Wedstrijdverslagen 19/20-09-2015

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – KVV Oostduinkerke
Eindstand: 1-5 ( 1-1)

Onze beloften stonden voor een zware opdracht met de komst van de ongeslagen leider, de beloften van 2de provincialer KVV Oostduinkerke. Op een drassige grasmat en onder bijna constante regen zijn het de bezoekers die in de 3’ voor het eerste doelgevaar zorgen. Voorzet, doelman Gert kan niet bij de bal, bezoeker kan op doel trappen en het is Harm die redding brengt op de lijn. 7’dom balverlies van bezoeker Styn Calcoen, Kevin Desaver kan op doel afgaan en hij trapt mooi de 1-0 in de hoek. 9’ is het terug Kevin die alleen op doel kan afgaan, maar die duidelijk foutief getackeld wordt in het strafschopgebied. Iedereen verwacht een strafschop en een rode kart, maar scheids Vanheste David laat onbegrijpelijk verder spelen. 17’ KVVO met een voorzet naar de 2de paal, schot komt op de pal terecht en het is capi Dries die de bal nog kan wegtrappen. De erg bedrijvige Kevin Desaver valt dan jammer genoeg nog uit met een liesletstel. 25’ KRC met een onbegrijpelijk knullig uitgevoerde vrije trap, snelle counter en het staat 1-1. 1ste helft loopt rustig naar zijn einde met de bezoekers die beetje bij beetje de wedstrijd in handen beginnen nemen, ruststand 1-1. Kantelmoment van de wedstrijd in de 49’ als een bezoekende speler de scheids langs achter aantikt bij het kruisen, scheids valt op de grond maar laat het spel verder gaan zonder maar iets te kunnen zien. Een bezoeker kan in overduidelijk buitenspel de 1-2 binnentikken, scheids keurt het doelpunt onbegrijpelijk goed en zegt niet meer verder te kunnen fluiten door zijn kwetsuur. Gelukkig is scheidsrechter Rudy Spinnewyn nog ter plaatse en zet hij na een 10-tal minuten onderbreking de wedstrijd verder. KRC poogt wat druk te zetten maar loopt op de scherpe counters van KVVO en zo staat het in de 59’ 1-3 als na een snelle counter doelman Gert gemakkelijk gepasseerd wordt en de bal simpeltjes binnengetikt wordt. 61’ mooie KRC-actie over links, mooie voorzet van Jeroen Dorné maar de inkomende Benoit Vandenbussche trapt de bal over. 73’ mooie aanval van KVVO, de KRC –verdediging totaal uit verband gespeld, maar het schot gaat gelukkig net naast. 78’ terug balverlies bij KRC, snelle counter van de bezoekers en het staat 1-4. 81’ verre uittrap van doelman Gert naar Rick, fout op Rick, vrije trap wordt in de muur getrapt, terug een snelle counter en de eindstand wordt uiteindelijk op 1-5 vastgelegd. Nederlaag met te zware cijfers voor onze beloften, die zeker de omstandigheden niet meehadden met een niet gekregen strafschop bij de 1-0 stand, geen rode kaart voor de bezoeker en het goedgekeurde 2de doelpunt in buitenspel. Eenmaal op voorsprong speelden de bezoekers natuurlijk in een zetel en counterden er lustig op los. Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Luchie Sammy, Pylyser Bjorn, Blomme Harm, Dawyndt Dries, Declerck Yoni, Geerts Pieter, Hassen Rick, Desaver Kevin(1), Geryl Styn, Dorné Jeroen, Deriemaeker Dieter, Vandenbussche Olivier, Vandenbussche Benoit.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – KSV Moorslede
Eindstand: 1-1 ( 0-0)

KRC had zeker iets goed te maken na de erg zwakke wedstrijd van vorige week op het veld van TSC Proven, maar gemakkelijk zou het zeker niet worden met de komst van SV Moorslede, gestart met een 6 op 6 maar vorige week erg verrassend 1-2 verloren tegen promovendus SP Keiem.

