Wedstrijdverslagen 10/11-10-2015

Bijzondere Reserven
SV Loppem - KRC De Panne
Eindstand: 5-5

Wedstrijd gespeeld op zaterdagnamiddag zodat het terug een hele karwei werd om aan een valabele ploeg aan de aftrap te geraken, waardoor zelfs Ruben Hoorne zijn zoveelste heroptreden diende te maken. Het werd een harde wedstrijd met vooral een potige thuisploeg die bestraft werd met maar 4 gele kaarten en vele pittige duels die uiteindelijk op een vooroorlogse eindstand van 5-5 eindige nadat Gert-Jan Bentein in de laatste seconden nog kon gelijkmaken. Veel andere informatie over deze wedstrijd bereikte ons niet, behalve dat er nog serieuze verlengingen gespeeld werden in het café Oud Gemeentehuis te Varsenare!!!!!!

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Sammy Luchie, Dieter Deriemaeker, Harm Blomme, Tom Ameloot, Yoni Declerck, Tobias Croes, Gert-Jan Bentein, Olivier Vandenbussche, Styn Geryl, Rick Hassen, Pieter Geerts, Niels Desaever, Ruben Hoorne.

 

1ste Elftal
WS Houthulst - KRC De Panne
Eindstand: 0-1 ( 0-0)

Na de vlotte 4-1 overwinning na een goede wedstrijd van vorige week thuis tegen Ploegsteert, hoopte iedereen bij KRC op een goed vervolg maar de tegenstander van vandaag was natuurlijk van een ander kaliber, WS Houthulst, vorig jaar nog in 2de provinciale en voor iedereen bij de aanvang van de competitie getipt als titelkandidaat. KRC natuurlijk op scherp gezet door trainer Chris Plaisier, zowat kind aan huis bij WS Houthulst, start goed aan de wedstrijd en in de 6’ reeds een erg grote kans. Christopher Verbeke verlengt de bal tot bij Sylvain die voorzet, Marc Lomba besluit op doel maar de thuiskeeper haalt de bal nog met een mooie reflex uit de hoek. 9’ vrije trap Steve Eyland, bal komt juist voor de keeper terecht die de bal nog net kan uit het doel duwen, corner maar zonder gevolg. 21’ eerste gevaar Houthulst, corner op links, keeper Kevin Dehaerne komt niet en de bal wordt juist naast het doel gekopt. 26’ actie thuisploeg die veel te gemakkelijk door het centrum op doel kan afgaan, hard schot op doel dat gelukkig ruim boven gaat. 28’ Marc kan de bal op rechts doorsteken naar Steve, mooie voorzet, Christopher komt mooi ingelopen aan de eerste paal maar thuiskeeper Ramboer brengt terug mooi redding in corner. 29’ slecht uitgevoerde vrije trap door Nicolas, snelle tegenaanval door de thuisploeg en het is uiteindelijk Jelle die goed opgesteld staat die op de lijn nog kan redding brengen.42’ mooie pas van Steve Eyland naar Sylvain die de actie maakt maar te slap in de handen van de keeper besluit. 44’ nogmaals Steve met een goede bal naar Sylvain, ditmaal staat de afwerking wel op punt maar terug brengt de thuiskeeper redding in corner. Ruststand 0-0, vooral te danken aan thuisdoelman Ramboer.

53’ mooi opgebouwde aanval van de thuisploeg, mooie flankverandering maar de afwerking blijft gelukkig ondermaats en het schot verdwijnt in het zijnet. 62’ vrije trap van op links door de thuisploeg, erg scherp gegeven en Nico kan met enige moeite in hoekschop verwerken. 70’ vrije trap Jelle wils en het is Christopher Verbeke die de bal mooi in doel kan doorkoppen, 0-1. 76’ corner Houthulst, geplaatste bal en het is doelman Kevin die de bal mooi kan overtikken. 84’ corner van Steve, kopstoot van Sylvain maar redding van keeper Ramboer. 90’ nog een actie van de ingevallen Rick Hassen, bal tot bij Sylvain die te flauw op doel trapt. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 0-1 eindstand, één meer dan verdiende overwinning van onze Ratjes die vandaag als één blok speelden en waar iedereen voor iedereen werkte. Met deze ingesteldheid moeten de buren van Veurne er volgende week in de derby zeker ook aan geloven

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Ludovic Lecat, Jelle Wils, Nicolas Platteeuw, Wouter Dorné, Sven Eyland, Steve Eyland, Rob Deblock, Marc Lomba(67’Ferre Verdonck), Christopher Verbeke(1)(83’Rick Hassen), Sylvain Roels

Halim Zouber en Nils Desaever bleven op de bank.

Er was geel voor Marc Lomba Simoes( spelfout), Nicolas Platteeuw(protest) en Wouter Dorné ( spelfout). Voor wouter was het zijn 3de gele kaart zodat hij de volgende wedstrijd tegen zijn ex-club Veurne moet missen.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:

Union Sint-Gillis- Elite 2 KVVC U13 5-1
Union Sint-Gillis - Elite 2 KVVC U14 3-2
Elite 2 KVVC U15 - Union Sint-Gillis 2-1
Elite 2 KVVC U16 – Union Sint-Gillis 5-2
Union Sint-Gillis- Elite 2 KVVC U17 6-3
Union Sint-Gillis - Elite 2 KVVC U19 3-1
GU 15 KRC - KSV Veurne B 2-9
GU21 KRC-KEG Gistel 1-0

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 17 oktober
10uur30: Elite U13 – KSK Lierse
10uur30: Elite U14- KSK Lierse
14uur30: GU13 – VVG Alveringem
15uur: beloften KRC – Eendracht De Haan
15uur15: KSV Nieuwpoort – GU15 KRC
19uur30: 1ste elftal KRC- KSV Veurne

Zondag 18 oktober
11uur: KSV Nieuwpoort – GU21 KRC