Eendracht De Haan - KRC De Panne
AFGELAST

TSC Proven - KRC De Panne
Eindstand: 0-1 (0-0)

Na onze 2 verliespunten tegen Brielen op de 1e speeldag van 2017, kon er maar best iets geraapt worden op het veld van TSC Proven, wetende dat de week nadien leider Diksmuide op bezoek komt. Makkelijk ging dit zeker niet worden, aangezien de paars-witten gezien worden als een ploeg met een stevige thuisreputatie. In het verleden kon KRC hier nog nooit een punt rapen, we wisten dus dat er 100% voor ging moeten geknokt worden. Bij De Panne moest er door omstandigheden wat gesleuteld worden aan het basiselftal. Sven Eyland nam plaats als laatste man en voor Kevin Berteaux was er voor het eerst plaats in de starting-11. Ook op de bank was het een onuitgegeven kwartet, met Han Dewinter, Sheriff Tidjane Khouma, Dries Dawyndt en Jelle Wils. Zoals verwacht was het een wedstrijd met veel duels, veel goede wil, maar weinig kansen. De weinige doelpogingen die er waren in de 1e helft kwamen wel vooral van de KRC-kant. In de 6e minuut was er een afstandsschot van Marc, waar de keeper de nodige moeite mee had. 8e minuut, opnieuw Marc met een actie in de rechthoek, hij omspeelt de laatste man, maar besluit met buitenkant rechts net voorlangs doel. 31e minuut, vrije trap van Steve, kopbal Christopher, net naast. 33e minuut uitstekende voorzet van Halim op het hoofd van de vrijstaande Christopher, maar zijn kopbal gaat opnieuw overlangs naast. Proven kan in de 1e helft daar een afstandsschot en wat onbeantwoorde voorzetten tegenoverzetten, maar niets dat Diego of onze verdediging kan verontrusten.

In de 2e helft mag de eerste doelpoging opnieuw op naam van KRC gezet worden, met een afstandsschot van Kevin, maar waar de thuisdoelman redding op kan brengen. 52e minuut reuzenkans voor KRC. Wesley zet voor naar Marc, die legt de bal af op Kevin die trapt, de keeper kan de bal nog uit doel werken maar komt voor de voet van de naar binnengekomen Wesley, die vanop 3m nog op de lat besluit. Hier moest de 0-1 zeker op het bord gestaan hebben. 63e minuut vrije trap voor Proven, Diego kan de bal nog uit doel werken maar komt opnieuw voor een Proven speler, maar ook zijn poging wordt gepareerd door een snel reagerende Diego. De daaropvolgende corner resulteert opnieuw voor een kans voor de thuisploeg maar ditmaal gaat de bal over. 77e minuut, voorzet schot van Christopher, Marc komt een dikke teen te kort om de bal binnen te glijden. 79e minuut, actie van de ingevallen Sheriff, die past naar Marc die van buiten de rechthoek met zijn linkervoet trapt en de bal over de verbouwereerde thuiskeeper ziet gaan! 0-1 voor KRC en vooral deugddoend voor Marc die sinds vorige week de weg naar doel teruggevonden heeft. 82e minuut vrije trap van Vulsteke, zijn trap gaat net naast. 86e minuut, afstandsschot Proven, Diego pakt maar de bal komt in de voeten van een thuisspeler die de rebound binnentrapt, maar die goal wordt door ref Gevaert afgekeurd voor buitenspel. In de toegevoegde tijd valt KRC nog met 10 man, wanneer Christopher voor een onnodige ‘Afrikaanse’ tackle geel krijgt en in het tumult nadien nog een duw uitdeelt waarbij hij direct zijn 2e geel krijgt. Heel, heel, heel domme actie van onze Fransman, die zo de match tegen Diksmuide aan zijn neus ziet voorbijgaan. De thuisploeg kan niet meer dreigen in de toegevoegde tijd, waardoor de eindstand op 0-1 blijft. Een typische match van wie scoort, wint. Een heel mooie en deugddoende overwinning van onze ratjes.

Ook leuk voor onze trainer Chris, die voor het eerst iets kan rapen bij zijn ex-club Proven. Volgende week volgt de aartsmoeilijke wedstrijd thuis tegen leider Diksmuide.

Speelden voor KRC: Diego Cambier, Ludovic Lecat, Nicolas Platteeuw (K), Steve Eyland, Halim Zouber, Marc Lomba Simoes (1), Christopher Verbeke, Wesley Butaye (70’ Sheriff Tidjane Khouma), Kevin Berteaux (76’ Han Dewinter), Sven Eyland en Ferre Verdonck (88’ Dries Dawyndt).