Wedstrijdverslagen 26/27-04-2014

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Diksmuide - KVV Coxyde
Eindstand: 1-3 (0-2)

Laatste wedstrijd van het seizoen en onze NU12 had er zin in. We starten zeer goed met veel drang naar voor. Onze drang naar voor wordt beloond via een penalty. 0-1 We bleven die druk naar voor aanhouden en werden beloond met een vrije trap. 0-2 Diksmuide was enkel gevaarlijk via de counter, maar we hadden het betere van het spel. De 2de helft waanden we ons al gewonnen, Diksmuide had plots het middenveld in handen. 15 minuten had Diksmuide een licht overwicht daarna konden we herstellen en al snel de 0-3 scoren. Het was enkel na een counter dat ze toch nog de 1-3 konden scoren.

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
WS Adinkerke - KRC De Panne
Eindstand: 4-0 (2-0)

Laatste competitiematch, ons team is sinds vorige week een echte bende geworden en ze wanen zich na hun Tornooi onverslaanbaar. Derby’tje is altijd leuk en de heenmatch hadden we thuis verloren dus hadden we hier wel iets recht te zetten. Eerste 20 minuten van de wedstrijd verliepen slordig met weinig voetbal langs beide zijden. Adinkerke kon de score openen door hun snelle spits waar dit seizoen heel wat over te doen was, en nog geen 2 minuten na de openingsgoal maakte diezelfde spits een goal vertrekkende van de eigen 16 op zijn Maradonna's hij dribbelde heel onze ploeg en ik zeg wel heel onze ploeg op zijn eentje en knalde de ruststand keihard tegen de netten. De toon was gezet en nu begrepen we ook weer waarom Snaaskerke en Jabbeke de twee leiders van onze competitie hierover zo druk deden. Tweede helft verliep op dezelfde manier, behalve dat we 5 min uitstel van executie kregen als hun snelle spits even van het veld moest door het foutief afstoppen van onze rechtsachter(zeer waarschijnlijk wel beetje frustratiefoutje ).maar na 5 min verzorging ging hij weer door en zorgde voor nog een assist en knalde zelf de eindstand 4-0 droog binnen. We konden beschikken met 4 goals om onze oren en hun spits mocht zich klaarmaken, vers shirt aantrekken en meespelen in de daarop volgende wedstrijd van Adinkerke GU15.

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSV Diksmuide
Eindstand: 3-0

Volwassen partij gespeeld, met de nodige ingrediënten om een goed recept te maken. Rustige voorbereiding, het betere voorgerecht wat pikant getint, het hoofdgerecht liet op zich wachten, maar het nagerecht was subliem. De afterdiner duurde wat te lang, en de voorbereiding werd al gestart voor het volgend gerecht toekomende zondag. Met dank aan de chefs.

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
KVV Oostduinkerke – KSV Diksmuide
Eindstand: 3-3 (2-2)

KVVO speelde een prachtig halfuur met 2 mooie doelpunten langs Ward en Maxim, maar dachten te vroeg dat de wedstrijd al beslist was. Voor de rust stonden de bordjes al terug in evenwicht. De 2de helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd maar het betere spel kwam toch van KVVO, Diksmuide speelde meer op kracht. In de 70 min klom KVVO terug op voorsprong langs Ambroos op aangeven van Matas. Diep in de blessure tijd kon Diksmuide nog een gelijkspel uit de brand slepen na een goed getrapte vrijetrap waarbij Vincenzo kansloos was. Daarmee is het seizoen gedaan met een mooie 3de plaats naar mijn gevoel zat er nog iets meer in maar bepaalde tegenstanders dachten er anders over en grepen naar andere middelen.

Eindstand: 4-2 ( 1-1)

Na het behalen van de doelstelling van deze competitie, namelijk het behoud in 3de provinciale, na een sterke wedstrijd bekroond met een mooi gelijkspel op het veld van eindrondeploeg KEG Gistel, stond vandaag de laatste competitiewedstrijd van een slopend seizoen op het programma. Er kon eindelijk eens zonder druk gevoetbald worden tegen rode lantaarn Zeebrugge.

KRC toch serieus verzwakt door het ontbreken van de gekwetsten Sam Mortier, Ferre Verdonck, Xander Lehouck en Arne Louage en zonder student Tyas Demuysere. Korte huldiging voor de wedstrijd voor 2 spelers die KRC verlaten, kapitein Simoen Maxim die na 5 jaar trouwe dienst bij KRC naar het ambitieuze KSV Nieuwpoort trekt en Frederick Coulier die na 1 jaar terugkeert naar KSV Veurne.

