Wedstrijdverslagen 2/3-04-2016

Bijzondere Reserven
Veldegem - KRC De Panne
Eindstand: 0-3

Onze beloften behaalden een prachtige 0-3 overwinning op het veld van Veldegem , maar kregen de punten zeker niet op een presenteerblaadje aangeboden.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Sammy Luchie, Bjorn Pylyser, Nils Desaever, Dries Dawyndt, Yoni Declerck, Pieter Geerts, Sylvain Roels, Styn Geryl, Sam Mortier, Jeroen dorné, Dieter Deriemaeker.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – SK Nieuwkerke
Eindstand: 1-1 (1-1)

Na de 3-1 nederlaag in de vorige wedstrijd op KSV Diksmuide was de kans op een plaatsje in de eindronde serieus geminderd, enige mogelijkheid was nog de 3 resterende wedstrijden te winnen en dan zien wat de concurrentie deed. Met de thuiswedstrijd tegen kersvers kampioen SK Nieuwkerke was het afwachten hoe onze gasten op hun kampioenstitel zouden reageren, zouden ze het relax aanpakken of zouden ze er blijven voor gaan. Jammer genoeg voor KRC hadden de kampioenen voor de 2de optie gekozen en kregen onze Ratjes de punten zeker niet cadeau.

Kapitein Nicolas Platteeuw overhandigt bij de aftrap een kleine attentie aan kapitein Merveillie Joeri en het is scheidsrechter Cordier Arjen de wedstrijd, gevolgd door veel bezoekende supporters, die de wedstrijd op gang fluit. Dadelijk grote pech voor KRC want reeds na 45 seconden krijgt Halim de bal toegespeeld van Rick, mooie trap op doel maar de bal belandt tegen de deklat en springt terug in het veld waarop Christopher Verbeke in de herneming over kopt. 10’ tegenaanval van SKN, er wordt druk gezet op Harm Blomme die goed tussen gekomen was maar gelukkig is keeper Kevin bij de pinken en komt hij op tijd uit. 13’ verre poging van Marc Lomba, afgeblokt in corner. 30’ fout op Rob, vrije trap van Steve Eyland die aan iedereen voorbij gaat maar de scheids geeft toch corner. En het is op die corner van Steve dat Marc Lomba redelijk vrijstaand de 1-0 binnenkopt. Lang kan KRC niet genieten van zijn voorsprong want in de 38’ staan de bordjes reeds 1-1, vrije trap rechtstreeks op doel getrapt maar eigenlijk erg slecht uitgevoerd, toch kan Pieter Logie inkomen en de bal binnen trappen. 40’ nog een vrije trap voor de bezoekers recht voor doel, keeper Kevin gaat goed plat. 42’ mooie voorzet Halim, keeper bokst in corner. Corner gegeven door Rob, Christopher komt mooi ingelopen maar kopt de bal naast de verste paal. Ruststand 1-1 na een toch wel pittige 1ste helft.

2de helft is heel wat minder van intensiteit en het is pas in de 57’dat de eerste opwinding komt wanneer Nicolas slecht wegwerkt, schot op doel maar redding met het been van Kevin. 58’ corner bezoekers, binnengekopt aan de 2de paal maar gelukkig afgekeurd voor buitenspel. 60’ corner op rechts van de bezoekers, iedereen gaat gelukkig naast de bal aan de 2de paal. 65’ schot uit de 2de lijn van de bezoekers, recht in de handen van Kevin. 76’ terug SKN met een mooie actie door het midden, schot gaat gelukkig over de lat buiten. KRC slaagt er niet in om de bezoekers onder druk te zetten of enig gevaar te scheppen en komt in de 92’ nog goed weg als na een verre vrije trap, Kevin de bal tegen de lat en in corner tikt. Eindstand 1-1, meer hadden onze Ratjes zeker niet verdiend. Eigenlijk een mooi resultaat tegen de kampioen want daardoor is KRC de enige ploeg in de reeks die niet verloren heeft van de kampioen.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Halim Zouber, Nicolas Platteeuw, Harm Blomme, Wouter Dorné, Sven Eyland, Steve Eyland (86’Ferre Verdonck), Deblock rob, Hassen Rick (89’Sam Mortier), Lomba Simoes Marc (1) (70’Sylvain Roels), Christopher Verbeke

Reservedoelman Gert Dawyndt bleef op de bank.

Er was geel voor Rob Deblock, Halim Zouber en Nicolas Platteeuw, alle 3 voor spelfouten.

Voor Rob en Nico betekenen dit hun 3de gele kaart, zodat zij geschorst zijn voor de volgende wedstrijd op Elverdinge.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
GU 15 KRC - VV Koekelare 2-1
GU21 KRC – KSV Veurne 3-3

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 8 april
20uur: beloften KRC – SK Steenbrugge

Zaterdag 9 april
13uur30: Davo Westende – GU13 KRC
15uur15: SK Snaaskerke – GU15 KRC
19uur30: SK Elverdinge – 1ste elftal KRC

Zondag 10 april:
9uur15: SK Oostnieuwkerke – GU21 KRC