Wedstrijdverslagen 19/20-10-2013

Gewestelijke U9 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Bredene A - KRC A

Bredene werd naar mij toe als een der betere u9-ploegjes afgeschilderd en ik was dan ook op mijn hoede. Reeds in de eerste minuut kwamen zij, door een onoplettendheid van ons, op voorsprong, maar onze jongens lieten zich niet van de wijs brengen en maakten mij meteen heel trots met mooi combinatievoetbal, deden dingen waar ik zelfs bij momenten stond van te kijken en scoorden dat het een lust was. Loïc was precies een Duracell-doelpuntenmachine en met klasse voetbal van Matisse op de rechterflank, Justin en Jacques, bij wijlen rotsen in de branding in onze verdediging met heel mooie passing naar voor toe en daarbij nog Mergim met voortdurend gevaar op de linkerflank, draaide onze ploeg als een goed geoliede machine. Lars etaleerde tevens zijn keeperstalenten in de 1e helft en deed er dan nog enkele doelpuntjes bij in de tweede. Kortom, een lieve lust voor het oog, maar ook een tegenstander die nooit opgaf en voortdurend terugvocht en ook kansen creëerde, die weliswaar meestal weggewerkt werden. De eindstand was overweldigend en ik kan enkel trots zijn op de volgende 6 kerels die mijn voetbalhart weer eens sneller deden slaan: Justin, Lars, Loïc, Matisse, Mergim en Jacques.

KSV Bredene B - KRC B

Onder leiding van afgevaardigde Frank Duron zakten wij tevens met een heel sterke ploeg af naar Bredene, die ongeveer 2 evenwichtige ploegen hebben. Onze sterke 'anciens', Lukas, Mauro, Mauro en Nathan begeleiden hun goed spelende ploegmaatjes naar een formidabele overwinning met overweldigende cijfers. In het begin weliswaar op achterstand komen (0-2) en dan alles ombuigen in hun voordeel was geen sinecure, doch zij deden het. De twee keeper-verdedigers, Benoit ( voor het eerst in dit ploegje ) en Juan Carlos die vorige week al bewees dat hij wel degelijk voetbalkwaliteiten heeft, speelden heel goed mee. Al bij al speelde Bredene goed mee, wetende dat zij toch geregeld scoorden en daarvoor bij Lukas moesten passeren, wat toch niet zo eenvoudig is. Een klinkende overwinning voor deze ploeg, waar ik enkel heel trots kan op zijn. Leuk om te weten dat we een 10-tal sterke spelertjes hebben om binnenkort 'een tandje bij te steken: Speelden: Juan Carlos, Benoit, Mauro D., Mauro V., Nathan en Lukas.

KRC C – KWS Adinkerke

Verdiende overwinning van de bezoekers, de uitslag kon zelfs nog veel hoger opgelopen zijn. Desondanks kregen de bezoekers ook nog hulp van de thuisploeg in de vorm van 4 grote Sinterklaas doelpunten. Doch dit doet niets af van de overwinning van de bezoekers die de thuisploeg op alle gebied te snel af was. Uitgezonderd van de eerste 10 minuten, konden we wedijveren met de tegenstrever. Speelden/ Minnebo M., Castelein L., Platel L., Santens Z., Van Houtte M., Tourlousse N., Declerck A.

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Oostkamp - KVV Coxyde
Eindstand: 2-2

Na de zware nederlaag tegen Varsenare was het hoog tijd om ons te herpakken tegen Oostkamp. Onze NU12 begon scherp aan de wedstrijd en won veel duels. Al vlug vertaalde dat zich in doelkansen en counters in het voordeel van onze NU12. we haalden voordeel uit de gewonnen duels en aan de rust stonden we 0-2 voor. In het begin van de 2de helft zochten we wat achter onze posities. Oostkamp maakte gretig gebruik van het feit dat we positioneel minder goed stonden. Oostkamp vond zo de vrije man en kon zo nog terug komen op 2-2. Maar met nog 10 minuten te gaan schoot de motor van onze NU12 terug op gang. Zeker 4 doelkansen alleen voor doel had onze NU12, maar geen enkel ging binnen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 2-2

