Wedstrijdverslagen 4/5-03-2017

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – WS Adinkerke
Eindstand: 2-2 (2-0)

Steeds een wedstrijd om naar uit te kijken voor onze beloften met de thuisderby tegen WS Adinkerke. Grote opkomst voor deze derby met vooral veel supporters uit Adinkerke. Erg goede 1ste helft van onze ratjes die bij de rust meer dan verdiend 2-0 voorstonden door 2 doelpunten van Kevin Berteaux, net terug uit blessure. Ruststand kon zeker nog hoger opgelopen zijn maar scheidsrechter Marnix Vandekerckhove floot tot 2x toe volledig onterecht en aanval van KRC af wegens buitenspel. De 2de helft was er teveel aan voor het moegestreden KRC, mede door geplande wissels, dat daardoor de bezoekers zag terugkeren tot 2-2. Het was Adinkerke dat net voor affluiten nog een erg grote kans op de 2-3 mistte, zodat KRC uiteindelijk noch mocht tevreden zijn met de 2-2 eindstand.

Speelden voor KRC: Catrysse Gert-Jan, Dewinter Han, Dorné Wouter, Blomme Harm, Dawyndt Dries, Callewaert Jensi, Dorné Jeroen, Declerck, Yoni, Berteaux Kevin (2), Tidjane Khouma Cherif, Geerts Pieter, Vandenbussche Olivier, Hadou Akim.

SK Elverdinge - KRC De Panne
Eindstand: 0-1 (0-1)

Op papier een gemakkelijke opdracht voor ons 1ste elftal met de verplaatsing naar staartploeg SK Elverdinge. Gemakkelijk zou het echter zeker niet worden tegen thuisploeg Elverdinge nog volop in strijd voor het behoud in 3de en thuis zeker gen te onderschatten ploeg. Het werd dan ook een hard bevochten wedstrijd op een erg slecht liggend veld, weinig goed voetbal en erg veel duels en strijd om de bal. Het was KRC dat in de met een erg mooie collectieve aanval in de 16de minuut op voorsprong kwam met een erg mooi doelpunt van Steve Eyland. KRC kon de voorsprong redelijk goed verdedigen tegen de thuisploeg die veelal de lange bal hanteerde en met fysieke kracht probeerde de bovenhand te halen. Even slag het erg slecht uit voor KRC wanneer Steve in de 57’ een domme 2de gele kaart pakt, waardoor onze Ratjes de laatste 30 minuten met 10 moeten afwerken. Toch blijft KRC de tegenstander goed onder controle houden maar in de 89’ krijgt de thuisploeg van scheidsrechter Verfaillie Brecht een strafschop cadeau wanneer doelman Diego uitkomt en duidelijk eerst de bal aantikt maar door het natte veld natuurlijk doorglijdt en ook de tegenstander ten val brengt. Toch strafschop beslist de scheids, doelman Diego ontpopt zich tot matchwinnaar en zorgt voor rechtvaardigheid door de strafschop van thuisdoelman Coudeville Alex te stoppen. Eindstand 0-1, 3 puntjes mee naar de kust na een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende week en thuiswedstrijd tegen het ook onderaan geklasseerde NSVD Handzame, ook in volle degradatiestrijd verwikkeld. Speelden voor KRC: Diego Cambier, Julien Dever, Nicolas Platteeuw, Wouter Dorné (88’Cherif Tidjane Khouma), Steve Eyland (1), Halim Zouber, Marc Lomba Simoes (70’ Kevin Berteaux), Christopher Verbeke, Jelle Wils, Sven Eyland, Rick Hassen

Jensi Callewaert en Yoni declerck bleven op de bank.

Er was 2x geel voor Steve Eyland waardoor hij geschorst is voor de volgende thuiswedstrijd tegen NSVD Handzame. 1 x geel voor Christopher Verbeke, Julien Dever en Diego Cambier.