Wedstrijdverslagen 21/22-09-2013

Gewestelijke U9 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC A - KSV Jabbeke

Het werd een gelijk opgaande match, die ook eindigde met gelijke cijfers. De meeste kansen werden door KRC afgedwongen, maar de afwerking was niet navenant. Toch nog een mooie match met wel een beetje lusteloos spel door KRC. Heel wat spelertjes denken nog dat de bal vanzelf in de voetjes zal rollen en voetballen veel te passief. Voetbal is een ploegsport, waarbij iedereen meehelpt... Met wat meer inzet kunnen wonderen bereikt worden. Ook nadenken bij elementaire fouten en deze niet blijven en blijven herhalen. Goed kijken en luisteren is de boodschap! Al bij al een dikke proficiat voor Jacques (1e helft), Lars(2e helft), Mauro, Nathan, Matisse, Juan Carlos, Raphael en Lukas

KRC B – KSV Koekelare

Een leuke match om naar te kijken met veel spanning tot het einde en ook heel wat doelpunten langs beide kanten. Het werd in de laatste minuut nog gelijkstand, dit terwijl we bijna de hele, tijd op achtervolgen aangewezen waren. Maxime had enkele mooie 'safes' in huis, terwijl de afwerking vooraan soms wel wat te wensen over liet. Pluim voor Nick die uiteindelijk begreep dat er in de 'spits' gescoord wordt en dit dan ook deed. Met wat 'bijschaven' komen we er wel. Proficiat voor Justin, Jacques, Lucas, Zoran, Raphael, Matisse, Lars, Maxime, Nick.

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Torhout KM92 - KVV Coxyde
Eindstand: 6-1

Tegen Torhout startte onze NU12 zeer goed, na een kwartier komen we op een 0-1 voorsprong. Maar na 20 minuten kon Torhout al de 1-1 maken. Toen ging het van kwaad naar erger, onze NU12 bleef de fouten opstapelen en we gingen de pauze in met een 3-1 achterstand. Onze NU12 kon geen vuist meer maken, we bleven fout na fout opstapelen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 6-1.

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne bye

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – Torhout KM92
Eindstand: 1-1 (0-1)

Onze eerste echte waarde meting tegen de titelkandidaat n°1 en co-leider KM Torhout. KVVC deze week getroffen door veel afwezigen, ziekte, blessures, kon maar maximum negen spelers op de trainingen verwelkomen. Met in het achterhoofd de zware ontmoeting tegen de groene buren was het afwachten hoe de ploeg zou reageren. Kvvc en Torhout startten aan een hoog tempo en de toon was gezet voor de ganse wedstrijd. Kvvc kreeg een reuzenkans die beter verdiende dan de paal. Een infiltratie door het centrum bracht ons alleen voor doel maar we konden de kans niet verzilveren. KM deed zeker mee en kreeg ook kansjes maar kon nog niet besluiten. Kvvc moest noodgedwongen al vroeg wisselen en vergat soms uit te voetballen en werd koud gepakt door een snelle omschakeling. De spits vertrok vanuit buitenspelpositie en lobde onze doelman. KVVC trof nog eens de doelpaal en ging met een achterstand de rust in. Tweede helft: De partij veranderde in een tactisch steekspel en beide ploegen zaten vast in de opbouw. Kvvc kreeg de bovenhand en had een dol kwartier waar het een paar kansen kreeg en ook kon de gelijkmaker kon scoren, na een prachtige voorzet binnen gekopt in de zestien. Kvvc had veel gegeven en kreeg het fysiek moeilijk naarmate het einde naderde. KM drong nog aan maar onze goalie bleek in vorm te zijn. Conclusie: Een leuke partij aan een hoog tempo met een sterke bezoekende ploeg en Kvvc die meer zulke wedstrijden nodig heeft.

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne -Oostduinkerke
KVV Oostduinkerke – VVG Alveringem
Eindstand: 1-3 (0-1)

Een wedstrijd die nooit wedstrijd was, geen scheids aanwezig bij 17 jarigen een ramp. De bezoekers kwamen op voorsprong voor de rust 0-1 dat was verdiend, maar na de rust als Kvvo de gelijkmaker lukte 1-1 begon de brave man aan zijn nummer. Een strafschop voor een aangeschoten bal van op 50 cm 1-2 en een doelpunt met de hand 1-3. Van dat moment kan je alleen als trainer de groep laten kalm blijven en de wedstrijd uitspelen en hopen dat er volgende week wel een scheids aanwezig is.

