Wedstrijdverslagen 01/02-03-2014

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – Torhout KM92
Eindstand: 0-2

Onze NU12 had wel wat recht te zetten tegen Torhout. Met 100% inzet gingen we er tegenaan. We hadden Torhout perfect onder controle, maar de eerste goeie kans was wel een goal voor Torhout. Onze NU12 bleef zich volledig geven en nu en dan kwamen er ook kansen. We hadden moeten scoren nog voor de rust , maar waren niet kalm genoeg voor doel. Torhout was uiteindelijk veel sterker, maar we hielden stand. Af en toe op de counter waren we gevaarlijk. Uiteindelijk kon Torhout nog scoren in de laatste minuut en zo de eindstand vastleggen 0-2.

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Torhout KM - 92KVV Coxyde
Eindstand: 5-0 (1-0)

De slechte weersomstandigheden deden de terreinen geen deugd, met als gevolg een onbespeelbaar veld, waar het meer schaatsen was dan voetballen. Geen verwijt naar de thuisploeg maar een eerlijke vaststelling. De wedstrijd begon zéér slecht, een botsing tussen onze doelman, verdediger en aanvaller leverde in de tweede minuut al een strafschop op, omgezet door de thuisploeg. De leider op rozen en een onbegrijpelijke beslissing. Kvvc was even aangeslagen maar herpakte zich goed en won de duels op het middenveld. We speelden goed mee, maar het viriele spel speelden ons parten. Ward werd gemaaid in de zestien, maar na een aarzeling van de scheids geen strafschop. Een paar vrije trappen leverde niks op en grote kansen kregen we niet. De thuisploeg was ook onmondig en juist voor de rust viel onze centrale verdediger uit, en werd een tweede speler aangetrapt. Gevolg nog voor de rust vielen we terug op 10 spelers. RUSTSTAND: 1 - 0 Jammer maar helaas konden we het niet meer belopen, twee spelers vroegen ook al hun vervanging aan in de rust, maar moesten op karakter verder spelen, zodat we nog met 8 fitte spelers de wedstrijd uitspeelden. Torhout behield het overzicht en speelde slim de bespeelbare ruimten aan en de score liep op tot 5 – 0. Nochtans had de wedstrijd anders kunnen verlopen, maar een duidelijke verdiende overwinning van de leider. EINDSTAND: 5 - 0·Conclusie: STERKE EERSTE HELFT EN EEN MOEILIJKE TWEEDE HELFT. De zwaarste nederlaag dit seizoen, maar met verzachtende omstandigheden. Toch niet helemaal een verrassing want een gevolg van de grote afwezigheden op training, een aanwezigheidspercentage van 58 % in de maand februari doet de wenkbrauwen fronsen. Daarbij nog enkele langdurige geblesseerden en uit de resultante blijkt dat we voltallig moeten staan om te kunnen concurreren met de topploegen. Hopelijk werd het dieptepunt bereikt en kunnen we ons optrekken aan de bekercompetitie, want in de competitie komen we kwaliteit te kort die zich uit in het oplossen van bepaalde wedstrijdsituaties, het handelen naar waar we telkenmale zelf de oplossing moeten aanbieden. Eind dit jaar moet men dit beheersen want de ultieme stap naar de beloften via de NU19 kan geen optie zijn als men blijft dezelfde fouten herhalen. Een hard oordeel maar wel correct, en spijtig voor de spelers die wel evolueren en daar het slachtoffer van wezen. Het is aan de groep om te reageren en op de borst te kloppen.

KRC De Panne – KEG Gistel
Eindstand: 2-0 ( 1-0)
Oefenwedstrijd

Na het jammerlijke eerste puntenverlies van de competitie vorige week in de thuiswedstrijd tegen Merkem, stond er in dit competitieloze weekend op vrijdagavond een oefenwedstrijd gepland tegen KEG Gistel. KEG Gistel ook bovenaan geklasseerd in hun competitie mistte echter heel wat pionnen, KRC speelde met een mix van reserven en spelers 1ste ploeg met tekort aan wedstrijdritme. KRC was over gans de wedstrijd duidelijk de betere ploeg tegen de bezoekers die organisatorisch een sterke partij speelden en steeds de voetballende oplossing zochten.

KRC speelde vooral een sterke 1ste helft, maar het was bij de afwerking dat het schoentje wrong. 31’ werd het toch 1-0 na een strafschopfout op kapi Dries, strafschop omgezet door Tom Ameloot. In de 2de helft werd in de 60’ de eindstand vastgelegd op 2-0, terug op strafschop na een fout op Pieter Geerts, strafschop omgezet door onze zwarte parel Fatai.

Volgende week wacht terug het zware werk met een niet te onderschatten verplaatsing naar de akker van Lo-Reninge, waar de thuisploeg er zeker alles aan zal doen om met alle middelen punten af te snoepen van KRC. Het wordt zaak voor onze reserven om zich daar niet te laten verassen en zeker efficiënter in de afwerking te worden.

Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Schoolaert Dries, Luchie Sammy, Demuysere Tyas, Dawyndt Dries, Louage Arne, Ameloot Tom(1), Declerck Jorkin, Cornelis Glenn, Geryl Styn, Desaever Nils, Geerts Pieter, Deriemaeker Dieter, Coulier Frederiek, Desaver Kevin, Mortier Sam, Bobo Mipuka Jetro(1)