Wedstrijdverslagen 07/08-11-2015

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – KSV Nieuwpoort
Eindstand: 5-2

Mooie derby op het programma tegen de beloften van KSV Nieuwpoort waarbij met doelman Diego Cambier en Kevin Bertaux 2 ex-KRC’ers meespeelden. Erg rustig begin van de wedstrijd met pas in de 19’ het eerste doelgevaar wanneer doelman Cambier mooi redding brengt op een schot van Pieter Geerts na een combinatie met Kevin Desaver. 21’ mooi afstandsschot Rick dat een 2-tal meter naast gaat. 23’ mooie actie van Sam op de flank, bal naar Kevin Desaver die de 1-0 binnentrapt. 34’ verre uittrap van de doelman, bal gaat over kapitein Dries Dawyndt, Jurgen kan het schot nog afblokken maar de bal komt nog terecht in de voeten van een bezoeker die de gelijkmaker binnen trapt. 36’ staat het al 1-2 als een bal diep gespeld wordt, voorzet die volgt wordt door een volledig vrijstaande speler binnengetrapt, meteen ook de ruststand.

57’ Kevin Desaver allen op doel af, hij wordt net buiten de 16 gesandwicht door 2 spelers waarvan bezoeker Hermus de rode kaart krijgt. Vrije trap gaat in de muur, bal komt bij Styn die achteruit legt voor Sam die mooi voorzet naar de 2de paal waar kleine Kevin net naast kopt. 59’ Kevin terug de diepte in gestuurd en terug gehaakt in de 16, overduidelijke strafschop en het i stom die de gelijkmaker binnentrapt. 73’ wordt bezoeker Lahib nog uitgesloten met een 2de gele kaart zodat Nieuwpoort nog 17’ verder moet met 9 man. 81’ schitterende actie van Styn die 3 man in de wind zet, bal achteruit naar Kevin die staalhard de 3-2 binnen schiet. 88’ Sam mooi naar Styn, combinatie met Pieter, bal terug bij Styn die allen voor doel komt en mooi de 4-2 over de keper binnentikt. Wedstrijd gespeeld en eventjes later wordt het zelfs nog 5-2 maar wie en de wijze waarop is onze verslaggever ploegafgevaardigde Bjorn Deleest duidelijk ontgaan. Scheidsrechter David Vanheste fluit even later de wedstrijd af op een duidelijke 5-2 overwinning voor onze beloften tegen en moedig Nieuwpoort. Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Sammy Luchie, Harm Blomme, Jurgen Schoolaert, Dries Dawyndt, Pieter Geerts, Styn Geryl(1), Tom Ameloot(1), Rick Hassen, Sam Mortier, Yoni Declerck, Jeroen Dorné, Kevin Desaver(2)

 

1ste Elftal
EVC Beselare - KRC De Panne
Eindstand: 3-3 (2-2)

Na de nipte 0-1 thuisoverwinning tegen staartploeg Voormezele na een zwakke prestatie van onze Ratjes, was iedereen benieuwd hoe onze jongens het er zouden afbrengen voor de moeilijke verplaatsing naar EVC Beselare, vorige week nipt met 2-1 verloren op het veld van Keiem, en met 2 puntjes minder in het klassement.

KRC nog steeds zonder de gekwetste kapitein Jelle wils en met Sylvain Roels pas halfweg de 1ste helft ter plaatse, start goed aan de wedstrijd. 10’ een voorzet van Christopher naar de 2de paal waar Wouter Dorné zijn poging via de keeper naast doel ziet verdwijnen. Scheidsrechter Desmadryl Mathias geeft eerst doeltrap, maar komt uiteindelijk op zijn vergissing ( er zullen er nog volgen!!!) terug en geeft de terechte hoekschop. Corner gegeven door Steve en aan de 1ste paal mooi de 0-1 binnengekopt door Christopher. 12’ counter van de thuisploeg over rechts, voorzet naar de 2de paal waar een volledig vrijstaande thuisspeler huizenhoog over doel trapt. KRC houdt vervolgens de wedstrijd rustig onder controle met verzorgd voetbal, zodat de gelijkmaker in de 30’ ook uit de lucht komt gevallen. Lange bal vooruit van de

