Wedstrijdverslagen 14/15-11-2015

Bijzondere Reserven
VVC Beernem - KRC De Panne
Eindstand: 3-2 (2-1)

Onze beloften moesten harken om aan een ploeg te geraken om de verplaatsing naar Beernem te kunnen maken. Daardoor waren de broers Jarvid ( voor de 1ste maal) en Brolin Gruwé ook geselecteerd en was ook Zubi van de partij, zodat er toch 14 spelers op het wedstrijdblad stonden. Wedstrijd begint slecht voor Pieter Geerts die na 1’ al uitvalt met een verrekking. 8’ een centrale middenvelder van de thuisploeg die te veel tijd en ruimte krijgt om van ver op doel te trappen, schot verdwijnt in de verste hoek en het staat 1-0. 11’ slechte controle van Jarvid achteraan, bal in de voeten van een tegenstander die alleen op Arne kan afgaan en het staat 2-0. 18’ mooie KRC-counter, kapitein Styn Geryl komt alleen voor doel maar hij trapt tegen de lat. 20’ Lange bal over laatste man Ruben, speler terug alleen op Arne af die de aanval kan afslaan maar de 2de bal komt terecht tegen de hand van Jarvid, strafschop maar Arne brengt redding. 34’ mooie actie Styn, bal tot bij Olivier Vandenbussche die de bal over de doelman binnenstift, 2-1. 37’ hoge voorzet van de thuisploeg en de bal komt opnieuw terecht tegen de hand van pechvogel Jarvid, terug strafschop maar terug redding van keeper Arne Vanacker. Ruststand 2-1.

49’ bal in de diepte van Styn naar Ollie, bal een beetje te ver maar Ollie blijft druk zetten, kan de bal veroveren maar wordt dan foutief neergehaald in de 16, terug en strafschop mar ditmaal voor KRC. Styn zet de strafschop feilloos om en het staat 2-2. 58’ vrije trap met een hoge bal die over de verdediging heengaat, speler terug alleen voor man van de match Arne die terug redding brengt. 78’ nog eens de thuisploeg met en lange bal over de verdediging, terug een speler alleen op Arne af die voor de zoveelste keer redding brengt. In de 86’ wordt Arne uiteindelijk toch een 3de keer verslagen als na een actie op rechts met en mooie voorzet door een volledig alleenstaande speler aan de 1ste paal kan binnen gewerkt worden, 3-2, meten ook de eindstand na een zeer verdienstelijke wedstrijd van onze gehandicapte beloftenploeg. Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Dieter Deriemaeker, Sammy Luchie, Pieter Geerts, Olivier Vandenbussche(1), Benoit Vandenbussche, Styn Geryl(1), Jeroen Dorné, Ruben Hoorne, Jarvid Gruwé, Brolin Gruwé, Yoni Declerck, Gert- Jan Bentein, Zubi Zamani. Er was geel voor Dieter Deriemaeker.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – KSV Diksmuide
Eindstand: 0-0

Mooie affiche op het programma met de derby thuis tegen KSV Diksmuide, ooit een grote affiche in het verleden. Ondanks het feit dat beide ploegen bovenaan in het klassement gerangschikt staan, toch een magere opkomst voor deze derby, natuurlijk ook te danken aan de erg slechte weersomstandigheden met constant regen en wind. KRC zonder de geelgeschorsten Sam Mortier en Sylvain Roels, Nils Desaever out met een contractuur. Kapitein Jelle Wils startte na kwetsuur terug in de basis. Wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Chris Marey en start met 1 minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de bloedige aanslagen in Parijs. Erg rustige beginfase van de wedstrijd met pas in de 16’ een eerste doelpoging met een schot van Steve Eyland uit de 2de lijn recht op doelman Fabrice Vanisacker, ex-KRC. 21’ voorzet van op links, bal komt bij Christophe Verbeke die eerst goed aanneemt, goed wegdraait maar dan knullig de bal verliest vooraleer hij kan binnen trappen. 27’ gaat Jelle onder een hoge bal door, bezoeker tracht van ver over de uitgekomen keper Kevin te lobben maar de bal gat erg hoog over. 25’ vrije trap op rechts door de bezoekers, mooi getrapt door Vandewaetere Arne, keeper Kevin kan de bal nog tegen de deklat duwen, bal springt terug in het veld waar De Kesel Kenneth de bal nog onbegrijpelijk naast het doel trapt, hier komt KRC goed weg. 32’ en verrassend afstandsschot uit de 2de lijn door een Rob Deblock, bal gaat maar nipt naast het doel. 43’ de bezoekers met en corner op links, doorgekopt aan de 1ste paal maar de bal gaat gelukkig aan iedereen voorbij. 44’ kan Sven Christopher aanspelen, diens poging gaat via keeper Vanisacker in corner. Even later fluit een goed leidende scheids Marey de 1ste helft af op en kan iedereen zich wat gaan drogen in de kleedkamers.

