Wedstrijdverslagen 11/12-01-2014

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Torhout KM92 - KVV Coxyde
Eindstand: 15-0 (7-0)

Onze NU12 start vol overgave en voetbalde de eerste 10 minuten behoorlijk mee. Met het risico dat je teveel ruimte in de rug laat. Torhout kwam echter op voorsprong na enkele individuele fouten en puurde 3 doelpunten uit 3 kansen. Het laatste kwartier ging het licht uit bij onze NU12 en zowat iedereen ging uit positie lopen, we durven de bal niet meer vragen en zo kon Torhout 7-0 de rust in. Na rust was de uitslag niet meer belangrijk, maar vooral de manier van voetballen. De eerste 10 minuten waren terug aardig met meer beweging, goed druk zetten en alert reageren. Toch konden we dit niet vasthouden tot het einde van de wedstrijd want na de 9-0 zakte de moed in de schoenen. Torhout kon zo uitlopen tot 15-0.

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne – KSV Jabbeke
Eindstand: 1-3

Na wat tegenslagen op het einde van 2013 gaan we erin 2014, onze terugronde, er een serieuze lap moeten op geven. De leider uit onze reeks was in onze heenmatch niet onze sterkste tegenstander en dat leek heel anders te zijn deze namiddag want al na een minuut mochten we beginnen met achtervolgen, Door een flater van onze verdediging. Dit bleek echter een lucky goal want in de hele eerste helft was er nauwelijks voetbal te zien aan beide zijden werd de bal steeds weggetrapt zonder ook maar beetje concentratie. Vlug gaan rusten, Ruststand 0-1.

Het spel verbeterde echter niet in de tweede helft en toch kon Jabbeke een tweede keer scoren op een counter die trouwens gescoord werd op buitenspel. Dit ter zijde, werd de strijd wel gestreden naast de zijlijn door beide trainers, let wel op een positieve en ludieke wijze. (Toffe collega trainer trouwens, en ook super sportief, we hebben al anders gezien dit seizoen) Onze jongens milderden 10 min voor affluiten tot 1-2 en er was weer beetje geloof. De kansen waren er zeker om een puntje thuis te houden tegen onze leider maar i.p.v. gelijk te maken kan Jabbeke de zege vastzetten door de 1-3 te scoren vlak voor het einde van de wedstrijd. Jammer!!!!! Zelfde uitslag als op verplaatsing als resultaat Volgende week geen kompetitie wel een oefenwedstrijd thuis tegen de bijzondere u12 van Veurne

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KM92 Torhout
Eindstand: 0-3 (0-2)

De eerste wedstrijd van de terugronde was onmiddellijk een zware opdracht tegen Torhout. De wedstrijd startte vlot voor beide ploegen en beiden gingen voor de 3 punten. Kvvc kreeg een reuzenkans toen de doelman slecht ontzette, maar besloot te zwak. De bezoekers kwamen opzetten en de thuisploeg kreeg het moeilijker. Km kwam op voorsprong met een kopbaldoelpunt van hun grote spits die ongedekt in de 5m lijn mocht inkoppen zondertegenstand. De volgende kansen kon de thuisploeg onbegrijpelijk niet benutten. Uit de vrije trappen konden we ook niks rapen en Kvvc liep op een 2° tegendoelpunt na een inspeelpass in de voeten van de bezoekers.

Tweede helft: Een betere tweede helft met weinig kansen en een gesloten match. KVVC zag zijn DS en linkerflank uitvallen en kon niet één keer gevaarlijk zijn, het bleef tot middenveldspel beperkt. KM kon nog uitlopen tot 0 3 en de kous was af. Vandaag een grote teleurstelling voor de KVVC-clan, om het met de woorden van onze T1 te zeggen “ deze week zal de Koksijde zijn rug moeten rechten ”·Conclusie: Te veel afwezigen op training, leidt tot een onvolledige voorbereiding, 2 langdurige gekwetsten Robbe en Thomas die uitvalt ( gebroken voet ), Ambroos (ziek), Joost ( lies), Zino(ziek) en nu nog Remko een spierblessure maakt dat de ploeg dit niet kan opvangen uit onze krappe kern en nog een zware tweede ronde tegemoet gaat. Het zij zo en we wensen hen nog veel succes toe met het vervolg.