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Koekelare - KRC De Panne
Eindstand: 1-4 (1-1)

Koekelare op papier een haalbare kaart maar in voetbal is alles mogelijk! Ook KVK is op papier een haalbare kaart voor FCB...... Onze ploeg start goed aan de wedstrijd en neemt het eerste kwartier initiatief wat resulteert in een verdiende voorsprong. Nadien werden we nonchalanter en vergeten we vooral op het middenveld de duels aan te gaan, waardoor Koekelare nog voor de rust kan gelijkmaken op een hoekschop. Ruststand 1-1 Tweede helft moet beter en onze nieuwe spits legt zijn tweede kort na de rust al in het mandje. Iets makkelijker voetbal denk je dan maar Koekelare blijft proberen tot we op de counter de geruststellende 3-1 kunnen scoren, de kopjes van Koekelare zakken naar beneden. Snelheid vooraan was een probleem maar dit lijkt plots niet meer, kort draaien en knallen en simpelweg 4 keer scoren in een wedstrijd verdiend dan ook een echte applausvervanging. Zelfde uitslag als kvk-fcb maar de bordjes op Kortrijk stonden jammer genoeg wel andersom.

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSV Oostkamp
Eindstand: 4-0 ( 2-0)

Eerste helft: De eerste wedstrijd van de terugronde na een heenronde zonder nederlaag, is altijd een aftasten van hoe de tegenstander zich gaat instellen om tegen ons te spelen. Iedere tegenstander wil zijn beste kunnen tonen en staat dubbel gemotiveerd aan de aftrap. Kvvc gaat uit van eigen sterkte en zoekt verder naar een goed evenwicht in het team om na de terugronde de nieuwe competitie in te stappen. Oostkamp is een voetballende ploeg met opbouw zodat we een open partij zouden tegemoet gaan. De vele gele kaarten bij de ploegen begint zijn tol te eisen en met schorsingen tot gevolg. Een evenwichtig begin met 2 ploegen die voluit voor de 3 punten gingen. Oostkamp met opbouw in hun doelstelling combineerde goed tot in de zone van de waarheid waar het onmondig bleek. De redenen waarom Oostkamp een moeilijk seizoen door maakt. Kvvc kreeg wel kansen en werkte een flankaanval af met een infiltratie in de zestien. Door de vele regen ging de bal héél snel en de partij was aangenaam om te volgen. Kvvc kreeg nog enkele kansen maar scoorde juist voor rust een kopbaldoelpunt. Ruststand: 2 - 0

Tweede helft: De regen viel met bakken uit de lucht en het was zwaar om erin te spelen. Toch werd er nog deftig gevoetbald en ging het spel goed op en neer. De beginfase was wat waterachtig van Kvvc maar gaande weg schoven ze op richting doel tegenstander. Een fout in de zestien leidde het derde doelpunt in, een strafschop omgezet door onze doelman. Een fair gebaar van onze kapitein. Het laatste doelpunt was een snelle omschakeling via het centrum en overhoeks binnen getrapt door een dol gelukkige Kvvc-speler. Eindstand: 4 – 0 Conclusie: De uitslag zegt niet alles, maar vandaag een goede partij van Kvvc met veel goede zaken, ·en het bewijs dat de groep nog een grote groeimarge heeft. Vandaag 2 sportieve ploegen zien spelen met een uitstekende scheidsrechter. Volgende week: Verplaatsing naar een moeilijke tegenstander nl Eernegem die al een tijdje goed bezig is.

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
KVV Oostduinkerke – VC Ichtegem
Eindstand: 3-0 (0-0)

De eerste helft was met veel middenveldspel en weinig doelkansen, de beste kans was voor Kvvo maar de bal van Jari werd van de doellijn gewerkt. De 2de helft was een stuk beter het was KVVO die het best uit de kleedkamer kwam, met na 2 min een doelpunt van Kyan op aangeven van Gianni 1-0. Het veld begon er zwaar bij te liggen en het spel werd iets ruwer met enkele kaarten als gevolg. Na vlot samenspel kon Ward opnieuw Kyan vrijspelen die opnieuw koelbloedig was en puik afwerkte 2-0. Op 10 min van het einde nam Gianni alle twijfel weg en trof raak vanop 20 meter 3-0. Een mooie zege van een wilskrachtig Kvvo.

