Wedstrijdverslagen 25/26-01-2014

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
SW Harelbeke - KVV Coxyde
Eindstand: 7-2 (5-0)

Onze NU12 begon zeer slap aan de wedstrijd, we stonden te slapen op het veld. Ook na de 1-0 kwam er geen weerstand, we bleven te ver van de man spelen. Geen reactie in balverlies of balbezit, het was een half wonder dat het maar 5-0 aan de rust was. De 2de helft was volledig het tegenovergestelde, zeer scherp in balverlies en veel beter in balbezit. We komen wat terug in de wedstrijd nadat we scoren, even later missen we nog en penalty. Terwijl we hoog druk zetten op de tegenstander lopen we op de counters en snelheid van Harelbeke. Zeer jammer want we waren goed bezig en creëerden nog een 6- tal goeie kansen. Harelbeke toonde zich efficiënter en won 7-2

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – SW Harelbeke
Eindstand: 0-4 (0-3)

Na de midweekwedstrijd waar we wat vertrouwen bij kweekten moesten we Harelbeke ontvangen. Zoals al aangegeven zijn we geen partij momenteel om tegen die ploegen punten te pakken. Dit bleek ook overduidelijk vandaag in de wedstrijd waar we al terug onmiddellijk tegen een achterstand aankeken met een kopbaldoelpunt vlak op de doellijn. Als je niet kan verdedigen en zo de doelpunten weg geeft begrijp ik dat de kopjes naar beneden gaan. Het tweede doelpunt illustreerde dit met een verre lob over de doelman. Dat we er geen lessen uittrekken en niet de minste poging doen om de aanvaller te hinderen en naar de bal toegaan en het duel proberen te winnen vraag je om problemen. Zo scoorde de diepe spits zijn 3° doelpunt in 30 minuten. Voor de wedstrijd de spelers mentaal op te krikken, en de boost mee te geven om zich maximaal in te spannen lukte de eerste helft niet.

RUSTSTAND: 0 - 3

Tweede helft de betere ploeg, Harelbeke haalde hun betere spelers naar de zijlijn, en zo kwamen we terug in de wedstrijd. We speelden 30 minuten op hun helft, maar konden maar kleine kansen afdwingen. Harelbeke controleerde de wedstrijd en de tijd verstreek. Op vrije trap scoorden ze nog de 0 – 4. De spelers moeten attent zijn, de doelman ook maar met de beloften, GU17 en de NU17 spelen vraagt om problemen en dat zag je overduidelijk vandaag waar de scherpte, de aanwezigheid, de uitstraling ontbrak. In plaats van een spannende partij werden we terug naar af gestuurd.

Conclusie: We kunnen de afwezigen met de smalle kern niet opvangen en juist nu moeten we zaterdag naar het geprezen Deinze waar we terug een warm onthaal zullen krijgen. Te snel opgeven is nooit goed, volhouden is de boodschap. Maar in voetbal weet je nooit en zorgen we voor een stunt.

Algemene afgelasting

Door de spijtige algemene afgelasting ging de topper tussen de nummers 1 en 2 in de stand niet door, spijtig voor onze Ratjes die daardoor geen 3 punten verder kunnen uitlopen en zo 1 week langer zullen moeten wachten om kampioen te worden. KRC blijft zo met het maximum van de punten aan de leiding, 9 punten voorsprong op KSV Nieuwpoort B dat ook nog 1 wedstrijd meer gespeeld heeft. Volgende speeldag zijn onze reserven terug bye, eerstvolgende wedstrijd op zondag 9/2, thuis tegen SK Nieuwkapelle.

KRC De Panne – HO Oedelem
Eindstand: 2-1 ( 1-0)

Vandaag een superbelangrijke wedstrijd op het programma met de thuiswedstrijd tegen het met 1 puntje onder KRC geklasseerde HO Oedelem, de laatste weken goed bezig. Iedereen was natuurlijk benieuwd of KRC eindelijk die eerste thuisoverwinning zou behalen

KRC zowat met zijn sterkste opstelling, enkel Niels Cleeren was afwezig door studieverplichtingen.