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
KVV Oostduinkerke- U. Zandvoorde
Eindstand: 0-2 (0-1)

Slechte start in het nieuwe jaar van KVVO tegen alle verwachtingen in was het Zandvoorde ( Prov U17 VGO ) die de 1ste helft de lijnen uitzette. Nadat de bezoekers op voorsprong kwamen lukte er niets meer bij Kvvo. De 2de helft kwam Kvvo scherper uit de kleedkamer en al na 1min kopte Kevin nipt over. Nu kwamen er veel kansen maar het ontbrak ook wat geluk want maar liefst 4x trof KVVO het doelhout. En er bestaat een wet in het voetbal dat het doelpunt dan aan de overkant valt wat gebeurde 0-2.

Eindstand: 2-1 ( 2-1)

Grote spelersproblemen bij onze beloften. Peter De Buck en Alex Leloet gekwetst, Dieter Deriemaeker geschorst, Arne Debou blokverplichtingen, Julien Averein slechts kort voor de aftrap aanwezig wegens werk, Sam Mortier en Niels Cleeren opgeëist voor de 1ste ploeg, bankzitters 1ste elftal Winnock en Coulier onbeschikbaarheid wegens nieuwjaarsreceptie op het werk. Positief was de terugkeer van Klaas Dekeyser, bankzitter Nils Desaever was wel beschikbaar en werd in laatste instantie ook nog verloren zoon Stijn Geryl tevoorschijn getoverd. Na zijn operatie aan de knie behoorde Pieter Geerts ook voor het eerst bij de selectie.

Veel vraagtekens dus voor en bij het begin van de wedstrijd en dat was duidelijk te merken op het veld tegen de bezoekers uit Alveringem die duidelijk naar De Panne afgereisd waren met de bedoeling onze Ratjes hun eerste verliespunten van de competitie aan te smeren.

Redelijke start met in de 5’ Tom met een bal diep in de hoek voor Klaas, mooie voorzet voor Jetro die net te laat komt om binnen te tikken. 9’ is het Jetro met een erg mooie individueleactie, hij komt alleen voor de keeper maar trapt recht op de keeper. Dadelijk erop een schot van Tom dat naast gaat. 11” eerste kans voor VVGA, corner op links, bal niet ver genoeg weggewerkt in de voeten van een vrijstaande bezoeker die hard de 0-1 binnen knalt. KRC wat aangeslagen en in de 25’ moet keeper Arne met de voet redding brengen nadat een bal terug slecht weggewerkt werd. 35’ bal diep in de hoek op links, PJ gaat door en kan voorzetten en Klaas staat op de juiste plaats om de gelijkmaker binnen te trappen. 42’ is het Stijn Geryl die op rechts kan doorgaan, voorzet en nu is het Julien Averein die op de juiste plaats staat om de 2-1 ruststand op het bord te zetten.

2de helft heeft niet veel meer om het lijf, KRC organiseert zich goed en geeft eigenlijk geen enkele kans meer weg. 48’ een goed spelende Jorkin die de bal op links geeft aan Klaas die alleen op de keeper kan afgaan maar recht op de keeper trapt. 52’ mooie actie van Stijn Geryl maar terug blijft de afwerking achterwege. Daarna veel middenveldspel, geen echte kansen tot in de 87’ Jorkin Pieter Geerts aanspeelt op links, terug vrije doorgang naar doel maar afwerking terug ondermaats. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 2-1 eindstand, wedstrijd om vlug te vergeten maar terug 3 belangrijke punten erbij voor de titel. Zaterdagavond wacht terug een lastige derby op bezoek bij KVV Oostduinkerke dat zeker revanche zal willen nemen voor de 17-0 nederlaag uit de heenwedstrijd, weliswaar met slechts 9 spelers. Voor KRC wordt het terug puzzelen om aan een ploeg te geraken gezien een 6-tal afwezigen-geschorsten bij het 1ste elftal en de onbeschikbaarheid van keeper Arne wegens werk en PJ Calcoen wegens schorsing.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Kevin Deman, Sammy Luchie, Guillaume Werquin, Dries Dawyndt, Nils Desaever, Bobo Mipuka Jetro, Jorkin Declerck, PJ Calcoen, Klaas Dekeyser(1), Tom Ameloot, Julien Averein(1), Stijn Geryl, Pieter Geerts

KRC De Panne – SK Steenbrugge
Eindstand: 0-1 (0-0)

Herstart van de competitie voor KRC met een thuiswedstrijd tegen middenmoter Steenbrugge waar in de heenwedstrijd nipt met 2-1 verloren werd. Iedereen bij de Ratjes was erg hoopvol om eindelijk eens die eerste thuisoverwinning te behalen.

