Wedstrijdverslagen 14/15-09-2013

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSK Maldegem
Eindstand: 1-4 (1-2)

Na de pijnlijke nederlaag tegen Eernegem was onze NU12 er op gebrand een goeie prestatie af te leveren. We zaten redelijk goed in de wedstrijd maar kwamen wat ongelukkig op 0-1 en 0-2. Onze NU12 kon toch nog een vuist maken en konden zo nog 1-2 de rust in. In de 2de helft begonnen beide teams zeer scherp aan de wedstrijd, met de betere kansen voor Maldegem. Uiteindelijk kantelde de wedstrijd halfweg de 2de helft in het voordeel van onze NU12 maar we konden nooit echt gevaarlijk zijn. Het was Maldegem die 5 á 10 minuten voor het einde van de wedstrijd de match terug in handen kreeg en de wedstrijd afmaakte 1-4.

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Jabbeke- KRC De Panne
Eindstand: 3-1 ( 1-0)

Regen was er vandaag meer of genoeg, maar voetballen doe je met twee ploegen en voor beide ploegen mogen de truitjes een maal per week nat gemaakt worden. Eerste helft verloopt gelijk opgaand met inzet aan beide zijden, maar Jabbeke kan de rust ingaan met het kleinste verschil door op een counter snel uit te breken en die fraai af te werken. Ruststand 1-0 Na de serieuze remonte van vorige week in het achterhoofd was het niet nodig de ploeg op te peppen ze geloofden zelf nog in de goede afloop, niets wees erop dat Jabbeke de buit al binnen had, maar niets was minder waar want na 5min in de tweede helft kon Jabbeke de 2-0 op het bord zetten, weliswaar na handspel maar de scheids keurde de goal niet af, dus was zwijgen de boodschap en voor de resterende tijd de wet van de sterkste ondergaan, Jabbeke begon veel beter te voetballen en met een mooi afstandsschot konden ze zelfs de 3-0 maken onze gladiatoren konden nog een eerredder maken in de slotseconden, en mogen een week rusten zonder wedstrijd volgende week.( ff Bulskamp).

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSK Maldegem - KVV Coxyde
Eindstand 2-5 (2-0)

Moeilijke wedstrijd na het plotse overlijden van Wannes zijn pa, met een meelevende en zéér serene groep was het muisstil in de kleedkamer. We wensen Wannes en zijn familie veel sterkte toe in deze sombere periode. Na de minuut stilte begon de thuisploeg het felst aan de wedstrijd. Kvvc was niet thuis en moest het spel ondergaan. Gaande weg kwamen we in de wedstrijd en met de nodige verhoogde inzet kwamen we tot enkele kansen en kon de thuisdoelman zijn kunnen tonen. Op één van de aanvallen van de thuisploeg verdween een flankvoorzet over onze doelman in doel. 1 – 0. Twee minuten later een misverstand ts een verdediger en de doelman en de bal werd over onze doelman gekopt en we stonden 2-0 achter na 34 minuten. Een eerste helft onder onze kunde met als gevolg een grote taak in de tweede helft.

Na de peptalk met de nodige vitaminen van Bianca, en de bijsturingen kwamen ze als leeuwen op het veld. De drang om dit goed te maken was aanwezig. We voetbalden naar voor met de nodige pressing op de bal. In de eerste minuten scoorden we al de aansluitingstreffer en we bleven duwen wat resulteerde in de gelijkmaker. De thuisploeg viel met 10 en Kvvc bleef aanvallen. De geprikkelde bankzitters deden hun duit in het zakje en Maldegem viel helemaal terug na een goede eerste helft. De bezoekers scoorden nog 3 keer en wonnen de partij met 2 – 5. Conclusie : Vandaag geluk gehad dat we nog konden reageren wat in veel gevallen niet meer mogelijk zou zijn Goede invalbeurten en een prachtige mentaliteit getoond in de tweede helft. Zonder de inzet en gedrevenheid spelen we zoals de eerste helft, laat dit een les wezen. Proficiat met de ommekeer. Volgende week: Thuis tegen de co-leider engroot favoriet in onze reeks KM Torhout, de eerste serieuze waardemeter en test hoever we staan met de groep.

