Wedstrijdverslagen 22/23-04-2017

Bijzondere Reserven
KFC Heist - KRC De Panne
Eindstand: 4-0

Ook voor de beloften stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, een verre verplaatsing op vrijdagavond naar Heist. Iedereen werd nog eens opgetrommeld voor deze wedstrijd en onze jongens speelden zeker een verdienstelijke wedstrijd maar konden toch niet op tegen de sterke thuisploeg. Dieter Deriemaeker liet na om de eer te redden door een strafschop te missen. Zo eindigen de mannen van trainer Geert Decoene een moeilijk kampioenschap op een 13de plaats met 25 punten, toch een beetje onder de verwachtingen. Maar de vele blessures bij het 1ste elftal en het afhaken van enkele spelers zorgden te vaak dat er problemen waren om aan een valabel elftal te geraken. Veel nieuwe spelers voor volgend jaar, hopelijk wordt dus volgende competitie een stapje vooruitgezet, zeker nadat trainer Geert Decoene bekend maakte dat hij er nog een jaartje zal bijdoen als trainer van onze beruchte beloftenploeg. Toch proficiat aan onze beloften voor dit moeilijk jaar af te werken in een steeds positieve sfeer !!!!!

Speelden voor KRC: Gertjan Catrysse, Han Dewinter, Dieter Deriemaeker, Harm Blomme, Dries Dawyndt, Nils Desaever, Jeroen Dorné, Yoni Declerck, Olivier Vandenbussche, Cherif Tidjane Khouma, Pieter Geerts, Gert Dawyndt, Gertjan Bentein, Ben Dewinter.

Er was geel voor Olivier Vandenbussche en Yoni Declerck.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – BS Geluveld
Eindstand: 3-1 (2-1)

Vandaag stond vermoedelijk de laatste wedstrijd van het seizoen 2016-2017 op het programma, een thuiswedstrijd tegen BS Geluveld, waartegen in de heenwedstrijd nogal ongelukkig met 1-0 werd verloren. Inderdaad vermoedelijk de laatste wedstrijd, want KRC maakte nog een waterkansje op een plaatsje in de eindronde via de 3de periode, maar daarvoor moest alles erg, erg meezitten. Zo moest kampioen KSV Diksmuide zeker thuis verliezen tegen TSC Proven, moest Beselare -Veurne eindigen op een gelijkspel en moest KRC waarschijnlijk met 4 doelpunten verschil winnen. Mission impossible dus, maar toch gingen onze jongens er vol voor gaan. Uitdaging was ook om het resultaat van vorig jaar te verbeteren, een 6de plaats met 48 punten, winst vandaag betekende een 6de plaats met 50 punten. Doelstelling van deze competitie was beter doen dan vorig jaar, bij winst werd de doelstelling dus behaald!!! KRC, zonder de geel geschorsten Ludovic Lecat en Wouter Dorné, startte goed aan de wedstrijd met goed combinatievoetbal en veel beweging op een erg droog, hobbelig liggend terrein. En in de 10’ was het reeds raak, een mooie lange voorzet van Nicolas Platteeuw naar man in vorm Christopher Verbeke die de bal mooi binnenkopt, 1-0. 15’ Christopher die de bal mooi diep steekt voor Marc Lomba die alleen op de keeper kan afgaan, Marc trapt echter op de keeper en ook in de herneming geraakt de bal niet binnen. 21’ te gemakkelijk weggegeven bal bij het uitverdedigen, ingooi voor de bezoekers en het is marathonloper Vandewoude thomas die de bal bij de 1ste paal kan binnen tikken, 1-1. 35’ mooie KRC-aanval, Rick Hassen in de hoek voor Julien Dever, mooie voorzet maar de vrijstaande Christopher trapt de bal boven doel. 37’ is het Sven Eyland die van ver uithaalt, bal wijkt lichtjes af en verdwijnt in de verste hoek in doel, 2-1, meteen ook de ruststand.

