Wedstrijdverslagen 28/29-11-2015

Bijzondere Reserven
SK Steenbrugge - KRC De Panne

Onze beloften dienden niet aan te treden in het WE gezien de algemene afgelasting.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – SK Elverdinge
Eindstand: 2-2 ( 1-1)

Na de 3 gelijke spelen in de vorige wedstrijden, hoopte iedereen bij KRC terug aan te knopen met een overwinning met de komst van het onderaan geklasseerde SK Elverdinge. Tegenstander die zeker niet mag onderschat worden, gezien hun 5-1 overwinning tegen SP Keiem vorige week en doordat ze het KRC thuis steeds moeilijk maken, getuige hiervan de 2-6 en 3-5 nederlagen in de laatste 2 thuisconfrontaties.

KRC, zonder onze gekwetste keeper in vorm Kevin Dehaerne ( spierscheurtje), roodgeschorste Ludovic Lecat en de niet volledig fitte Jelle Wils en Nils Desaever, startte hierdoor met beloftendoelman Gert Dawyndt in doel en hoopte de reeks van 10 ongeslagen wedstrijden op rij ook verder te zetten, scheids van dienst was Daniel Provoost. Slechte weersomstandigheden met een felle zijwind waren zeker geen ideale omstandigheden om te voetballen zodat de wedstrijd ook rustig begon. Eerste echt doelgevaar in de 8’ wanneer de bezoekers op rechts een mooie actie maken, bal wordt achteruit gelegd maar het schot gaat gelukkig meters naast. 14’ voorzet-schot met de wind van Sam Mortier, keeper Coudeville Alex toont zijn talent en kan de bal nog over de lat tikken. Corner met een voorzet door Steve Eyland, Christopher kan op doel koppen maar terug de bezoekende doelman met een mooie redding, bal in de voeten van Sylvain die te lang moet twijfelen vooraleer te kunnen trappen en terug zit de doelman ertussen. 24’ vrije trap Elverdinge op rechts, bal wordt te gemakkelijk binnengetikt aan de 1ste paal door Debreuck Jelle en KRC is op achtervolgen aangewezen. 35’ mooi opgebouwde KRC-aanval, Ferre steekt door naar Christopher die net niet bij de bal kan, actie gaat verder en de bezoekende keeper is terug goed uitgekomen en kan de bal pakken voor Marc Lomba erbij kan. 37’ Marc mooi diep naar Christopher die alleen op doel kan afgaan, maar terug en mooie redding van Coudeville met de voet. 39’ verre bal vooruit van Rob Deblock, Christopher kan doorkoppen naar Marc die alleen op doel kan afgaan en van buiten de 16 erg mooi de 1-1 binnentrapt, de meer dan verdiende gelijkmaker. 44’ actie van een anders erg bleek spelende Sylvain Roels, schot recht op de voeten van de keper.

Ruststand 1-1, zeker gevleid te noemen voor de bezoekers die hun doelman hiervoor erg dankbaar mogen zijn. 49’ vrije trap net buiten de 16 voor de bezoekers, ditmaal is het Gert die toont dat hij ook kan keepen en die de bal mooi wegduwt uit de hoek. 59’ slecht uitverdedigen bij Elverdinge, Marc kan terug alleen op doel afgaan maar hij plaatst de bal veel te slap in het bereik van de doelman. 70’ komt de bal via Ferre en Steve bij Rob die van op 30 meter uithaalt naar doel en zijn schot verdwijnt onhoudbaar in doel, 2-1 voor KRC met en prachtig doelpunt. 73’ Christopher kan doorsteken naar Marc die de bal naast de doelman wil plaatsen, maar de bal verdwijnt via de doelman in corner, corner die iedereen gezien heeft behalve scheidsrechter Provoost die gewoon doeltrap geeft. 81’ koude douche voor KRC, die de wedstrijd nochtans goed onder controle had, als De Cat Niels in buitenspel mag doorgaan van de scheids en de 2-2 binnentrapt. Duidelijke buitenspelstand maar volgens de scheids werd de bal nog aangeraakt door Christopher zodat er voor hem geen sprake kon zijn van buitenspel. 85’ balverlies centraal achteraan door rob, bezoeker onder druk op doel af maar ditmaal is het onze doelman Gert die rustig blijft en redding brengt. 88’ nog een vrije trap op een mooie plaats net buiten de 16, Steve trapt de bal juist onder de lat maar terug is het Coudeville die de bal over de lat tikt. Zonder ook maar 1 seconde overtijd, nochtans waren er 4 vervangingen en verzorging in de 2de helft, fluit scheids Provoost de wedstrijd na 90 minuten af. Jammerlijk puntenverlies voor KRC vooral te wijten aan de eigen gebrekkige afwerking en zeker ook aan de sterke bezoekende doelman. Na 5 overwinningen op rij, het vierde gelijkspel op rij en een voortzetting van de mooie reeks van nu 11 ongeslagen wedstrijden na elkaar. Volgende week wacht KRC terug een zware opdracht met de verplaatsing naar het modderveld van SP Keiem, verrassing van de competitie, waar de mannen van trainer Rik Depelsmaeker zeker zullen vechten voor iedere morzel grond. KRC moet de verplaatsing maken zonder roodgeschorste Ludovic Lecat ( 3de van 4 schorsingsdagen), Steve Eyland (1 schorsingsdag) en reiziger Sam Mortier. Hopelijk worden de gekwetste Jelle Wils en Nils Desaever gerecupereerd en staan de invallers klaar om te tonen dat zij ook hun plaats in de basis waard zijn.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Sam Mortier, Nicolas Platteeuw, Wouter Dorné, Sven Eyland, Rob Deblock(1),Marc Lomba Simoes(1)(86’Jurgen Schoolaert), Christopher Verbeke, Sylvain Roels, Steve Eyland, Ferre Verdonck(83’Rick Hassen)

Harm Blomme en Halim Zouber bleven op de bank.

Er was geel voor Sam Mortier(spelfout) en Steve Eyland ( protest)

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
Elite 2 KVVC U13 – Patro Eisen 1-3
Elite 2 KVVC U14 – Patro Eisden 2-8
Patro Eisden - Elite 2 KVVC U15 6-0
Patro Eisden - Elite 2 KVVC U16 3-3
Elite 2 KVVC U17 – Patro Eisden 0-4
Elite 2 KVVC U19 – Patro Eisden 0-3

Volgende wedstrijden:
Vrijdag 4 december:

20uur: beloften KRC – VV Westkapelle

Zaterdag 5 december
10uur30: Deinze – Elite 2 KVVC U13
10uur30: Deinze- Elite 2 KVVC U14
13uur45: Merkem Sport – GU13 KRC
14uur30: KSV Veurne B- GU15 KRC

Zondag 6 december:
9uur15: KEG Gistel – GU21 KRC
14uur30: SP Keiem – 1ste elftal KRC