Eindstand: 17-0 (9-0)

De KRC-reserven verheugden zich op de derby tegen samenwerkingsclub KVV Oostduinkerke, maar al snel bleek dat er spelersproblemen waren bij de garnaaljongens. Eerst slechts 7 spelers aanwezig en zou er niet gespeeld worden, gelukkig nog 2 spelers erbij zodat de wedstrijd toch kon aangevat worden, jammer genoeg de bezoekers dus slechts met toch 9 moedige spelers. Van een wedstrijd was er dus nooit echt sprake.1' reeds een schot van Sam dat naast gaat. 5’ een schot van Klaas dat via de binnenkant paal terug het veld in springt. 10' balverlies achteraan bij KVVO, Jorkin behoudt het overzicht en lobt de bal mooi binnen 1-0.15’ een individuele actie van Niels die beheerst de 2-0 binnentrapt. 17’ terug Niels met de 3-0 na een mooie doorsteekpas van Peter. 18' voorzet van Sam en het is Peter die de 4-0 gemakkelijk binnenloopt. 21’ een niet te missen kans voor Niels die er toch nog in slaagt van dichtbij tegen de deklat te trappen. 23' Peter alleen voor de keeper maar naast. 24' voorzet van Xander, Peter mooi in 1 tijd maar redding van de keeper. 28' 1ste kans voor KVVO, een speler alleen op Arne af maar doelman Arne brengt mooi redding. 29' hard schot Tom, keeper lost,PJ trapt mooi de 0-5 binnen. 34' Sam mooi diep door naar Klaas, die in 2x de 6-0 op het bord zet. 35' terug Sam met een assist naar Xander die beheerst het 7“ doelpunt scoort. 36' Arne alleen op doel af met en lob die over doel buiten gaat. 37' Peter alleen op doel af maar op de doelman besloten. 38’PJ alleen door, bal komt gelukkig bij Arne die de 8-0 scoort. 40’ aflegger van Klaas voor Sam die op de lat trapt. 41’Klaas naar PJ die mooi de 9-0 binnentrapt. 44' nog een individuele actie van Xander die echter op de keeper besluit. Ruststand 9-0, iedereen vreest dat de bezoekers in de kleedkamer zullen blijven, maar het moedige Oostduinkerke vat toch terug de 2“ helft aan.

49' een schot van Sam dat juist naast gaat. Tegenstoot van KVVO, terug een speler alleen voor Arne die terug knap redding brengt. 51' Arne diep op rechts, mooie voorzet voor PJ die naast besluit. 52’ terug doelman Arne met een mooie redding in corner en die zo de eerredder van de bezoekers verhindert. 55' Arne stuurt Sam in de hoek, mooie voorzet en Peter brengt de dubbele cijfers op het scorebord. 56' vrije trap KVVO die over alles en iedereen doorgaat maar gelukkig botsend boven de lat buiten gaat. 57’ voorzet van Arne en Niels aan de 2“ paal met de 11-0. 59' actie Arne op rechts, bal bij Peter maar de keeper pakt. 60' Arne alleen op de keeper af maar redding van de keeper. 65' de opgerukte Dieter met een mooie actie, hij wordt gehaakt in de 16, onbetwistbare strafschop feilloos omgezet door Dieter die zo scoort tegen zijn ex-ploeg. 68' Arne met een aflegger voor PJ en het staat 13-0. 73' voorzet van op rechts door Klaas, Arne trapt tegen de lat. 76’ Klaas alleen door op rechts maar redding van de keper. 78' pas van Niels naar Arne en zo 14-0. 80' Sam met een harde trap voor de 15-0. 83' mooie voorzet Klaas, Peter trapt tegen de lat. 86' voorzet Dieter, keeper kan niet goed genoeg bij de bal en capi Dries is goed gevolgd en tikt de 16-0 binnen. 89' Niels brengt Arne alleen voor de keeper die de bal mooi over de keper stift en zo de 17-0 eindstand op het bord zet. Bedankt aan Oostduinkerke om de moed te hebben om toch de wedstrijd, die nooit een wedstrijd was, uit te spelen. Bezoekers verdienden zeker een eer reddend doelpunt, maar doelman Arne dacht daar anders over met enkele mooie reddingen. Volgende week wacht de 15“ echte test van deze competitie voor KRC met de verplaatsing naar SV Nieuwpoort B, de kampioen van de 2 voorbije jaren. Daar zal heel wat gedisciplineerder en scherper moeten gevoetbald worden om het maximum van de punten te kunnen behouden.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Xander Lehouck(1), Sammy Luchie, Dries Dawyndt(1), Dieter Deriemaeker(1), Jorkin Declerck(1), Klaas Dekeyser(1), Sander Cuvelier, Tom Ameloot, Niels Cleeren(3), Sam Mortier(1), Pieter-Jan Calcoen(3), Peter De Buck(2), Arne Debou(3)

