Wedstrijdverslagen 17/18-09-2015

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – Eendracht De Haan
Eindstand: 2-2 (1-1)

Het was scharrelen om aan een valabele ploeg te geraken bij onze beloften, gezien de wedstrijd op zaterdagnamiddag gespeeld werd en ’s avonds het 1ste elftal nog moest aantreden. Slechte start voor onze jongens want na 3’ reeds een corner voor De haan, Harm kan eerst nog wegkoppen maar de daaropvolgende voorzet wordt mooi binnengekopt, 1-0. 5’ terug de bezoekers met een afstandsschot, doelman Arne brengt mooi redding. 8’ 1ste dreiging van KRC, via Tom ameloot komt de bal bij Pieter Geerts die met rechts op doel trapt maar recht in de handen van de keeper.18’ pech voor KRC als laatste man Ruben Hoorne gekwetst uitvalt met een verrekking in de kuit. 31’ voorzet van Sam Mortier, mooi binnengetrapt door Tom Ameloot en het staat 1-1, meteen ook de ruststand.

Terug een slechte start van de 2de helft voor KRC. Voorzet naar de 2de paal waar een volledig vrijstaande speler recht op Arne trapt, de bal belandt tegen de lat, komt zo in de voeten van Sammy die de bal tegen Harm trapt waardoor de bal in doel terecht komt, een echte flipperkastgoal maar het staat wel 1-2. 62’ terug De Haan met een mooie aanval, lange bal over de verdediging, Harm schat zijn tackle verkeerd in waardoor een bezoeker alleen op Arne kan afgaan die terug knap redding brengt. 70’ ingooi Pieter naar Jeroen die zich mooi vrij draait, bal achteruit naar Sam die hard op doel trapt maar ditmaal is het de bezoekende keeper die uitpakt met een mooie redding. 73’ terug een bezoeker alleen op het doel van Arne af, maar terug brengt Arne mooi redding. 79’ staat Arne terug op de goede plaats wanneer op een rappe counter de bal voor gezwiept wordt naar de eerste paal, schot op doel maar terug een mooie parade van Arne. En uiteindelijk wordt KRC nog beloond voor zijn grote inzet tijdens de wedstrijd wanneer een vrije trap van Sam via Jeroen tegen een bezoeker terecht komt die de bal in eigen doel werkt, 2-2. Een billijk gelijkspel tegen een jonge, technisch sterke tegenstander met vooral dank aan een sterke wedstrijd van doelman Arne Vanacker

Speelden voor KRC: Vanacker Arne, Luchie Sammy, Gruwé Brolin, Blomme Harm, Dawyndt Dries, Declerck Yoni, Croes Tobias, Ameloot Tom(1), Vandenbussche Olivier, Mortier Sam, Dorné Jeroen, Geerts Pieter, Hoorne Ruben.

Er was geel voor Sam Mortier en Sammy Luchie.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – KSV Veurne
Eindstand: 1-0 ( 0-0)

Na de mooie 0-1 overwinning na een sterke wedstrijd van vorige week op het veld van titelkandidaat WS Houthulst, hoopte iedereen bij KRC op een bevestiging van deze prestatie in de thuisderby tegen KSV Veurne, steeds en beladen wedstrijd. Ideale omstandigheden voor een potje voetbal op zaterdagavond met een grote publieke opkomst. KRC startte zonder de geelgeschorste Wouter Dorné en zonder 1ste doelman Kevin Dehaerne, verblijvend op Kreta. Daardoor kwam Halim Zouber in de basis en werd het de 1ste selectie voor beloften-doelman Gert Dawyndt.