48’ laks verdedigen bi j KRC, veel te veel ruimte weggegeven en het is doelman Diego Cambier die moet redding brengen. 53’ doorkoppen van Christopher naar Marc Lomba die volledig zijn schot mist. 59’ terug Julien met een actie en voorzet over rechts, nu is het Christopher die aan de 2de paal de bal nog naast trapt. 65’ terug een mooie flankverandering door Sven Eyland die op rechts zijn broer Steve bereikt, mooie voorzet maar Christopher kopt over.75’ schot uit de 2de lijn van bezoeker Carron, Diego gaat terug goed plat. 81’ komt KRC goed weg al een voorzet door een volledig vrijstaande bezoeker nog naast getrapt wordt. 85’ vrije trap van Steve, bal bij Christopher die mooi aanneemt, zich vrij draait en op de doelman besluit. 88’schot uit de 2de lijn van Steve, keeper lost, maar de bal wordt uiteindelijk nog voor de aankomende Christopher in corner verwerkt. 89’ bal diep op links, mooie lage voorzet van Steve en het is Kevin Berteaux die de 1-3 binnentrapt, voor Kevin meteen het 6de doelpunt in de laatste 5 wedstrijden. Scheids Degrande Robin krijgt blijkbaar geen genoeg van de competitie en laat nog geruime tijd overspelen zodat doelman Diego in de 95’ nog een mooie redding met brengen op een vrije trap centraal voor doel. Even later wordt het seizoen toch afgefloten op een verdiende 3-1 eindstand voor onze Ratjes. Door de 6-1 thuiswinst van Diksmuide dat daardoor ook de 3de periode wint, was de kans op een eindrondetiket ook vervallen. KRC eindigt zo het seizoen 2016-2017 op een zeer mooie 6de plaats met 50 punten en grijpt jammer genoeg toch naast een beoogde plaatsje in de eindronde. Daarvoor werden er echter tegen de zogenaamde zwakkere ploegen te veel punten verloren, een thuisnederlaag met 0-1 tegen Elverdinge, 1-1 thuisgelijkspel tegen Brielen, 1-0 verlies op Geluveld kostten KRC zeker dat ticketje voor de eindronde. Hoogtepunten van het jaar waren zeker de 6 op 6 tegen buur KSV Veurne, het 2-2 gelijkspel op het veld van kampioen Diksmuide en de mooie 20 op 24 waarmee het seizoen afgesloten werd. Proficiat aan trainer Chris Plaisier die er met zijn groep terug een geslaagd jaar van gemaakt heeft volgens het KRC-principe, met een gezond financieel beleid en met alle kansen voor spelers uit de eigen jeugdwerking. Zo ontbolsterden Diego Cambier, Julien Dever, Berteaux Kevin, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi en Dewinter Han zich als volwaardige kernspelers van het 1ste elftal. Het werd echter wel een pechseizoen voor rob Deblock, Ruben Hoorne, Wesley Butaye en Serafim Catrysse die door blessureleed hun seizoen zagen mislukken. Ook het vroegtijdig afhaken van Sylvain Roels en Kevin Desaver was jammer op offensief gebied, waar KRC het al moeilijk had om te scoren.

Volgend jaar verdwijnen Sven en Steve Eyland, die vertrekken naar KSV Nieuwpoort en Marc Lomba die zijn geluk gaat zoeken bij KSK Snaaskerke. Een 12-tal nieuwe spelers zullen zeker voor een nieuwe wind zorgen, waardoor KRC terug met gezonde ambities kan starten aan de competitie 2017-2018, doelstelling wordt dus terug beter doen dan in de huidige competitie.

Proficiat aan de trainersstaf en de spelerskern voor het mooie voetbaljaar 2016-2017, nu een 3-tal maandjes terug de batterijen opladen en halfweg juli terug paraat voor de start van de voorbereiding.

Speelden voor KRC: Diego Cambier, Dever Julien, Platteeuw Nicolas, Eyland Steve (90’Dries Dawyndt) , Zouber Halim, Lomba Simoes Marc (66’ Ferre Verdonck), Verbeke Christopher(1),Berteaux Kevin(1),Wils Jelle, Eyland Sven(1)(80’Jensi Callewaert) , Hassen Rick Dewinter Han bleef op de bank. Er was geel voor Sven Eyland en Ferre Verdonck

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:

Elite KVVC U13 – VW Hamme 2-3
Elite KVVC U14 – VW Hamme 1-2
Elite KVVC U15 - ASV Geel 2-4
Elite KVVC U16 – ASV Geel 0-4
ASV Geel - Elite KVVC U17 3-2
ASV geel - Elite KVVC U19 3-2
FC Varsenare - GU 15 KRC 7-3
Davo Westende - GU17 KRC 2-3
SK Torhout - GU21 KRC 5-0 Forfait

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 29 april:
14de Ratjestornooi-Plopsacup U17
Reeks A: KRC De Panne, KVK Westhoek, KFC Varsenare, E. Elene Grotenberge, KFC Stabelino
Reeks B: Davo Westende, KEG Gistel, RFC Luingnois, KSK Steenbrugge, KFCE Belzele
Start Tornooi 9uur30, start finale 16uur30

Zondag 30 april:
14de Ratjestornooi-Plopsacup U15
Reeks A: KRC De Panne, KVV Coxyde A U14, ROFC Stockel, Bilzerse-Waltwilder VV, CS Visé
Reeks B: KVV Coxyde B U15, KFC Berchem Sport, K Rupel Boom FC, FC Saint-Michel, FC Vacresse
Start Tornooi 9uur30, start finale 16uur30

Maandag 1 mei:
14de Ratjestornooi-Plopsacup U13
Reeks A: KVV Coxyde, KSV Bredene, KSK Steenbrugge, KSV Roeselare, US Beauraing,
Reeks B: KRC De Panne, KSK Snaaskerke, KVK Westhoek, FC Saint-Michel,
Start Tornooi 9uur30, start finale 15uur30