Onze Ratjes zowat op hun sterkst, met als afwezigen enkel Kevin Desaver wegens schorsing, Tyas Demuysere en Arne Debou wegens blok. Onder leiding van scheidsrechter Kurt Notredame, oud speler van KRC wordt afgetrapt, droog maar met een koude wind.

Rustig wedstrijdbegin met in de 9’ de eerste mooie actie, Rob voor Niels Cleeren in de hoek, Niels draait zich mooi vrij maar de voorzet is niet goed. 22’ een schot uit de 2de lijn van Ferre dat naast gaat. 30’ de bezoekers met een mooi uitgespeelde counter, keeper Kevin brengt mooi redding met de voet. 44’ nog een vrije trap op links van de bezoekers, keeper Kevin ietwat verrast zodat hij de bal maar half weg kan duwen maar de bal gaat gelukkig naast.

Ruststand 0-0 na een erg matige 1ste helft.

Dadelijk na de hervatting een actie van Maxim op rechts, bal achteruit gelegd voor Ferre die op de keeper trapt. 49’ verre inworp van Xander, Max en Sam samen naar de bal die doorgaat naar de 2de paal waar Rob net te kort komt om af te werken. 50’ scherpe actie door het midden van Steenbrugge, redding van Kevin in corner. 53’ mooie actie van Rob die de achterlijn haalt, bal achteruit naar Maxim die jammer genoeg boven doel trapt. 54’ snelle tegenaanval op links van de bezoekers, redding in corner door Kevin. Hoekschop met kopbal op doel, terug redding van een sterk keepende Kevin. 56’ bezoeker alleen op het KRC-doel af, terug brengt Kevin redding met de voet, afgeweerde bal wordt nog op doel getrapt maar recht in de handen van de KRC-goalie. 63’ voorzet van Maxim, bal wordt nog in extremis weggewerkt in corner. Goed gegeven corner van Ferre, Arne kan op doel koppen maar hij staat te dicht bij het doel en kopt over. In de 69’ vallen de bezoekers met 10 wanneer De Swarte Jason dadelijk

rood krijgt, maar dit blijkt duidelijk geen voordeel te zijn voor onze Ratjes tegen de bezoekers die zich nu nog meer dubbel plooien. 78’ toch een mooie combinatie Nico-Xander, voorzet maar Maxim mist zijn afwerking. 79’ Niels Desaever door links, maar hij kiest de verkeerde oplossing en trapt hard naast het doel. 82’ laat de scheids een bezoeker al dan niet in buitenspel doorgaan maar terug is het Kevin die prachtig redding brengt. Wedstrijd kabbelt rustig naar zijn einde maar het venijn zit zoals al zo veel dit jaar in de staart. In de 47’ een voorzet van op links en een vrijstaande Trancez Michael kan te gemakkelijk binnentrappen, 0-1 wat een koude douche voor onze moedige Ratjes. Scheids Notredame laat nog doorspelen tot in de 96’ maar KRC slaagt er niet meer in om een kans te scheppen. Eindstand 0-1, terug een pijnlijke thuisnederlaag na een toch verdienstelijke wedstrijd van KRC.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Cleeren Niels, Lecat Ludovic, Lehouck Xander, Louage Arne, Deblock Rob, Platteeuw Nicolas, Simoen Maxim, Verdonck Ferre(71’ Frederick Coulier), Mortier Sam(57’Nils Desaever), Wils Jelle

Reservedoelman Arne Vanacker en Dries Winnock bleven op de bank.

Er was geel voor Ferre Verdonck ( te fel ingaan), Arne Louage (tackle), Jelle Wils( haakfout) en Nico Platteeuw ( fout)

Voor Ferre, Arne en Jelle was het hun 3de gele kaart waardoor ze geschorst zijn voor de wedstrijd op Bredene.

Voor de wedstrijd op Bredene zijn ook Kevin Desaver( laatste schorsingsdag), Tyas Demuysere (studies) en Ludovic Lecat (reis) onbeschikbaar.

Op het veld van een van de sterkste ploegen van de reeks zal het dus vooral zijn om de schade te beperken, om er dan voor 200% te gaan in de belangrijke thuiswedstrijd tegen HO Oedelem.