een van onze spelers,scheids Ryckebusch laat doorspelen, Lemenu alleen op doelman Arne af en het staat 1-2. 27’ mooie combinatie Dries-Kevin Desaver, bal komt bij Sam die jammer genoeg overhaast naast schiet. 39’ VT recht voor doel, lage harde trap rechtdoor van Jelle maar de bezoekende keeper Leroy gaat series in de fout en laat de bal door zijn handen en benen binnengaan en het staat 2-2. 44’ schot uit de 2de lijn van Elverdinge, bal gaat juist over de lat buiten. Ruststand een billijke 2-2, toch 4 doelpunten in een helft zonder veel kansen.

2de helft kan niet slechter starten voor onze Ratjes, juist afgetrapt, bal geraakt centraal niet weg, komt recht in de voeten van bezoeker Calleeuw die het geschenk dankbaar aanneemt en hoog in doel binnentrapt. 58’ een verre ingooi van Xander, de mee opgerukte Tyas kopt de bal over. 65’ terug een duidelijke duwfout die door de scheids niet gefloten wordt, bal wordt gemakkelijk binnengetrapt door Keygnaert en het staat 2-4. 66’ eindelijk eens een mooie aanval van de leider, kopstoot wordt aan de 2de paal gelukkig recht in de handen van doelman Arne gekopt. 68’ terug een vlotte Elverdingse aanval, alles ligt open en Keygnaert scoort de 2-5. 86’ nog een mooie KRC-aanval met de ingevallen Pieter Geerts die van op links mooi voorzet, bal wordt mooi binnengetrapt door de ook ingevallen en vrijstaande Klaas Dekeyser, die zo de eindstand vastlegt op 3-5.

Goede 1ste helft van KRC dat zeker de evenknie was van de leider in de 1ste helft. 2de helft liep het wat minder en was het Elverdinge dat fysiek duidelijk de bovenhand nam zonder echt goed te voetballen. Minpuntje bij onze Ratjes zijn ook de veel te gemakkelijk weggeven tegendoelpunten.

Speelden voor KRC: Vanacker Arne,Deman Kevin, Demuysere Tyas,Lehouck Xander,Leloet Alexandre,Mortier Sam(56’Klaas Dekeyser(1)),Geryl Stijn(64’Mathias Croes),Simoen Maxim,Desaver Kevin,Wils Jelle(2),Schoolaert Dries(72’Pieter Geerts)

Reservedoelman Gert Dawyndt bleef op de bank.

Er was geel voor Demuysere Tyas(fout).

KRC De Panne – SK Reningelst
Eindstand: 2-0 ( 2-0)

Na de nederlaag vorige vrijdag tegen leider Elverdinge, moesten onze Ratjes op paasmaandag terug het veld op voor een belangrijke wedstrijd tegen SK Reningelst, dat ook nog kansen maakt op de eindronde. KRC terug met Ferre Verdonck die in de basis startte, Sammy Luchie op de bank waardoor Pieter Geerts en Mathias Croes uit de selectie verdwenen. 4’ pas van Sam Mortier naar Kevin Desaver, laag hard schot maar in de handen van de bezoekende keeper Lust. 7’ de bezoekers met een actie op links, voorzet, schot recht tegen de handen van onze keeper Arne. 11’ vrije trap Kevin Deman, Maxim kopt door, bal bij Kevin wiens schot afgeblokt wordt in corner. 16’ geknoei achteraan in de hoek van de 16 bij de bezoekers, Klaas Dekeyser recupereert de bal, voorzet naar onze topschutter Maxim die zich mooi vrij draait en de 1-0 binnentrapt. 18’ mooie actie van Xander op links, maar de afwerking laat te wensen over. 21’ Alex naar Kevin Desaver die hard naar de hoek trapt maar de bezoekende keeper zit er goed tussen. 32’ een knal van Ferre uit de 2de lijn, bal springt via keeper en binnenkant paal terug voor doel waar Maxim erg gemakkelijk zijn 2de doelpunt van de wedstrijd kan binnentrappen. 37’ een snelle counter van Reningelst, bal wordt door Tyas nog afgeblokt in corner. 39’ snelle counter KRC, Kevin Desaver alleen naar doel af maar de bal net iets te ver van zijn voet waarop de goed uitgekomen keeper kan tussenkomen. 42’ Kevin Desaver met een aflegger naar Maxim die alleen voor doel tegen de benen van de keeper schiet in plaats van ertussen. 43’ actie van Sam op links, bal bij maxim die op doel kan trappen maar ditmaal de keeper met een voetreflex. Ruststand 2-0, na een aangename 1ste helft met bij momenten erg mooi combinatievoetbal van onze Ratjes. Enige minpuntje is dat er te veel kansen gemist werden in de 1ste helft.

Rustige 2de helft waarin KRC de wedstrijd controleert en waarin er veel minder te zien is dan in de 1ste helft. 54’ een mooie actie van Xander, mooie voorzet maar Klaas wacht veel te lang om af te werken en weg kans. 57’ actie Klaas op rechts, mooie voorzet maar ditmaal besluit Maxim op de keeper. 634 Tyas die niet scherp genoeg op zijn man verdedigt, mooi afzwaaiend schot dat juist naast de paal buiten gaat. 82’ nog een snelle tegenstoot van de bezoekers, Arne komt goed uit en werkt de bal in corner. 89’ kan de ingevallen Dries schoolaert op links doorgaan, maar zijn schot eindigt ook echt op de keeper.

Eindstand 2-0, belangrijke overwinning met het oog op het plaatsje in de eindronde.

Volgende zaterdagavond wacht een thuiswedstrijd tegen Westouter, waartegen onze Ratjes zeker nog iets recht te zetten hebben na hun zwakke wedstrijd in de heenronde waar in Westouter met 4-1 verloren werd.

Speelden voor KRC: Vanacker Arne,Deman Kevin,Lehouck Xander,Demuysere Tyas,Wils Jelle,Le loet Alexandre,Mortier sam,Verdonck Ferre,Simoen Maxim(2(80’Luchie Sammy),Dekeyser Klaas(60’Geryl Styn),Desaver Kevin(75’Dries Schoolaert)