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
Union Zandvoorde - KVV Oostduinkerke
Eindstand: 2-9 (0-4)

KVVO begon met de wind in de rug op een slecht bespeelbaar veld. De jongens begonnen sterk aan de wedstrijd en na 4 min prikte Michiel al de 0-1 tegen de netten, dat deed hij nog eens over in de 10 min op aangeven van Ward. Vanaf dan stond er maar 1 ploegmeer op het veld en kon KVVO zijn voorsprong verder uitbouwen langs Vincenzo en Ward. 0-4 de ruststand. De 2de helft werd het iets moeilijker en was de wind de grote spelbreker, maar toch kon Ambroos na een prachtige actie de 0-5 induwen. Kvvo dacht dan dat de wedstrijd gespeeld was maar niets was minder waar en in 2 min tijd stond het 2-5. De jongens moesten een paar minuten bekomen van die opdoffer maar kwamen terug in hun spel en liepen verder uit langs nog 2x Michiel en 2x Vincenzo een zeer verdiende overwinning.

Eindstand: 0-4 (0-1)

Onze reserven begonnen scherp aan de wedstrijd en zetten Alveringem meteen onder druk. Al in de 5’ viel een voorzetschot van PJ op de dwarsligger en 1 minuut later kon de thuisdoelman de bal nog net onderscheppen voor een aanstormende Kevin, na een mooie dieptepass van Arne. 10 minuten ver in de match probeerde PJ het nog eens maar zijn schot was een kleine meter te hoog om echt gevaarlijk te zijn. De grootste kans in de beginfase was voor Niels, maar hij zag zijn poging van de lijn gehaald worden nadat hij van dichtbij zijn voet tegen het leer had kunnen zetten op een corner van Kevin. In de 23’ ging een schot van Arne maar net langs de rechterwinkelhaak na een individuele actie. Ondanks een karrevracht aan doelkansen kon KRC niet scoren en in de loop van de 1e helft begon de thuisploeg zich in de match te knokken, zonder echt gevaarlijk te kunnen zijn. 4 minuten voor de rust kwam Alveringem een 1e keer dreigen: de linkerflank van KRC werd op snelheid gepakt na een lange bal, maar een attente Arne dook goed in de voeten en wende zo het gevaar af. Het leek erop dat beide ploegen met een 0-0 stand zouden gaan rustten, maar PJ dacht daar anders over. Op een snel genomen vrije trap vanaf de linkerflank door Kevin kon PJ zijn hoofd tegen de bal zetten en die buiten het bereik van de doelman in doel koppen, ruststand 0-1.

Een bedrijvige Kevin lag aan de basis voor het eerste gevaar aan het begin van de 2e helft: eerst gaf hij een goede doorsteekpass op Arne, die zijn lobbal over de keeper maar ook over het doel zag gaan, en daarna rolde hij op snelheid de rechterflank van de thuisploeg op maar zijn voorzet werd door de doelman in corner geduwd. 51 Minuten ver in de wedstrijd probeerde Sam het eens vanop afstand, zijn schot leverde de nodige problemen op voor de doelman. 2’later was het wel prijs: Een gemeten voorzet van Arne werd door Niels van dichtbij aan de 2e paal binnengetikt. Het antwoord van Alveringem liet niet lang op zich wachten: nadat keeper Arne de bal in eerste instantie had moeten lossen was hij wel attent op de rebound vanuit de 2e lijn. Aan de overzijde ging Niels in het strafschopgebied tegen de grond, Klaas nam de bal over, maar door de overmacht aan geelhemden kon hij niet tot een schot komen. In minuut 64 was KRC dicht bij de 0-3, een voorzet van Dries Schoolaert die maar half geraakt werd door Kevin, leverde de nodige problemen op voor de thuisverdediging en in de herneming kon een schot van Niels maar met veel moeite door de keeper weggebokst worden. 1’later schakelde Kevin op rechts zijn tegenstander uit, maar zijn schot dat daarop volgde had onvoldoende kracht om de keeper echt te verontrusten. 20 minuten voor affluiten kreeg Peter 2 kansen om de score te vergroten: eerst kon hij aanleggen voor een schot na een individuele actie aan de rand van de 16, maar zijn poging ging net naast het doel en in de daaropvolgende aanval kwam hij op aangeven van Jorkin aan de bal in het strafschopgebied maar deze keer was de dwarsligger de spelbreker van dienst. In minuut 77 werd de score eindelijk verder uitgediept: Dries Schoolaert veroverde het leer op links, gaf daarna een gemeten voorzet die door Arne met hoofd simpel in doel werd gekopt. 5’na de 0-3 kon Alveringem nog eens dreigen: een voorzet naar de 2e paal bleef liggen, maar de doelpoging die hieruit volgde verdween gelukkig voor KRC over doel. Vlak voor het eind van de reguliere speeltijd was KRC dicht bij de 0-4, Peter kon op een corner zijn hoofd tegen de bal zetten, maar de keeper redde goed. In de rebound werd een poging van Dieter nog van de lijn gehaald. In de blessuretijd zond Dries Schoolaert met een mooie doorsteekpass Arne alleen op doel af, die plaatste de bal netjes naast de keeper in doel en zette zo de 0-4 eindstand op het scorebord.

