Wedstrijdverslagen 13/14-03-2016

Bijzondere Reserven
KSK Steenbrugge- KRC De Panne
Eindstand: 4-5 (3-3)

5’ een mooie voorzet van Kevin naar de voor doel volledig vrijstaande Jeroen die er toch nog in slaagt om over te trappen. 7’ misverstand in de plaatselijke verdediging, Kevin kan de bal onderscheppen, alleen op doel afgaan en het staat 0-1. 9’ valt pechvolgel Ruben terug uit met een spierscheur, zijn zoveelste blessure. 13’ lange bal vooruit van doelman Gert, actie van Kevin die aflegt voor Sam die de 0-2 op de bordjes schiet. 15’ mooi gegeven vrije trap van net buiten de 16 en het staat 1-2. 33’ verkeerde beslissing van Sammy om van flank te veranderen, bal wordt onderschept, speler alleen op Gert af en het staat 2-2. 39’ lange bal vooruit van Gert, bal komt terug bij hem maar hij trapt deze nu in de voeten van een thuisspeler en het staat 3-2 voor de thuisploeg. 43’ slecht uittrappen van de plaatselijke keeper en het staat 3-3, meteen ook de ruststand na een rare 1ste helft.

49’ Pieter Geerts met een mooie solo, fout op hem, Sam met de vrije trap die afwijkt en zo staat het 3-4. 50’ kan Sam de bal afleggen voor Peter die de 3-5 binnentrapt. 76’ mooie aanval van de thuisploeg afgerond met een mooi gekruist afstandsschot dat de hoek binnengaat, waardoor de eindstand bepaald wordt op 4-5.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Sammy Luchie, Bjorn Pylyser, Ruben Hoorne, Dries Dawyndt, Yoni Declerck, Pieter Geerts, Jeroen Dorné, Jurgen Schoolaert, Sam Mortier (1), Nils Desaever, Peter De Buck (1) Kevin Desaver (2),

Gele kaarten voor Jeroen Dorné en Kevin Desaver.

 

KSV Nieuwpoort - KRC De Panne
Eindstand: 4-2 (2-1)

Mooie derby op het programma met de verplaatsing naar het niet bijster geliefde betonnen kunstgrasveld van KSV Nieuwpoort.

7’lange bal vooruit, Bjorn mist zijn interceptie en de lokale spits kan alleen op doel afgaan maar Gert brengt gelukkig redding. 20’ actie van Styn, bal tot bij Jurgen die Sam kan aanspelen, mooi gekruist schot van Sam en het staat 0-1. 26’ pas achteruit van jurgen, druk op de bal van de thuisploeg waardoor Harm ongelukkig de bal verliest, speler alleen op doel af en ditmaal wel met de afwerking, 1-1. 29’ terug KSVN met een lange bal vooruit, Bjorn verliest het duel om de bal en het staat 2-1. 31’ de thuisploeg nog met een gevaarlijke corner, gelukkig staat Gert op de juiste plaats. 38’ vrije trap van Nils voor doel, Dries kan op doel koppen maar redding van, doelman Diego Cambier, bal terug in de voeten van Dries maar zijn schot wordt terug gepakt door Diego en de bal gaat in corner.

Prachtige start van de 2de helft met in de 48’ een corner van Sam naar de 2de paal, Jurgen met de actie, pas naar Niels die de gelijkmaker binnen trapt. 76’diepe bal in de rug van Dries, bal wordt opzij gelegd naast de uitgekomen Geert en het staat 3-2. 90’ is het nog een erg warrig leidende scheidsrechter Vanderjeugt Geert die de thuisploeg een strafschop cadeau geeft waardoor de eindstand op 4-2 bepaald wordt. Hier zat zeker meer in, maar te veel spelers presteerden daarvoor onder hun niveau.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Sammy Luchie, Bjorn Pylyser, Harm Blomme, Dries Dawyndt, Yoni Declerck, Pieter Geerts, Jeroen Dorné, Jurgen Schoolaert, Sam Mortier (1), Styn Geryl, Dieter Deriemaeker, Nils Desaever (1).

Een karrevracht aan gele kaarten en dit voor Sammy Luchie, Nils Desaever, Peter De Buck, Dries dawyndt, Jurgen Schoolaert en Dieter Deriemaeker.

Voor Dries en Dieter was het hun 3de gele kaart, zodat beiden geschorst zijn voor de volgende thuiswedstrijd tegen VVC Beernem.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – EVC Beselare
Eindstand: 1- 2 (0-1)

KRC hoopte met de komst van EVC Beselare, dat in deze competitie niets meer te winnen of te verliezen had, de 3 punten thuis te kunnen houden om zo in strijd te kunnen blijven voor een plaatsje in de eindronde.

Onze Ratjes starten zonder de roodgeschorste Harm Blomme, de nog steeds gekwetste Jelle Wils en zonder de aan zijn terugkeer werkende Sylvain Roels.

Rommelig, nerveus begin van de wedstrijd tegen een goed georganiseerde tegenstander maar pech voor KRC in de 7’ wanneer een hoge voorzet van kersvers papa Ludovic Lecat over de keeper heen gaat en tegen de paal belandt, bal kan nog net weggetrapt worden voor de inkomende Marc Lomba. 30’ balverlies aan de middenlijn, dan gaat het snel vooruit en is het Bovyn Kevin die alleen voor doel kan binnen trappen naast de nog uitgekomen keeper Kevin Dehaerne, 0-1 bij het eerste echte doelgevaar van de bezoekers. 40’ hoekschop op rechts door Steve, bal wordt had op doel getrapt maar recht in het gelaat van een bezoeker die eventjes groggy neergaat. 42’ terug de bezoekers met een snelle actie over links, eerst afgeblokt door Nico maar de 2de bal komt toch nog voor maar gelukkig in de handen van Kevin. Ruststand 0-1, na een erg, erg slappe 1ste helft van KRC die op geen enkel ogenblik kon tonen een plaatsje in de eindronde waard te zijn.

