Wedstrijdverslagen 12/13-12-2015

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – Eendracht Brugge
Eindstand: 11-0

Tegen rode lantaarn Eendracht Brugge, met maar 11 spelers aan de aftrap, behaalden onze beloften, zeker ook niet op hun sterkst, een vlotte overwinning tegen de moedige tegenstander uit Brugge.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Dries Dawyndt, Harm Blomme, Jarvid Gruwé, Brolin Gruwé, Styn Geryl, Sam Mortier, Olivier Vandenbussche, Ruben Hoorne, Nils Desaever, Yoni Declerck, Jeroen Dorné, Zobi Zamani

Er was geel voor Ruben Hoorne.

 

1ste Elftal

KRC De Panne – Eendracht Hooglede

Eindstand: 4-2 (1-1)

Het bezoek van Eendracht Hooglede, op de 10de plaats geklasseerd met 4 punten minder dan KRC maar met 1 wedstrijd minder gespeeld, was de laatste thuiswedstrijd van 2015 voor onze Ratjes, thuis nog steeds ongeslagen in de huidige competitie met een 15 op 21. Zeker geen te onderschatten tegenstander want onze bezoekers wonen vorige week nog overtuigend met 1-4 op het veld van KSV Veurne, met 4 doelpunten van hun spits Verlinde Maxime. KRC zonder de geschorsten Ludovic Lecat (laatste schorsingsdag van 4) en Christopher Verbeke (wegens 2 gele kaarten in vorige match op Keiem). Ferre Verdonck was op WE in Parijs en keeper Dehaerne Kevin raakte maar in laatste instantie speelklaar. Vanaf de aftrap was het duidelijk dat beide ploegen wilden voetballen, het spel ging aardig heen en weer maar het enige gebrek in de 1ste helft was dat er erg weinig doelgevaar was, altijd was het weer net niet. Pas in de 10’ een eerste kansje met Sylvain die een hoge voorzet krijgt op rechts, erg schuin voor doel, bal mooi aanneemt en direct in de korte hoek trapt, keeper Vandewiele Kevin duwt de bal in corner. Dan blijft de wedstrijd arm aan doelgevaar tot in de 32’ een mooi gegeven vrije trap op rechts door Steve Eyland binnengekopt door Nicolas Platteeuw, 1-0 een mooie revanche voor Nicolas na zijn pijnlijke misser van vorige week op het veld van Keiem. Maar lang blijft de voorsprong niet op het bord staan want in de 34’ stelt Roberto Lopes De Macedo met een erg mooi vluchtschot de bordjes gelijk. 41’ valt Sylvain Roels, na een pijnlijke trap op de voet, nog gekwetst uit en wordt hij vervangen door Sam Mortier, terug na een weekendje Liverpool. Ruststand 1-1. 47’ een gevaarlijke hoge bal voor doel en de bezoekende keper moet in corner boksen. 52’ slecht ontzetten van Wouter Dorné, bezoeker kan onder druk alleen op doel afgaan maar laat zich het strafschopgebied vallen, een duidelijke schwalbe die terecht met geel bestraft wordt door de goed leidende en pas 18-jarige scheidsrechter Gregory Delhougne. 55’ terug Hooglede met een corner op rechts, afvallende bal wordt gelukkig over de lat getrapt. 59’ actie van Rick Hassen die de bal bij Sam krijgt, erg mooi schot van Sam van buiten de 16, ongrijpbaar voor keeper Vandewiele en het staat 2-1. 70’ mooie counter KRC, goed gelopen door Sam maar zijn schot wordt dor de keeper uit doel geduwd. In de aansluitende actie en voorzet van Rob Deblock, Rick kopt juist naast. 75’ ongelukkig actie van kapitein Jelle die die bal klaarlegt voor tegenstander Decruw Siebe die allen op doel kan afgaan en de gelijkmaker binnentrapt. 80’ het moment van een sterk spelende Sven Eyland wanneer hij een vrije trap rechtstreeks de winkelhaak binnentrapt, een pareltje van een vrije trap en KRC terug op voorsprong. 81’ mooie voorzet van Steve Eyland, keeper kan nog net de bal weg boksen voor Sam erbij kan. 85' bal komt in het gelaat van Rob en komt zo bij Sven terecht die op

links aan een mooie soloactie begint, enkele man uitspeelt en met een beetje geluk de 4-2 op het bord zet. 86’ wordt nog een doelpunt van Rob Deblock afgekeurd omdat hij de bal gespeeld hard terwijl hij op de grond lag, een zeker betwistbare beslissing. 88’ pakt Sam nog een erg domme gele kaart, meteen zijn 3de, wanneer hij na het fluitsignaal, nog de bal in doel trapt. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een mooie en verdiende 4-2 eindstand, een deugddoende overwinning na enkele moeilijke weken met 4 gelijke spelen en 1 nederlaag. Nu wacht nog 1 moeilijke verplaatsing naar SK Staden, de winnaar van de 1ste periode maar de laatste weken ook wat minder bezig maar vandaag toch een prachtige 2-5 overwinning behaald op het veld van Keiem. Hopelijk kunnen onze ratjes daar nog eens stunten en zo met een erg goed gevoel de winterstop ingaan.

Jammer genoeg zal de wedstrijd moeten gespeeld worden zonder Sam Mortier en Steve Eyland, beiden geschorst wegens 3 gele kaarten. Gelukkig worden Ludovic Lecat, Christopher Verbeke en Ferre Verdonck gerecupereerd en valt de kwetsuur van Sylvain Roels nog mee.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Nicolas Platteeuw (1), Wouter Dorné, Steve Eyland, Halim Zouber, Rob Deblock (90’ Nils Desaever), Marc Lomba Simoes, Sylvain Roels (41’Sam Mortier (1)), Jelle Wils, Sven Eyland (2), Rick Hassen. Reservedoelman Gert dawyndt en Harm Blomme bleven op de bank. Er was geel voor Steve Eyland (fout) en Sam Mortier (wegtrappen bal)

 

Volgende wedstrijden: laatste wedstrijden voor de winterstop

Vrijdag 18 december:
20uur: KEG Gistel – beloften KRC

Zondag 20 december:
15uur: SK Staden – 1ste elftal KRC