Wedstrijdverslagen 28/29-09-2013

Gewestelijke U9 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC A – Zerkegem

De match begon tamelijk gelijk opgaand en al snel werd duidelijk dat Zerkegem hier niet voor de 'fun' aanwezig was. Langs beide kanten werden redelijk wat kansen gecreëerd, maar al snel werd duidelijk dat onze jongens toch wel iets meer in huis hadden. Nu en dan konden onze jongens bij de afwerking een steekje laten vallen, daar zij toch altijd ruim 'voor' stonden en het partijtje eindigde dan ook op een 'dubbel' voorsprong. Een dikke proficiat voor onze jongens, die zich toch kunnen herpakken als het wat moeilijker wordt en een pluim voor Lars, die aantoonde dat hij toch een 'ferme' keeper is! Bravo voor Mergim, Mauro, Mauro, Jacques, Justin, Lucas en Lars.

Gewestelijke U9Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC B

Onze jongens begonnen fel aan deze match en voetbalden meteen met klasse een voorsprong bijeen. Eens deze voorsprong bekomen, lieten ze precies betijen en de tegenstander kon, zij het met 'lucky-goals' bijna terugkeren. Uiteindelijk hielden onze jongens stand en wonnen toch nog afgetekend deze match. Bijzondere pluim voor Nathan, die bewijst dat hij met de beteren mee kan! Een dikke proficiat voor Loïc, Nathan, Juan Carlos, Matisse, Matisse, Lenny en Jacques.

Davo Westende - KRC C

Spannende wedstrijd waarbij we steeds op achtervolgen aangewezen waren. Enkele doelpunten in geschenkverpakking deden ons uiteindelijk de das om. Vooral in de tweede helft een meer strijdlustiger ploeg waar onze doelman Maxim een goede indruk naliet. Nu nog beter afwerken en weggeefdoelpunten vermijden en we komen er wel. Speelden: Nick, Lucas, Raphael, Arno, Maxime en Maxim

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSV Diksmuide
Eindstand: 6-1 ( 3-0)

Onze NU12 begon goed tegen Diksmuide, al snel creëerden we kansen door goed druk te zetten. We vonden goed de vrije man en maakte daar goed gebruik van. Nog voor de rust stond onze NU12 3 tegen 0. Hoewel Diksmuide bij momenten gevaarlijk kon zijn hadden we altijd een antwoord klaar. Of we kregen een fantastische kans die we missen of het was doelpunt. Uiteindelijk wist onze NU12 met 6-1 te winnen van Diksmuide.

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Bredene A - KRC De Panne
Eindstand: 12-1 ( 7-0)

Na een goede training op vrijdag gingen we met een groep vol vertrouwen naar Bredene die vorige week brandhout maakte van Nieuwpoort B, maar na gesprek met de afgevaardigde van Bredene bleek al snel dat hun uitslag van vorige week een vertekend beeld gaf daar Nieuwpoort slechts met 9 spelers kwam opdagen. Ons vertrouwen steeg nog meer en we geloofden zelf in een tweede zege op verplaatsing. Maar na 10 minuten wedstrijd mochten we al snel ons doel bijstellen, voor de rust kon Bredene houdt U vast jawel 7 keer scoren, overal kwamen we een stap tekort en Bredene profiteerde hiervan maximaal. Ruststand 7-0 Doel was om de tweede helft meer gegroepeerd te spelen en dat deden we duidelijk beter of in de eerste helft, toch kon Bredene hun voorsprong nog vergroten maar de mentaliteit van onze ploeg was stukken beter of in de eerste helft en er zat zelf een eerredder voor ons in. Ook misschien even melden dat de ploeg van Bredene allemaal tweedejaars waren en dit duidelijk merkbaar was op terrein, toch werd de match ontsierd door 2 gele kaarten voor Bredene die na zo een riante voorsprong toch wat moeilijkheden had met fairplay. Eindstand 12-1 Volgende week jammer genoeg nog maar eens geen wedstrijd daar Nieuwpoort B algemeen forfait geeft voor de rest van deze competitie.

