Wedstrijdverslagen 09/10-01-2016

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – KFC Heist
Eindstand: 4-3 (2-2)

Onze beloften zorgden voor een stunt van formaat door met slechts 11 spelers, met het debuut van doelman Ruben Hoorne, leider KFC Heist met 4-3 te verslaan. Een zure nederlaag voor de leiders die dit zeker niet verwacht hadden met hun vedettenploeg tegen 11 noeste vechters bij KRC die nogmaals hun schitterende wedstrijdingesteldheid toonden. Nochtans een slechte start voor KRC want na7’ komen de bezoekers reeds op voorsprong. Het is echter Pieter Geerts die KRC op een 2-1 voorsprong kan brengen, maar aan de rust wijzen de bordjes toch 2-2 aan.

Iedereen verwacht en moeilijke 2de helft maar het is KRC dat slim uitloopt tot een 4-2 voorsprong met een penaltydoelpunt van Jelle wils en een formidabel afstandsschot van Ferre Verdonck. Heist komt nog terug tot 4-3 maar ondanks dat er nog 5’ extra speeltijd bijkomen door scheidsrechter Roland Graulus houden onze jongens stand en kan er een klein feestje gebouwd worden na de wedstrijd na deze stuntzege na een prachtige ploegprestatie.

Speelden voor KRC: Ruben Hoorne, Sammy Luchie, Bjorn Pylyser, Jelle Wils (1), Dries Dawyndt, Halim Zouber, Dieter Deriemaeker, Styn Geryl, Ferre Verdonck (1), Pieter Geerts (2), Jeroen Dorné Er was geel voor Sammy Luchie, Peter Geerts (zijn 3de waardoor volgende match geschorst), Dieter Deriemaeker en Styn Geryl.

1ste Elftal
KRC De Panne – TSC Proven
Eindstand: 2-0 (2-0)

KRC startte het jaar 2016 met een thuiswedstrijd tegen TSC Proven, in het klassement juist onder KRC gerangschikt met 2 punten minder. In de heenwedstrijd werd in Proven met 3-1 verloren, na een afschuwelijk slechte 1ste helft. Scheidsrechter van dienst was de ons wel bekende Daniel Provoost. KRC, zonder de geel geschorste Steve Eyland, de wegens werkomstandigheden verhinderde keeper Kevin Dehaerne en wegens familiale omstandigheden verhinderde kapitein Jelle Wils, waardoor jeugdprodukt Harm Blomme voor het eerst aan de aftrap kwam. KRC startte sterk met in de 3’ reeds een mooie aanval op rechts, bal voor doel tot bij Marc Lomba die onder druk op doel kan trappen, keeper pakt de bal in 2 tijden voor de aanstormende Christopher Verbeke. 7’ vrije trap van Steve Eyland, keeper Deroo thomas lost de bal en Marc Lomba staat op de juiste plaats om de 1-0 binnen te trappen. 13’ mooie voorzet van Ludo Lecat naar de 2de paal waar Sylvain Roels prachtig de 2-0 binnentrapt, KRC meteen op rozen. Daarna houdt KRC de wedstrijd rustig onder controle en moet doelman Gert Dawyndt geen enkele keer tussenkomen. Schrikken wordt het in de 30’ als Sylvain Roels, goed bezig, bij een tackle naar de bal zijn been verdraait en gekwetst het veld moet verlaten. Na doktersbezoek blijkt de knie en enkel verdraaid te zijn en moet Sylvain voor 3 weken in het gips. Zonder nog al te veel doelgevaar loopt de 1ste helft rustig naar zijn einde met een 2-0 ruststand.

Iedereen verwacht in de 2de helft een scherp en agressief Proven, maar niets is minder waar. De bezoekers blijven ongeïnspireerd voetballen en onze jongens houden de wedstrijd rustig onder controle met het balletje dat bij momenten mooi rondgespeeld wordt. Pas in de 75’ nog eens een doelman aan het werk wanneer de bezoekende keper een schot uit de 2de lijn van Steve uit zijn doel moet boksen. 77’ terug Steve met een mooie voorzet van op rechts, Marc Lomba kopt de bal juist naast de kruising. 84’ terug een mooie actie van de erg bedrijvige Marc Lomba, schot op de keeper die lost maar niemand is gevolgd. 91’ eigenlijk de eerste en ook enige echte doelpoging van de bezoekers met een schot van Vanhoucke Kim, schot dat dan nog boven de dwarslat buiten gaat. Wedstrijd wordt even later afgefloten op een 2-0 eindstand, 3 mooie punten erbij op het conto van KRC dat door de uitslagen terug aansluiting krijgt met de subtop van het klassement. Hopelijk volgt er volgende week nu bevestiging met de verplaatsing naar Moorslede, dat 2 puntjes voor KRC geklasseerd staat, maar dat waarschijnlijk scherp gemotiveerd zal zijn na hun 3-0 nederlaag op het veld van verrassing Keiem. KRC zal daar zeker scherper voor de dag moeten komen dan tijdens de laatste verplaatsing naar Staden waar KRC geen al te beste indruk naliet. Verplaatsing zal moeten gebeuren zonder de roodgeschorste Nicolas Platteeuw en zonder Sylvain Roels, dus out voor minimum 3 weken.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Ludovic Lecat, Nicolas Platteeuw, Harm Blomme, Wouter Dorné, Rob Deblock, Steve Eyland, Sylvain Roels (1) (30’Sam Mortier), Marc Lomba (1) (84’Jurgen Schoolaert), Christopher Verbeke, Rick Hassen (88’Ferre Verdonck). Nils Desaever bleef op de bank. Er was geel voor Sam Mortier (wegtrappen bal), Harm Blomme (fout) en Rick Hassen (fout)