Wedstrijdverslagen 18/19-04-2015

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – Davo Westende

Voor onze laatste thuiswedstrijd kwamen de buren uit Westende af. De trainer had duidelijk gevraagd om het goede voetbal van een paar weken geleden terug boven te halen. Met andere woorden, de bal laten rondgaan, voetballend naar voren toe en eens de kans er is op doel af te werken. Over de gehele wedstrijd lukte dit al was het 3e kwartier de minste. Deze laatste thuiswedstrijd werd afgewerkt met een mooie overwinning en enkele fraaie doelpunten die in de namiddag tijdens een eindeseizoenactiviteit nog eens overlopen werden. Op naar onze laatste wedstrijd van dit voetbalseizoen en hopend dat we ook die kunnen afsluiten met een overwinning. Alvast bedankt voor dit mooie voetbalseizoen.

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Racing Waregem - KVV Coxyde
Eindstand: 5-0 ( 1-0)

1' Hoekschop Waregem Aaron tipt bal over de lat. 3' Schot van Hugo over. 7' Schot Waregem Lukas haalt bal van de lijn. 10' Aaron pakt een schot van Waregem. 15' Hugo besluit voorlangs. 16' Syllah alleen voor doel maar trapt over de bal. 23' Vrijschop Waregem op bovenkant lat. 31'Poging Waregem naast. 33'Open kans Waregem naast besloten. 35' Vrijschop Martijn scheert bovenkant lat. 39' Balverlies Brent spits allen voor keeper 1-0 42' Schot Waregem vanuit 2°lijn naast. 43' Doorbraak Waregem 2-0. 45' Schot op doel Waregem over. 53' Hoekschop Waregem wordt subliem ingekopt 3-0. 61'Aaron kan bal niet onder controle krijgen 4-0. 65'Snelle tegenaanval Waregem 5-0. 68' Vrijschop Martijn iets te zwak keeper pakt. 75' Nieuwe poging Waregem bal strand op bovenkant lat. 78'Voorzet Dennis Mathias komt net te kort om een eerredder aan te tekenen. Enkel de 1ste periode was van enig niveau, de rest van de partij was heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel zwak!!!!!!!!

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – Racing Waregem
Eindstand: 0-0

Vandaag tegen de ongeslagen leider Waregem. Dit met 11 man plus Martijn (IPU14).Arnaud werd gevraagd om Maxim te vervoegen bij de IPU16. Haris op reis en Remi (wel aanwezig) nog gekwetst. Daar Kiara niet beschikbaar was, was Matthew bereikt om het doel te verdedigen. Het beloofde zwaar te worden, vooral ook met de strakke wind. 1 Qter. Koksijde tegen wind. De coach koos voor een verrassende opstelling. Senna versterkte de verdediging met Maxime, Ruben en Ronan, terwijl Neal in de spits met Simon en Jari de voorhoede vormde. Dante, Gauthier en Milan het middenveld. Reeds binnen de eerste 5 minuten kreeg Koksijde twee mooie kansen, Neal door en net naast terwijl op een hoekschop, na een paar goeie pogingen, Senna de bal net over schoot. De verdediging neutraliseerde de aanvallen van Waregem en kon ieder schot vermijden op Matthew, alhoewel een bal op de doellijn kon

worden gekeerd door Maxime. We zagen een Koksijde die voortdurend druk zette, maar de bal was moeilijk te controleren. Het bleef 0—0. 2 Qter Zelfde spelbeeld, maar Waregem drukte meer en Koksijde kwam nog nauwelijks over de middellijn. De (vele) vrijschoppen gingen gelukkig over of naast het doel. De scheidsrechter hield het heel kort. Toch een mooie combinatie door Koksijde werd onterecht voor buitenspel afgefloten, maar we gingen rusten met de 0—0 en een goed gevoel dat Koksijde er voor ging.

