Wedstrijdverslagen 23/24-01-2016

Bijzondere Reserven
Davo Westende -KRC De Panne
Afgelast

Door de nog bevroren ondergrond en de neerslag die gevallen was, lag het terrein van Davo Westende er onbespeelbaar bij en werd de wedstrijd dan ook terecht afgelast. Zo blijven onze beloften ongeslagen in 2016!!!!!!!!!!!

 

1ste Elftal
KRC De Panne -Merkem Sport
Eindstand: 3-2 (2-1)

KRC had vandaag iets recht te zetten na de zwakke wedstrijd van vorige week op het veld van Moorslede en ook tegenover de bezoekers uit Merkem na het 0-0 gelijkspel in de heenwedstrijd. Merkem was hiervoor een ideale tegenstander op papier, voorlaatste in het klassement en in volle degradatiestrijd, maar voor een ambitieus KRC mocht dit normaal zeker geen probleem vormen.

KRC zonder de geel geschorste Rick Hassen en de nog steeds geblesseerde Sylvain Roels start slapjes aan de wedstrijd. In de 4’ een corner op links voor de bezoekers, keeper Kevin Dehaerne kan de bal niet klemmen en na wat heen en weer getrap wordt de bal uiteindelijk binnengetrapt door Coppenolle Jordy, 0-1 voor de bezoekers. KRC wakker geschud en in de 9’ een mooie voorzet van op links door Wouter, Christopher Verbeke komt mooi ingelopen aan de 2de paal en tikt de bal binnen maar het doelpunt wordt echter afgekeurd voor meer dan twijfelachtig buitenspel door scheidsrechter Vanmassenhove Pieter. Uitgesteld is niet verloren want in de 12’ staat de 1-1 reeds op het bord, Halim brengt de bal tot bij Wouter, voorzet naar Steve Eyland die mooi aanneemt en de gelijkmaker binnentrapt. 18’ een verre hoge voorzet van Rob Deblock die met enige mooie door bezoekend keeper Vandenbulcke Kevin uit de kruising kan gebokst worden. 26’ Marc Lomba met een mooie actie op links, voorzet naar Christopher die aan de 2de paal komt ingelopen en zijn verdiend doelpuntje binnentrapt, 2-1 voor KRC zonder dat KRC hier al te veel moeite heeft moeten doen. 29’ nog een actie van Wouter op links, mooie voorzet maar Marc Lomba mist volledig zijn controle en weg is de kans. Daarna valt de wedstrijd volledig stil, KRC kan maar wil niet, Merkem wil maar kan niet. Beide doelmannen moeten eigenlijk geen bal meer pakken, zodat de rust bereikt wordt met een verdiende 2-1 voorsprong.

2de helft hetzelfde spelbeeld, KRC steeds controle over de wedstrijd zonder echt tempo te moeten maken tegen de bezoekers die zich tamelijk potig verdedigen en vechten voor iedere bal. 54’ toch enig gevaar met Marc die doorgaat op links, voorzet achteruit van op de achterlijn maar hij kan net niet Christopher bereiken. 66’ schiet iedereen wakker als een vrije trap van de bezoekers, net buiten de 16 keihard rechtdoor binnen getrapt wordt door de ingevallen Vanderper Nick, duidelijk een verkeerde communicatie tussen doelman en zijn muurtje. Door de gelijke stand moet KRC weer aan de bak en in de 67’ is het Wouter dorné die van ver de bal over de keeper kan plaatsen, maar de keeper duwt met een mooie sprong nog de bal in corner. 69’ gaat Halim door op links, voorzet naar achter waar Steve Eyland op doel kan trappen, gekraakt schot dat ruim naast gaat. 73’ vrije trap van Steve, recht op de doelman. Wedstrijd bloedt langzaam dood maar in de 83’ is er nog een handspel in de 16 van de bezoekers, terechte strafschop die feilloos omgezet wordt door kapitein Nicolas Platteeuw. Wedstrijd loopt rustig naar zijn einde, de overwinning komt op geen enkel ogenblik nog in gevaar en in de 93’ fluit de scheids de wedstrijd af op een 3-2 overwinning.

Zeker geen superwedstrijd van onze Ratjes tegen een moedige maar zwakke tegenstander, maar de 3 punten blijven toch thuis waardoor KRC in zijn 10 thuiswedstrijden ongeslagen blijft.

Volgende week wacht een steeds moeilijke verplaatsing naar het onderaan geklasseerde US Ploegsteert. Hopelijk komt daar nu eens een einde aan de slechte uitreputatie dat KRC aan het opbouwen is. Door het verlies van Houthulst komt KRC op de 6de plaats in het klassement, 3punten achter Keiem dat zoals het nu staat normaal een plaats in de eindronde pakt. KRC heeft zeker zijn lot nog in eigen handen en een plaatsje in de eindronde zou zeker een onverwachte bekroning zijn voor een nu al geslaagd seizoen. Maar daarvoor zal er op verplaatsing toch heel wat beter moeten gespeeld worden.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Ludovic Lecat (77’Sam Mortier), Nicolas Platteeuw (1), Harm Blomme, Halim Zouber, Wouter Dorné, Rob Deblock, Sven Eyland, Steve Eyland (1) (89’Jelle Wils), Christopher Verbeke (1), Marc Lomba (77’Ferre Verdonck)

Jurgen Schoolaert bleef op de bank.

Er was geel voor Sven Eyland (fout) en Steve Eyland (protest).

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
Elite 2 KVVC U13 – RFC Seraing 1-9
Elite 2 KVVC U14 – RFC Seraing 2-5
RFC Seraing -Elite 2 KVVC U15 4-1
RFC Seraing - Elite 2 KVVC U16 2-1
Elite 2 KVVC U17 – RFC Seraing 0-2
Elite 2 KVVC U19 – RFC Seraing 0-8
GU 15 KRC – VC Ichtegem 3-4
GU21 KRC – SK Vlamertinge 0-1

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 30 januari:
13uur45: WS Adinkerke – GU13 KRC
14uur30: SK Spermalie- Leffinge – beloften KRC
15uur15: VV Koekelare – GU15 KRC

Zondag 31 januari:
10uur: KSV Veurne – GU21 KRC
11uur: Dessel Sport- Elite 2 U13 KVVC
11uur: Dessel Sport – Elite 2 U14 KVVC
15uur: US Ploegsteert – 1ste elftal KRC