Terug een erg rustig begin van de 2de helft met pas in de 53’ een eerste doelpoging wanneer Sven Eyland zich mooi vrij draait maar zijn schot uit de 2de lijn gaat naast. 57’ corner op rechts door Steve, mooi op doel gekopt door Christopher maar een bezoeker kan de bal op de lijn nog wegtrappen. 59’ mooie actie van Marc Lomba op links, voorzet die al dan niet met de hand aangeraakt wordt maar de scheids laat doorspelen, dadelijk een counter van Diksmuide, net voor de 16 foutief onderbroken door Nico Platteeuw die hiervoor een gele kaart krijgt, meten zijn 3de waardoor hij geschorst is voor de volgende wedstrijd tegen Nieuwkerke. 65’ mooie vrije trap van Steve, bal gaat juist naast doel. 75’ voorzet van op rechts door Wouter, Christopher kan op doel koppen maar recht in de handen van de keeper. 77’ gevaarlijke voorzet van op links van Diksmuide, bal wordt gelukkig volledig gemist aan de 1ste paal en gaat dan aan alles en iedereen voorbij. Even later komt Diksmuide met 10 man te staan als De Kesel zijn 2de gele kaart krijgt. 85’ grote kans voor Christopher bij een voorzet van op links, maar hij kan juist niet bij de bal om binnen te trappen. 88’ nog en mooi afstandsschot van Sven maar terug recht in de handen van de keeper. Het is KRC dat nog goed wegkomt in de 89’ wanneer keeper Kevin uitpakt met een prachtige reflex op een poging van dichtbij van Vanroose Marijn, bal gaat in corner die niets oplevert. Even later fluit scheids Marey de wedstrijd af, 0-0 een billijk gelijkspel. Volgende week terug een loodzware opdracht met de verplaatsing naar leider SK Nieuwkerke waar zonder de geelgeschorste Nicolas Platteeuw en zonder de roodgeschorste Ludovic Lecat, 1ste schorsingsdag van 4, zal moeten gespeeld worden. Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Platteeuw Nicolas, Dorné Wouter (85’Rick Hassen, Eyland Steve, Zouber Halim, Deblock Rob, Lomba Simoes Marc Verbeke Christopher, Wils Jelle, Eyland Sven. Ferre Verdonck, Dries Dawyndt en Harm Blomme bleven op de bank. Er was geel voor Nicolas Platteeuw en Sven Eyland, beiden voor spelfouten.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
ASV Geel-Elite 2 KVVC U13 11-1
ASV Geel Elite 2 KVVC U14 9-1
Elite 2 KVVC U15 – ASV Geel 1-13
Elite 2 KVVC U16 – ASV Geel 2-3
ASV Geel - Elite 2 KVVC U17 –8-0
ASV Geel - Elite 2 KVVC U19 2-1
GU 15 KRC – WS Adinkerke 5-4
GU21 KRC – WS Adinkerke 3-3

 

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 20 november:
20uur: beloften KRC- Veldegem

Zaterdag 21 november
10uur30: Elite 2 KVVC U13 – Lommel United
10uur30: Elite 2 KVVC U14 – Lommel United
13uur:30: WS Bulskamp – GU13 KRC
15uur30: Davo Westende – GU15 KRC

Zondag 22 november
10uur: KSV Veurne – GU21 KRC
14uur30: Nieuwkerke – 1ste elftal KRC