Nationale scholieren U17Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Eindstand: 1-2 (1-1)

Op een moeilijk bespeelbaar veld moesten we de boterjongens partij geven. Diksmuide met een stevige, gestalterijke ploeg kreeg in de eerste minuut al een doelpunt tegen. De doelman ontzette de bal tegen een ploeggenoot en de bal verdween in het doel. Een droomstart voor de bezoekers. Diksmuide was direct wakker en voetbalde in de beginfase beter dan Kvvc. Het harde spel met veel duels en inzet overheerste de partij en een hand van bezoekers leidde een strafschop in, keurig omgezet door de thuisploeg. RUSTSTAND: 1 – 1

Tweede helft: Een beter KVVC in de tweede helft die voor meer gevaar konden zorgen, maar toch was het opletten voor de snelheid van de aanvallers bij de omschakeling. Halfweg de tweede helft, opnieuw handspel in de zestien en dit keer mocht KVVC aanleggen vanop de stip. De kapitein mistte niet en een 1-2 kwam op het scorebord te staan. Diksmuide drong aan, zette alles op alles maar KVVC stond pal, en gaf geen kansen weg. EINDSTAND: 1 – 2 Conclusie: Zéér matige partij met weinig doelkansen en zelden mooi voetbal gezien op de mat. Beide ploegen gingen voor de 3 punten en een owngoal en 2 penalty’s beslisten de match.

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
SK Snaaskerke - KVV Oostduinkerke
Eindstand: 2-2 (1-0)

Kvvo was best gestart aan de wedstrijd met kansen langs Maxim en Vincenzo maar hadden weinig geluk bij de afwerking. Op 10 min van de rust kreeg Snaaskerke een vrije trap en werd het 1-0 tegen het spelbeeld in, maar het zijn nog altijd de doelpunten die tellen. De 2de helft

werd er bijgestuurd en stond er maar 1 ploeg meer op het veld en Kvvo had na 20 min de achterstand weggewerkt met doelpunten van Maxim en Natan. De jongens hadden nog een 4 tal kansen om de voorsprong verder uit te bouwen maar het was altijd van net niet. Op 7 min van het einde kreeg Snaaskerke een strafschop in geschenkverpakking 2-2 de eindstand. Kvvo verdiende meer maar dat is voetbal.

Eindstand: 3-4 (2-1)

Onze reserven, met een 12 op 12 goed gestart in de competitie, stonden voor de 1ste echte test van het seizoen met de verplaatsing naar de kampioen van de voorbije 2 jaren, KSV Nieuwpoort B.

Zonder de gekwetsten Arne Debou en Julien Averein en zonder marathonloper Sander Cuvelier, startte KRC aarzelend op het kunstgrasveld van Nieuwpoort met veel slechte passing, trage opbouw en weinig druk vooruit. 5’ een inworp van Dieter, bal bij Tom die mooi weg draait van zijn man maar dan naast trapt. KRC meest in balbezit, maar in de 19’ op een hoekschop van Nieuwpoort staat het toch 1-0 na een niet zo beste dekking. 21’ Dries verovert de bal, goede pas tot bij Sam die echter naast trapt. 26’ geknoei achteraan, balverlies en het staat zeer gemakkelijk 2-0 voor de thuisploeg. 28’ schot van Dries op doel, bal komt in de voeten van PJ die op doel trapt maar terug naast. 30’ mooie voorzet van Klaas, Peter mist zijn schot. 40’ mooie actie op rechts van Peter, goede voorzet en een thuisverdediger werkt in eigen doel, 2-1 kort voor de rust, een belangrijke aansluitingstreffer.
2de helft een veel beter KRC met meer druk, een betere passing tegen Nieuwpoort dat massaal terug kruipt en enkel op de lange bal vooruit speculeert. Toch te weinig doelgevaar tot in de 60’ Jorkin met een mooi schot recht in de handen van de sterke thuiskeeper. 62’ goed gegeven hoekschop door Tom, Dries trapt in de handen van de keeper. 66’ 1ste echt gevaar Nieuwpoort, te veel afstand van de tegenstander, bal doorgekopt en te gemakkelijk de 3-1 op het bord. Gelukkig in de 67’ een prachtige actie van Sam besloten met een prachtig schot mooi in de hoek, 3-2. KRC nu echt onder stoom, 70’ goede actie PJ die net voorlangs trapt. Een goed meespelende keeper Arne voorkomt gevaar uit de vele lange ballen van de thuisploeg en in de 80’ voorzet van Dieter en het is Peter die prachtig de verdiende 3-3 binnenkopt. 83’ terug Sam met een mooie actie door het midden, bal komt bij Niels Cleeren die eindelijk KRC op voorsprong brengt. 1 minuutje later wordt Frederiek in de diepte gestuurd, hij kan alleen op doel afgaan maar besluit nog naast, hier moest de match gespeeld zijn. De Vissers beginnen nog aan een slotoffensief en KRC komt goed weg als een fout van capi Dries, juist op de rand van de 16, op onze oude KRC-speler Joeri Debruyne niet bestraft wordt met een strafschop. Nieuwpoort krijgt nog 1 grote kans op de gelijkmaker, maar de kopstoot van de thuisspeler gaat boven de paal buiten. Scheidsrechter Vandenberghe laat nog 5 minuten overspelen, maar uiteindelijk verandert er niets meer aan de stand en behaalt KRC een hard bevochten 3-4 overwinning tegen de titelhouder. Volgende week geen competitiewedstrijd door het algemeen forfait van Bulskamp B.

