Wedstrijdverslagen 24/25-09-2015

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – KSV Veurne
Eindstand: 2-3 ( 0-1)

Derby’s tussen de beloften van KRC en KSV zijn steeds wedstrijden om naar uit te zien en vandaag was het niet anders. KRC zeker niet met zijn sterkste opstelling tegen een sterke Veurnse beloftenploeg, gemakkelijk zou het zeker niet worden.

4’ het eerste gevaar met een voorzet van Jeroen Dorné die Sam in 1 tijd op doel trapt, maar de bal gaat nipt over. 13’ mooie crossbal over capi Dries heen, Veurnse spits aarzelt te lang om af te werken en het is een sterk spelende Harm Blomme die met een perfecte tackle de bal kan wegwerken. 17’ mooi aanval van Veurne over links, bal wordt achteruit gelegd en het schopt verdwijnt mooi in de verste hoek naast een machteloze keeper Gert Dawyndt. 28’ komt KRC met 10 te staan als Olivier Vandenbussche uitgesloten wordt voor een lichte aai tegen het hoofd van een bezoeker, nadat een fout op hem niet gefloten werd door scheidsrechter Danny Declerck, KRC moet dus nog 1 uur verder met 1 mannetje minder. 32’ terug Veurne met een mooi gegeven corner, inlopende mensen aan de 1ste paal maar de bal wordt net over de lat getrapt. Ruststand 0-1 voor de bezoekers.

49’ lange bal van Harm naar Pieter Geerts, mooie voorzet, de inkomende Benoit Vandenbussche kan terug voor doel koppen en het is Sam Mortier die van dichtbij nog over trapt. 52’ misverstand tussen Jurgen Schoolaert en Sammy Luchie centraal achteraan, redding van Gert maar in de rebound wordt de 0-2 toch binnengetrapt. 57’ terug een lange bal van Harm naar Pieter die schuin op doel kan afgaan, voorzet-schot dat door ex-KRC’ers Frederik Coulier in eigen doel getrapt wordt, 1-2, we hebben terug een wedstrijd. 64’ snelle counter van de bezoekers, de KRC-verdediging op een hoopje gespeeld maar gelukkig faalt de afwerking voor een leeg doel. 71’ erg mooie KRC-aanval met Styn Geryl die Benoit Vandenbussche aanspeelt, een voorzet op maat en het is Sam die aan de 2de paal erg mooi de gelijkmaker binnentrapt. 76’ slechte uittrap Veurnedoelman Bradley Geryl, bal in de voeten, van Jeroen, doorsteek naar Sam die naar de verste hoek trapt maar de Veurnekeeper zet zelf zijn foutje recht met een mooie redding.81’ vrije trap van Kevin Desaver naar de 2de paal, een geharrewar van jewelste en de scheids fluit voor strafschop voor een handspel van een bezoeker, Jeroen dorné zet zich achter de bal, trap in de hoek maar mooi gepakt door de keeper. En in plaats van een 3-2 voorsprong, staat KRC in de 83’ 2-3 achter als een bal achteraan maar niet kan weggetrapt worden, de bal wordt uiteindelijk uit de 2de lijn mooi binnengetrapt. KRC poogt nog wat druk te zetten, maar tot echte kansen komt het niet meer, zodat uiteindelijk na een erg, erg verdienstelijke wedstrijd met 2-3 verloren werd na een pittige derby.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Sammy Luchie, Harm Blomme, Jurgen Schoolaert, Dries Dawyndt, Tom Ameloot, Olivier Vandenbussche, Yoni Declerck, Pieter Geerts, Benoit Vandenbussche, Styn Geryl, Jeroen Dorné, Sam Mortier(1), Kevin Desaver

Er was in de 27’ direct rood voor Olivier Vandenbussche en kapitein Dries Dawyndt kreeg in de 89’ nog geel. KSV Veurne kreeg 6x geel.

 

1ste Elftal
Eendracht Jonkershove - KRC De Panne
Eindstand: 1- 3 ( 1-3)

Een verplaatsing naar een echte thuisploeg als Eendracht Jonkershove is nooit een cadeau, maar iedereen bij de Ratjes hoopte toch een mooi vervolg te kunnen breien aan de mooie 11 op 15 met de laatste 9 op 9.

KRC zonder de geelgeschorsten Marc Lomba en Nicolas Platteeuw, keeper Kevin Dehaerne stond terug onder de lat.

