Wedstrijdverslagen 25/26-10-2014

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde-De Panne-Oostduinkerke
KRC – Davo Westende
Onze eerste wedstrijd van de terugronde speelden onze jongens tegen Westende. De wedstrijd startte zoals ze vorige week eindigde. Snelle druk, veel balrecuperatie en balbezit met op sommige momenten goed voetbal. Dit resulteerde in enkele doelpunten in het 1e halfuur.
Door enkele wissels van spelers en van plaatsen was het 2e halfuur van veel minder kwaliteit. Er werd trager gevoetbald,  teveel gelopen met de bal,  minder bal gerecupereerd en dit liet Westende toe om ook enkele malen onze doelmannen aan het werk te zetten. Wedstrijd werd afgesloten met een mooie overwinning maar de volgende moet zeker beter!

Gewestelijke U11 Samenwerking Coxyde-De Panne-Oostduinkerke
KRC – KSV Veurne
Eerste kwart: meteen druk van de bezoekers en de thuisdefensie had het niet onder de markt. Op het einde 4 dolle minuten en 0-3 achter. Numa kon tegenprikken maar op de valreep werd het nog 1-4. Tweede kwart: Veurne bleef het sterkste team, maar er werd niet gescoord. Derde kwart: Numa lukte zijn tweede, de boetestedelingen deden echter beter met twee treffers. Gelukkig stond doelman Camiel goed te keepen en vermeed hij een grotere achterstand. Vierde kwart: een fraai doelpunt van Fons kreeg geen vervolg. Veurne bleef ons de baas en won uiteindelijk met 3-8.

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde-De Panne-Oostduinkerke
SK Eernegem - KVV Coxyde
Eindstand: 4-1 (3-0)

De eerste 2 perioden was Eernegem meer gedreven wat resulteerde in een 3-0 voorsprong.
Enkel op minuut 34' was er een schitterende aanval via Lesra-Syllah en Arne die zijn poging op de lijn gekeerd werd. 45' Hugo veroverd bal Lesra trapt in handen keeper. 50' Stijn alleen voor keeper maar mist. 52' Schot Kelly gepakt door keeper Wat bijsturen aan de rust vooral het kritiek hebben op elkaar moest en zou stoppen want zo bouw je geen team op. 3e periode waren we nog maar pas begonnen of het stond al 4-0, van dan af waren we voor de rest van de wedstrijd zeker de evenknie van een te laks Eernegem die teerde op zijn voorsprong.  76' Arne alleen voor keeper maar besluit te zwak. 78' Schot Lesra gepakt door keeper. Zo zie je maar dat een wedstrijd enkel beslist wordt door het scoren kansen alleen zijn niet genoeg. BESLUIT: Dank aan Daymon die onze gekwetste Kiara moest vervangen in doel wat zeker een aanpassing is van klein doeltje naar een groot doel. Volgende week op bezoek bij het ongenaakbare Westhoek met inzet kan men veel bereiken.

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde-De Panne-Oostduinkerke
KVV Coxyde – SK Eernegem
Eindstand: 0-4 (0-2)