In de 5’ eerste doelgevaar met een hoekschop op rechts van Veurne, bal wordt door Jan Kesteloot op doel getrapt maar de op de lijn opgestelde Halim Zouber kan de bal nog wegtrappen. 10’ vrije trap voor KRC, Christopher kan mooi afleggen voor Marc Lomba die alleen voor de doelman staat maar recht op keeper Kiany Saelens trapt zodat de bal nog tegen de paal terecht komt. 12’ vrije trap Jan Kesteloot, mooi in de hoek maar doelman Gert

Dawyndt duwt mooi in corner. Wedstrijd valt dan een beetje stil met veel slordig middenveldspel zonder dat de kepers aan het werk gezet worden, tot in de 30’ Jan Kesteloot terug op doel kan afgaan, maar terug brengt Gert mooi redding. 1ste helft loopt rustig naar zijn einde en eindigt met een billijke 0-0 stand. Onze Ratjes starten veel scherper aan de 2de helft en in de 47’ een mooie gegeven vrije trap van Steve Eyland, weggewerkt door de Veurnse goalie. 49’ mooie actie van Halim, bal tot bij Sylvain die voorzet naar Christopher die het zich zelf te moeilijk maakt en te lang wacht om af te drukken zodat zijn schot uiteindelijk nog afgeblokt wordt en in corner verdwijnt. 50’ trekt Arne Louage, voorafgaandelijk reeds gewaarschuwd door scheidsrechter Dezeure Roeland, Christopher Verbeke neer in de 16, strafschop die feilloos omgezet wordt kapitein Jelle Wils. KRC, duidelijk tevreden met de 1-0, trekt zich beetje bij beetje terug en laat de bezoekers komen. Wedstrijd wordt ook bitsiger wat ook resulteert in een aantal gele karten. 67’ schot van de ingevallen Fagoo en het is terug Halim Zouber die de bal kan wegkoppen op de lijn. 78’ nog een voorzet van de anders onzichtbare Veurnse spits Zaremba en het is de ingevallen Floris Fagoo die net niet bij de bal kan om af te werken. KRC krijgt verschillende mogelijkheden tegen Veurne dat achteraan risico’s neemt om op tegenaanval de wedstrijd te beslissen, maar steeds worden de verkeerde keuzes gemaakt. 88’ is het Sylvain Roels die op doel kan afgaan, maar gehaakt wordt door Koen Samyn die terecht de rode kaart krijgt, vrije trap op een mooie plaats maar net over getrapt door Steve Eyland. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 1-0 eindstand, gelijkspel was misschien wel een juistere weergave van de wedstrijd geweest, maar niemand bij KRC die daar problemen over maakt. Door de nederlagen van Staden en Beselare komt KRC op een gedeelde 4de plaats te staan op 2 punten van leiders Staden en Nieuwkerke, jammer van die 2 punten die weggegeven werden op het veld van Merkem. Zondag wacht onze Ratjes de steeds erg moeilijke verplaatsing naar Eendracht Jonkershove, waar we de punten zeker niet cadeau zullen krijgen. Verplaatsing zal ook moeten gebeuren zonder de geel geschorsten Marc Lomba en Nicolas Platteeuw. Harm Blomme, 1ste maal bij de selectie, bleef op de bank. Er was geel voor Nicolas Platteeuw, Marc Lomba, Christopher Verbeke, Ludovic Lecat en Sven Eyland, alen voor spelfouten. Sylvain Roels kreeg geel voor het weggooien van de bal.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:

Elite 2 KVVC U13 – SK Lierse 0-15
Elite 2 KVVC U14 – SK Lierse 0-7
SK Lierse - Elite 2 KVVC U15 7-0
SK Lierse - Elite 2 KVVC U16 3-1
Elite 2 KVVC U17 – SK Lierse 1-4
Elite 2 KVVC U19 – SK Lierse 1-3
KSV Nieuwpoort - GU 15 KRC 2-4
KSV Nieuwpoort - GU21 KRC 0-10

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 23 oktober
20uur: beloften KRC- KSV Veurne

Zaterdag 24 oktober
10uur: White Star Brussel – Elite U13 KVVC
10uur: White Star Brussel – Elite U14 KVVC
13uur30: SP Keiem – GU13 KRC
14uur30: GU15 KRC – KV Oostende
17uur: GU21 KRC – SK Snaaskerke

Zondag 25 oktober
15uur: Eendracht Jonkershove – 1ste elftal KRC