Wedstrijdverslagen 19/20-12-2015

Bijzondere Reserven
KEG Gistel - KRC De Panne
Eindstand: 5-1

Onze beloften trokken met een fel gehandicapte ploeg naar Gistel, speelden er een geen onaardige wedstrijd maar werden afgestraft door een erg efficiënt spelende thuisploeg.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Sammy Luchie, Dieter Deriemaeker, Ruben Hoorne, Dries Dawyndt, Yoni Declerck, Jeroen Dorné, Olivier Vandenbussche, Harm Blomme, Styn Geryl, Benoit Vandenbussche, Tom Ameloot.

SK Staden - KRC De Panne

Eindstand: 2-0 (0-0)

Na de mooie overwinning tegen Hooglede was het nu de taak om te bevestigen tegen SK Staden. Niet gemakkelijk, aangezien Staden 3e geklasseerd staat en vorige week nog overtuigend 2-5 is gaan winnen op Keiem. KRC moet het stellen zonder Steve Eyland en Sam Mortier, beiden met 3x geel geschorst. We noteren wel de terugkeer van Ludovic Lecat na 4 weken schorsing.

De match begint heel evenwichtig met 2 ploegen die vechten voor elke bal, maar van zodra ze de bal hebben niet tot een doelpoging kunnen komen. Uiteindelijk is het toch Staden die een eerste keer dreigt met een scherp aangesneden voorzet, die net voorlangs gaat. Even later corner voor Staden, bal heeft een mooie curve, maar gelukkig voor KRC wordt de bal van op een meter naast getikt. Tussendoor nog even KRC die tot een poging komt, maar de Staden keeper kent geen enkel probleem met de poging van Marc. Net voor de rust nog even Staden met een afstandsschot die op de lat uiteen spat. Povere eerste helft met 2 ploegen die elkaar goed in evenwicht houden, maar als er toch 1 ploeg een voorsprong verdiende, was het Staden.

De 2e helft start uitstekend voor KRC wanneer Geirnaert met rood naar de kant gestuurd wordt na een drieste tackle op Ludo. Het spelbeeld verandert echter niet. KRC kan maar geen uitgespeelde kans bij elkaar voetballen. Tot overmaat van ramp komt Staden in de 68e minuut op 1-0 wanneer een lange inworp van Wittouck door iedereen wordt gemist en bij de 2e paal binnenvalt. Doelpunt wordt opgeëist door Snaet, maar die raakt de bal pas over de lijn. Eigenlijk moest het doelpunt dus afgekeurd worden, maar we begrijpen dat dit zeer moeilijk te beoordelen was. Staden trekt nu meer naar achter, al dan niet gedwongen, maar het duurt tot in de 80e minuut vooraleer KRC gevaarlijk kan zijn via Sylvain die zijn poging gepakt ziet door de thuiskeeper. In die laatste 10 minuten heel veel dreiging, Staden wordt volledig weggedrukt, maar verder dan enkele scrimmages komt KRC niet. In de 89' Rob met een voorzet-trap, keeper haalt de bal knap uit de winkelhaak. 94' Staden met de counter, speler alleen door, Nico maakt de beweging maar raakt hem niet, spits laat zich gretig vallen en scheids fluit. Gevolg, rood voor Nico en vrije trap. De vrije trap wordt in de verste hoek binnengetrapt door Steurbaut. De ref fluit onmiddellijk af, 2-0 na een erg zwakke partij. De winterstop zal onze ratjes deugd doen.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Ludovic Lecat, Nicolas Platteeuw, Jelle Wils, Halim Zouber (83' Nils Desaver), Sven Eyland, Rob Deblock, Wouter Dorné (75' Sylvain Roels), Rick Hassen (60' Ferre Verdonck), Christopher Verbeke en Marc Lomba.

Er was geel voor Sven Eyland en Rick Hassen (spelfouten)