Eindstand: 5-1 ( 1-0)

Onze reserven stonden voor een papier niet zo gemakkelijke opdracht tegen de ‘jonge’ reserven van SC Lombardsijde, op een 4de plaats in de rangschikking. Goede start, 2’ reeds een mooie actie van Kevin Desaver, goed schot en goede redding van keeper Smagghe. 5’ is het Tom met een mooie voorzet van op rechts, Peter kopt nipt naast. 12’ is het Jorkin met een actie centraal, mooie dieptepas naar Tom die beheerst de 1-0 binnentrapt. Daarna valt de wedstrijd wat stil, KRC begint aan een te traag tempo te voetballen en er komt veel middenveldspel in de plaats. 35’ is er een hoekschop van Kevin, Niels kopt voorlangs. 38’ klein mistasten van een anders attent meekeepende keeper Arne, Sammy kan de bal nog voor de lijn wegtrappen. 43’ mooie doorsteek van Klaas, Arne komt alleen voor de keeper maar bal tegen buitenkant paal en buiten, hier moest het 2-0 staan. 46’ mooie actie Arne Debou, bal tot bij Kevin die voorlangs het doel trapt, opnieuw blijft de afwerking achterwege, ruststand 1-0.

2de helft terug een scherper KRC met in de 52’ een goede uittrap van Arne, Tom kopt door en zo kan Sam alleen op de keeper afgaan en onze Standard boy laat de kans niet liggen en de 2-0 staat op het bord. 54’ goed gegeven vrije trap van Tom, PJ alleen voor doel kopt onbegrijpelijk over. 57’ terug Tom met een vrije trap, nu is het Niels die naast kopt. 61’ mooie plaats voor een vrije trap, PJ toont zijn traptechniek en het staat met een prachtige vrije trap 3-0. 77’ een licht toegekende strafschop na wat trek- en duwwerk van Sander en de Lombarden brengen de stand terug tot 3-1. 81’ slecht uittrappen van de keeper, Peter krijgt de bal zo maar cadeau en hij trapt erg mooi de 4-1 binnen. 86’ mooie combinatie, Kevin uiteindelijk achteruit tot bij Sam die op doel kan trappen maar een knappe redding van de keeper. 87’ hoekschop gegeven door Peter, Sam kan ongehinderd op doel koppen maar terug keeper Smagghe met een mooie redding. 90’ Sam met een goede bal diep voor Klaas, keeper omspeeld, goede voorzet van Klaas en Kevin Desaver pikt zijn verdiend doelpuntje mee en brengt de eindstand op 5-1. Verdiende overwinning na een wedstrijd waarin de verdedigers goed de organisatie hielden en waar bij momenten mooi, snel combinatievoetbal gebracht werd tegen een stugge tegenstander. Andere titelkandidaat Nieuwpoort A won vlot zijn thuiswedstrijd tegen Lo-Reninge met 8-1, zodat de Vissersjongen nu tezamen met onze Ratjes met een 21 op 21 aan de leiding blijven staan. Volgende week een niet te onderschatten verplaatsing naar Merkem, waar Nieuwpoort A vorige week maar nipt met 5-6 won.

Speelden voor KRC: Vanacker Arne, Schoolaert Dries, Luchie Sammy, Cleeren Niels, Dawyndt Dries, Declerck Jorkin, Ameloot Tom(1), Debou Arne, De Buck Peter(1), Mortier Sam(1), Desaver Kevin(1), Cuvelier Sander, Dekeyser Klaas, Calcoen Pieter-Jan(1).

De lichtgeblesseerde Julien Averein bleef op de bank.

Er was geel voor Arne Debou (protest natuurlijk) en Calcoen PJ(fout).

KRC De Panne – KSV Nieuwpoort
Eindstand: 2-2 ( 2-1)

Na de afgelaste wedstrijd van vorige week op Loppem, stond er voor onze Ratjes een zware thuisderby op het programma tegen één van de titelkandidaten Nieuwpoort, dat echter ook nog niet echt zijn draai gevonden heeft. Aanpassing in de veldbezetting leverde een plaats op de bank op voor Arne Louage en Kevin Desaver, terwijl Tyas Demuysere afwezig was wegens een familiefeest.

