Wedstrijdverslagen 4/5-10-2014

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – SK Eernegem

Deze wedstrijd tegen nieuwkomer, Eernegem, in de reeks moest beter dan onze vorige wedstrijd, maar dit werd geen maatstaf. Na enkele minuten wezen de bordjes al een ruime voorsprong dat er van een echte wedstrijd nooit sprake was. Bijna Iedere speler pikte zijn, en er zaten een paar fraaie bij, doelpuntje mee. Eernegem verdient zeker een pluim voor de inzet! Op naar Veurne volgende week.

Gewestelijke U11 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – VVG Alveringem

De bezoekers openden sterk en scoorden na 6'. De zwarte blauwbloezen probeerden ook enkele kansjes af te dwingen, maar de laatste pass was onzuiver en de afwerking niet precies genoeg. Tweede kwartier en meteen volle gas van de Alveringemse preminiemen: van 0-1 naar 0-4 met goed voetbal: mooi om zien. Numa kon wel verdiend tegenprikken. De heropstanding van KRC na de rust? Numa toonde alvast de weg: 2-4, maar de geelblauwtjes vonden hun ritme terug. Keeper Camiel had zijn handen vol en beperkte nog de score tot 2-7.

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
SV Oostkamp - KVV Coxyde
Eindstand: 1-6 (1-5)

KVVC nam een vliegende start en in de eerste minuut was het Syllah die vanuit een scherpe hoek in de handen keeper trapte. Oostkamp werkte wel efficiënt af en in de tweede minuut stond het 1 - 0. 4' Diepe bal Marco naar Syllah die Hugo bediend en laag onder de keeper binnen schuift 1-1. 7' Lesra vanuit een scherpe hoek in één tijd binnen 1-2. Syllah gaat door past naar Hugo maar de keeper redt. 15’ Mathias loopt zich vast maar past de bal achteruit en Martijn met strak schot 1-3. 17' Lesra alleen voor doel schiet, de keeper duwt in corner. Mathias schakelt 2 spelers uit maar de bal is te van de voet en de keeper pakt. Iedereen wou naar voor en met 3 spelers op de bal maar het is Hugo die de bal onder de keeper kan duwen1-4. Er waren verder nog mooie acties, maar te individueel of te zwak in de afwerking; juist naast of voorlangs. De vijfde goal was speciaal; Arne die Syllah diep stuurt van op de eigen helft, de hele lijn afgaat en dan in kortste hoek onder keeper binnen duwt 1-5.

Het derde quarter was voor Oostkamp, we kwamen er niet meer uit. Voor doel was het alle hens aan dek, maar Oostkamp had geen geluk bij afwerking, Kiara had zo ook even werk. 62' Lesra diepe bal naar Syllah, maar die mist. 64' vrije trap Martijn en Stijn werkt af 1 - 6 Syllah en Hugo vonden elkaar vandaag goed en zetten samen druk op bal, dat gaf mooie duels en doelkansen maar de keeper was attent of de afwerking was niet hard genoeg. 67' mooie bal voor Stijn die te lang wacht en zich vastloopt, de bal gaat in corner. 73’ Lesra nog met een laatste poging, maar de keeper pakt.

Het was een match met inzet en de 1e - 2de time mooie combinaties. De werkpunten werden redelijk goed opgevolgd, ook de persoonlijke werkpunten, want dat is ook belangrijk en ze maken deel uit van het geheel: de ploeg!!!!!

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – SV Oostkamp
Eindstand: 6-2 (5-1)

Eerste match van de terugronde. Buiten Remi en Ronan (die gelukkig maandag opnieuw de training kan voorzichtig hervatten), was Arnaud afgemeld(gekwetst). Met 13 begonnen, gemotiveerd na de provinciale selectie wedstrijden en de serieuze trainingen, besprekingen. 1ste Qter, Koksijde begon gretig en creëerde verschillende kansen. Oostkamp had zich voorbereidt en zette een dubbele dekking (soms triple) op Senna, die er rustig bij bleef, zelfs toen ze voortdurend aan zijn trui hingen. Uit een mooie combinatie, besloot Simon, vanuit de rechthoek, op doel 1-0, Koksijde bleef goed samenspelen, een kans voor Benjamin vond de doelman gevolgd door een paar “net niet” Oostkamp had moeite en moest een paar keren naar de truitjes grijpen.(niet gefloten als de scheidsrechter er geen oog in had). Grootste slachtoffer was Senna, die na een combinatie met Neal, met een doelpunt antwoordde: 2—0. Een ingooi door Maxim vond Senna, die Neal lanceerde:3 –0. Uit een hoekschop van Neal kon de kopbal van Senna net geweerd worden, bij de tweede vond Senna het doel 4 –0.

