Wedstrijdverslagen 23/24-11-2013

Gewestelijke U9 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC A – SK Snaaskerke

Voor de thuisploeg kon het niet beter starten. Na de aftap onderschepte Loïc de bal en kon al onmiddellijk scoren. De eerste helft zou KRCDP het heft volledig in handen nemen. Juan stond er bij en keek er naar. Aanvankelijk werd wat onzorgvuldig omgesprongen met de kansen door te lang met de bal te lopen. Een sterke bezoekende doelman verhinderde ook subliem meerdere kansen. Wat vlugger afspelen naar een medemaat zou zeker geleid hebben tot meer doelkansen.

De tweede helft begon zoals de eerste. Lars en Justin scoorden bij de eerste mogelijkheden. De bal werd nu toch wat vlugger afgespeeld met meerdere kansen en doelpunten tot gevolg. Het was een aangenaam debuut voor de trainer met een ploeg die heel verdienstelijk speelde. Hopelijk donderdag een bevestiging voor de Beker voor duiveltjes tegen SK Steenbrugge die zich zeker als een sterke tegenstander zal aanbieden.

Speelden voor KVVO: Juan Calos Pineda Cruz, Lars Delheye, Lenny De Meyer, Loïc Muylle, Mauro Duron, Lukas Vandervost, Mauro Van Hoeck en Justin Vereecke.

KRC B – SK Snaaskerke

De wedstrijd van 23-11-2013 thuis tegen Snaaskerke ,was weer een boeiende match met inzet en resulteerde in winst met hoge cijfers. Een lichte afzwakking in de tweede helft maar, de spelertjes hebben zich onmiddellijk herpakt en uiteindelijk de match met glans gewonnen . Een dikke Proficiat ...

KSV Veurne - KRC C

Waren we in de heenronde nog een gemakkelijke prooi voor de geel-groenen dan kwamen we ditmaal helemaal anders voor de dag. Met de nodige versterking werd Veurne vlot opzij gezet. Aarzelende start maar een sublieme Matisse Vandevelde toonde al vlug zijn grote kunnen en het goede voorbeeld. En eenmaal Nathan Vercaemer ook de weg naar doel gevonden had was er geen houden meer aan. Ook Mergim Zeqiraj, Santens Zoran en Raphael Duffield deden meer dan hun duid in het zakje en bezorgden ons een glansrijke overwinning. Doelman Maxime Vanhoutte verdedigde uitstekend zijn doel en Jacques Deschrijver, sober maar efficiënt spelend, hield de deur achterin goed gesloten. Proficiat jongens na een uitstekende wedstrijd op een zwaar terrein. Ook gelukwensen aan een nooit opgevend Veurne, zodat het een leuke bedoening werd voor spelers en supporters.

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Diksmuide - KVV Coxyde
Eindstand: 1-4

Onze NU12 had het moeilijke de eerste 20 minuten, maar kwam toch 1-2 op voorsprong. Daarna hadden we de wedstrijd volledig in handen, maar verzilverden onze kansen niet.

De 2de helft waren we heer en meester, Diksmuide kwam nog zelden over hun speelhelft. We misten nog een dozijn kansen, uiteindelijk konden we nog wel nog uitlopen tot 1-4.

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne – KSV Bredene B
Eindstand: 1-2 (0-1)

Van gladiatoren naar lammetjes Bredene B zogezegd hapklare brok. Een eerste helft om vlug te vergeten, onze jongens die vorige week gestreden hebben om elke bal maar wel verloren tegen de leider waren deze week ONHERKENBAAR. Bredene speelde gedurende de hele eerste periode op onze helft, welgeteld 1 keer kon onze ploeg de middenlijn voorbij gaan, ieder duel werd verloren en in plaats van te strijden met mes tussen de tanden was onze ploeg net een balletklas.de dik verdiende 0-1 stond dan ook terecht op het bord tijdens de rust. Gelukkig want Bredene verdiende aan de rust om minstens met 3goals verschil de rust in te gaan. Ruststand 0-1 De schade was dus beperkt gebleven en tijdens de rust is onze kleedkamer dit seizoen nog nooit zo stil geweest, een beetje zelfbesef en een donderpreek moest daar verandering in brengen.

we komen met een groot strijdershart terug op het plein en iedereen lijkt er nu plots zin in te krijgen. we speelden met meer overtuiging en dwongen kansen af, de ene hoekschop na de andere maar de bal wou er telkens niet in, en dan was het opletten geblazen met hun snelle counters, na veel bikkelen kan er toch gelijk gemaakt worden, met een weliswaar Lucky goal vanop 40 meter maar het geloof was er helemaal, de paal en enkele gemiste trappen op doel houden ons nog van de voorsprong en 5 min voor tijd krijgen we het deksel op de neus Bredene kan op de counter de eindstand 1-2 vastleggen. Een ding hebben we vandaag zeker geleerd met 2 helften motivatie houden we zeker en vast de drie punten thuis, Jammer!!! Eindstand 1-2

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSV Diksmuide
Eindstand: 2-2 ( 2-2)

