Wedstrijdverslagen 10/11-12-2016

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – KFC Heist
Eindstand: 1-6

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Han Dewinter, Kevin Berteaux, Harm Blomme, Dries dawyndt, Nils Desaever, Wesley Butaye, Yoni Declerck, Jensi callewaert, Gert-Jan Bentein, Steve Omey, Kevin Desaver, Cherif Tidjane Khouma, Serafim Cattrysse, Kenneth Eyland.

Er was geel voor Dries Dawyndt.

 

1ste Elftal
BS Geluveld - KRC De Panne
Eindstand: 1-0 (0-0)

Na de deugddoende 2-1 overwinning van vorige week in de derby tegen KSV Veurne, trok KRC vandaag met volle moed naar promovendus BS Geluveld met de bedoeling een mooi vervolg te breien aan de recente 7 op 9. Opdracht die zeker niet te onderschatten was, want met 18 punten staat Geluveld mooi in het midden van de rangschikking geplaatst. Klein veldje, oude installaties maar een al bij al redelijk goed liggend veld en KRC start goed met in de 2’ een mooie actie van Jordy Schoolaert, zijn schot wordt door de thuiskeeper in hoekschop geduwd. 14’ verre uittrap doelman Diego, Marc Lomba kan alleen op doel afgaan, wordt aangetikt in de 16 maar zet zijn actie toch verder maar hij is ondertussen te ver uitgeweken naar rechts om nog voor gevaar te kunnen zorgen. 18’ mooi KRC-combinatie over veel stationnetjes, Steve Eyland wordt in stelling gebracht maar hij trapt hoog over doel. 26’ slordig uitvoetballen met balverlies van Halim, trap schuin naar de verste hoek maar Diego gaat goed plat. 41’ vrije trap, Ferre in de muur, bal komt toch bij Christopher die nog op de al op de grond liggende keeper besluit, hier moest het zeker 0-1 staan. Ruststand 0-0 na een redelijk goede 1ste helft van KRC tegen een thuisploeg die zich hoofdzakelijk moest beperken tot verdedigen.

2de helft loopt het heel wat minder vlot bij KRC, veel te trage opbouw en omschakeling, slordige passen en het is pas in de 70’ dat KRC nog eens kan dreigen wanneer na een corner van Steve, de bal door Halim voor doel gegooid wordt en Nicolas op doel kan koppen maar de bal wijkt nog met veel geluk af in corner. Corner levert een grote schietkans op voor Christopher die echter zijn schot volledig mist. 75’ eerste echt groot gevaar in de wedstrijd van de thuisploeg en het is Jelle wils die de bal nog in extremis kan wegtrappen. 76’ kort gegeven corner van KRC, bal snel vooruit, volledige desorganisatie achteraan bij KRC doordat Nicolas en Jelle aan het opschuiven waren om te gaan koppen, de thuisploeg profiteert optimaal van deze kans en scoort de 1-0 via Llopis Iborra Michael. 78’ terug een snelle counter van de thuisploeg, randje buitenspel maar gelukkig is doelman Diego goed uitgekomen om de bal weg te trappen. KRC neemt dan verdedigende risico’s maar verder dan een harde trap van de ingevallen Sven Eyland en een kopstoot van de eveneens ingevallen Kenneth Eyland, beide pogingen gaan naast doel buiten, komt KRC niet. Het is integendeel de thuisploeg die op een counter nog dicht bij de 2-0 komt maar het schot belandt tegen de buitenkant van de paal. Eindstand een ontgoochelende 1-0 nederlaag voor KRC met vooral een erg zwakke 2de helft waarin KRC nooit de thuisploeg onder druk kon zetten. Een match om snel te vergeten en natuurlijk blijft KRC kampen met een scoringsprobleem, want uit al de gekregen kansen moest zeker minimum 1x gescoord worden. Jammer genoeg kwam de frustratie bij enkele KRC’ers op het einde naar boven en uitten ze dit vooral op scheidsrechter Leeuwers Yent wat resulteerde in gele kaarten voor Nicolas, Christopher en Sylvain voor protest, waardoor Nicolas en Christopher geschorst zijn voor de wedstrijd op

Zonnebeke. Rick Hassen en Sven Eyland pakten ook een gele kaart wegens spelfouten, ook voor Sven zijn 3de gele kaart zodat ook hij de wedstrijd op Zonnebeke moet missen. Het wordt voor trainer Chris Plaisier dus puzzelen om aan een volwaardig elftal te geraken voor de match op Zonnebeke, waartegen reeds in de heenwedstrijd zwaar met 0-3 verloren werd. Het zal aan de vervangers zijn om te tonen dat ze ook hun plaats in de basis waard zijn. Speelden voor KRC: Diego Cambier, Julien Dever, Nicolas Platteeuw, Steve Eyland, Halim Zouber, Marc Lomba Simoes (60’Sylvain Roels), Christopher Verbeke, Jody Schoolaert, Jelle Wils (80’Kenneth Eyland), Rick Hassen, Ferre Verdonck (60’Sven Eyland)

Han Dewinter bleef op de bank.

Er was geel voor Rick Hassen (spelfout), Sven Eyland (spelfout), Christopher Verbeke (protest), Sylvain Roels(protest), Nicolas Platteeuw(protest).

Voor Nicolas, Christopher en Sven was het hun 3de gele kaart waardoor ze alle 3 de volgende wedstrijd op verplaatsing naar Zonnebeke missen.

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 16 december
20uur: VV Koekelare – beloften KRC

Zondag 18 december:
15uur: SC Zonnebeke – 1ste elftal KRC