Gestart met windnadeel begon de wedstrijd erg rustig. In de 10’ het eerste gevaar wanneer Jelle zich achteraan miskijkt op een controle, bezoeker op het KRC-doel af maar keeper Kevin Dehaerne brengt redding met de voet, in de fase daarop maakt Jelle zijn foutje goed door met een sliding de bal nog net te kunnen wegwerken vooraleer een bezoeker op doel kan trappen. 12’ Rob mooi in de hoek voor Maxim die de bal kan afleggen voor Kevin Desaver die echter hoog over trapt. 13’ terug een misverstand achteraan bij KRC, Tyas kan net niet meer bij de bal maar terug is het Kevin die redding brengt in corner. Corner eindigt met een hard schot naar de 1ste paal maar terug staat Kevin op de juiste plaats. 19’ staat het wat tegen de gang van het spel in 1-0 als de bal op links terechtkomt waar een goed inkomende Nils Desaver hard binnentrapt. 21’ actie van Kevin Desaver op links, bal komt bij Rob Deblock die van ver recht op de keeper trapt. 27’ nog eens Kevin Desaver die centraal voor doel aangespeeld wordt, hij kan zich draaien maar trapt recht op de keeper. Daarna houdt KRC de wedstrijd rustig onder controle en gebeurt er eigenlijk niets meer tot aan het rustsignaal.

2de helft start ook erg rustig maar in de 59’ een reuzenkans voor KRC als Nils Desaever kapitein Maxim alleen voor de keeper brengt die echter redding brengt met de voet in corner.

61’ een strakke harde voorzet van de ingevallen Arne Debou, Kevin Desaver kan net niet bij de bal aan de 2de paal om binnen te tikken.70’ een bezoeker centraal alleen door naar doel, schot kan gelukkig nog afgeblokt worden en caprioleert in de handen van Kevin. 76’ terug de bezoekers met een trap op doel, een goed opgestelde Nicolas Platteeuw kan de bal op de lijn wegtrappen. 79’ vrije trap van Nico, Arne Debou komt goed ingelopen en kopt hard gekruist de 2-0 binnen, wedstrijd gespeeld denkt iedereen maar dan breken terug die gevreesde laatste 10’ aan. 82’ snelle actie HO op links, hard schot op doel dat gelukkig voorlangs gaat. 83’ een fase die we dit jaar al veel te veel gezien hebben, een bezoeker kan veel te gemakkelijk voorzetten van op rechts en een volledig vrijstaande kapitein De Reere Wout kan de aansluitingstreffer netten, 2-1 en terug hoop bij de bezoekers. Bezoekers pogen nog druk te zetten maar komen niet meer tot echte kansen totdat de wedstrijd uiteindelijk afgefloten wordt door scheidsrechter Franky Deprez op een 2-1 eindstand.

Eindelijk die 1ste thuiszege voor KRC, maar zeker niet zijn beste wedstrijd gespeeld te hebben. Maar het mag zo ook wel eens zijn. Na sterke wedstrijden bleef KRC te vaak zonder punten achter, nu werd het eindelijk eens beloond na een toch wel mindere wedstrijd.

Belangrijke 3-punter in het kader van de degradatiestrijd, nu volgt zondag de loodzware verplaatsing naar kampioen in spé SV Oostkamp waar we allemaal hopen dat onze Ratjes daar eens voor een echte stunt kunnen zorgen.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Demuysere Tyas, Platteeuw Nicolas, Lehouck Xander, Deblock Rob (51’Debou Arne(1)), Verdonck Ferre (55’ Arne Louage), Simoen Maxim, Desaever Kevin, Desaever Nils((1)69’Dries Winnock), Wils Jelle