Wedstrijdverslagen 28/01-02-2015

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Diksmuide - KVV Coxyde
Eindstand: 0-1 (0-1)

Een match vanaf de eerste minuut paraat was de opdracht,... Het was KVVC die gretig startte en er direkt voor ging, maar het eerste doelgevaar was voor Diksmuide. in de 7' min vrije trap voor Lesra op paal en Vedran in rebound in het zijnet, spijtig. KVVC bleef drukken en dwong Diksmuide tot fouten, vrije trap Martijn keeper tikt over. Hugo met voorzet voor Lesra die besluit nipt naast. Diksmuide met schot nipt naast Het was veel over en weer voetbal met betere kansen voor KVVC die ze niet afmaken. Vrije trap Lesra met mooie krul in doel 0-1. Mooie actie Syllah die aflegt voor Mathias, maar die komt tekort. Corner KVVC, maar offside. Diksmuide met schot over doel. Syllah met bal voor doel Seppe ziet bal niet komen dit was de 0-2 maar helaas. Diksmuide met terugspeelbal op keeper maar niemand ga druk zetten. Zware fout op Hugo, maar niet gefloten, laat staan een kaart. Lesra voorzet op doel, Seppe legt bal naast doel.

De derde quarter was een beetje hetzelfde met kansen langs beide zijden. De twee keepers waren alert, vooral de keeper van Diksmuide had veel werk en haalde vele ballen vanonder de lat, proficiat vent sterk gepakt!! KVVC had nog kansen maar over, naast, Laatste time, alles uit de kast spelen. Geen fouten in verdediging en zuiver passen. Bij momenten was het langs beide zijden paniek voetbal en moesten we knokken voor de 3 punten. Het is ons gelukt na de slechte prestaties van de vorige 2 keer, de 3 punten pakken we toch mee naar de zee!!

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSV Diksmuide
Eindstand: 4-0 ( 0-0)

Vandaag met 12 man. Lucas kwam ons versterken en deed een uitstekende job. Simon, Younis Milan en Matthew waren niet beschikbaar, Remi nog steeds gekwetst. We zagen twee verschillende helften, als de felle wind een duidelijke rol speelde.

1&2 Qter Tegenwind. Onze jongens speelden mooie combinaties samen en konden zo de bal op de helft van Diksmuide houden. Die hadden duidelijk problemen om de bal bij te houden. Een paar vrijschoppen brachten de bal voor doel, maar hun uitstekend spelende en alerte doelman neutraliseerde iedere kans. Neal, Arnaud en Senna kwamen een paar keer voor doel maar stuitten op de doelman. Middenveld, samen met de verdediging hielden Diksmuide weg, duels werden gewonnen en combinaties mooi uitgespeeld. We kregen twee uitgelezen kansen, een waar Neal, Dante en Senna op beurt mochten aanleggen, maar iedere keer op de doelman en combinatie Jari, Senna onderging het zelfde. Pas na 30 min dreigde Diksmuide en hadden hun eerste schot op doel, waar Maxim met een mooie redding (vingertoppen) de bal uit het doel wist te houden. De verdediging met Ronan, Ruben, Haris en Maxime neutraliseerden alle dreiging en wisten samen met het middelveld met Gauthier, Dante en Jari het spel te controleren. De scheidsrechter die consistent alle duw-foutjes floot had alles goed onder controle. De vele vrijschoppen brachten Diksmuide voor doel, maar de ballen gingen over. Ruststand 0—0 met een goed spelende Koksijde.

3&4 Qter Met de wind mee was de bal moeilijk te controleren. Koksijde dreigde onmiddellijk en een schot bij Senna werd nog gered door de doelman, maar de geloste bal werd binnen gelegd door de goed gevolgde Arnaud.1—0. Opluchting, aanval na aanval kwam Koksijde op de helft van Diksmuide, maar de bal was moeilijk te controleren, Senna en Arnaud kregen nog een kans maar de doelman stond er. Diksmuide had het moeilijk met hun lange ballen, maar wisten toch te dreigen, tot Maxime op rechts zich lanceerde en met een prachtig schot de doelman wist te verrassen, met een bal onder de deklat. 2—0. Een actie van Dante en Jari werd net op de lijn gered. Koksijde bleef drukken, een inworp door Maxime, vond Senna, die Neal aanspeelde en die op zijn beurt de bal teruglegde naar Senna, die deze keer de doelman passeerde 3—0. Iets later kon Dante na een knappe inspanning Senna aanspelen die met de linker voet de bal onhoudbaar binnenschoot 4—0.

4 Qter zakte Koksijde iets terug en werden de passen onzorgvuldig, maar Lucas, die inviel voor de gekwetste Gauthier toonde zich duidelijk met inzet en “grinta”. Maxim, gesteund door de verdediging met Ronan, Haris, Ruben en Maxime wisten de “zero” houden (clean sheet) echter is het samenspel (terugspeel ballen ) een punt van aandacht, die soms tot onnodige benarde situaties leidden. De man in 't zwart floot af op 4—0. We zagen een aangename wedstrijd met een ploeg die wilde spelen en waar iedereen goed in de wedstrijd zat. Gauthier moest na de match naar het hospitaal (goeie zorgen door mevr. Lust) waar een zware kneuzing werd vastgesteld. We zullen hem een paar weken moeten missen. Veel moed gewenst aan Gauthier en een voorspoedig herstel. Speelden: Maxim, Ruben, Maxime, Dante, Senna, Arnaud, Neal, Ronan, Gauthier, Jari, Haris en Lucas

