Wedstrijdverslagen 12/13-09-2015

Bijzondere Reserven
KFC Heist - KRC De Panne
Eindstand: 4-1 (1-1)

De verplaatsing naar ongeslagen leider KFC Heist werd op donderdagavond gespeeld daar op vrijdag de traditionele Ratjesquiz plaatsvond. Zonder trainer Geert Decoene, maar met interim-coach Ruben Hoorne werd schitterend gestart met al vlug een 0-1 voorsprong na een owngoal van de thuisploeg. Thuisploeg nam al snel de wedstrijd in handen en KRC werd fel onder druk gezet wat resulteerde in een tegendoelpunt en een al bij al gevleide 1-1 ruststand. 2de helft hetzelfde spelbeeld met een erg sterke thuisploeg tegen onze ratjes die toch ook enkele kansen krijgen om te scoren, maar de afwerking blijft in gebreke. De thuisploeg kan wel nog 3x scoren zodat de wedstrijd uiteindelijk eindigt op een 4-1 eindstand na een toch verdienstelijke wedstrijd van onze beloften tegen en heel sterke thuisploeg. Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Dawyndt Dries, Declerck Yoni, Deriemaeker Dieter, Desaver Kevin, Luchie Sammy, Vandenbussche Olivier, Vandenbussche Benoit, Blomme Harm, Verdonck Ferre, Wils Jelle, Cattrysse Serafim, Hassen Rick, Geryl Styn.

TSC Proven - KRC De Panne
Eindstand: 3-1 ( 3-0)

Na de nipte maar deugddoende 1-0 overwinning in de thuiswedstrijd tegen SK Staden, trok KRC met volle moed naar Proven, waar ongetwijfeld een zware wedstrijd wachtte tegen de thuisploeg bij uitstek TSC Proven, dat met een 1 op 6 zijn competitiestart gemist heeft. De regen viel met bakken uit de lucht, maar het veld lag er al bij al goed bespeelbaar bij mits aangepast schoeisel, wat bij enkele KRC’ers duidelijk niet het geval was. Vele spelers waren blijkbaar ook bezorgd voor de materiaalmeester, want sommigen deden hun uiterste best om de wedstrijdkledij niet te veel te bevuilen. Kortom, KRC speelde een erg, erg zwakke 1ste helft, 2de helft liep het iets beter maar dan was de wedstrijd natuurlijk reeds gespeeld. KRC startte met Sam mortier op de rechtsachter, gezien Ludovic Lecat de volledige trainingsweek gemist had. 1’ reeds een gevaarlijk standje voor het KRC-doel, voorzet van op links, speler alleen voor doel maar gelukkig besluit die over. 5’ terug een voorzet van op links, doelman Kevin kan niet bij de bal, Nils kan wegwerken, bal in de rebound terug op doel waar Kevin in 2 keer kan afweren. 16’ erg slecht uitgevoerde vrije trap bij KRC, lange bal vooruit van proven, doelman Kevin mist zijn interceptie en de bal kan gemakkelijk in doel gewerkt worden, 1-0. 27’ Sam glijdt ongelukkig weg in de hoek, bal wordt voorgegeven en de 2-0 wordt zonder al te veel moeite binnengetrapt. 32’ eerste ‘gevaar’ van KRC, vrije trap van Steve, bal bij Gert Jan Bentein, die trapt tegen Marc Lomba en de bal gaat juist naast het doel buiten. 38’ terug vrije trap proven, bal komt op rechts, voorzet en de bal kan terug erg gemakkelijk binnengeduwd worden, 3-0, wedstrijd gespeeld. En als Sam Mortier dan nog gekwetst uitvalt met een scheurtje in de ligamenten met 4 à 6 weken onbeschikbaarheid tot gevolg, lijkt het helemaal een zwarte zondag voor KRC te worden. Gelukkig herpakt KRC zich wat in de 2de helft, mede door het feit dat de thuisploeg denkt dat de wedstrijd gespeeld is en duidelijk veel minder scherp speelt. 52’ korte vrij, Nico legt af voor Steve die hard op doel trapt, keeper moet lossen maar kan de bal toch nog pakken juist voor de goed gevolgde Marc Lomba. 56’ mooie aanval op rechts, bal bij Steve die zich vrij kan kappen maar zijn schot gaat ver naast. 58’ mooie doorsteek van Jurgen naar Marc Lomba die zo alleen voor de doelman

komt en beheerst de 3-1 binnentrapt. 66’ erg mooi gegeven vrije trap door Steve, prachtige redding van de thuiskeeper die de bal over tikt. 67’ nog eens de thuisploeg, voorzet die in 1 tijd net over doel getrapt wordt. 77’ voorzet van op rechts door Steve, Niels kan net niet goed bij de bal, bal komt bij Nico die jammer genoeg over trapt. 79’ vrije trap van de thuisploeg, Kevin kan de bal mooi in corner duwen. 82’ vrije trap Steve, bal komt bij Nils die ook over trapt. Wedstrijd loopt rustig naar zijn einde en eindigt op een verdiende 3-1 overwinning van de thuisploeg die zeker niet beter was dan onze Ratjes, die alles echter weggaven in een erg, erg zwakke 1ste helft. Zaterdagavond zal het heel wat beter en scherper moeten met de thuiswedstrijd tegen het sterke SV Moorslede op het programma, Moorslede dat ongetwijfeld fel gemotiveerd zal zijn door hun onverwachte en onverdiende 1-2 nederlaag thuis tegen SP Keiem. Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Sam Mortier (43’Jurgen Schoolaert), Nicolas Platteeuw, Nils Desaever, Wout Dorné, Rob Deblock ( 69’Halim Zouber), Gert-Jan Bentein( 53’ Ferre Verdonck), Sven Eyland, Wesley Butaye, Steve Eyland, Marc Lomba (1). Serafim Cattrysse bleef op de bank. Er was geel voor Steve Eyland ( spelfout)