Wedstrijdverslagen 16/17-04-2016

Bijzondere Reserven
VV Westkapelle - KRC De Panne
Eindstand: 4-1 (stopgezet aan de rust)

Onze beloften moesten voor hun laatste wedstrijd de verre verplaatsing maken naar het verre Westkerke en jammer genoeg was het terug harken om aan 12 spelers te geraken. Door de felle regen voor de wedstrijd had de lokale scheidsrechter Vyncke Rigobert eigenlijk niet veel zin om de wedstrijd te laten doorgaan, maar na aandringen van beide ploegen liet hij de wedstrijd uiteindelijk doorgaan, voor een helft toch. Goede start van KRC met in de 5’ een mooi gegeven corner van Sam, afvallende bal komt bij pieter Geerts die op doel trapt en zijn schot tegen de deklat ziet belanden. 17’ een doorsteekpas door het midden van de verdediging, randje buitenspel maar scheids laat doorspelen, speler alleen op keeper Gert af en het staat 1-0. 22’ mooie flankverandering bij de thuisploeg, speler kan te gemakkelijk naar binnen komen en de 2-0 binnen trappen. 23’ mooie kruisbal van Niels Desaever over de verdediging, bal komt bij Sam die net naast doel trapt.39’ thuisploeg met een indraaiende vrije trap op rechts, Gert brengt redding maar de bal geraakt niet weg en de 3-0 wordt binnengetrapt. 41’ vrije trap van Nils Desaever belandt tegen de lat en het is Pieter Geerts die de 3-1 binnenkopt. 44’ lange bal over de KRC-verdediging, thuisspeler die zeker 3 meter buitenspel staat mag van de scheids doorgaan en het staat 4-1. Natuurlijk protest van KRC bij het rustsignaal en dan besluit de scheids maar de wedstrijd af te fluiten omdat hij zich bedreigd voelt door ploegafgevaardigde Bjorn Deleest die enkel maar protesteert op de niet altijd neutrale leiding. Belachelijk van de scheids maar hij houdt voet bij stek, wedstrijd wordt niet meer hervat en zo verliest KRC met veel te zware 4-1 cijfers zijn laatste competitiewedstrijd. Jammer dat de laatste wedstrijd van een geslaagd seizoen op zo een manier moest eindigen.

Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Luchie Sammy, Pylyser Bjorn, Desaever Nils, dawyndt Dries, Declerck Joni, Mortier Sam, Blomme Harm, De Buck Peter, Geryl Styn, Geerts Pieter (1), Vandenbussche olivier

 

1ste Elftal
KRC De Panne – SP Keiem
Eindstand: 4-0 (0-0)

Het al geslaagd seizoen 2015-2016 werd afgesloten met een thuiswedstrijd tegen seizoensverrassing SP Keiem, KRC moest zeker nog revanche nemen voor de ongelukkige 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd. Beide ploegen nipt uitgeschakeld voor de eindronde, enige inzet van de wedstrijd was nog de 6de plaats in de eindstand. Positieve selectieproblemen voor trainer Chris Plaisier waardoor jammer genoeg Sam Mortier en Jurgen Schoolaert, beiden na een erg verdienstelijk seizoen, buiten de selectie vielen. Wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Deman Ronny. Erg, erg rustig begin van de wedstrijd met veel slordig middenveldspel met 2 ploegen die er duidelijk nog wel vol voor gingen. 13’ vrije trap van Steve Eyland, recht voor doel maar ook recht in de handen van bezoekende keeper Demeyere Jeffrey. 28’ actie Sven Eyland, schot op doel dat echter naast gaat. 33’ actie Christopher Verbeke op links, mooie voorzet maar de bezoekende keeper kan zich juist op de bal werpen voor de inkomende Sylvain Roels. 36’ eerste bezoekende gevaar met een scherpe voorzet van op rechts, Acke thomas kan op doel trappen maar doelman Kevin Dehaerne duwt de bal mooi in corner.37’ verre bal vooruit van

Keiem en terug moet Kevin mooi redding brengen op een schot van Vandeputte Jordy. 40’ mooi gegeven vrije trap van Steve Eyland, keeper moet de bal over de lat in corner duwen, ruststand 0-0. Schitterende start van de 2de helft met in de 46’ een mooie vrije trap van Steve Eyland die laag in de hoek binnen gaat 1-0. 60’ komt KRC goed weg als Bjorn Beauprez tegen de paal trapt.62’ vrije trap op links van Steve en het is Christopher die in het geharrewar de bordjes op 2-0 kan brengen. 65’ Sylvain met een actie op links, bal tot bij Christopher die aflegt voor Steve die op doel kan trappen maar een mooie redding van de bezoekende goalie. 66’ terug een vrije trap van Steve, mooi de 3-0 binnengekopt door Christopher. 69’ mooi opgebouwde aanval van KRC, voorzet van Rick die tegen de lat belandt en het is Sylvain die de 4-0 kan binnen trappen. 82’ nog een mooie aanval van Keiem en het is Kevin Dehaerne die mooi redding brengt met 1 hand. In de 88’ krijgt Sven Eyland nog een 2de gele kaart zodat KRC de wedstrijd eindigt met 10 spelers maar er verandert niets meer aan de stand. KRC eindigt de competitie dus op een erg mooie 6de plaats, na lange tijd toch ook in de running gewest te zijn voor een plaatsje in de eindronde. Volgend jaar wordt de ambitie zeker om een plaatsje in de eindronde te behalen met een ploeg die zo goed als intact blijft en versterkt wordt met enkele veelbelovende jongeren. Maar nu eerst enkele maanden welverdiende rust om dan halfweg juli terug aan de voorbereiding van het seizoen 2016-2017 te beginnen.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Platteeuw Nicolas, Eyland Steve (1), Zouber Halim (50’Halim Zouber), Deblock Rob, Lomba Simoes Marc (53’Ferre verdonck), Verbeke Christopher (2), Roels Sylvain (1), Wils Jelle (45’Rick Hassen), Eyland Sven.

Harm Blomme bleef op de bank. Er was geel voor Halim Zouber en rood door 2x geel voor Sven Eyland, zodat deze geschorst is voor de 1ste wedstrijd van de Beker van West-Vlaanderen.

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 23 april:
10uur30: Elite 2 U13 KVVC – ASV Geel
10uur30: Elite 2 U14 KVVC – ASV Geel
14uur30: KSV Veurne – GU13 KRC
14uur30: KSV Veurne – GU15 KRC

Zaterdag 30 april: 9.30-17.00
13de Ratjestornooi-Plopsacup U17 met o.a. RSC Anderlecht, KVK Westhoek, Berchem Sport,

Zondag 1 mei: 9.30-17.00
13de Ratjestornooi-Plopsacup U15 met o.a. Berchem Sport, Rupel Boom, Dottignies Sport,..

Zaterdag 7 mei: 9.30-17.00
13de Ratjestornooi-Plopsacup U10-U11-U12 met o.a. RSC Anderlecht, KVK Westhoek, FC Varsenare, RFC Molenbaix, Wolfsdonk Sport,…

Zondag 8 mei: 9.30-17.00
13de Ratjestornooi-Plopsacup U7-U8-U9-U13 met o.a. Club Brugge, KSC Lokeren, SW Harelbeke, Metropole United, Bourbourg(F), ROFC Stockel, KFC Izegem, Anderlues,..