We stonden vandaag met 9 spelers op ‘t veld(gekwetst: Remi, Ronan, Dante, Gauthier, Arnaud(!),Thibaut en op reis: Milan) Er werden 4 spelers van de IPU14 toegezegd die het niveau van de IPU15 aan zouden kunnen. Echter kwamen er slechts 3, die meer dan hun best deden, maar nauwelijks in het spel voorkwamen. Het voelde 9 tegen 11. Het werd een onaangenaam kijkspel, met een minderheid tegen een fysisch sterkere tegenstander, met een voortdurende druk en bal verlies. Combinaties werden geprobeerd, maar eindigden ver voor de rechthoek van Eernegem. Senna en Neal probeerden van ver maar de bal werd netjes opgevangen door de doelman, die een rustige namiddag kende. Koksijde kon geen vuist maken en dreigden nooit, buiten een paar hoekschoppen en een paar vrijschoppen. Enkele probeerden individueel iets te doen maar eindigden steeds in balverlies.
“We zagen een hardwerkende verdediging, die meer dan hun handen vol hadden met een paar snelle spitsen, maar toch een paar rushes wisten te maken(Ruben en Maxime). Ook de man in’t zwart speelde zijn rol en liet tot 4 keren toe gekwetste (ernstig of niet) spelers liggen zonder verzorging! Een treurig vertoon waar “spelvreugde” moet overwegen.
!1Qter.spel pas begonnen een balverlies op het middenveld, snelle doorbraak Eernegem en het was 0—1. Koksijde reageerde en Senna voor het doel, maar moest van te ver aanleggen. Ook Neal probeerde, maar niemand voor het doel. Fout op Benjamin(bleef liggen), spel ging gewoon door ondanks protest, en in de verwarring scoorde Eernegem 0—2. Het spel ging op en neer, waarin Eernegem dreigden(paar goeie reddingen door Maxim)en waarin Koksijde geen combinatie kon afmaken. Rusten met 0—2.
3Qter.Eernegem bleef druk zetten en voelden dat er meer in zat. Koksijde ‘pompte”, maar kwam met moeite aan de rechthoek. Benjamin ging in de fout in de onze rechthoek, strafschop en 0-3 De schouders gingen verder naar beneden en alle goeie intenties waren vergeten. 4QterKoksijde moest het blijven ondergaan, te meer de vermoeidheid kwam met geen vervanging. Eernegem speelden vrij en misten nog een open doel, maar op een slechte verwerking van de bal op links werd het 0—4, wat ook de eindstand werd.
Jammer, we hadden beter verwacht, maar met de beperkte groep op dit niveau was het geen haalbare kaart, zelfs met de inzet van spelers die er nog iets wilden van maken. Een troost.......het kan alleen maar beter gaan als we na de break toch verscheidene gekwetsten terug verwachten(hopen we).

Interprovinciale U16 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
Eindstand: 3-1 (3-1)

U16 trof met Eernegem opnieuw een team van zwaar kaliber. Na de 6-1 nederlaag in de heenwedstrijd wou het team er toch een betere wedstrijd van maken. Hoewel Eernegem minder sterk voor de dag kwam, waren de eerste kansen toch voor hen maar Jens hield zijn doel schoon. U16 had in het begin wat problemen met de snelheid en de lange bal van Eernegem maar geleidelijk namen ze het initiatief over. Dit resulteerde in goed voetbal van U16. Na enkele kleine kansen te hebben gemist was het op het kwartier raak toen Lucas de bal mooi inspeelde op de vrijstaande Stijn die met een hard shot de 1-0 kon scoren. Eernegem bleek defensief op slappe benen te staan en U16 kon hen nu meermaals bedreigen. Zowel Joni als Sandro hadden nog de kans om de score te verdubbelen maar het was wachten tot in de 24e minuut toen Sandro dan toch een geharrewar voor doel kon afronden. Voor het eerst dit seizoen had U16 een dubbele voorsprong op zak. Eernegem liet zich niet onbetuigd en zocht naar de aansluitingstreffer maar defensief bleek U16 nu weinig toe te staan. Ook doelman Jens speelde een degelijke partij met enkele geslaagde tussenkomsten. Op het half uur werd het zowaar 3-0 toen Joni zich kon doorzetten na assist van Jari en de bal mooi naast de doelman plaatste. Vlak voor rust kon Eernegem dan toch tegen scoren toen een totaal vrijstaande speler van Eernegem de bal kon binnen koppen.
Na de pauze werd een beetje gevreesd voor een grote druk van Eernegem maar die kwam er niet en U16 bleef baas en had voldoende kansen om de score nog verder uit te diepen. Tot 3 maal toe werd onze spitsen foutief afgeremd toen ze alleen op weg waren naar doel maar telkens liet de scheidsrechter begaan. U16 kon de wedstrijd eerder simpel controleren en uitspelen. Een betere prestatie van U16 die nu op de goede weg zitten.

