Wedstrijdverslagen 26/27-09-2015

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – Davo Westende
Eindstand: 4-3 (3-0)

Doordat de terreinverlichting van Davo Westende in de loop van de week afgekeurd werd, werden de wedstrijden gewisseld zodat KRC eerst de thuiswedstrijd tegen Davo mocht afwerken. Na de wat ongelukkige, veel te zware nederlaag van vorige week thuis tegen KVV Oostduinkerke, stond vandaag terug een moeilijke opdracht op het programma tegen het stevige Davo Westende.

Wedstrijd start schitterend met reeds in de 1ste minuut een pas van Styn naar Christopher Verbeke, aan zijn 1ste wedstrijd van het seizoen bezig, die mooi doorsteekt naar Rick die alleen voor doel komt en beheerst de 1-0 scoort. 15’ mooie aanval Davo, mooie voorzet, kopstoot met de bal tegen de dwarslat, bal terug op doel getrapt maar gelukkig recht op Harm. 28’ Harm met een lange bal naar Christopher die de bal doorspeelt naar Styn die in de korte hoek de 2-0 op het bord zet. 33’ mooi gegeven vrije trap van Ferre, Christopher kopt net over. 39’ lange bal vooruit, keeper trapt de bal weg, recht in de voeten van Rick die de bal mooi en beheerst over de keeper binnen trapt, 3-0, wedstrijd gespeeld denkt iedereen.

49’ erg grote kans op de 4-0, mooie actie van Pieter Geerts, die echter in plaats van af te leggen naar de volledig vrijstaande Christopher zelf zijn kans gaat maar naast trapt.53’ corner Davo, een volledig vrij staande bezoeker kan de 3-1 binnenkoppen. 57’ slechte controle Serafim, balverlies, Bjorn met een veel te wilde tackle, terechte strafschop, feilloos omgezet en het staat 3-2. KRC duidelijk de pedalen kwijt en in de 61’ terug de bezoekers met de 3-3. 79’ mooie bal van Yoni op Pieter Geerts, pas naar Christopher die teruglegt voor de goed inkomende Olivier Vandenbussche die echter op de doelman trapt. 78’ mooie verre trap van Ferre, Christopher kopt tegen de paal. KRC blijft duwen en in de 79’ is het Christopher die aan de 2de paal de bal mooi kan binnen schieten en zo de eindstand op 4-3 vastlegt.

1ste thuisoverwinning van het seizoen, maar het heeft bloed, zweet en tranen gekost.

Volgende week terug een thuiswedstrijd tegen rode lantaarn Spermalie-Middelkerke, hopelijk nemen onze beloften het terug niet te licht op.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Dries Dawyndt, Harm Blomme, Bjorn Pylyser, Halim Zouber, Serafim Catrysse, Ferre Verdonck, Rick Hassen(2), Styn Geryl(1), Christopher Verbeke(1),Benoit Vandenbussche, Yoni Declerck, Olivier Vandenbussche, Pieter Geerts, Jeroen Dorné

Merkem Sport - KRC De Panne
Eindstand: 0-0

Na het puntje tegen Moorslede, was het de taak om een nog eens aan te sluiten met een overwinning. Tegenstander van dienst was promovendus Merkem Sport, eveneens met 4 punten geklasseerd. De Panne start als betere aan de match met in de 9e minuut een eerste kans voor KRC. Voorzet van Rob naar Steve, maar de keeper pakt makkelijk. 13’ Sylvain snijdt van op rechts naar binnen, hij trapt, Wesley devieert de bal, maar de keeper pakt. De rebound van Steve gaat mooi in de hoek, maar opnieuw toont de keeper zich de meerdere. 19’ Actie van Wes naar Steve, die steekt Wes opnieuw diep die gaat rond de keeper, maar besluit nog naast. In diezelfde minuut voorzet Wouter naar Jurgen, maar zijn kopbal gaat naast. 33’ Voorzet van op links, keeper lost de bal, Steve kan trappen, maar de bal wordt alsnog geblokkeerd. Ruststand 0-0, waarin De Panne beter was en Merkem van kansen kon houden.

2e Helft opnieuw hetzelfde verhaal. 52e minuut actie en trap van Steve, maar de keeper pakt opnieuw. 56’ Rode kaart voor thuisspeler Meyns nadat hij met een tackle zijn 2e geel pakt. Daaropvolgende vrije trap, bal belandt bij Jelle die de 0-1 op het bord zet. Scheidsrechter keurt het doelpunt goed, maar Meyns was nog niet van het terrein. Door het theatraal acteren van de thuisploeg en thuissupporters keurt de ref dan toch het doelpunt af. KRC bestolen, want dit ging de spelsituatie niet veranderen. 67’ Actie Sylvain, hij legt de bal voor, Sven kopt, maar de bal wordt van de lijn gehaald. Bal terug in het spel bij Gert-Jan, maar de keeper duwt zijn trap over de lat. 75’ Vrije trap Merkem, bal op de lat en over. 85’ Trap van Sven, keeper kan opnieuw in corner duwen. 88’ Steve komt met de bal naar binnen, draait de bal naar de verste hoek, maar gaat nipt naast. De wedstrijd eindigt op een troosteloos gelijkspel. Hier moest altijd gewonnen worden. Vooral in de 2e helft hebben ze het vergeten af te maken. Volgende week is er de match thuis tegen Ploegsteert.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Ludovic Lecat, Jelle Wils, Nicolas Platteeuw, Wouter Dorné (68’ Halim Zouber), Roels Sylvain, Rob Deblock, Sven Eyland, Steve Eyland, Wesley Butaye (41’ Gert-Jan Bentein), Jurgen Schoolaert (76’ Rick Hassen).