Scherpe start van de Vissers want reeds na 2’ een actie op rechts, voorzet, schot op doel dat de bovenkant deklat schroeit. 7’ vrije trap Nieuwpoort op rechts, spits Zaremba kopt juist naast. 9’ KRC met een eerste actie, Fré naar Links voor Ruben, voorzet, bal komt bij Ferre die op doel trapt maar recht op de keeper. 10’ binnendraaiende voorzet van op rechts, Kevin kan net over de lat duwen. 17’ Ferre met een voorzet van op links, kapitein Maxim reageert het snelst en kan de 1-0 op het bord koppen. 24’ KRC met een snelle counter over links, voorzet van Niels, Fré net niet goed genoeg bij de bal die toch nog bij Maxim kopt die naast trapt. 28’ bal komt bij Ferre die veel tijd en ruimte heeft om de 2-0 beheerst binnen te trappen. 30’ hoekschop Nieuwpoort op rechts, geharrewar voor doel en uiteindelijk kan de bal weggetrapt worden in corner. 35’ duikt Maxim in de hoek, strakke voorzet door verschillende spelers nipt gemist. 37’ slap verdedigen, te veel ruimte weggegeven, voorzet waar een volledig vrijstaande Coussement net buiten de 16 alle tijd heeft om de bal mooi in de rechterbovenhoek binnen te trappen en zo staat het 2-1. 43’ nog een scherpe voor doel gegeven vrije trap van Jelle, maar terug aan iedereen voorbij. Ruststand 2-1 na een sterke 1ste helft van KRC, jammer van dat te voorkomen tegendoelpunt.

De vissers komen duidelijk scherp uit de kleedkamers en beginnen KRC dat niet meer aan, voetballen toekomt onder druk te zetten. 54’ handspel Jelle, harde vrije trap die gelukkig naast gaat. 56’ snelle omschakeling van Nieuwpoort en het is Kevin die moet redding brengen met de voet. 57’ tegenprik KRC, Rob door op rechts, goed uitgekomen keeper verhindert de voorzet, bal komt toch bij Fré die dadelijk op doel trapt maar in de handen van de teruggekeerde keeper. 60’ al dan niet buitenspel op rechts, scheids laat doorgaan en het is Mike Toth die de gelijkmaker net, 2-2, een koude douche voor onze Ratjes. 67’ voorzet van op rechts, Zaremba kan op doel koppen maar gelukkig naast. 69’ terug Nieuwpoort met een snelle uitbraak, Zaremba alleen op doel af maar hij stift de bal gelukkig naast. 71’ een erg, erg licht toegekende strafschop. Een goed keepende Kevin brengt redding en ook in de herneming staat hij op de juiste plaats, oef. 77’ actie van de ingevallen Kevin Desaver, hij haalt een bal op rechts, komt naar binnen, trap op doel maar recht op de keeper. 86’ terug Kevin op rechts, bal voor maar uiteindelijk overgetrapt. 89’ nog eens een snelle omschakeling van Nieuwpoort, actie op links, schot dat gelukkig nog afwijkt en juist naast doel in corner gaat. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 2-2 eindstand. Jammer dat een 2-0 voorsprong uit handen gegeven werd, maar al bij al tevreden dat er tegen het sterke Nieuwpoort toch 1 puntje uit de brand gesleept werd. 4de gelijkspel in 7 wedstrijden waarin KRC nog geen enkele keer weggespeeld werd, maar waarin de puntenoogst toch erg mager is. Zaterdagavond wacht terug een moeilijke wedstrijd op verplaatsing naar de typische thuisploeg Wenduine.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Platteeuw Nicolas, Winnock Dries, Hoorne Ruben, Deblock Rob, Desaever Nils(63’Niels Cleeren), Simoen Maxim(1)(78’Arne Louage), Verdonck Ferre(1), Coulier Frederik(68’Kevin Desaver), Wils Jelle

Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.

Er was geel voor Kevin Dehaerne(protest)