Er was geel voor Calcoen Pieter-Jan(spelfout)

Speelden voor KRC: Vanacker Arne, Schoolaert Dries, Luchie Sammy, Demuysere Tyas, Dawyndt Dries, Declerck Jorkin, Dekeyser Klaas, Calcoen Pieter-Jan(1), Debou Arne(2), Mortier Sam, Desaver Kevin, Deriemaeker Dieter, Cleeren Niels(1), De Buck Peter.

1ste Elftal
KSK Steenbrugge - KRC De Panne
Eindstand: 2-1 ( 0-0)

Na 2 gelijke spelen trok KRC naar Steenbrugge met de hoop om de 1ste driepunter van et seizoen binnen te halen. Zeker geen onmogelijke opdracht tegen Steenbrugge dat 1 puntje voor KRC geklasseerd stond. Kevin Desaver, terug van op reis, startte op de bank waardoor Arne Debou uit de selectie verdween.

Erg, erg rustige beginfase van de wedstrijd met weinig goed voetbal maar met KRC dat niet in problemen geraakt. 22’ 1ste gevaar met Maxim die zijn schot mist, waarop Ruben in het zijnet besluit.25’ de thuisploeg met Ludo die onder een bal doorgaat, gekruist schot dat gelukkig voorlangs gaat. 30’ mooie KRC-aanval, Ferre met een bal diep op links voor Ruben, mooie strakke voorzet, Rob komt mooi ingelopen maar kan net niet bij de bal. 33’ terug een mooie voorzet van Ruben maar terug niemand die bij de bal kan. 34’ slecht uitverdedigen centraal achteraan door Arne Louage, Dries komt nog gelukkig goed tussen om een doelpoging te voorkomen. 35’ terug een slechte pas van Arne, nu is gelukkig een sterk spelende Ludo nog daar om de bal weg te tackelen. 38’ actie op links, Fré legt terug voor Nicolas die hard op doel trapt maar de keeper kan nog in corner duwen. 42’ corner op rechts van de thuisploeg, iedereen onder de bal door, trap op doel die gelukkig juist boven de lat buiten gaat. Ruststand 0-0 na een niet onverdienstelijke 1ste helft.

Goede start van de 2de helft met in de 48’ een actie van Maxim, bal komt op rechts bij Fré die een geplaatste bal op doel geeft maar de thuiskeeper kan nog bij de bal. 50’ corner van Ferre, Jelle staat zoals vaak op de goede plaats om de 0-1 voorsprong voor KRC op het bord te zetten. Thuisploeg duidelijk wat aangeslagen, 57 een actie van de ingevallen Xander die Rob in de hoek steekt, zijn schot gaat echter recht op de goed uitgekomen keeper. 60’vrije trap op links Steenbrugge, Jelle kopt recht in de handen van keeper Kevin, oef. 63’ vrije trap op links, keeper Kevin kan, de bal eerst pakken maar wordt getikt in het geharrewar zodat hij de bal lost en een thuisspeler gemakkelijk kan binnen trappen. Veel protest bij KRC maar de scheids keurt de gelijkmaker goed. 65’ actie van Xander die de bal past tot bij Ruben, harde trap op doel maar juist boven de lat buiten. KRC houdt de wedstrijd vervolgens rustig onder controle maar krijgt in de 75’ toch de 2-1 te slikken als een voorzet van op rechts te gemakkelijk aan de 2de paal kan afgewerkt worden. KRC nu duidelijk aangeslagen begint veel te nerveus te voetballen, alle overleg verdwijnt en zo wordt de wedstrijd uiteindelijk afgefloten op een pijnlijke, te voorkomen 2-1 nederlaag. Met 2 op 9 is de competitiestart niet geslaagd te noemen en met de komst van leider Bredene voor de boeg is de kans op puntengewin ook miniem. Onze Ratjes staan voor belangrijke weken, iedereen zal moeten beseffen dat hij op scherp zal moeten staan om een verblijf in 3de provinciale verlengd te zien.

Er was geel voor Platteeuw Nicolas, Desaver Kevin, Desaever Nils en Deblock Rob, alle 4 voor spelfouten.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Winnock Dries, Platteeuw Nicolas, Deblock Rob, Verdonck Ferre, Simoen Maxim, Hoorne Ruben(75’Nils Desaever)Louage Arne(45’Desaver Kevin), Wils Jelle(1), Coulier Frederik(55’Xander Lehouck)