Er was geel voor Sam Mortier wegens een fout.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Dieter Deriemaeker, Sammy Luchie, Niels Cleeren(1), Dries Dawyndt, Jorkin Declerck, Niels Desaever, Klaas Dekeyser, Frederiek Coulier, Sam Mortier(1), PJ Calcoen, Peter De Buck(1), Dries Schoolaert, Tom Ameloot

1ste Elftal
HO Oedelem - KRC De Panne
Eindstand: 0-0

Na de goede prestatie van voorbije speeldag tegen titelfavoriet Bredene waarin KRC 3 punten bestolen werd door de scheidsrechter, stond vandaag de verplaatsing op het programma naar HO Oedelem, vorig jaar nog in 2de spelend maar ook slecht gestart aan de competitie.

KRC startte de wedstrijd zonder de gekwetsten Ludovic Lecat en Xander Lehouck en met belofte Niels Cleeren voor de 1ste maal op de bank.

Mooi zomerweertje, maar een dik begroeide grasmat die en vlotte barcirculatie niet echt toeliet. Erg lange studieronde, veel slordig middenveldspel, geen doelgevaar tot in de 22’ slecht uitverdedigen van Jelle op links, bal voor doel gezwiept war een thuisspeler op keeper Kevin trapt. 27’ vrije trap voor de thuisploeg recht voor doel, bal tegen de muur afgeweken en Kevin kan nog net de bal in corner duwen. 36’ eerste kans voor KRC, ingooi Ferre, bal komt bij Nico die mooi opendraait maar zijn plaatsbal gaat naast de paal buiten. 41’ vrije trap Ferre, Max net niet bij de bal om af te werken en uiteindelijk duwt de thuiskeeper nog in corner. Ruststand 0-0 na een weinig hoogstaande 1ste helft.

2de helft niet veel beterschap bij de 2 ploegen die duidelijk bevreesd zijn om een doelpunt te slikken. 65’ een snelle KRC-counter, Max naar Ruben op links, trap in het zijnet. 72’ vrije trap op links van HO, Kevin kan nog net de bal wegtikken die in corner gaat. 76’ Kevin speelt door naar Max die de bal juist naast de verkeerde kant van de paal trapt. 85’ krijgt Kevin de bal cadeau van de thuisploeg in de 16, maar in plaats van beheerst te besluiten trapt hij onbesuisd recht op de keeper. 89’ nog een mooie redding van Kevin na een geharrewar voor doel. De wedstrijd wordt uiteindelijk afgefloten op de beginstand, na een zwakke prestatie van beide ploegen die duidelijk vreesden om te verliezen. Positief voor KRC was een goede verdedigende organisatie waarbij weinig kansen weggegeven en doelman Kevin die voor de 1ste maal de 0 kon houden.

Zaterdagavond wacht terug een loodzware opdracht met de komst van SV Oostkamp, één van de titelkandidaten en met 13 op 15 sterk gestart. Zonder de geschorste Nicolas Platteeuw, de afwezige Ruben Hoorne, de langdurig gekwetste Xander Lehouck en met twijfelgeval Ludo Lecat zullen alle KRC’ers zich meer dan dubbel moeten plooien om de 3 punten aan de Oosthoek te houden.