Eerste helft: Dit burentreffen en tevens zware derby kondigde zich aan als de match van de terugronde. Diksmuide was de nederlaag nog niet vergeten en Kvvc wou winnen om zich te blijven handhaven in de top van de rangschikking. De partij begon aan een hoog tempo, de bezoekers speelden hun opgelegd spelsysteem en Kvvc wou direct hun stempel drukken op de wedstrijd. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong met een trap in de zestien waarop de doelman zich verkeek. Bijna onmiddellijk volgde de gelijkmaker na een slechte balcontrole en de aanvaller profiteerde van de geboden kans. Niet getreurd Kvvc was niet aangeslagen en het bleef snel op en neer gaan. De bezoekers hadden enkele mogelijkheden maar onze doelman was geconcentreerd. Toch kwamen de bezoekers op achterstand door een flankvoorzet in eigen doel gewerkt. Wie dacht dat we met een voorsprong zouden gaan rusten kwam bedrogen uit, de bezoekers kwamen gelijk en alles was te herdoen. RUSTSTAND: 2 – 2

Tweede helft: Bijsturing was nodig want de verdediging kwam veel te veel 1/1 te staan en met de snelle uitbraken van de bezoekers was het zéér gevaarlijk. Kvvc probeerde het tempo op te drijven want de bezoekers konden alles niet meer belopen, maar slaagde daar maar gedeeltelijk in. Door een snelle omschakeling konden we de grote kans niet verzilveren en iets later besloten we op de doelpaal. Jammerlijk het uitvallen van onze flankaanvaller die wekelijks hard wordt aangetrapt, met deze willen we hem wel een hart onder de riem steken. Door het veel stil liggen van de partij verdween het tempo en konden we het niveau niet opkrikken. De wedstrijd verwaterde en alles zat vast. EINDSTAND: 2 – 2

Conclusie: Als de trainers het eens zijn na de wedstrijd en met een uitstekende leiding, kan men niet anders dan de eindstand te bevestigen. Een compliment voor de ploeg van de bezoekende trainer voor de fysieke paraatheid van de thuisploeg. Wederom scoren we veel te weinig, en kunnen we de kansen niet verzilveren. Het voetballend vermogen moet omhoog maar door de midweekbekerwedstrijden kunnen we niet genoeg super compenseren en moeten we steeds hersteltrainingen inlassen. Toch kan ik niet ontevreden zijn van de ploeg en de prestatie, bedankt Bianca voor onze Sinterklaas. Volgende week: Verplaatsing naar het stugge Zwevegem op een klein veld.

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde – De Panne-Oostduinkerke
KVV Oostduinkerke – WS Bulskamp
Eindstand: 1-0 ( 1-0)

Kvvo had het moeilijk tegen een ploeg die niet wilde voetballen en die alleen aan verdedigen dacht en met 9 man kampeerde voor eigen doel. Altijd stond wel iets in de weg been paal of de lat tot Ward in de 25 min uitpakte met een afstandsschot waar de keeper geen verhaal tegen had 1-0. De 2de helft dacht men dat de wedstrijd nu ging openbreken maar niets was minder waar de bezoekers wilden nog altijd niet uit hun schelp komen en gingen altijd maar driester te werk met vele gele kaarten en een rode tot gevolg en waren gelukkig achteraf dat het maar 1-0 was

Eindstand: 1-6 ( 0-3)

Na de winst in de topper vorige week tegen medeleider Nieuwpoort A stonden onze reserven voor een korte verplaatsing naar het onderaan geklasseerde Bulskamp. Op een hobbelig, slecht bespeelbaar veld begonnen onze Ratjes zwak aan de wedstrijd en waren de eerste kansen voor de thuisploeg. 6’ moet keeper Arne redding brengen op een schot van de thuisploeg. 7’ terug de thuisploeg met een corner die over gekopt wordt.12’ kan Peter alleen op doel afgaan, maar de keeper blokt zijn poging. 14’ Glenn met een mooie voorzet van op rechts, maar niemand scherp genoeg om af te werken. 19’ mooi schot van Sam, redding van de keeper. 20’ voorzet van Glenn, Peter staat zoals zo vaak op de juiste plaats om de 0-1 binnen te trappen. Kort daarop valt pechvogel Glenn terug uit met een verrekking in de bil. 30’ Dieter Deriemaeker met een kopstoot, redding op de lijn, weggewerkte bal wordt door Jorkin mooi binnengetrapt, 0-2. 36’ mooie pas van Dieter naar Tom die echter naast besluit. 42’ wordt de wedstrijd definitief beslist als Fré de 0-3 op het bord kan zetten, meteen ook de ruststand na een slappe 1ste helft.