Wedstrijd op zaterdagavond, veel volk en KRC start voor het eerst met kapitein Jelle Wils en Sylvain Roels in de basis tegen een sterke tegenstander. 7’ eerste KRC-gevaar als een bal van op links voor doel komt, bal gaat wat heen en weer, uiteindelijk een halve omhaal van Wesley Butaeye maar in de handen van bezoekende keeper Vanackere. 12’ voorzet van op rechts door de bezoekers, bal wordt op doel gekopt en doelman Kevin kan met een mooie redding uit doel duwen. 22’ vrije trap van op rechts door Steve Eyland, bal wordt weggebokst door de keeper. 23’ mooie KRC-aanval, flankververandering van Rob, actie van Marc Lomba die kan voorzetten maar Wesley kan net niet bij de bal. 32’ voorzet van op links, Rob kan op doel trappen maar via de keeper en de lat verdwijnt de bal in corner. Daarna verwatert de wedstrijd wat, veel fouten aan beide kanten en zonder verdere kansen wordt de rust bereikt met een 0-0 stand. Slechte start voor KRC van de 2de helft want in de 48’ kan een centraal volledig vrijstaande bezoeker Berguigue Kevin de bal van op 25m keihard in de bovenhoek binnentrappen, 0-1. Wedstrijd kabbelt rustig verder, vel goede wil, veel inzet maar weinig goed voetbal zodat de gelijkmaker in de 64( ook wat uit de lucht komt gevallen. Bal komt net buiten de 16 bij Wesley Butaye terecht die de bal erg mooi in de bovenhoek binnen draait, een prachtig doelpunt voor een altijd hard werkende Wesley. 80’ bal komt centraal bij Rob die van ver kan uithalen mar recht op de keeper. 86’ balverlies centraal achteraan bij KRC, bezoeker kan schuin alleen op doel afgaan maar zijn gekruist schot gaat gelukkig ver naast. Even later fluit scheidsrechter Deprez Franky de wedstrijd af op een billijke 1-1 eindstand. Wedstrijd met weinig doelgevaar tegen en stevige tegenstander, KRC zeker nog niet met zijn beste voetbal maar de inzet was er vandaag tenminste al. Volgende week wacht een erg belangrijke wedstrijd met de verplaatsing naar Merkem, dat tezamen met KRC een van de 6 ploegen is die het klassement afsluit met 4 punten. Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Platteeuw Nicolas, Dorné Wouter, Eyland Sven, Butaye Wesley(1)(84’ Gert-Jan Bentein), Deblock Rob, Lomba Simoes Marc ( 80’ Ferre Verdonck), Eyland Steve(57’ Jurgen Schoolaert) , Roels Sylvain, Wils Jelle. Nils Desaever bleef op de bank. Er was geel voor Wouter Dorné, Ludovic Lecat, Sylvain Roels voor spelfouten en voor doelman Kevin Dehaerne voor protest.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
Elite 2 KVVC U13 – KSV Roeselare 1-7
Elite 2 KVVC U14 – KSV Roeselare 1-6
KSV Roeselare - Elite 2 KVVC U15 6-2
KSV Roeselare - Elite 2 KVVC U16 0-0
Elite 2 KVVC U17 – KSV Roeselare 0-8
Elite 2 KVVC U19 – KSV Roeselare 1-2
WS Adinkerke - GU 15 KRC 4-3
WS Adinkerke - GU21 KRC 1-2

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 25 september:
19uur30: Davo Westende – beloften KRC

Zaterdag 26 september
10uur30: Excelsior Virton – Elite 2 U13 KVVC
10uur30: Excelsior Virton – Elite 2 U14 KVVC
14uur30: GU13 KRC – WS Bulskamp
14uur30: GU15 KRC – Davo Westende A
18uur30: GU21 KRC – KSV Veurne

Zondag 27 september
14uur30: Merkem Sport – 1ste elftal KRC