Wedstrijdverslagen 27/28-02-2016

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – SK Snaaskerke
Eindstand: 1-1 (0-0)

Onze beloften stonden voor een moeilijke opdracht met de thuiswedstrijd tegen het op de 4de plaats geklasseerd staande SK Snaaskerke. 7’ een mooie actie van de bezoekers, achterlijn gehaald, balletje mooi achteruit en van kortbij op doel getrapt maar stand-in doelman ruben Hoorne redt mooi. 13’ corner van Kevin, Sam kan op doel koppen maar de bal wordt nog op de lijn weggekopt. 29’ vrije trap van Jeroen, mooi ingedraaid, Sam kan terug op doel koppen maar weer staat de bezoekende keeper op de juiste plaats.

2de helft start in de 53’ met een mooie lange bal van Nils over de verdediging, peter kan alleen op doel af gaan maar hij trapt jammer genoeg over. 56’ druk naar voor van Kevin Desaver wat leidt tot balverlies bij Snaaskerke, bal wordt weggetrapt maar Kevin blokkeert de bal die zo over de keeper in doel caprioleert, 1-0 voor KRC. 65’ mooi gegeven vrije trap van Nils, keeper brengt mooi redding. 80’ lange bal vooruit van de bezoekers over onze verdediging, speler alleen op Ruben af maar Ruben brengt mooi redding in corner. 88’ balverlies Pieter Geerts, snelle omschakeling bij de bezoekers, speler alleen voor ruben die ditmaal kansloos is en zo wordt de eindstand vastgelegd op 1-1 na een meer dan verdienstelijke wedstrijd van onze Ratjes.

Speelden voor KRC: Ruben Hoorne, Dries Dawyndt, Bjorn Pylyser, Nils Desaever, Kevin Deman, Pieter Geerts, Olivier Vandenbussche, Kevin Desaver (1), Sam Mortier, Yoni Declerck, Jeroen Dorné, Peter De Buck, Styn Geryl, Harm Blomme,

Er was geel voor Kevin Desaver.

GS Voormezele - KRC De Panne
Eindstand: 1-3 (1-0)

Na de vlotte 4-1 overwinning van vorige week in de thuiswedstrijd tegen het onderaan geklasseerde Jonkershove, stond vandaag de verplaatsing naar rode lantaarn GS Voormezele op het programma. 3 punten vlotjes meenemen naar De Panne was dus de opdracht, maar men mag natuurlijk nooit het vel van de beer verkopen voor hij geschoten is, oppassen voor onderschatting dus!!!!

KRC zonder titularisdoelman Kevin Dehaerne, die zijn rode schorsingsdag uitzat en ook Zonder Harm Blomme, 1ste schorsingsdag van 2 wedstrijden. Daardoor stond beloftendoelman Gert Dawyndt terug in het doel.

Voormezele begon met het windvoordeel gretig aan de wedstrijd en slaagde er al snel in om op een 1-0 voorsprong te komen via Martins Antunes. Met de stevige wind in het gezicht en bergop spelend probeerde KRC nog voor de rust de gelijkmaker te scoren en het kreeg daar enkele mooie kansen voor. Ook de thuisploeg kreeg nog enkele prima kansen om de score te verdubbelen, maar de Panse verdediging slaagde erin de 1-0 op het bord te houden.

In de tweede helft een ander spelbeeld. Met het windvoordeel en bergaf spelend slaagde De Panne er al snel in om via Rick Hassen de gelijkmaker te scoren in de 52ste minuut. KRC kwam niet meer in de problemen en Lomba (66') en Verbeke (79') slaagden er nog in de score te doen oplopen tot 1-3. Een sterke prestatie van onze Ratjes: na een moeilijke eerste helft (door een gretig Voormezele en de harde wind) slaagden ze er nog in om met een sterke teamprestatie in de tweede helft de drie punten terug mee naar De Panne te nemen.

Door deze overwinning blijft KRC op een mooie 5de plaats staan in het klassement en nadert het tot op 1 puntje van Moorslede. KRC behoudt alle kansen op een onverhoopte plaats in de eindronde, maar gemakkelijk wordt het zeker niet. De mannen van Chris Plaisier focussen zich nu echter op de volgende thuiswedstrijd tegen EVC Beselare, dat niets meer te winnen of te verliezen heeft in deze competitie. Hopelijk zijn de Pannenaars nu ook eens van de partij om KRC aan te moedigen in hun strijd voor een eindrondeplaats!!!

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Ludovic Lecat, Nicolas Platteeuw, Rob Deblock, Halim Zouber, Wouter Dorne, Steve Eyland, Sven Eyland, Ferre Verdonck (60’ Marc Lomba Simoes (1)), Rick Hassen (1) (89’Bjorn Pylyser), Christopher Verbeke (1) (85’ Sam Mortier)