KRC De Panne – KSV Bredene
Eindstand: 2-3 ( 1-0)

KRC dat zijn start in de competitie ietwat gemist heeft met een 2 op 9 stond vandaag voor een loodzware opdracht met de thuiswedstrijd tegen grote titelfavoriet Bredene.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Bredene, na 10 minuten spelen met een lang uitgesponnen aanval waarbij de bal ter hoogte van het penaltypunt belandde van waaruit een doelpoging nog net afgeblokt kon worden. Het antwoordt van KRC liet niet lang op zich wachten: 1 minuut later kreeg Maxim na een corner een uitstekende kopkans, maar zijn poging was niet goed gericht en ging naast. 17’ haalde Ruben net in de 16 uit met een vluchtschot, maar zijn hard schot ging uiteindelijk nog ruim over. 2’later schakelde KRC erg snel om, Ruben zijn voorzet ging voorbij iedereen maar werd door Kevin op de rechterflank opgepikt, die gaf een gemeten voorzet waar Maxim zijn hoofd tegen kon zetten en zo de bal onderkant lat in doel kopte. Na de 1-0 trokken de bezoekers het laken meer naar zich toe zonder echt gevaarlijk te kunnen zijn. In minuut 21 werd een voorzet van op rechts vanuit een uitstekende positie een eind over het doel gekopt en 5’ later zwaaide een afstandsschot te ver af nadat de bal breed was gelegd na een vrije trap. Op het eind van de 1e helft verhoogde Bredene nog eens de druk: 7’voor het rustsignaal kwam Tyas gevat tussen nadat een lage voorzet van op de achterlijn in de voeten van de bezoekende spits was beland. In de 41e minuut probeerde Bredene het nog eens van ver, maar de lage schuiver ging naast. Vlak voor rust werd de bal na een aanval van de bezoekers over rechts goed teruggelegd, maar het schot die er uit volgde verdween zonder dat keeper Kevin moest tussenkomen over doel. Beide ploegen zochten dan ook de kleedkamers bij een 1-0 tussenstand op. Na een goede eerste 20 minuten waarin 1 maal werd gescoord, hielden de Ratjes al bij al nog makkelijk stand tegen de competitieleider.

Geen van beide ploegen kwam echt sterk uit de kleedkamers en de 1-1 na 54’spelen viel dan ook uit de lucht. Jelle werd in de wind gezet door een schijnbeweging van de bezoekende rechterspits die daarna de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek van het doel van een kansloze Kevin joeg. De bezoekers gingen meteen door op hun elan en 4’ later werd een aanval door het centrum pas op het allerlaatste moment afgebroken toen Tyas een doorsteekpass nog net kon onderscheppen. Daarna kwamen de Ratjes beter in de wedstrijd en werd er goed druk gezet op de verdediging van Bredene. Kevin jaagt in minuut 63 goed door op een te korte terugspeelbal op de bezoekende doelman, die de bal tegen Kevin aan trapte en met enig geluk de bal over de zijlijn zag gaan. 5 minuten later terug Kevin, de verdediging van Bredene verslikte zich op een lange bal, waarna Kevin alleen op doel kon afgaan en beheerst de bal naast de keeper in het doel schoof. De 2-1 zorgde voor een mentale boost en KRC nam de wedstrijd nu volledig in handen. In minuut 72 belandde de bal in het strafschopgebied in de voeten van Maxim, maar hij besloot vanuit een moeilijke hoek overhaast naast het doel. Een kwartier voor tijd kreeg een bezoeker meer dan terecht zijn 2e gele kaart na een overtreding op de doorgebroken Kevin. De ingevallen Ferre nam de daaruit volgende vrije trap voor zijn rekening en borstelde de bal op het hoofd van de aan de 1e paal vrijgelopen Maxim, die zijn kopbal rakelings aan de verkeerde kant van de paal buiten zag gaan. 1’ later had Kevin een goede reflex in huis op een kopbal van dichtbij uit een corner voor de bezoekers. 10 minuten voor tijd legden de Ratjes een mooie aanval op de mat: Ruben stak goed diep op Ferre, die vervolgens de achterlijn haalde en perfect terug legde op de ingelopen Maxim. De kapitein van KRC werkte de bal van dichtbij over de doellijn en begon de 3-1 al te vieren. De scheidsrechter hanteerde echter alternatieve buitenspelregels en keurde

