Wedstrijdverslagen 25/26-01-2014

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSK Deinze
Eindstand: 2-10 ( 2-2)

Onze NU12 had het aanvankelijk zeer moeilijk met een goed voetballend en een snel Deinze. Toch was de 1ste helft zeer spannend, we konden Deinze bijbenen door op karakter te spelen. De laatste 10 minuten waren we zelfs iets beter dan Deinze en scoorde we de 2-2 via corner. De 2de helft hadden we veel meer moeite, Deinze maakte goed gebruik van de ruimte in de rug. Keer op keer werden we gepakt op snelheid. Na de 2-5 brak de veer, zo incasseerden we nog 5 doelpunten.

Eindstand: 3-0

Eerste helft: Met dank aan de NU16 voor de doelman Fabio, en de GU17 Brad en Vincenzo die van wedstrijd naar wedstrijd sprongen waren we toch met genoeg spelers om te voetballen. Gelukkig deden we wel de verplaatsing want het veld was perfect bespeelbaar. Deinze ook verzakt was niet de sterke tegenstander die uit de vorige resultaten te overschouwen zou moeten blijken. Dit keer stond er een echt blok tegenover dat zich voldeed van de opgelegde taken. Jammerlijk viel er al vroeg in de eerste helft weeral 2 spelers uit waardoor we moesten verschuiven. Meer dan grotere pech zoals dit seizoen kun je niet hebben maar we gaan door tot het tij keert. De wedstrijd begon goed voor Kvvc dat sterk acteerde en ook kansen kreeg in de eerste helft. Maar scoren blijft een probleem, de bezetting voor doel was er, maar enkele centimeters ontbraken soms. Deinze toonde zich dreigender en onze doelman toonde zijn klasse maar hij kon juist niet voldoende bij de bal op een te vermijden vrije trap vanop 20 meter. Deinze op voorsprong en het profiteerde van een aarzeling in de verdediging om de twee nul te prikken. KVVC moest bekomen maar toonde veerkracht en voetbalde met drang naar voor. Grote mogelijkheden werden onbenut gelaten en de rust werd geblazen. Tweede helft: Na de ploeg op te peppen aan de rust moesten we proberen de aansluitingstreffer te scoren. De tweede helft was zwakker en via de flanken konden we niks meer forceren. Dan door het centrum maar gaande weg bleek dat sommige spelers die te weinig konden trainen en al een wedstrijd speelden in de voormiddag wegzakten en we geen grote vuist konden maken. Toch acteerden we op hetzelfde niveau als de thuisploeg maar de focus verdween. Op corners slikten we nog een derde doelpunt. EINDSTAND: 3 – 0··Conclusie: Verdiende overwinning van de thuisploeg, maar gevleid, we hebben meer getoond dan de uitslag laat vermoeden.

Al zie je in deze reeks wie een trapje hoger kan meevoetballen en wie moet passen. Een duidelijke indicatie naar volgend jaar toe. De ene speler pikt het op de andere blijft vervallen in dezelfde fouten ondanks al de inspanningen. Volgende week: De verplaatsing naar Gent-Zeehaven ( kunstgras), aftrap om 15u30, waar we moeten de nul van de tabel vegen.

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
WS Zarren - KVV Oostduinkerke
Eindstand: 2-3 ( 0-3)

Beide ploegen namen elk een speelhelft voor zich, met het stormweer begon Kvvo met de wind in de rug en klom al na 5min voorsprong langs Maxim 0-1. Spelen was zeer moeilijk met als gevolg de laatste pas te onzuiver. In min20 kopte opnieuw Maxim een hoekschop tegen de touwen 0-2. Daarna staken de gastheren ook het neus aan het venster en moest Vincenzo een paar keren gevat tussen komen. Op slag van de rust pikte Michael ook zijn doelpunt mee 0-3 de ruststand. De 2de helft kreeg Kvvo het moeilijk en kwam Zarren nog terug tot 2-3, het werd nog een kwartier hard werken tegen de wind in maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Eindstand: 3-1 ( 2-1)

Na de deugddoende en erg belangrijke thuisoverwinning tegen HO Oedelem, stonden onze Ratjes voor een loodzware verplaatsing naar leider en toekomstig kampioen Oostkamp. Niets te verliezen dus, ieder puntje dat kon meegenomen worden was welkom maar al in de eerste minuut was KRC op achtervolgen aangewezen. Een vrije trap van Oostkamp werd door een vrijstaande speler in doel gekopt. In de tiende minuut kwam Oostkamp op een 2-0 voorsprong. Een kans van KRC werd op de doellijn gered, de snelle tegenaanval zorgde ervoor dat een speler van Oostkamp alleen voor doelman Dehaerne kwam en koel kon afwerken. 2-0 voor Oostkamp, een afstraffing voor KRC dreigde. KRC kwam echter beter in de wedstrijd (terwijl Oostkamp wat gas terugnam) en kwam ook tot enkele kansjes. In de 36ste minuut nog een mooie redding van Kevin Dehaerne, die een alleen doorgebroken speler reglementair kon afstoppen. In de 38ste minuut kwam de 2-1, na een afvallende bal kon Ferre Verdonck uithalen met een laag shot, dat mooi naast de paal in doel belandde. In de 40ste minuut Maxim Simoen met een mooie lob, maar de Oostkampse doelman was alert en kon de bal net vanonder de lat redden. We rustten met een 2-1 stand, een sterk Oostkamp in de eerstetwintig minuten, daarna kon De Panne in de wedstrijd komen en mocht het aanspraak maken op een terechte aansluitingstreffer.

In de tweede helft was het opnieuw KRC dat wat frisser uit de kleedkamer kwam. In de 47ste minuut kon Nico Platteeuw uithalen vanop afstand, maar hij trapte net over. In de 51ste minuut een mooie kans voor Oostkamp op vrije trap, maar doelman Dehaerne had een mooie reflex klaar op een kopbal, Xander Lehouck kon de uitvallende bal daarna ontzetten in corner. In de 55ste minuut opnieuw een mooie kopkans voor Oostkamp, maar Ferre Verdonck kon de bal van de doellijn redden. In de 70ste minuut kreeg Tyas Demuysere een overdreven rode kaart na een stevige tackle, in het tumult erna kreeg ook de net vervangen Niels Cleeren op de bank een rode kaart. In de 77ste minuut kon Oostkamp nog dreigen met opnieuw een kopbal, onze Ratjes konden de bal opnieuw van de lijn wegwerken. Uitstel van executie echter, in de 78ste minuut was het wel raak voor Oostkamp met een knap afstandsschot waarop doelman Dehaerne kansloos was. De match werd rustig uitgespeeld door Oostkamp, dat verdiend de drie punten pakte. KRC werd weggespeeld de eerste 20 minuten, maar slaagde er daarna in om het de leider knap lastig te maken, tot onze jongens met 10 verder moesten.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Demuysere Tyas, Platteeuw Nicolas, Lehouck Xander, Verdonck Ferre(1), Cleeren Niels(70’Debou Arne), Simoen Maxim, Deblock Rob, Desaever Nils(45’Desaver Kevin), Wils Jelle.

Reservedoelman Arne Vanacker en Dries Dawyndt bleven op de bank.

Er was geel voor Nicolas Platteeuw(fout) en Debou Arne. De 3 de gele kaart voor Nicolas die hierdoor geschorst is voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen Loppem.

Er was direct rood voor Tyas Demuysere ( gevaarlijke tackle????) en Niels Cleeren ( protest op de bank)