3Qter Met deze set-up en de wind in de rug was het opnieuw meer evenwichtig. Matthew (die het uitstekend deed ) kon de bal mooi klemmen op een gevaarlijke hoekschop. We zagen een goede wedstrijd op en neer tot een fout op Dante. De vrijschop genomen door Ruben belandde mooi onder de deklat en het stond 1—0.(een herhaling van zijn doel van verleden week tegen Zwevegem). Koksijde ging door met dreigen en de volgende vrijschop (door Senna) schoof net naast de paal. Een schot van Neal belandde op de deklat, Milan kon de bal recupereren en de mooie combinatie tussen Milan en Simon bracht de bal bij Gauthier die Jari vond, die op zijn beurt de bal in het net schoot 2—0. (Het was een prachtig stukje voetbal).Een vrijschop door Ruben streelde de paal maar het bleef 2—0. 4Qter Koksijde zette onmiddellijk druk en Neal gelanceerd wist de bal mooi over de doelman in het net te plaatsen 3—0. Het werd plots bitsiger en de scheidsrechter had het moeilijk om de fouten te beperken en duidelijke provocaties werden niet bestraft. Toch vingen een paar spelers van Waregem gele kaarten tijdens de wedstrijd. Dit bracht een “zeer lichte ”strafschop voor Waregem( op een schijnbare duwfout,) waarop Matthew geen schijn van kans had.3—1. Echter bleef Koksijde goed in de wedstrijd met een paar kansen en kon een te-haastig spelende Waregem tegen wind in, nog nauwelijks dreigen. De man in zwart floot af op 3—1 tot grote vreugde van ons team, die een mooie wedstrijd neerzette. Ook dank aan Martijn, die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde en in niets moest onderdoen. Iedereen zette zich volledig in en konden nagenieten met een lekkere BBQ. Speelden: Matthew, Maxime, Senna, Ruben, Ronan, Dante, Gauthier, Milan, Jari, Neal, Simon, Martijn

Eindstand: 0-1 ( 0-1)

Onze beloften deden wat ze beloofd hadden en gaven de overwinning weg in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, zodat de buren van KSV Veurne na de wedstrijd de smaak van

een 1ste overwinning tegen hun zwarte beest KRC mochten smaken, het deed hen blijkbaar erg veel deugd achteraf.

KRC deed zijn uiterste best om zeker niet te winnen met onder andere een gemiste strafschop van specialist Peter De Buck in de 12’ na en fout op Pieter Geerts in de 16. In de volgende fase volgt een corner en ditmaal kopt Peter tegen de lat. 21’ mooie individuele actie van Styn die kort voor de 16 foutief neergehaald wordt, mooi gegeven vrije trap van Tom met een bal die juist over en naast gaat. 28’ voorzet van Kasper en de bal wordt nogmaals tegen de lat gekopt. 33’eerste echt gevaar van Veurne met een vrije trap weggebokst door keeper Arne, bal in de voeten van veteraan Filip Sennesael die de bal mooi in de kruising binnentrapt, 0-1 volledig tegen het spelbeeld in en meteen ook de ruststand.

54’ een bezoeker die alleen op Arne kan afgaan, Arne blijft attent en kan de bal pakken. 58’ mooie actie van Styn, voorzet en het is Olivier Vandenbussche die over kopt. 60’ Veurne met een actie door het midden, trap op doel maar Arne brengt redding. 78’ mooi uitgespeelde counter van Veurne, Arne terug met een mooie redding. 84’ mooie lange bal van de ingevallen Gert Dawyndt, Tom kan voorzetten, maar peter trapt ver naast.

Even later wordt de wedstrijd afgefloten door scheidsrechter Dries Vandenberghe op een 0-1 eindstand, na een erg goede eerste helft van KRC maar een veel slappere 2de helft. Volgende week wacht de laatste competitiewedstrijd voor onze beloften met de korte verplaatsing naar kampioen WS Adinkerke.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Jorkin Declerck, Dieter Deriemaeker, Pieter Geerts, Styn Geryl, Kasper Lams, Peter De Buck, Tom Ameloot, Dawyndt Dries, Dawyndt Gert, Declerck Yoni, Jeroen Dorné, Vandenbussche Olivier.