2e Qter - Paar wissels en Koksijde had moeite het mooi spel van de 1Qter door te zetten. Op een ongelukkige bal tegen arm van Younis kreeg Oostkamp een strafschop, die gelukkig naast ging(na intimidatie van Maxim). We verloren het initiatief en na balverlies op het middenveld, kon Oostkamp uit een mooie voorzet scoren: 4 –1. Senna gelanceerd uit het middenveld besloot op het doel waar de doelman verrast naast de bal greep:5 –1. Echter bleef Oostkamp komen en moest Maxim tot tweemaal toe alles uit zijn kast halen om een doelpunt te vermijden. Na een bal tegen paal van Neal en Senna nog een paar keer foutief gestopt gingen we rusten met 5—1.

3e Qter Net begonnen toen Dante in zijn typische stijl een strafschop wist te versieren (na een verloren bal uit een hoekschop). Maxim scoorde, maar de scheidsrechter had een foute beweging gezien. De tweede poging belandde op de hoek en ging er naast. Koksijde nam opnieuw het initiatief, een prachtige combinatie Neal, Senna, Simon belandde op de doelman. Uit een ingooi kon Dante verlengen en Neal besloot:6—1. Simon werd een paar keer foutief gestopt, maar de scheidsrechter wilde niets zien. Ook Ruben probeerde vanuit de verdediging, maar kon bal niet voor doel brengen.

4e Qter Nu naar de 7-1 dachten we, echter bleef de bal uit het doel. Neal bracht de bal voor een open doel maar de bal stuitte ongelukkig en Senna besloot over. Met veranderde set up (Milan voorin, Simon verdediging na uitvallen Younis) had de verdediging het even moeilijk. Uit een balverlies op rechts en wirwar voor doel ging de bal binnen:6—2. We maakten het Oostkamp nog een paar keer moeilijk met een schot van Milan net over en Senna na een mooie rush de doelman uitspeelde, maar door een glijdende voet net miste. Ook Maxim moest nog een keer ingrijpen.

De terugronde werd ingezet met een overwinning. Proficiat aan het team voor een mooie match van het 1e Qter zeker de moeite waard was om gezien te worden!

Interprovinciale U16 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
Eindstand: 2-3 (0-0)

Een gemotiveerd U16 wou bij de start van de 2e ronde meer laten zien dan in de eerste ronde. Tegen een goed Oostkamp wist U16 wel gelijke tred te houden maar overwicht was er niet. De eerste kansen waren voor U16 en na reeds 3 minuten mocht Stijn vanop de stip de score proberen te openen na een fout op de doorgebroken Sandro. De lat besliste er anders over.

U16 was daardoor wat aangeslagen en Oostkamp kon nu ook enkele kansen versieren. Er was een attente Jens en een goede defensie nodig om te beletten dat Oostkamp op voorsprong zou komen. De inbreng van Joni bracht iets meer diepgang en het spel ging nu vlot over en weer. Noch Oostkamp noch U16 kon nog voor de rust één van de kansen benutten. De rust werd ingegaan met een brilscore. Toch een opsteker voor U16 dat in de eerste ronde teveel doelpunten slikte. Na de rust werden de rangen bij U16 beter gesloten en het was dan ook U16 dat op zoek ging naar een doelpunt. Na enkele afstandsschoten die door de goede doelman van Oostkamp telkens werden gepareerd was het uiteindelijk Lean die na een mooie combinatie met Joni door het centrum van de verdediging kon lopen en de bal kalm naast de doelman in doel plaatste. 1-0 na 48 minuten. U16 had overwicht en Oostkamp had moeite om in zijn spel te komen. Een kwartier voor tijd kon opnieuw Lean voor een verrassende maar verdiende voorsprong zorgen door de bal mooi met de borst mee te nemen en vanop 20m in de korte hoek te trappen.2-0. Alles was voorhanden om de wedstrijd te controleren en goed af te sluiten. Tot 5 minuten voor affluiten dacht niemand dat U16 dit nog zou weggeven. Toen scoorde Oostkamp een beetje onverwacht de aansluitingstreffer na balverlies in het centrum. Ynze sloeg de bal nog met de hand uit het doel maar het doelpunt werd goedgekeurd. Plotseling werd de organisatie verwaarloosd en toen Oostkamp 2 minuten later na onnodig balverlies de gelijkmaker kon scoren, was de ontgoocheling groot bij U16 en ging men volop op zoek naar de gelijkmaker en verwaarloosde men de organisatie. Oostkamp maakte daar dankbaar gebruik van en op een snelle omschakeling konden ze zelfs de onverdiende overwinning in blessuretijd scoren. Een domper voor U16 die een degelijke partij speelde maar opnieuw met lege handen van het veld moesten.

