Wedstrijdverslagen 1/2-10-2016

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – FC Veldegem
Eindstand: 3-5 (0-4)

Dramatische start bij onze beloften die reeds na 10 sec 0-1 achter kwamen na een rampzalige aftrap, kort daarop werd het 0-2 en het ging van kwaad naar erger wat uiteindelijk tot een 0-4 ruststand leidde. 2de helft toch wat beterschap maar uiteindelijk werd het toch een meer dan pijnlijke nederlaag tegen zeker geen superploeg, die dan nog in de 35 met 10 kwam te staan na een directe rode kaart. Beschamende nederlaag voor onze op papier nochtans erg sterke beloftenploeg, maar waar de wedstrijdmentaliteit bij velen verre van goed zit. Hoog tijd om de knop eens om te draaien en te beginnen spelen als een team, en niet als 15 individuen.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Dries Dawyndt, Harm Blomme, Han Dewinter, Jensi Callewaert, Gert-Jan Bentein, Kevin Desaver, Steve Omey, Sven Eyland, Cherif Tidjane Khouma, Jordy Schoolaert, Kenneth Garez, Yoni Declerck, Kevin Berteaux, Jeroen Dorné.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – SK Reningelst
Eindstand: 2-0 (1-0)

Na het mooie 1-1 gelijkspel van vorige week op het veld van grote titelfavoriet Diksmuide, stond vandaag een thuiswedstrijd tegen promovendus Reningelst op het programma, bezoekers die met slechts 1 puntje helemaal onderaan het klassement staan.

Erg, erg rustig 1ste half uur van de wedstrijd met KRC het meest aan de bal, maar aan een veel te laag tempo om de bezoekers in problemen te brengen, bezoekers die er niet echt in slaagden om de bal lang vast te houden. 28’ eerste echt gevaar met een mooi aangesneden vrije trap op links door Steve, Wesly kan i et niet bij de bal en het is Christopher die de bal aan de 2de paal in het zijnet schiet, maar toch nog een corner krijgt. 29’ bal bij Wesley, schot wordt aangeraakt en wordt uiteindelijk via de keeper en de lat buiten getikt. 30’ erg mooie KRC-aanval over een 4-tal stationnetjes en het is uiteindelijk Sylvain die volledig vrij voor doel staat en die er nog in slaagt om de bal onbegrijpelijk naast te trappen. 31’terug een mooie aanval en nu is het Christopher die de bal uiteindelijk toch weet binnen te tikken, 1-0. 37’ nog een mooi KRC-aanval, voorzet van op links door Wesly en Christopher kan net niet goed genoeg bij de bal om binnen te koppen. Ruststand 1-0, meer dan verdiend voor KRC tegen een bezoekende ploeg die doelman Diego Cambier een zo goed als werkloze namiddag bezorgen.

2de helft juist hetzelfde spelbeeld, KRC, zonder echt te moeten doorduwen, veel beter tegen een zwakke bezoekende ploeg. 47’ mooie voorzet van op links van wouter dorné, bal komt bij Wesly die te verrast is om binnen te trappen. 52’ prachtig afstandsschot van Seve Eyland, bezoekende keeper tikt de bal mooi over in hoekschop. 60’ Wesly Butaye loopt op rechts de flank af, mooi voorzet achteruit en het is Ferre Verdonck die beheerst de 2-0 binnentrapt. 64’ eerste echte doelpoging van Reningelst, schot uit de 2de lijn dat een metertje naast gaat. 70’ mooie actie van Sylvain op links, haalt mooi de achterlijn, bal achteruit tot bij Ferre maar diens schot wordt door de bezoekende keeper afgeweerd met het been. 85 nog een erg mooie voorzet van Ludovic Lecat, Christopher kopt te gemakkelijk in de handen van de doelman. 89’ nog eens een actie van Sylvain, maar zijn schot wordt afgeblokt in corner. Even later fluit scheidsrechter Praet Dean de wedstrijd af op een 2-0 eindstand, meer dan verdiende overwinning voor onze Ratjes die met een 10 op 15 zeker de competitiestart niet gemist hebben. Nu wachten 2 zware verplaatsingen naar titeloutsider WS Houthulst en titelfavoriet SK Westrozebeke.

Speelden voor KRC: Diego Cambier, Ludovic Lecat, Julien Dever, Nicolas Platteeuw, Wouter Dorné (80’ Halim Zouber), Steve Eyland, Christopher Verbeke (1), Sylvain Roels, Wesly Butaye (75’Marc Lomba), Rick Hassen (71’Rob Deblock), Ferre Verdonck (1)

Reservedoelman Kevin Dehaerne bleef op de bank.

Er was geel voor Rick Hassen en Julien Dever, beiden voor spelfouten.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
VW Hamme -Elite KVVC U13 2-3
VW Hamme-- Elite KVVC U14 1-3
Elite KVVC U15 - FC Seraing 0-0
Elite KVVC U16 – FC Seraing 0-3
FC Seraing -Elite KVVC U17 0-0
FC Seraing - Elite KVVC U19 1-2
KSV Nieuwpoort - GU 15 KRC 0-7
KSV Nieuwpoort - GU17 KRC 0-5 Forfait
WS Oudenburg - GU21 KRC 6-5

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 8 oktober
10uur30: Elite KVVC U13 – FC Dender
10uur30: Elite KVVC U14 – FC Dender
14uur30: GU13 KRC – WS Adinkerke
14uur30: GU15 KRC – WS Adinkerke
15uur: Lissewege – bijzondere beloften KRC
17uur30: GU17 KRC- Davo Westende

Zondag 9 oktober
9uur30: GU21 KRC – SK Snaaskerke
15uur: WS Houthulst -1ste elftal