Wedstrijd kan niet beter starten voor KRC want in de 2’ wordt Fré Coulier reeds gehaakt in de 16, onbetwistbare strafschop die feilloos omgezet wordt door kapitein Maxim, die hierdoor reeds vroeg scoort in zijn laatste wedstrijd bij KRC. 10’ een hard gegeven vrije trap van Rob Deblock recht op de vuisten van de bezoekende keeper. Wedstrijd kabbelt rustig verder en in de 24’ nog eens een doelpoging met een schot uit de 2de lijn van Rob, keeper krijgt de bal tegen de voeten. 35’ vrije trap op rechts Zeebrugge, bal geraakt maar niet weg en wordt te gemakkelijk binnengetrapt door de zwarte parel van de bezoekers, Okwor Odinaka, meteen de onverwachte 1-1. 38’ voorzet van Fré, Max kan op doel koppen maar de keeper kan de bal via de lat in corner duwen. Op slag van rust nog een vrije trap, bal komt bij Maxim die de bal mooi in de hoek trapt maar een mooie redding van de Zeebrugse goalie Warnauts Frederic. Ruststand 1-1 na een al bij al slappe 1ste helft.

51’ mooie combinatie KRC, bal bij Styn Geryl die eigenlijk op doel moet trappen en scoren, maar uiteindelijk nog de bal slecht aflegt wat uiteindelijk niets oplevert. 53’ corner rob, kopstoot van een bedrijvige Maxim, bal wordt door een verdediger met de hand uit doel geslagen, kersvers vader Jelle mag de strafschop trappen die hij feilloos omzet en zo KRC op een 2-1 voorsprong. 64’ een snelle Kevin Desaver door op rechts, keeper komt ver uit maarkan niet bij de bal, Kevin kan voorzetten en voor Niels Cleeren is het maar een koud kunstje om de 3-1 binnen te trappen. 70’ terug Kevin met een actie op rechts, bal voor, Fré kan afleggen voor Maxim die juist naast trapt. 83’ pas van Maxim naar Niels Cleeren die op doel trapt maar in de handen van de keeper, afleggen voor een volledig vrijstaande Nils Desaever was hier een veel betere optie. 85’ wordt Kevin Desaver alleen voor doel gebracht en Kevin trapt erg mooi de 4-1 cijfers op het bord. In de extra-tijd zijn het nog de bezoekers die de eindstand op 4-2 brengen en even later fluit scheidsrechter Goldberg David af op een 4-2 eindstand voor KRC dat daarmee de competitie afsluit met een thuisoverwinning.

Een competitie waarin de enige doelstelling eigenlijk het behoud was, doelstelling die uiteindelijk behaald werd, weliswaar na een erg moeilijk seizoen wat onder andere leidde tot het vroegtijdig opstappen van trainer Patrik Soutaer.

KRC moest door de onverwachte promotie van vorig seizoen eigenlijk 1 jaar vroeger dan voorzien aantreden in 3de met een ploeg die eigenlijk gevormd was voor 4de. Een goede competitiestart maar niet altijd beloond voor het geleverde spel, te veel gelijke spelen en nipte nederlagen, leidde na de winterstop tot een serieuze dip die gelukkig nog overwonnen werd.

Uiteindelijk eindigt KRC nog op een 12de plaats, met 30 punten door 7 overwinningen, 9 gelijke spelen en 14 nederlagen. 41 doelpunten gescoord en 55 doelpunten tegen.

Volgend jaar met het heel wat beter worden en werd de nodige versterking-ervaring bijgehaald, maar het zijn natuurlijk nog de spelers die het moeten doen op het veld. Het wordt de taak van trainer Chris Plaisier om KRC een probleemloos seizoen te bezorgen!!!

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Schoolaert Dries, Wils Jelle(1) Lecat Ludovic, Dawyndt Dries, Platteeuw Nicolas, Cleeren Niels (1), Deblock Rob, Simoen Maxim(1)(85’Sammy Luchie), Geryl Styn(61’ Kevin Desaver(1)), Coulier Frederick(81’Nils Desaver)

Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.

Er was geel voor Dries Dawyndt en Maxim Simoen, beiden voor spelfouten.

Donderdag 1 mei:

10-17uur: Kampioen der Kampioenentornooi voor Beloften met deelname van KRC, WS Bellegem, SK Beveren-Leie, Aarsele A, Aarsele B

Zaterdag 3 mei

9-17uur: 11de BNP PARIBAS FORTIS Ratjestornooi voor ploegen U17 met deelname van NU16 KVVC, GU17 KVVO, FC Malo-Duinkerke(F), ROFC Stockel, KSV Veurne, KV Oostende, NU16 KSV Oostkamp.
19uur15: finale Jeugdcup Nieuwsblad te Izegem, NU17KVVC – SC Menen