Wedstrijdverslagen 30/31-01-2016

Bijzondere Reserven
SK Spermalie-Middelkerke - KRC De Panne
Eindstand: 0-6

Een verplaatsing naar rode lantaarn Spermalie-Middelkerke, nog steeds puntenloos, mocht voor onze beloften geen probleem opleveren en zo werd het ook. Op een erg moeilijkbaar bespeelbaar terrein geraakte KRC al vlug op voorsprong, hield de match vervolgens rustig onder controle, mistte veel kansen zodat de einduitslag nog redelijk positief was voor een moedige thuisploeg die vocht voor wat ze waard was.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Sammy Luchie, Jelle Wils, Bjorn Pylyser, Dries Dawyndt, Jurgen Schoolaert, Ruben Hoorne, Ferre Verdonck, Rick Hassen, Sam Mortier, Olivier Vandenbussche, Kevin Desaver, Niels Desaever, Zobi Zamani.

 

1ste Elftal
US Ploegsteert - KRC De Panne
Eindstand: 1-2 (0-1)

De vraag die iedereen zich stelde bij KRC was of het nu eindelijk nog eens zou lukken om op verplaatsing nog eens punten te halen. Wat thuis geen probleem lijkt te zijn gezien KRC daar nog steeds ongeslagen is, is het ondertussen van 22 november geleden dat nog eens een puntje behaald werd op verplaatsing, laatste doelpunt op verplaatsing dateert zelfs van 8 november.

KRC zowat op zijn sterkst, buiten de nog steeds geblesseerde Sylvain Roels, hoopte in ieder geval terug punten te halen tegen het met 25 punten op de 11de plaats geklasseerde Ploegsteert. Wedstrijd wordt afgetrapt op een redelijk bespeelbaar maar wel hobbelig veld onder leiding van de Oudenaardse scheidsrechter Goudmaeker Peter;

1’ de thuisploeg met een actie op rechts, doelman Kevin gaat plat om het niet al te gevaarlijke schot te pakken. 12’ vrije trap van Steve Eyland op links, bal wordt al dan niet door iemand aangeraakt en komt tegen de paal terecht. 15’ een schot uit de 2de lijn van de thuisploeg, Kevin brengt mooi redding met de uitgestoken hand. 20’ vrije trap in het pak, bal komt na wegboksen door de keeper terecht bij Rob Deblock die foutief neergehaald wordt in de 16, onbetwistbare strafschop, Marc Lomba achter de bal maar thuiskeeper Duchene Kevin kan de niet hard genoeg geschoten bal uit de hoek van zijn doel duwen. Even later in de 22’ komt Harm Blomme te laat met zijn tackle, speler gaat spectaculair onderuit en tot iedereens verbazing trekt de scheids dadelijk rood voor Harm, een veel te zware bestraffing voor deze wel duidelijke fout. In het protest krijgt rob Deblock nog geel, maar helpen doet het niet en KRC moet nog 68 minuten verder met 10. 28’ actie van Christopher in de 16, hij wordt gesandwicht en gaat neer, 2de duidelijke strafschop en ditmaal is het kapitein Nicolas Platteeuw die zijn verantwoordelijkheid neemt en KRC op 0-1 brengt. Even later een tactische wissel met spits Marc Lomba naar de bank en Jelle Wils die zijn plaats in het centrum van de verdediging inneemt. KRC blijft de wedstrijd rustig onder controle houden tegen de thuisploeg die wel wil, maar duidelijk niet kan. Het is in de 44’ nog eens KRC dat gevaarlijk is wanneer een hard schot van Nicolas door de keeper gepakt wordt. We gaan rusten met een 0-1 ruststand, iedereen verwacht een moeilijke 2de helft.