Eindstand: 9-0 ( 4-0)

Na het hard bevochten gelijkspel thuis tegen KEG Gistel, was iedereen bij onze beloften vastbesloten om ook op het veld van medeleider het vel duur te verkopen, maar het draaide jammer genoeg helemaal anders uit. Wedstrijd gespeeld op vrijdagavond op het 3de terrein van Staden en dit met praktisch gans de wedstrijd door regen.
Afgrijselijk slechte start met in de 1’ reeds een kort gegeven corner van de thuisploeg, iedereen bij KRC blijft staan en kijkt ernaar en het staat 1-0.Dadelijk erop een vrije trap van Ferre, bal echter tegen de deklat. 5’ snelle counter Staden over links, schot gelukkig juist naast. 9’ moet doelman Gert ook nog eens redding brengen op een schot. 16’ mooie KRC-aanval via Styn, Ferre en Tom die de bal tot bij peter die scoort, echter in buitenspelstand volgens scheidsrechter Roland Graulus. 23’ mooie voorzet van Kasper van op links, Tom kopt naast. 26’ terug een stilstaande fase met een corner, iedereen blijft staan, 1 speler volledig thuis kan gemakkelijk de 2-0 binnentrappen. 29’ snelle counter van de thuisploeg over rechts, mooie bal achteruit en het staat 3-0. 39’ vrije trap Staden op links, voorzet wordt heel gemakkelijk binnengekopt 4-0, meteen ook de ruststand. Zware cijfers na een nochtans gelijk opgaande 1ste helft waarin KRC goed voetbal bracht maar veel te slap verdedigde en de doelpunten in geschenkverpakking aanbood aan de thuisploeg.
Iedereen toch nog vastbesloten om er een goede 2de helft van te maken maar in de 47’ een erg slechte terugspeelbal van Jorkin en het staat 5-0. 56’ actie van Tom op rechts, bal tot bij Peter die net naast besluit. 58’ is het Peter die alleen op doel kan afgaan maar in de 16 neergehaald wordt, scheids laat echter gewoon doorspelen en op de counter staat het direct 6-0. KRC nu duidelijk aangeslagen en in de 65’ nog eens over links op de counter gepakt, 7-0. 68’ nog een thuisspeler alleen voor Gert maar die brengt redding. 77’ mooie verre trap van Ferre, keeper pakt. 79’ mooie actie van Staden door het centrum, Gert pakt eerst maar moet lossen, daarna wordt de bal niet weggewerkt en wordt de 8-0 gemakkelijk binnengetrapt. In de 83’ nog eens een snelle counter en het staat 9-0, meteen ook de eindstand. In de 90’ nog een frustratietrap van Tom op goal, bal via de keeper tegen de deklat en de keeper met het hoofd tegen de paal, behalve een buil geen erg letsel voor de thuiskeeper die op de gepaste momenten redding bracht.
Zware 9-0 verliescijfers na een wedstrijd waarin KRC zeker het 1ste uur goed meevoetbalde en eigenlijk nooit onderlag, maar waar de gemaakte foutjes efficiënt afgestraft werden door de thuisploeg en waar het voor KRC toch zo moeilijk is om te scoren!!
Nogmaals blijkt dat in de bijzondere reeks veel scherper, meer in blok en efficiënter moet gespeeld worden om resultaat te bekomen. Nu gelukkig een WE rust, daarna wacht de thuiswedstrijd tegen het stugge 2de geklasseerde VC Ichtegem.

Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Deriemaeker Dieter, Declerck Jorkin, Desaever Nils, Dawyndt Dries, Schoolaert Dries, Ameloot Tom, Verdonck Ferre, De Buck Peter, Geryl Styn, Lams Kasper, Bobo Mipuka Jetro, Calcoen Pieter-Jan

JS Comines-Warneton - KRC De Panne
Eindstand: 2-1 ( 0-0)