Eindstand: 1-5 ( 0-2)

Onze beloften trokken met een klein hartje naar Veurne, na hun schandalig zwakke prestatie van vorige week met een 6-0 nederlaag als gevolg op het veld van Nieuwpoort. Zelfde spelpeil halen als vorige week betekende zeker terug een zware afstraffing tegen een stevige Veurnse beloftenploeg.

Opwarming beloofde niet veel goed want van de 4 opwarmingsballen bleef er uiteindelijk maar 1 bal meer over en was de rest in de Veurnse bomen verdwenen.

Maar blijkbaar hadden onze jongens de les van vorige week goed onthouden, want vanaf het begin van de wedstrijd werd met veel inzet en vooral een goede organisatie gespeeld, wat een verschil met vorige week. 5’ een mooie voorzet door een erg bedrijvige Tom Ameloot, Kasper kan niet op doel koppen. 7’ afvallende bal buiten de 16 van Veurne, Kevin Desaver neemt de bal mooi in de volley en het staat 0-1. 10’ snelle counter KRC, diepe bal op Kevin die een goede actie uitvoert, maar zijn schot met rechts gaat over. 18’ de thuisploeg met een stevig schot uit de 2de lijn, doelman Arne pakt mooi de bal. KRC houdt de wedstrijd rustig onder controle zonder kansen weg te geven en in de 39’ is het nog eens gevaarlijk als Kevin blijft doorjagen en nog op de keeper kan besluiten. 42’ mooie actie Styn Geryl, iedereen gedribbeld, balletje mooi opzij voor Tom die de 0-2 ruststand op het bord trapt.

2de helft start in de 48’ met een aflegger van Kevin op Tom die echter voorlangs besluit. 50’ staat het opeens 1-2 met een cadeaudoelpunt na dom balverlies achteraan. 60’ mooie aanval, Sam met een mooie bal naar Tom die voorzet en de goed inkomende Kevin kan gemakkelijk de 1-3 binnentrappen. 71’ verre trap van Kevin, doelman Saelens kan de bal nog tegen de paal duwen. 75’ Kevin ditmaal met een mooie voorzet, Kasper scoort de 1-4. Veurne helemaal de kluts kwijt nu en even later valt het met 10 als Koen Samyn zijn 2de gele kaart pakt. Een potige Veurnse ploeg gezien scheids Bjorn, Callebout meer dan terecht 5 gele kaarten moet uitdelen aan Veurnse spelers. 81’ is het tenslotte Sam Mortier die met een mooie trap de 1-5 eindstand op het bord zet.

Klein feestje na de wedstrijd met de eerste puntenwinst van het seizoen na een knappe collectieve prestatie met iedere speler die een sterke prestatie neerzette. Nu wordt het bevestigen donderdagavond in de derby thuis tegen de grote titelfavoriet WS Adinkerke die ondertussen ook het klassement aanvoert.

Speelden voor KRC: Vanacker Arne, Deriemaeker Dieter, Suply Jeroen, Declerck Jorkin, Dawyndt Dries, Schoolaert Dries, Ameloot Tom(1), Mortier Sam(1), Desaever Kevin(2), Lams Kasper(1), Geryl Styn, Luchie Sammy, De Buck Peter, Verstrynghe Nicholas, Vandenbussche Olivier.