de goal onbegrijpelijk af voor vermeend buitenspel van Maxim. Het onbegrip bij de Ratjes en de supporters was dan ook erg groot. KRC werd hier duidelijk bestolen door de anders goed leidende scheids. Toch liet KRC zich niet uit zijn lood slaan: 5 minuten voor tijd benutte het de ruimte in de rug van de verdediging uitstekend, de ingevallen Frederik ging op snelheid door en legde op het juiste moment af voor Maxim, die omspeelde de keeper maar tikte de bal iets te ver van zijn voet waardoor een teruggekomen verdediger nog de meubelen kon redden voor de competitieleider. Opnieuw lukte het de thuisploeg niet om het af te maken en dan krijg je dikwijls het deksel op de neus. In de 87e minuut bleef de bal liggen na geharrewar in het strafschopgebied en een bezoeker kon van dichtbij zijn voet er tegen zetten om zo de 2-2 op het scorebord te zetten. KRC bleef ondanks deze opdoffer niet bij de pakken zitten en reageerde meteen. Maxim kon vanuit een kansrijke positie zijn hoofd tegen een voorzet van rechts zetten, maar de bal ging nog via een schouder van een verdediger in corner. Bredene counterde gevat en na een dieptepass mocht hun rechtsbuiten alleen op Kevin afgaan, die pakte echter uit met een uitstekende parade. Beide ploegen probeerden wel nog, maar noemenswaardige kansen werden er niet meer gecreëerd. De scheidsrechter had het duidelijk naar zijn zin en besloot om maar liefst 6 minuten bij te spelen in een wedstrijd waarbij het spel nauwelijks stil had gelegen. In minuut 95 kwam 1 van de spitsen van Bredene vanuit een overduidelijke buitenspelpositie aan de bal in het strafschopgebied en legde die vervolgens opzij waarna hij nog door een uitgekomen Kevin onderuit werd gehaald. De scheidsrechter toonde iedereen nog eens zijn uitgebreide kennis van de buitenspelregel en besloot om een penalty te fluiten voor Bredene. De 'topschutter' van de bezoekers, die voor de rest van de match geen knikker had geraakt tegen mandekker Tyas, toonde aan de aanwezigen dat hij wel degelijk nog op het veld stond door de strafschop voorbij een kansloze Kevin in doel te trappen. Eindstand uiteindelijk een meer dan onverdiende 2-3 nederlaag waardoor KRC vanonder in de rangschikking blijft kamperen, na een sterke prestatie van de ploeg.

Onze Ratjes moeten zich nu optrekken aan deze wedstrijd om de broodnodige punten te behalen, te beginnen zondag met de verplaatsing naar HO Oedelem, vorig jaar gezakt uit 2de provinciale dat dit WE juist zijn 1ste overwinning van het seizoen behaalde en daardoor 1 puntje voor KRC gerangschikt staat. Maar met dezelfde inzet en ingesteldheid zoals vandaag, moet er voor KRC zeker puntenwinst inzitten, maar gemakkelijk wordt het zeker niet.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Winnock Dries, Platteeuw Nicolas, Deblock Rob (79' Lehouck Xander), Demuysere Tyas, Simoen Maxim (1), Hoorne Ruben, Louage Arne (68' Verdonck Ferre), Desaver Kevin (1) (84' Coulier Frederik), Wils Jelle