Maar toch blijft KRC het gevaarlijkst in de 2de helft met in de 50’ een goede vrije trap van Steve, de inlopende Christopher kan net niet bij de bal om binnen te tikken. 55’ komt de bal bij Wouter terecht die ziet dat de keeper niet in zijn doel staat, hij trapt op doel maar de bal gaat naast. 57’ kopt Nicolas de bal niet goed weg en uit de erop volgende actie scoort de thuisploeg de gelijkmaker, 1-1. 65’ de thuisploeg met een lange bal vooruit, thuisspeler kan schuin op doel afgaan maar gelukkig gaat zijn schot ver naast. 66’ terug een thuisspeler alleen op Kevin af die goed zijn hoek verkleind heeft en de bal in corner kan afweren. 72’ komt de thuisploeg met 10 te staan als na een drieste tackle Sarrazyn Kevin terecht direct rood krijgt. 73’ vrije trap van Steve, bal komt in het geharrewar voor doel tegen de paal terecht en gaat in corner. Corner eindigt met een poging van Nico maar de bal blijft hangen in het slijk. 77’ ziet de scheidsrechter een handspel in de 16 van de thuisploeg als een thuisspeler de bal tegen zijn eigen hand kopt, 3de strafschop voor KRC en ditmaal is het specialist Jelle Wils die zich achter de bal zet en beheerst de 1-2 binnentrapt. Wedstrijd kabbelt rustig naar zijn einde totdat er in de blessuretijd nog een geweldig tumult ontstaat aan de zijlijn. Fout op Rob, thuisspeler Florian Heyte krijgt direct rood en in het daaropvolgend tumult krijgt ook onze doelman Kevin Dehaerne, die daar eigenlijk niets te zoeken had, ook direct rood. Van verder spelen is nu geen sprake meer, de gemoederen zijn te fel verhit zodat de scheids dan ook maar beslist om de wedstrijd af te fluiten op een 1-2 eindstand.

Eindelijk nog eens 3 punten op verplaatsing na een al bij al redelijke wedstrijd, jammer genoeg zullen de volgende weken schorsingen volgen voor Harm en Kevin.

Door het verlies van Moorslede en Keiem kruit KRC weer wat dichter naar een eindrondeplaats toe. Volgende week wacht een loodzware thuiswedstrijd tegen WS Houthulst, dat zopas een trainerswissel doorvoerde waardoor John Vanmullem daar nu trainer is, trainerswissel die dadelijk succes opleverde want Houthulst won met een duidelijke 3-0 tegen Keiem. KRC start dan ook nog verzwakt aan de wedstrijd door de schorsingen wegens 3 gele kaarten van 2 sterkhouders, Rob Deblock en Ludovic Lecat.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Blomme Harm, Platteeuw Nicolas (1), Dorné Wouter, Eyland Steve, Zouber Halim, Deblock Rob, Lomba Simoes Marc (30’Jelle Wils (1)), Verbeke Christopher, Eyland Sven (68’Ferre Verdonck)

Sam Mortier en Rick Hassen bleven op de bank.

Er was geel voor Rob Deblock(protest) en Ludovic Lecat(fout)

Er was direct rood voor Harm Blomme (foute tackle) en Kevin Dehaerne(tumult)

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:

Dessel Sport - Elite 2 KVVC U13 afgelast
Dessel Sport - Elite 2 KVVC U14 afgelast
Elite 2 KVVC U15 – Dessel Sport 5-0 Forfait
Elite 2 KVVC U16 – Dessel Sport 6-0
Dessel Sport -Elite 2 KVVC U17 afgelast
Dessel Sport - Elite 2 KVVC U19 afgelast
VV Koekelare - GU 15 KRC 2-5
KSV Veurne- GU21 KRC afgelast

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 6 februari:
10uur30: Elite 2 U13 KVVC – Tubize
10uur30: Elite 2 U14 KVVC – Tubize
15uur: beloften KRC – SV Loppem

Zondag 7 februari
9uur30: GU21 KRC – WS Adinkerke
15uur: 1ste elftal KRC – WS Houthulst
Dessel Sport - Elite 2 KVVC U13 afgelast
Dessel Sport - Elite 2 KVVC U14 afgelast
Elite 2 KVVC U15 – Dessel Sport 5-0 Forfait
Elite 2 KVVC U16 – Dessel Sport 6-0
Dessel Sport -Elite 2 KVVC U17 afgelast
Dessel Sport - Elite 2 KVVC U19 afgelast
VV Koekelare - GU 15 KRC 2-5
KSV Veurne- GU21 KRC afgelast

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 6 februari:
10uur30: Elite 2 U13 KVVC – Tubize
10uur30: Elite 2 U14 KVVC – Tubize
15uur: beloften KRC – SV Loppem

Zondag 7 februari
9uur30: GU21 KRC – WS Adinkerke
15uur: 1ste elftal KRC – WS Houthulst