Interprovinciale U16 Samenwerking Coxyde - De Panne -Oostduinkerke
Eindstand: 1 – 4 (1-2)

U16 ontbrak terug heel wat spelers en kon nog juist 11 spelers recupereren voor de derby tegen Diksmuide. Gelukkig was er nog Louis Vancauwenberghe (GU17) die bereid was om bij te springen. U16 begon met goede moed aan de wedstrijd en het voetbal liet het beste verhopen. Maar na reeds 7 minuten slikte het al een eerste doelpunt. Toen 1 minuut later de stand werd verdubbeld door mistasten met de doelman, gingen de kopjes naar beneden. Diksmuide scoorde 2x uit 2 kansen. Toen Sahin toch eens de diepte werd ingestuurd door Lean kon hij overhoeks de aansluitingstreffer scoren. Opnieuw leefde de hoop een beetje op en U16 probeerde nog voor de rust de stand in evenwicht te brengen. Ondanks veel inzet van Jason en anderen ging men de rust in met een 1 - 2 achterstand. Na de rust en met de wind in het nadeel kon U16 niet meer het voetbal brengen van de 1e helft en was het vooral Diksmuide dat nu dreigde. Toen het op de 45e minuut 1-3 werd na een enig mooi shot leek de wedstrijd gespeeld. U16 dreigde nog met enkele afstandsschoten van Lean en Stijn maar de goede richting ontbrak. Toen het na een goed uur zelfs 1-4 werd, kon U16 geen vuist meer maken. Enkel Sahin raakte nog eens de lat maar een verdiende overwinning voor Diksmuide kon niet meer afgewend worden. U16 incasseerde opnieuw heel wat doelpunten door individuele fouten.

GS Voormezele - KRC De Panne
Eindstand: 0-0

Deze week stond de heel belangrijke wedstrijd tegen GS Voormezele op het programma. Winst betekende 99% zekerheid van een verlengd verblijf in 3e provinciale, verlies betekende Voormezele naast zich dulden. Stijn Goossens, Dries Schoolaert en Arne Louage kwamen terug in de basis, Stijn Geryl en Kasper Lams moesten vrede nemen met een plaatsje op de bank. De match moet gespeeld worden in moeilijke omstandigheden, met heel veel wind en een moeilijk bespeelbaar terrein. De Panne start met rugwind maar kan daar weinig van profiteren. Beide ploegen komen niet verder dan wat dreiging voor doel, maar kansen kunnen we in de eerste 25 minuten niet noteren. Het is Voormezele die een eerste grote kans krijgt, wanneer Arne slecht terugspeelt en spits Vanhee alleen voor Kevin zet. Die moet door het goede uitkomen van Kevin te ver uitwijken waardoor hij geen precisie in zijn schot kan leggen en onze keeper de bal kan stoppen. 31’ Een eerste maal KRC met een corner naar de 2e paal in de voeten van Fred, maar die trapt van dichtbij heel ver over. 42’ Goed afstandsschot van Nico maar keeper Lenoir gaat goed plat en pakt de bal. 45’ Ditmaal Fred met de trap, maar opnieuw op de keeper. Nog in dezelfde minuut een verre vrije trap voor Rob, rechtsreeks op doel besloten, maar opnieuw staat de keeper op de juiste plek. 0-0 ruststand na een heel erg povere eerste helft, waar KRC te weinig met de rugwind deed.

De 2e helft start KRC scherper en dat resulteert in de 47e minuut tot een eerste uitgevoetbalde kans voor De Panne met als afwerker Sylvain, maar de keeper pakt zijn gekruist schot. 54’ Nog eens Voormezele met een afstandsschot, die net naast zoeft. 71’ Goeie vrije trap van Voormezele, bal kan verlengt worden maar gaat gelukkig aan de 2e paal buiten. Direct daarna de counter van KRC met Sam die de bal voorlegt naar de vrijstaande Sylvain, maar die trap half naast de bal waardoor de uitstekende mogelijkheid in het niets opgaat. 79e minuut actie van Sylvain, bal naar de pas ingevallen Stijn die nog net kan verlengen naar doel, keeper slaat de bal in de voeten van Fred maar die besluit van dichtbij te zwak waardoor keeper Lenoir de kans krijgt om toch nog bij die bal te komen. Dit was dé uitgelezen kans om op voorsprong te komen. 88’ Vrije trap Voormezele, bal richting doel gekopt, maar de bal gaat voorlangs. Kansen komen er niet meer, dus eindstand 0-0. Met nog 5 matchen te gaan, staan we 7 punten voor op de 14e van het klassement, die hoogst waarschijnlijk barrages zal moeten spelen. Volgende week is er geen match, binnen 2 weken de verplaatsing naar het voorlaatst geklasseerde Jonkershove waar we in de heenmatch een pijnlijke 3-4 nederlaag leden.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Jelle Wils, Stijn Goossens, Ludovic Lecat, Halim Zouber, Arne Louage (78’ Stijn Geryl), Nicolas Platteeuw, Rob Deblock, Sylvain Roels, Dries Schoolaert (67’ Sam Mortier) en Frederic Herinckx(87’ Nils Desaver).

Kasper Lams bleef op de bank.

Er was geel voor Sylvain Roels (fout) en voor Jelle Wils (fout). Jelle is door deze gele kaart volgende wedstrijd geschorst.