Wedstrijdverslagen 3/4-12-2016

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – KFC Moerkerke
Eindstand: 2-2 (1-1)

Tegen een van de betere ploegen uit de reeks staat KRC in de 7’ reeds 0-1 achter wanneer een lange bal op links over Dries gaat, doelman gert komt niet uit waardoor een bezoeker alleen op doel kan afgaan en de 0-1 op het bord kan trappen. 26’ mooie bal van Nils Desaever op Wesley die onderuit gehaald wordt, vrije trap die Kevin Berteaux mooi binnen plaatst, 1-1. 28’ actie van Kevin Desaver die foutief neergehaald wordt in de 16, strafschop getrapt door Nils Desaever maar redding van de bezoekende keeper zodat het 1-1 blijft, ook de ruststand.

47’ goede actie van Wesley, balletje achteruit naar Han, mooie voorzet en het is Cherif die erg mooi de 2-1 binnen trapt. 51’ paniek in de KRC-verdediging, redding van Gert, geharrewar blijft duren en het is uiteindelijk Dries die de bal op de lijn kan wegkoppen. 57’ goed schot van Kevin Berteaux, mooie redding van de bezoekende keeper. 63’ slecht uitverdedigen van Nils, voorzet van de bezoekers en een schot op doel dat maar net naast gaat. 69’ terug slecht uitvoetballen bij KRC, ditmaal gaat Serafim in de fout, speler alleen op gert af die redding brengt, afvallende bal wordt terug op doel getrapt en ditmaal brengt Harm redding op de lijn. 71’ lange bal over de verdediging, Niels begaat een lichte duwfout op de rand van de 16 maar scheids Deblauwe Marcel legt de bal op de stip, strafschop feilloos omgezet en de bordjes staan weer gelijk. 87’ lange uittrap Gert, Kevin Desaver kan alleen op doel afgaan maar terug blijft de afwerking afwezig zodat de wedstrijd uiteindelijk eindigt op een billijk 2-2 gelijkspel.

Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Dewinter Han, Berteaux Kevin (1), Blomme Harm, Dawyndt Dries, Desaever Nils, Butaye Wesley, Bentein Gert-Jan, Tidjane Khouma Cherif (1), Hadou Akim, Desaver Kevin, Cattrysse Serafim

 

1ste Elftal
KRC De Panne – KSV Veurne
Eindstand: 2-1 (2-1)

Vandaag was het eindelijk de dag waar iedereen naar uitkijkt, de derby tegen KSV Veurne, steeds geladen wedstrijden tussen 2 van de oudste verenigingen van België. Iedereen bij KRC hoopte natuurlijk dat er een vervolg zou gebreid worden aan de 4 derby’s zonder nederlaag tegen Veurne, terwijl de Veurnse Slapers natuurlijk een einde wilden maken aan hun 1 op 12 tegen KRC. Gemakkelijk zou het dus zeker niet worden voor KRC dat ook nog verzwakt aan de aftrap kwam door de gele schorsing van Sylvain Roels, de gekwetsten Ludovic Lecat en Wouter Dorné, de voor de rest van het seizoen uit strijd zijnde Rob Deblock, de nog niet volledig herstelde Wesley Butaye en Steve Omey afwezig door familiale omstandigheden. De overblijvende spelers zouden dus zeker hard moeten knokken tegen een ongetwijfeld fel gemotiveerd KSV Veurne. Afwachtend begin van beide ploegen met in de 6’ de eerste opwinding wanneer doelman Diego een hoge bal van op links niet kan klemmen, bal in de kluts maar uiteindelijk toch weggetrapt. 28’ mooie diepe bal van Nicolas naar de mee opgerukte Julien Dever die de achterlijn haalt, voorzet wordt echter afgeblokt en gaat in corner. Corner erg mooi gegeven door Steve Eyland en het is Nicolas Platteeuw die mooi komt ingelopen en de 1-0 binnentrapt tegen zijn ex-ploeg. 31’ terug een corner gegeven door Steve, bal bij de 2de paal waar Christopher Verbeke de 2-0 kan binnenkoppen. Veurne duidelijk aangeslagen maar in de 38’ staat het toch 2-1 als na dom balverlies van Marc Lomba een tegenaanval kan ingezet worden, buitenspel in de 1ste fase maar scheidsrechter Marey Chris laat doorspelen, waarna de bal uiteindelijk op rechts bij Tim Vanhee komt die schuin voor doel de aansluitingstreffer kan binnentrappen. Ruststand 2-1 na een 1ste helft met erg weinig doelgevaar waarin er eigenlijk voor 100% afgewerkt werd.

49’ corner op rechts van Veurne, de volledig alleenstaande Jeroen Verstraete kopt gelukkig naast. 53’ mooie actie van Jordy Schoolaert en zijn schot-voorzet wordt in extremis nog in corner getrapt, voor de inkomende Christopher bij de bal kan komen. 55’ verre uittrap van doelman Diego, bal komt bij Ferre die zijn schot echter volledig mist. 72 ‘Marc Lomba met een mooie actie maar zijn schot is veel te zwak om de bezoekende keeper te verontrusten. 75’ terug Marc Lomba op rechts, maar in plaats van het balletje achteruit te leggen naar de volledig vrijstaande Ferre, geeft hij toch de voorzet voor doel, voorzet die gemakkelijk in corner getrapt wordt. Corner Steve Eyland, Nicolas kan op doel koppen maar recht op de keeper. 89’ nog een goed gekruist schot van Jordy door de keeper in corner geduwd. 92’ nog een doorkoppen van Christopher en de ingevallen Kevin Berteaux kopt recht op de keeper. Wedstrijd wordt even later afgefloten op een 2-1 eindstand, meer dan verdiende overwinning voor KRC dat zonder echt veel moeite te doen gemakkelijk de voorsprong kon bewaren tegen een erg makke Veurnse ploeg, die blijkbaar steeds met lood in de benen speelt tegen KRC. En had KRC met wat meer overzicht gevoetbald, kon de overwinning zeker nog veel ruimer geweest zijn, terwijl doelman Diego een erg rustige namiddag sleet. Natuurlijk volgde er een klein feestje in de KRC-kantine want winst in de derby heeft steeds een ietsje meer dan winst in een gewone competitiewedstrijd. Volgende week wacht KRC een niet te onderschatten verplaatsing naar promovendus BS Geluveld dat zich met 18 punten mooi in de buik van het klassement genesteld heeft. Speelden voor KRC: Cambier Diego, Dever Julien, Platteeuw Nicolas (1), Eyland Steve, Zouber Halim, Lomba Simoes Marc (77’Kevin Berteaux), Verbeke Christopher (1), Schoolaert Jordy (90’Wesley Butaye), Wils Jelle, Hassen Rick (70’ Sven Eyland), Verdonck Ferre

Han Dewinter bleef op de bank.

Er was geel voor Nicolas Platteeuw en Ferre Verdonck, beiden voor spelfouten.

Volgende wedstrijden:

Donderdag 8 december
20uur: beloften KRC – KFC Heist

Zondag 11 december:
14uur30: BS Geluveld – 1ste elftal KRC