Goede start van KRC met in de 3’ reeds een mooie actie op links van Sylvain, bal wordt net weggewerkt voor Christopher kan afwerken, bal tot bij Steve die van op de rand van de 16 net boven de lat trapt. 5’ is het Ludo met een flankverandering naar links, bal tot bij Sylvain die de bal mooi beheerst binnentrapt, 0-1. 13’ 1ste gevaar van de thuisploeg met een laag hard schot van buiten de 16, doelman Kevin pakt zonder al te veel problemen. 22’ grote kans voor de thuisploeg wanneer na een voorzet van op rechts een volledig vrijstaande speler aan de 2de paal naast kopt, daar komt KRC goed weg. 31’ Sylvain met een versnelling op links, mooie voorzet, Christopher komt net niet bij de bal, bal tot bij Steve die een voorzet-schot geeft die juist naast de verste paal buiten gaat. 3” ferre met een mooie bal naar links, bal terug tot bij Sylvain die de bal mooi over de uitgekomen keeper in doel lobt. 40’ mistasten van Halim achteraan, thuisspeler kan doorgaan en wordt al dan niet gehaakt door doelman Kevin, scheids Delzeyne Tim besluit van wel, geel voor Kevin en de strafschop wordt feilloos omgezet door Thuillier Steven, 1-2. En las even later Ludo met een domme racistische opmerking terecht rook krijgt, komt KRC met 10 te staan en valt te vrezen voor een erg, erg moeilijke 2de helft. Maar het is terug Sylvain die na een mistasten centraal achteraan in de lokale verdediging kort voor het rustsignaal de 1-3 op het bord kan schieten. Erg grote ontgoocheling bij de thuisploeg, een grote zucht van opluchting voor KRC.

2de helft start slecht voor kapitein Jelle wils die reeds in de 46’ naar de kant moet met een verrekking in de dij. 52’ snelle omschakeling KRC, bal via Sylvain op links met tussenstation Christopher tot bij Sven Eyland die echter over trapt. 65’ komt de bal bij Steve Eyland die verrassend op doel uithaalt, bal tegen de deklat en terug het veld in. KRC blijft goed geconcentreerd en georganiseerd spelen tegen een thuisploeg die niet in staat is om doelgevaar te scheppen. 77’ vallen de bezoekers dan ook nog met 10 man als Monteiro Furtado Iderlindo met zijn 2de gele kaart ook vroegtijdig mag gaan douchen. 82’ nog een mooie kans voor Steve om ook zijn doelpuntje mee te pikken, maar zijn lobbal belandt juist naast de verkeerde kant van de paal. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 1-3 eindstand, een meer dan verdiende 3-punter voor KRC dat zonder al te veel moeite moest doen om zijn 4de overwinning op rij te behalen. KRC blijft wel op 2 punten hangen van leiders SK Staden en SK Nieuwkerke en op 1 puntje van EVC Beselare. Zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen het onderaan geklasseerde Voormezele, wedstrijd die zeker moet gewonnen worden om nog een waterkansje te hebben op de 1ste periodetitel.

Een Voormezele dat zeker niet zal mogen onderschat worden gezien trainer Wim Schoutteten begin deze week zijn ontslag aangeboden heeft en alle spelers zeker super zullen gemotiveerd zijn om zich te tonen aan de nieuwe trainer.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Desaever Nils, Eyland Steve(88’Sam Mortier), Zouber Halim, Deblock rob, Verbeke Christopher, Roels Sylvain(3), Wils Jelle(46’Wouter Dorné), Eyland Sven, Verdonck Ferre(72’Rick Hassen),

Harm Blomme bleef op de bank.

Er was geel voor Ferre Verdonck en keeper Kevin Dehaerne wegens spelfouten.

Er was direct rood voor Ludovic Lecat wegens een racistische uitlating.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
White Star Brussel -Elite 2 KVVC U13 9-1
White Star Brussel - Elite 2 KVVC U14 7-1
Elite 2 KVVC U15 – White Star Brussel 0-2
Elite 2 KVVC U16 – White Star Brussel 1-2
White Star Brussel - Elite 2 KVVC U17 10-0
White Star Brussel Elite 2 KVVC U19 4-1
GU 15 KRC - KV Oostende 2-3
GU21 KRC – SK Snaaskerke 5-1

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 30 oktober:
20uur: SK Snaaskerke – beloften KRC

Zaterdag 1 oktober:
19uur30: 1ste elftal KRC – GS Voormezele

Donderdag 5 november:
19uur: oefenwedstrijd GU15 KRC – VVG Alveringem

Vrijdag 6 november:
20uur: beloften KRC – KSV Nieuwpoort

Zaterdag 7 november:
10uur30: Elite U13 KVVC- Heist Sportief
10uur30: Elite U14 KVVC- Heist Sportief
14uur30: KSV Veurne A- GU15 KRC
14uur30: GU13 KRC – VV Koekelare

Zondag 8 november:
9uur15: WS Oudenburg – GU21 KRC
14uur30: EVC Beselare – 1ste elftal KRC