Goede start van de 2de helft met in de 46’ een stiftbal van Steve die juist over doel buiten gaat. Koude douche in de 53’ wanneer de op de counter speculerende bezoekers via bezoekende kapitein Ledure Koen de bordje op 0-2 kunnen brengen, nadat doelman Kevin de eerste poging nog afgeweerd had. 56’ mooie voorzet van Ludo, Christopher Verbeke kan volledig vrijstaand op doel koppen maar veel te slap en in de handen van de constant tijdwinnende bezoekende keeper Rooze Youri, die hiervoor op het eind van de wedstrijd nog terecht geel krijgt van scheidsrechter Ronny Deman, die zeker al betere wedstrijden gefloten heeft. 63’ vrije trap van Steve, bal wordt wel erg stevig teruggegeven op zijn keeper door een bezoeker waardoor de doelman nog een mooie sprong moet maken om een owngoal te vermijden. 64’ schot-voorzet Sam mortier, erg hoge bal die de keeper moet wegboksen voor de inkomende Christopher. 65’ snelle counter bezoekers, geen buitenspel volgens de scheids, bal gaat naast de verste paal buiten. 66’ mooie voorzet van Ferre, Christopher neemt eerst mooi aan maar mist dan volledig zijn schot. 70’ mooi schot uit de 2de lijn van Steve dat nipt naast gaat. Dadelijk erop terug een erg snelle counter van Beselare, speler helemaal alleen voor doel trapt gelukkig hoog over, maar tot ieders verbazing krijgen de bezoekers hiervoor een hoekschop van de scheids. 75’ mooie KRC-aanval, bal wordt achteruit gelegd, harde trap op doel die door een speler al dan niet met de hand uit doel gehouden wordt, doorspelen zegt de scheids. 77’ voorzet Christopher, Sam kopt naast. 81’ corner Steve, de ingevallen jurgen Schoolaert kopt tegen de deklat. 83’ terug een snelle bezoekende counter, schot in de handen van Kevin. 84’ verre poging op doel daar Kevin ver uit zijn doel staat, Kevin gelukkig nog met een ultieme reflex om de bal te kunnen wegslaan. 86’ vrije trap Steve, de goed ingevallen Sam Mortier trapt de aansluitingstreffer binnen. Scheids laat nog 5’ doorspelen, steriele druk van KRC, veel balbezit maar tot echt uitgespeelde kansen komt KRC niet meer, zodat de wedstrijd uiteindelijk afgefloten wordt op een 1-2 eindstand.

Pijnlijk en onverwacht puntenverlies op eigen veld, vooral te wijten aan de erg slappe 1ste helft. Eenmaal op voorsprong kropen de bezoekers massaal terug en speculeerden ze louter op de counter. Onze Ratjes konden daar geen oplossing voor vinden en mede door pech bij de afwerking (paal en lat) gaan 3 mooie punten verloren.

De schade valt achteraf nog mee door het verlies van Sp Keiem en het gelijkspel van SV Moorslede, maar een plaatsje in de eindronde staat nu toch een stukje verder weg en vooral met de verplaatsing naar ploeg in vorm KSV Diksmuide op het programma, ploeg die met liefst 1-6 won op het veld van Keiem. KRC zal veel beter voetbal en karakter moeten tonen dan vandaag om ook maar iets te kunnen halen bij de Boterjongens.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Ludovic Lecat, Nicolas Platteeuw, Rob Deblock, Sven Eyland, Wouter Dorné (58’Ferre Verdonck), Halim Zouber (71’Jurgen Schoolaert), Steve Eyland, Rick Hassen, Christopher Verbeke, Marc Lomba (58’Sam Mortier (1))

Reservedoelman Gert Dawyndt bleef op de bank.

Er was geel voor Ludovic Lecat en Halim Zouber, beiden spelfouten.

Voor Halim betekende dit zijn 3de gele kaart zodat hij geschorst is voor de wedstrijd op KSV Diksmuide.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
KSK Lierse -Elite 2 KVVC U13 8-0
KSK Lierse - Elite 2 KVVC U14 5-0 Forfait
Elite 2 KVVC U15 - KSK Lierse 2-4
Elite 2 KVVC U16 – KSK Lierse 2-1
KSK Lierse - Elite 2 KVVC U17 9-0
KSK Lierse - Elite 2 KVVC U19 1-4
GU 15 KRC - WS Adinkerke 2-1
GU21 KRC – SK Staden 2-2

 

Volgende wedstrijden:
Vrijdag 18 maart:
20uur: beloften KRC- VVC Beernem

Zaterdag 19 maart:
10uur30: Elite 2 U13 KVVC – WS Brussel
10uur30: Elite 2 U14 KVVC – WS Brussel
13uur30: KSV Bredene – GU13 KRC
15uur15: VC Ichtegem – GU15 KRC
19uur30: KSV Diksmuide – 1ste elftal KRC

Zondag 20 maart:
9uur15: SK Vlamertinge – GU21 KRC