Wedstrijdverslagen 5/6-12-2015

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – VV Westkapelle
Eindstand: 0-4 (0-2)

Onze beloften, zeker niet met hun beste opstelling, speelden een niet onaardige partij tegen het 3de geklasseerde VV Westkapelle, toch aantredend in 1ste provinciale en met heel wat spelers met 1ste ploeg ervaring in hun rangen.

Het was zelf KRC dat op voorsprong moest komen na een mooie individuele actie van Kevin Desaver maar het was een heel sterke bezoekende keeper die nog redding bracht met de voet. En de bezoekers hadden het geluk dan wel weer aan hun kant als ze de score kunnen openen op vrije trap via een afgeweken bal tegen de muur. Bezoekers zeker de beter voetballende ploeg tegen een KRC dat goed georganiseerd blijft voetballen en eigenlijk maar weinig kansen weggeeft, maar de bezoekers kunnen uit een heel mooie actie de 0-2 scoren, meteen ook de ruststand.

KRC poogt in de 2de helft wat meer druk te zetten, wat ook lukt maar het lukt niet echt om tot grote kansen te komen, tegen de bezoekers die duidelijk meer op de counter loeren en zo ook tot 0-3 kunnen uitlopen. Grote kans wanneer Kevin Desaver op het uur de diepte ingestuurd wordt, alleen op doel kan afgaan maar foutief gepakt wordt door de bezoekende keeper, altijd een rode kaart maar scheids Daniel Bernaert besluit om het maar bij een gele kaar te houden. Vrije trap levert ook niets op. Bezoekers leggen de eindstand nog vast als bij een verre doelpoging een teruglopende Nils Desaever de bal nog erg ongelukkig raakt en die zo in doel verdwijnt. Eindstand 0-4 tegen een sterke, goed voetballende tegenstander.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Sammy Luchie, Dieter Deriemaeker, Nils Desaever, Dries Dawyndt, Harm Blomme Jeroen Dorné, Jurgen Schoolaert, Olivier Vandenbussche, Styn Geryl, Kevin Desaver, Benoit Vandenbussche.

 

1ste Elftal
SP Keiem - KRC De Panne
Eindstand: 1-0 (1-0)

Vandaag een nooit gemakkelijke wedstrijd op het programma voor onze oudste Ratjes met de verplaatsing naar verassing van de competitie Keiem, waar op een klein en slecht liggend terrein zal moeten gestreden worden om een vervolg te breien aan de mooie reeks van 11 wedstrijden zonder nederlaag.

KRC zonder de roodgeschorsten Ludovic Lecat (3/4) en Steve Eyland (1/1), Liverpoolganger Sam Mortier, maar met 1ste doelman Kevin Dehaerne, vlugger hersteld dan verwacht terug in het doel. Ook kapitein Jelle Wils is terug na zijn lichte dijcontractuur.

KRC start met de felle zijwind in het voordeel en reeds in de 1’ is er gevaar als een vrije trap van Rob Deblock door thuiskeeper Demeyere met enige moeite in corner kan geduwd worden. 2’ een tegenaanval op links van keiem, Nicolas gaat in de fout en het is Boone die het Sinterklaasgeschenk dankbaar in ontvangst neemt en gemakkelijk de 1-0 binnentrapt. KRC direct op achterstand, een slechter scenario is niet mogelijk. Thuisploeg kruipt dadelijk goed georganiseerd terug en geeft geen meter ruimte weg aan KRC dat inspiratieloos staat te voetballen, veel verkeerde keuzes, geen beweging, veel lopen met de bal zodat de thuisploeg nooit in moeilijkheden komt. 39’ corner op rechts, bal komt via-via bij Rick Hassen die van buiten de 16 op doel trapt maar recht in de handen van de keeper. 41’ is het terug rob met een vrije trap maar ook recht op de keeper gegeven Ruststand 1-0 na een erg slappe 1ste helft.

KRC start scherper aan de 2de helft met in de 49’ een mooie actie van Marc Lomba op rechts, goede voorzet maar de bal wordt uiteindelijk nog door een verdediger net in corner getrapt. KRC krijgt de bal van Keiem maar doet er erg weinig mee terwijl de thuisploeg naar hartenlust countert en in de 53’ moet doelman Kevin redding brengen als een bezoeker alleen op hem afkomt. 62’ terug een scherpe counter van Keiem, terug een mooie redding van Kevin, actie gaat verder maar gelukkig gaat het afstandsschot torenhoog over. Wedstrijd blijft erg rommelig verlopen langs beide kanten, weinig doelgevaar maar in de 80’ toch nog eens KRC als Christopher de bal tot bij Rob kan brengen, maar Rob trapt ongelukkig naast doel. 82’ terug dreiging in het doelgebied van Keiem maar de bal wil nooit niet goed vallen, uiteindelijk is het Nicolas die van ver op doel kan trappen maar de bal eindigt net op het dak van het doel. Even later krijgt Christopher Verbeke nog een 2de gele kaart zodat KRC deze match nog moet beëindigen met 10 man. Keiem haalt rustig het einde van de wedstrijd en maakt zo een einde aan de mooie reeks van 11 wedstrijden zonder nederlaag.

Volgende zaterdag wacht de laatste thuiswedstrijd van 2015 met de komst van Eendracht Hooglede dat zeker met veel vertrouwen naar De Panne zal afzakken door de knappe 1-4 overwinning op het veld van KSV Veurne. Hopelijk zijn onze Ratjes ook fel gemotiveerd om voor de laatste thuiswedstrijd de 3 punten in De Panne te houden en hun mindere prestatie van vandaag te doen vergeten.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Halim Zouber (68’ Ferre Verdonck), Nicolas Platteeuw, Jelle Wils, Jeroen Dorné, Rob Deblock (81’ Jurgen Schoolaert), Sven Eyland, Christopher Verbeke, Sylvain Roels, Rick Hassen, Marc Lomba, Rick Hassen, Harm Blomme,

Harm Blomme en reservedoelman Gert Dawyndt bleven op de bank.

Er was geel voor Wouter Dorné (spelfout) en 2x geel voor Christopher Verbeke (spelfouten) waardoor hij geschorst is voor de thuiswedstrijd tegen Hooglede.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
Deinze - Elite 2 KVVC U13 6-5
Deinze - Elite 2 KVVC U14 4-2
Elite 2 KVVC U15 - Deinze 0-4
Elite 2 KVVC U16 – Deinze 4-0
Deinze- Elite 2 KVVC U17 0-0
Deinze - Elite 2 KVVC U19 1-2
KSV Veurne - GU 15 KRC 5-0
KEG Gistel - GU21 KRC 1-2

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 11 december
20uur: beloften KRC – Eendracht Brugge

Zaterdag 12 december
14uur30: GU13- WS Houthulst
14uur30: GU15- SK Snaaskerke
19uur30: 1ste elftal KRC – Eendracht Hooglede