2de helft hetzelfde spelniveau maar KRC nu bijna constant op de helft van Bulskamp dat moet terug kruipen. 58’ een schot van Fré dat afgeweerd wordt door de keeper en Tom is goed gevolgd om de 0-4 binnen te trappen. 61’ snelle counter van de thuisploeg, met het nodige geluk gaat de bal over doelman Arne heen en zo redt de thuisploeg de eer,1-4. KRC blijft onder zijn niveau spelen, veel verkeerde keuzes, veel buitenspel en weinig samenspel maar in de 83’ toch nog de 1-5 als PJ een voorzet van Dieter op het hoofd krijgt en de bal prachtig over de keeper gekopt in doel ziet verdwijnen. In de 89’ legt Julien Averein de eindstand vast op 1-6 en wordt de wedstrijd wat later uiteindelijk afgefloten. Opdracht volbracht, 3 punten mee naar De Panne na een weinig hoogstaande prestatie met natuurlijk als excuus het slecht liggend veld.

Speelden voor KRC: Vanacker Arne, Cuvelier Sander, Luchie Sammy, Dawyndt Dries, Werquin Guillaume Declerck Jorkin(1), Coulier Frederick(1), Mortier Sam, De Buck Peter(1), Debou Arne, Cornelis Glenn, Ameloot Tom(1), Deriemaeker Dieter, Averein Julien(1), Calcoen Pieter-Jan(1)

KFC Moerkerke - KRC De Panne
Eindstand: 2-3 ( 1-1)

Onze Ratjes die stilaan in puntennood beginnen te raken stonden voor een moeilijke verplaatsing naar ploeg in vorm KFC Oedelem. KRC, zonder vakantieganger Dries Winnock start scherp met in de 4’ reeds een vrije trap op links van Ferre, Nicolas kopt op doel maar een prachtige redding van de sterke thuiskeeper. Even later een mooie aanval, bal via Maxim op rechts bij Rob die een mooie voorzet aflevert die door Jelle aan de 2 de paal binnengegleden wordt, 0-1, wat een start voor onze Ratjes. 11’ slecht uittrappen doelman Kevin, bal komt snel terug maar gelukkig wordt de paal naast getrapt. 13’ kan een bedrijvige Kevin Desaver op links doorgaan, hij trapt op de keeper, in de herneming kan Max op doel trappen maar terug de keeper die redding brengt in corner. 19’ harde vrije trap van Jelle, keeper lost maar niemand bij KRC is gevolgd. 25’ snelle counter op rechts van de thuisploeg, de KRC-linkerflank veel te gemakkelijk uitgespeeld, voorzet naar de 1ste paal die ook veel te gemakkelijk kan binnengetrapt worden, 1-1 tegen het spelbeeld in. 29’ terug Kevin met een actie, harde trap op doel maar terug een redding van de doelman. 37’ Max met een actie op rechts, alleen op de keeper af die terug redding brengt, in de herneming kan Rob nog op doel trappen waarbij de bal al dan niet vrijwillig met de hand aangeraakt wordt door een thuisspeler, scheids Vergote Jasper laat echter doorspelen. Ruststand 1-1, KRC te mager beloond voor zijn sterke 1ste helft waarin de thuisploeg haar keeper echt dankbaar mocht zijn.

KRC begint ook sterk aan de 2dehelft en in de 52’ staat het 1-2, een verre vrije trap van Nico door Arne verlengd tot bij Jelle die zijn 2de treffer van de namiddag maakt. De thuisploeg maakt nu een vuist en begint KRC beetje bij beetje meer onder druk te zetten en in de 60’ staan de bordjes terug gelijk wanneer een verre centrale vrije trap veel te gemakkelijk in de kleine rechthoek kan binnengekopt worden. 68’een actie door het midden van Maxim, trap op doel maar terug gepakt door de keeper. 75’ terug Maxim met een actie op rechts maar zijn bal hij geraakt net niet over de keeper. 76’ mooie voorzet van op rechts, Kevin Desaver met een mooi schot dat maar net boven de lat buiten gaat. 85’ verre trap Nico, bal komt bij Rob die ongehinderd op doel kan trappen maar zijn schot gaat naast, hier zat veel meer in. Koude douche in de 89’ als de thuisploeg snel countert, KRC positioneel totaal uit verband, al dan niet buitenspel maar de scheids laat doorgaan en met het nodige geluk door de benen van keeper Kevin en de thuisploeg staat totaal onverdiend 3-2 voor. Scheids laat nog 5’ overspelen waarin Rob nog eens op doel kan trappen na een actie van Ferre op links, maar terug brengt die vervloekte thuiskeeper redding. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd op een 3-2 nederlaag, totaal onverdiend KRC maar terug wordt een voorsprong tot 2x toe weggegeven en wordt er een doelpunt geslikt in de slotfase van de wedstrijd. Donderdag volgt een

levensbelangrijke inhaalwedstrijd op Loppem, hopelijk kiest Dame Fortuna in die wedstrijd eens de kant van KRC.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Demuysere Tyas, Platteeuw Nicolas, Louage Arne, Deblock Rob, Lehouck Xander(55’Cleeren Niels), Simoen Maxim, Verdonck Ferre, Desaver Kevin (88’Coulier Frederick), Wils Jelle(2)

Desaever Nils en treservedoelman Vanacker Arne bleven op de bank.

Er was geel voor Louage Arne(fout), Lehouck Xander (fout) Wils Jelle(fout) en Platteeuw Nicolas (protest).