KRC stond voor een moeilijke opdracht met de verre verplaatsing naar Comines-Warneton, de laatste weken heel goed bezig terwijl het bij KRC veel krampachtiger loopt.
KRC zonder de geschorsten Christopher Verbeke ( laatste schorsingsdag) en de geelgeschorste Xander Lehouck, zonder de licht gekwetste Frederick Herinckx en zonder Ferre Verdonck met werkverplichtingen. Ludo Lecat was ook twijfelachtig maar geraakte toch speelklaar.
Goede start van KRC, goed gegeven corner van Rob op rechts, Arne kan koppen aan de 2de paal maar hij kopt naast, hier zat zeker meer in. 5’ vrije trap van Rob, keeper kan nog juist wegtikken in corner. Daarna veel middenveldspel zonder kansen, enig feit om te noteren is in de 14’ een bal in de edele delen van scheidsrechter Marc Gevaert die een tijdje nodig heeft om te bekomen. 37’ eerste gevaar van de thuisploeg met een afstandsschot 1 meter boven doel. 39’ uitgooi van doelman Kevin naar Jelle die zich verslikt in de bal, er komt een gevaarlijke voorzet van op rechts gelukkig aan iedereen voorbij. 46’ nog een vrije trap van de thuisploeg op links, Kevin bokst de bal weg in corner. Ruststand 0-0 na een weinig opwindende 1ste helft.
52’ een steekbal van rob Deblock naar Niels die op doel kan koppen maar de keeper kan de te slappe bal in corner duwen. 62’ vervanging van erg hard gewerkte Sam Mortier door Kevin Desaver en zoals al meer dan eens gebeurd is, dadelijk een doelpunt van de thuisploeg. Fout centraal, bal wordt snel gegeven terwijl KRC niet oplet, speler Goncalves Matthieu alleen op doel af en het staat 1-0, een doelpunt dat echt uit de lucht komt gevallen. 65’ actie Sylvain die kort voor de 16 neergehaald wordt, mooi gegeven vrije trap van kapitein Jelle maar de keeper kan in laatste instantie de bal nog uit doel halen. 68’ mooie aanval van Komen, bal komt op links en wordt mooi geplaatst maar gelukkig tegen de buitenkant van de paal. 70’een opstootje waarbij Kevin Desaver geduwd en getrapt wordt door thuisspeler Nys Teddy die in plaats van direct rood, slechts zijn 2de gele kaart krijgt en het terrein dient te verlaten, de thuisploeg voor de laatste 20 minuten met 10man verder. 74’ onrechtstreekse vrije trap gegeven door Tob, thuiskeeper Canniere Vincent doet iets ongelooflijks doms en slaat zelf de bal binnen, 1-1 met dank aan de thuiskeeper. 82’ wordt Sylvain op links naar doel gestuurd, maar zijn schot gaat naast de paal buiten. 84’ Kevin Desaver op snelheid door, maar zijn schot gaat hoog over. 91’ bal vooruit van de thuisploeg, thuisspeler Delahousse staat ongeveer 1 meter buitenspel maar mag toch rustig doorgaan van een zwakke scheidsrechter en kan zo onverdiende de 2-1 scoren. KRC poogt nog iets te forceren, maar buiten een wegtrappen van de bal door de thuiskeper tegen Kevin Desaver maar de bal caprioleert terug in zijn handen, verandert er niets meer aan de stand en moet KRC zonder punten terug naar de kust.
Na de wedstrijd was de inderdaad zeer warrig leidende scheids Gevaert Marc de kop van Jut, want noch KRC noch de thuisploeg waren te spreken over zijn leiding maar de thuisploeg kreeg van hem natuurlijk de 3 punten op een presenteerblaadje aangeboden.
KRC beleeft dus duidelijke een moeilijke periode waarin niets meezit, het wordt tijd om de ruggen eens te rechten en weer te knokken en te spelen zoals in het begin van de competitie. Want beetje bij beetje komen de degradatieplaatsen dichter voor KRC, iets wat niemand bij de Ratjes verwacht had voor de aanvang van het seizoen.
Een 6 op 6 moet nu eigenlijk met de volgende 2 thuiswedstrijden tegen de onder KRC geklasseerde, Voormezele en Jonkershove, die hun huid echter duur zullen verkopen.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Goossens Styn, Platteeuw Nicolas, Louage Arne, Zouber Halim, Deblock Rob(1), Mortier Sam ( 60’Desaver Kevin), Roels Sylvain, Wils Jelle, Cleeren Niels (76’Styn Geryl)
Dries Schoolaert en reservedoelman Arne Vanacker bleven op de bank.
Er was geel voor Sam Mortier( protest), Kevin Desaver (protest) en Platteeuw Nicolas (fout).