VK Zerkegem - KRC A
Geen verslag ontvangen

VK Zerkegem - KRC B

KRC C – Davo Westende

Moesten we in de heenronde nog zwaar het onderspit delven, dan behaalden de Blekker-Ratjesjongens ditmaal een schitterende overwinning. Nauwelijks afgetrapt of we stonden al vroeg op voorsprong via een mooie aanval afgerond door Raphael. Dit gaf ons vleugels en Nick en Zoran drukten nu ook meer en meer hun stempel op de wedstrijd. Aan de rust stonden we verdiend voor mede door een goed keepende Juan Carlos. Na de rust kregen we het even moeilijk maar man van de match Maxim hield ons achterin recht. Even kwamen we nog op achterstand maar Matisse bezorgde met een kopbaldoelpunt op de grond voor de gelijkmaker. Daarna zorgde Raphael op aangeven van Arno in de laatste minuut voor de climax. Proficiat jongens voor de niet aflatende inzet.

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KM92 Torhout
Eindstand: 0-9 (0-6)

Onze NU12 begon aardig aan de wedstrijd, maar begon opeens cadeau’ s uit te delen aan Torhout. Deze laten de kansen niet liggen en nog voor de rust, keek onze NU12 tegen een 0-6 achterstand. De 2de helft stonden we verdedigend wel iets beter. Toch kon Torhout de score nog uitdiepen tot 0-9.

Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
SK Snaaskerke - KRC De Panne
Eindstand: 6-0 (2-0)

GLADIATOREN KEREN NA ZWARE NEDERLAAG MET GEHEVEN HOOFD TERUG UIT DE ARENA VAN SNAASKERKE. Koud mistig weer in Snaaskerke de leider uit onze reeks. Eerste helft verloopt zoals verwacht met eenrichtingsvoetbal van een sterk Snaaskerke. We houden toch lang stand en moeten achter de bal blijven lopen, pompen of verzuipen noemt zoiets, onze verdediging doet er echt alles aan om Snaaskerke zolang mogelijk te beletten om te scoren en onze goalie lijkt zijn dagje te hebben en slaagt erin met enkele goede saves zijn doel te verdedigen. Een enkele counter van Onze gasten kon bijna zelfs voor de onverdiende voorsprong zorgen maar we waren niet koel genoeg in de afwerking.Net na het beetje hoop kon Snaaskerke de openingstreffer scoren en voor we gaan rusten met een lucky goal de 2-0 op het bord zetten om te gaan rusten. Ruststand 2-0 Het geloof bleef in onze ploeg zitten en een gemotiveerde groep ging met het mes tussen de tanden het terrein weer op. Dit was echter zonder de scheids gerekend, twee minuten na de herneming krijgt Snaaskerke een cadeau en mogen ze via de stip na een lichte fout de derde van de middag opschrijven, wat daarna volgt zal zeer waarschijnlijk in de pers verschijnen als unicum. Geen minuut na de penalty krijgt Snaaskerke nog een tweede lichte penalty veroorzaakt door dezelfde verdediger van ons ploegje.4-0 na drie minuten tweede helft, boeken toe. Toch wel verdienstelijke wedstrijd van enkele van onze spelers. De twee laatste goals van Snaaskerke waren wel van mooie makelij en het resultaat van deze wedstrijd beetje overdreven maar zeker en vast verdiend voor de leider van onze competitie Eindstand 6-0

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KM92 Torhout - KVV Coxyde
Eindstand: 2-0 (0-0)

Eerste helft: Voor onze 7° wedstrijd in de laatste 4 weken, wat toch zéér veel is, moesten we op bezoek bij de buren uit Torhout. Km die er alles wou aan doen om de kloof te dichten, en KVVC die wat op hun tandvlees begint te zitten, maar toch uitkeek naar deze partij op een moeilijke grasmat. Vol stadion en KVVC startte het snelst met in de eerste 15 minuten snedig en scherp voetbal met stevige duels. De flanken konden hun stempel drukken en de voorzetten kwamen voor doel maar de hoofden stonden nog niet op scherp en tot 3 maal toe werd er over gekopt. Noodgedwongen vroege wissel na een zéér hard hoofd tegen hoofd duel, weliswaar onschuldig door beide spelers en we moesten al aanpassen. KM kwam meer in de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te zijn en onze doelman moest enkel een paar keer gevat en snel uitkomen. Eerste helft zéér vlug voorbij. Ruststand: 0 - 0

Tweede helft: KM speelde nu in een 4-4-2 opstelling en was dominanter aanwezig in de wedstrijd. KVVC speelde perfect controlevoetbal en na ieder eens de deklat te ontmoeten stevende de partij af op een nulscore. Spijtig genoeg floot de scheidsrechter een strafschop na een aangeschoten bal en klom Torhout op voorsprong. Kvvc reageerde, meer druk naar voor en KM kreeg meer ruimte en werd ons zwakke punt blootgelegd. Toch bleef het maar 1 – 0 en toen we in overtal op een beslissend schakelmoment de perfecte omschakeling creëerden leden we domweg balverlies en stonden we met teveel mensen voor de bal. Km profiteerde en scoorde de 2 – 0 in de laatste minuut. Eindstand: 2 - 0