thuisploeg, slechte dekking en het staat 1-1. Niet voor lang echter want bij de volgende KRC-aanval is het de bal die via Steve en Marc bij Wouter komt die de 1-2 op het bord trapt. Voorsprong die niet lang behouden blijft want na slecht uitverdedigen van Ludo komt de thuisploeg terug via een lange bal vooruit te gemakkelijk voor het KRC-doel en het staat 2-2, eigenlijk 2 identieke te vermijden tegendoelpunten mits een betere dekking. Even later loopt Ludo mooi de rechterflank af, hij ontsnapt net aan een vliegende tackle, mooie voorzet en het is Christopher die op de keeper besluit. Scheids laat de tackle onbegrijpelijk onbestraft, maar geeft wel Nico een gele kaart als deze in de hoek van het veld tegen een thuisspeler opbotst. 44’ gaat de scheids helemaal in de fout als hij Steve Eyland direct rood geeft voor zogezegd natrappen, terwijl er helemaal niets aan de hand was. Een onbegrijpelijke beslissing, ook bevestigd door het thuispubliek, maar daardoor moet KRC nog 1 helft met 10 verder dank zij de man in het zwart.

Onze jongens starten behoudend aan de 2de helft tegen een thuisploeg die er niet veel van bakt en enkel kan dreigen met lange ballen vooruit. Toch krijgt de thuisploeg in de 69’ een strafschop cadeau als Halim een serieuze duw krijgt, scheids laat doorspelen en een thuisspeler wordt lichtjes aangetikt en laat zich natuurlijk als een blok vallen in de 16, strafschop volgens de scheids, feilloos omgezet en het staat 3-2, het wordt erg moeilijk voor KRC om dit nog recht te zetten. Onze jongens tonen nog veel goede wil, maar tot echte kansen komen ze niet meer tot in de 80’ een vrije trap net buiten de 16 door de ingevallen Ferre Verdonck mooi in de verste hoek binnen getrapt wordt, 3-3. Even later wordt er nog een doelpunt van de thuisploeg afgekeurd voor buitenspel, al dan niet juist??? Wedstrijd loopt vervolgens rustig naar zijn einde en wordt uiteindelijk afgefloten op een 3-3 eindstand.

Sterke prestatie van KRC die zeker niet geholpen werden door de soms bizarre beslissingen van de scheidsrechter. Goede wedstrijd van onze Ratten die nu hopelijk kan bevestigd worden in de volgende wedstrijd, de derby thuis tegen KSV Diksmuide, dat zich door een nipte 1-0 overwinning op 1 puntje van KRC geplaatst heeft in de rangschikking.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Ludovic Lecat, Nicolas Platteeuw, Nils Desaever(73’Ferre Verdonck (1), Halim Zouber(82’Rick Hassen), Sven Eyland, Steve Eyland, Rob Deblock, Marc Lomba Simoes (60’Sylvain Roels), Christopher Verbeke(1), Wouter Dorné(1),

Sam Mortier bleef op de bank.

Er was geel voor Nicolas Platteeuw( spelfout), Halim Zouber ( spelfout), Sylvain Roels ( spelfout), Rob Deblock ( protest), Christopher Verbeke ( spelfout).

Steve Eyland kreeg in de 43’ direct rood voor vermeend natrappen

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
Elite 2 KVVC U13 – KSK Heist 3-9
Elite 2 KVVC U14 – KSK Heist 1-2
KSK Heist - Elite 2 KVVC U15 2-1
KSK Heist - Elite 2 KVVC U16 3-2
Elite 2 KVVC U17 – KSK Heist 1-2
Elite 2 KVVC U19 – KSK Heist 3-1
KSV Veurne A - GU 15 KRC 3-12
WS Oudenburg - GU21 KRC 0-6

 

Volgende wedstrijden:

Woensdag 11 november:
11uur15 AFC Tubize – Elite U13 KVVC
11uur45: AFC Tubize – Elite U14 KVVC

Zaterdag 14 november:
10uur: ASV Geel- Elite U13 KVVC
10uur: ASV Geel – Elite U14 KVVC
13uur45: Lo-Reninge- GU13 KRC
14uur30: GU15 KRC – WS Adinkerke
14uur30: Beernem – beloften KRC
19uur30: 1ste elftal KRC – KSV Diksmuide

Zondag 15 november:
9uur30: GU21 KRC – WS Adinkerke