KVCE Beselare - KRC De Panne
Eindstand: 2-1 ( 2-1)

Na het mooie punt van vorige week tegen Zonnebeke stond vandaag de laatste competitiematch op het menu. De verplaatsing was naar Beselare, voor velen een eerste kennismaking met de heksenstad. Door een wielerwedstrijd was onze Franse tandem Verbeke/Roels helemaal verdwaald en waren ze maar net op tijd aanwezig om aan de match te beginnen. KRC is hier aanwezig met een onuitgegeven 15-tal, met als speciale vermelding een eerste selectie voor Dieter Deriemaeker.

De match gaat traag van start. Na 8’ is het Beselare die een eerste poging onderneemt, maar Kevin staat op de juiste plaats. In de 10e minuut een lange voorzet van Beselare, bal komt bij Ledure die overduidelijk buitenspel staat, maar ref Vervaecke laat onbegrijpelijk doorspelen. Ledure lobt de bal over Kevin en het staat 1-0. Even later wordt Nils mooi in het straatje gestuurd, hij kan alleen op doel gaan maar besluit tot 2x toe op keeper Gevorgyan. In de 25e minuut staat het 2-0 wanneer Bovyn een voorzet slecht raakt, maar de bal toch voorbij Kevin in doel belandt. Vanaf dan wordt het voor de resterende 65 minuten de grote Thierry Vervaecke show. Tot meermaals toe worden kleine en grote fouten niet gefloten door de ref en worden de KRC-spelers hierdoor gefrustreerd. De gele kaarten vliegen in het rond, maar dit enkel aan de KRC kant. Mooi voorbeeld hiervan is wanneer een tackle/aanslag gepleegd wordt op de enkels van Kjartan, er wordt niet gefloten, zelfs niet gekeken naar de toestand van Kjartan. Ferre gaat verhaal halen en krijgt geel… . In de 35e minuut een nieuw geval wanneer Christopher en een tegenspeler beiden met de voet omhoog naar de bal gaan, maar waar Christopher aangetrapt wordt, dus duidelijk fout in ons voordeel maar opnieuw beslist de ref daar anders over en heeft de fout voor Beselare. De bal komt bij trainer Chris en die trapt die uit frustratie weg, waarop Vervaecke naar onze bank loopt en Pieter en Dieter (waarom hen was niet duidelijk, want zij hadden er niets mee te maken) eruit haalt en elk geel wil geven. Hij vraagt Pieter om zijn nummer te tonen en die toont dat via zijn broekje maar dat volstond niet, waarop Dieter in de commotie zei: “Gaan we zo beginnen?”. Resultaat: geel voor Pieter en rechtsreeks rood voor Dieter. Onbegrijpelijk, want Dieter mocht in de eerste plaats nooit bij de scheids geroepen worden. Op de koop toe heeft hij in plaats van een vrije trap een inworp: ongezien. 38’ Sylvain wordt diep gestoken, hij gaat op doel af maar wordt onderuit gehaald net voor het strafschopgebied, maar niet gefloten. 41’ Gelijke fase, opnieuw Sylvain diep maar ditmaal is hij iedereen te snel af en legt hij de bal beheerst binnen, 2-1. Meteen ook de ruststand, na een heel bewogen 1e helft.

De 2e helft heeft niet veel om het lijf met weinig kansen, De Panne kon via enkele kansen aanspraak maken op een gelijkspel, maar de topmogelijkheden die er in de 1e helft wel waren, bleven nu uit. Na reclameren van onze doelman kreeg Beselare nog een vrije trap van op 3m van doel, maar die schoten ze over. Eindstand 2-1. Zonder de scheidsrechterlijke dwalingen en manieren gingen we ongetwijfeld een andere match gezien hebben, maar het was nu eenmaal zo.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Jelle Wils, Nicolas Platteeuw, Dries Dawyndt, Kjartan Teirlinck, Rob Deblock, Ferre Verdonck(72’ Peter De Buck), Jurgen Schoolaert, Nils Desaver(81’ Pieter Geerts), Sylvain Roels (1) en Christopher Verbeke.

Reservedoelman Gert Dawyndt bleef op de bank.

Er was geel voor: Rob Deblock, Dries Dawyndt, Pieter Geerts, Ferre Verdonck, Kevin Dehaerne (allen voor protest) en Christopher Verbeke (hinderen van de keeper bij een uittrap).

Er was rood voor Dieter Deriemaeker (protest)