Conclusie: Km had de overwinning waar ze voor speelden en Kvvc was te zwak in duelkracht in de tweede helft, teveel slordige passen, te veel de lange bal en veel te weinig loopvermogen op het middenveld. Veel te veel verliefd op de bal i.p.v. snelle balhandeling en diepgang in het spel. Km toonde meer grinta en een grotere wil om te winnen met op beslissende momenten de nodige fouten waardoor de aanval werd afgebroken.

Volgende week: Herpakken na de 1/6 tegen de buren en derbymatch Diksmuide.

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
SP Keiem - KVV Oostduinkerke
Eindstand: 2-3 ( 1-2)

Op een akker speelde Kvvo een prima 1ste helft en liep uit tot 0-2. De 0-1 kwam er op strafschop probleemloos omgezet langs Michiel. Op de 20 min lukte opnieuw Michiel de 0-2 op aangeven van Jari G. Kvvo dacht dat de wedstrijd gespeeld was maar niets was minder waar, 5 min van de rust kwam de aansluitingstreffer na een aarzeling in de verdediging. De 2de helft werd het veld alsmaar slechter wat zeker niet in de kaart speelde van Kvvo die het van zijn voetballend vermogen moet hebben. Een kwartier van het einde werd het zowaar 2-2 na een flipperkast actie en alles was opnieuw te beginnen. Kvvo wilde de volle buit en met nog een mannetje meer in de aanval kwam de 2-3 tot stand langs Gianni op aangeven van Michiel. Daarna speelde Kvvo de partij rustig uit en kwam de verdiende zege niet meer in gevaar.

Eindstand: 4-1 (3-1)

Topper op het programma voor onze reserven vandaag met de clash tegen de jonge beloftenploeg van KSV Nieuwpoort A, met het maximum van de punten ook mede aan de leiding met onze Ratjes.

Goede start van KRC, met verloren zoon Guillaume Werquin voor het eerst in de selectie, met in de 5’ een schot van Arne Debou dat net over gaat. Maar in de 8’ reeds een koude douche, een snel en knap uitgespeelde counter van de bezoekers en het staat 0-1. KRC duidelijk van slag en de bezoekers blijven de wedstrijd domineren tegen KRC dat het moeilijk heeft met de snelle omschakeling van Nieuwpoort.13’ een mooie doorsteek van Jorkin naar Peter die nipt naast trapt. 16’ mooie KRC-aanval, Sam zet voor maar Arne trapt te zwak op doel. Beetje bij beetje komt KRC terug in de wedstrijd en in de 17’ een goede voorzet van Nils Desaever naar Arne die alle tijd en ruimte krijgt voor een controle, mooi wegdraaien en mooi binnen knallen, meteen de 1-1. Nieuwpoort nu aangeslagen en in de 19’ een voorzet van Glenn van op links, keeper ziet er niet echt goed uit bij zijn tussenkomst en Niels Cleeren komt de 2-1 voorsprong op het bord. 31’ goede voorzet Tom, Sam kopt op doel maar de keeper tikt over. 32’ slecht wegtrappen van de Nieuwpoortkeeper, bal kolt bij Sam die het overzicht behoudt n van ver over de keeper heen de 3-1 in doel trapt. 3-1 meteen ook de ruststand na een erg genietbare, spannende 1ste helft.

47’ start met een gekraakt schot van Pé dat net naast gaat. 50’ gevaar van de bezoekers en het is Sander die de bal van de lijn kan weghalen. 56’ terug een snelle counter van KSVN, gelukkig gaat de bal naast via de buitenkant paal. 65’ nog een vrije trap op een mooie plaats voor de bezoekers, keeper Arne kan de bal wegduwen. 73’ fout op Jorkin, vrije trap, kopstoot Jorkin maar uiteindelijk gaat de bal in corner. 80’ wordt Tom alleen voor de keeper gebracht maar hij besluit op de keeper. 81’ mooie gegeven corner, Sam bij de 2de paal met een strakke harde voorzet, bal komt in de voeten van Arne die op doel kan trappen en de gedevieerde bal verdwijnt over de keeper in doel, 4-1, wedstrijd meteen ook beslist. 85’ nog eens Tom alleen met een schot schuin op doel, maar de keeper brengt terug redding. Even later fluit scheidsrechter Roland Graulus de wedstrijd af en breekt de feestvreugde uit bij KRC na deze mooie overwinning. Gans de ploeg moet gefeliciteerd worden voor deze sterke, goed in de organisatie blijvend gespeelde wedstrijd . KRC alleen leider met het maximum van de punten, volgende week wacht de verplaatsing naar het onderaan geklasseerde Bulskamp. Belangrijk wordt nu om scherp te blijven tegen die zogenaamde zwakkere ploegen, want de weg naar de titel ( en het Zuiden!!!!) is nog erg, erg lang.