Er was geel voor Ameloot Tom(fout)

KRC De Panne – SK Staden
Eindstand: 2-2 (1-2)

Met de komst van Staden, vorig seizoen verliezend finalist van de eindronde, stond KRC voor een moeilijke thuiswedstrijd, zeker ook omdat Staden zijn competitiestart een beetje gemist heeft en met 5 op 15 zeker onder zijn waarde geklasseerd staat.

KRC zonder spits Christopher Verbeke, bezig aan zijn 1ste schorsingsdag van 4 voor zijn uitsluiting tegen TSC Proven, moest zich zeker ook herpakken na de pijnlijke 3-2 nederlaag tegen Diksmuide vorige speeldag.

Topschutter Sylvain Roels kon toch van de partij zijn, een niet volledig fitte Styn Goossens startte op de bank zodat Halim Zouber voor de 1ste maal Aan de aftrap kwam bij KRC.

Staden, duidelijk de bedrijvigste ploeg in de aanvangsfase zonder echt gevaar te kunnen scheppen, staat in de 12’ al 0-1 voor als een voorzet veel te gemakkelijk kan gegeven worden van op rechts en spits Verlae niet al te veel tegenstand ondervindt om de bal binnen te koppen. Maar 1 minuutje later staat het gelukkig al terug 1-1 als de bal via Niels Cleeren en Xander Lehouck bij onze Sylvain terechtkomt die natuurlijk op de juiste plaats staat om binnen te trappen. 18’ corner op rechts, voorzet Frederick Herinckx over iedereen heen aan de 2de paal waar een vrijstaande maar verraste Niels Cleeren in de handen van de keeper kopt. 21’ vrije trap Frederick, geharrewar voor doel, Niels kan net niet bij de bal om binnen te trappen, bal tot bij Sylvain maar diens schot wordt afgeblokt in corner. 27’ dom balverlies centraal bij KRC, snelle tegenaanval, bezoeker mist volledig zijn schot, doelman Kevin kan de bal wegslaan maar terug in de voeten van een Stadenaar die gelukkig naast trapt. 31’ terug veel te gemakkelijk de bezoekers over rechts, voorzet en de bal wordt rustig binnengetrapt door Snaet Siebe, bijna een kopie van het 1ste doelpunt van de bezoekers. 35’ nog eens een verre bal van halfweg het terrein door Frederick, maar de bezoekende keeper laat zich net niet verrassen. Ruststand 1-2.

2de helft start met dadelijk een vrije trap voor de bezoekers, voorzet tussen 2 man door maar de bal gaat gelukkig aan iedereen voorbij. 47’ voorzet van op links, bal komt aan de 2de paal maar kan gelukkig in corner verwerkt worden. Goed gegeven corner en een volledig vrijstaande bezoeker kopt gelukkig over, oef!!!! 51’ Ludo met een voorzet van op rechts, Rob kan koppen maar de bal gaat over. 64’ mooie actie van een bezoeker, mooi schot maar Kevin pakt met een mooie zweefsprong. 72’ nog eens een afstandsschot van Rob, keeper gaat goed plat. KRC poogt nog wel druk te zetten, maar schept weinig gevaar tegen een goed georganiseerd Staden maar in de 87’ krijgen onze Ratjes nog een strafschop wanneer Frederick aangetikt wordt in de 16, strafschop feilloos omgezet door onze kapitein en specialist Jelle Wils die de eindstand op 2-2 brengt.

Zeker geen grootste partij van KRC die zeker op niet meer kon aanspraak maken dan op een gelijkspel. Zondag wacht terug een moeilijke wedstrijd met de verplaatsing naar de typische thuisploeg Ichtegem. Daar zal het heel wat scherper moeten.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Nicolas Platteeuw, Jelle Wils(1), Halim Zouber, Lehouck Xander, Louage Arne ( 56’Verdonck Ferre), Deblock Rob, Herinckx Frederic, Roels Sylvain(1)(65’Sam Mortier), Cleeren Niels(89’Styn Goossens)

Reservedoelman Gert Dawyndt bleef op de bank.

Er was geel voor Xander Lehouck voor een fout met protest.