Speelden voor KRC: Vanacker Arne, Cuvelier Sander, Luchie Sammy, Cleeren Niels(1), Dawyndt Dries, Declerck Jorkin, Mortier Sam(1), Desaever Nils, De Buck Peter, Debou Arne(2), Cornelis Glenn, Ameloot Tom, Deriemaeker Dieter, Werquin Guillaume

1ste Elftal
KRC De Panne – Cercle Oedelem
Eindstand: 2-2 (1-1)

Druk op de ketel bij KRC na de slappe wedstrijd van vorige week op Beernem waardoor KRC in de onderste regionen van de rangschikking geklasseerd blijft. Winnen thuis moet eigenlijk vandaag thuis tegen middenmoter Cercle Oedelem.

KRC moest het doen zonder de geelgeschorste Nicolas Platteeuw en met Xander Lehouck na lange afwezigheid terug in de basiself. Maar wat een rampzalige start, aftrap van de bezoekers, bal diep door op rechts, voorzet achteruit en na 12seconden staat het reeds 0-1 met een doelpunt van goaltjesdief Rotsaert, van een rampzalige start gesproken. KRC voetbalt aangeslagen verder en komt nog enkele malen goed weg als de bezoekers teruggelegde voorzetten naast trappen. 6’ toch Rob op rechts met een mooie actie, voorzet waar Maxim net niet bij kan, bal komt over de 2de paal bij Kevin die echter voorlangs trapt. 18’ vrije trap KRC recht voor doel, Rob naar Ferre die hard op doel trapt maar recht op de keeper.20’ Oedelem met een scherpe actie, bal van op rechts voor, geplaatst schot dat juist naast de paal buiten gaat. 23’ pas van Jelle naar Maxim, schot dat voorlangs gaat. 24’ een doorzetten van Kevin op links, mooie inspanning waardoor hij de bal achteruit kan leggen tot bij rob die op de rand van de 16 op doel kan trappen maar tegen de bovenkant lat. KRC zit nu toch beter in de wedstrijd en in de 31’ wordt dit beloond met de gelijkmaker, een vrije trap van Jelle die over iedereen heen gaat waardoor Maxim gemakkelijk de gelijkmaker kan binnenkoppen aan de 2de paal. 1ste helft loopt vervolgens rustig naar zijn einde zonder nog echte kansen voor beide ploegen.

53’ een goed aangesneden corner van Ferre, Max kan mooi op doel koppen maar de bal gat verkeerde kant van de paal buiten. 58’ fout op de bedrijvige Maxim, vrije trap op een mooie plaats die prachtig binnengetrapt wordt door Ferre, 2-1 met een prachtig doelpunt. 61’ mooie combinatie Tyas-Kevin, bal uiteindelijk bij Maxim wiens schot geblokt wordt. 71’ Maxim kan een voorzet verlengen naar Rob die maar voor het binnen koppen heeft, maar jammer genoeg gaat de bal terug naast. 72’ 1ste echt gevaar van de bezoekers, laag schot maar Kevin gaat goed plat. KRC laat zich beetje bij beetje terugduwen tegen de bezoekers die niets meer te verliezen hebben en in de 79’ terug een harde lage trap, terug Kevin met een redding. 80’ komen de bezoekers met 10 te staan door de 2de gele kaart voor Blondelle. KRC slaagt er echter niet in om de match onder controle te houden ondanks dat mannetje meer en in de 84’ met Kevin nogmaals redding brengen. En de koude douche volgt in de 85’ als na een ingooi een voorzet van op rechts veel te gemakkelijk kan gegeven worden, slechte dekking achteraan en de doofstomme speler Verstraete kan veel te gemakkelijk de 2-2 eindstand op het bord koppen. Terug geen 1ste thuisoverwinning voor KRC!!!!!!!

KRC toonde toch veel karakter om zich na een rampzalige start terug in de wedstrijd geknokt te hebben en al bij al een goed georganiseerde wedstrijd speelde. Jammer genoeg werden de gemaakte foutjes terug cash afgestraft en blijft het wachten op een overwinning.

Volgende zondag een loodzware verplaatsing naar ploeg in vorm Moerkerke, waar er met veel inzet en organisatie zal moeten gespeeld worden om met broodnodige puntenwinst naar De Panne terug te keren.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Demuysere Tyas, Winnock Dries, Louage Arne, Deblock Rob, Lehouck Xander, Simoen Maxim(1), Verdonck Ferre(1), Desaver Kevin(85’Coulier Frederik),

Reservedoelman Arne Vanacker, Cleeren Niels en Desaever Nils bleven op de bank.

Er was geel voor Deblock Rob ( wegtrappen bal) en Demuysere Tyas(fout)