Wedstrijdverslagen 25/26-02-2017

Bijzondere Reserven
KSV loppem - KRC De Panne
Eindstand: 3-0

Na de knappe wedstrijd van vorige week met een nipte 1-2 nederlaag thuis tegen leider VVC Beernem, verwachtte iedereen terug een sterke prestatie van onze beloften op verplaatsing naar het ook onderaan geklasseerde Loppem. De 2de wedstrijd onder leiding van nieuwe oude beloftentrainer Geert Decoene werd echter een afknapper van jewelste. Een mak en ongeïnspireerd KRC speelde een erg, erg zwakke wedstrijd en leed dan ook een terechte 3-0 nederlaag. Hopelijk kan iedereen zich herpakken voor de volgende wedstrijd op vrijdagavond met de derby tegen WS Adinkerke. Maar het zal veel, veel beter moeten dan hoe er vandaag gespeeld werd.

Speelden voor KRC: Gertjan Catrysse, Han Dewinter, Ben Dewinter, Harm Blomme, Dries Dawyndt, Nils Desaever, Jeroen Dorné, Yoni Declerck, Dieter Deriemaeker, Cherif Tidjane Khouma, pieter Geerts, Ricardo de Oliviera Félix.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – US Ploegsteert
Eindstand: 3-1 (2-1)

Vandaag stond er voor KRC een thuiswedstrijd tegen US Ploegsteert op het programma, een niet te onderschatten opdracht gezien de bezoekers bezig zijn aan een goede reeks en slechts 4 puntjes achter KRC geklasseerd staan. Bij KRC stond Wouter Dorné na 2 maanden afwezigheid terug in de basis en keerde ook Jensi Callewaert terug uit schorsing. Naast de vele langdurige gekwetsten ontbrak kapitein Nicolas Platteeuw met een gele schorsingsdag, ook Kevin Berteaux, Ferre Verdonck en Wesley Butaye waren er niet bij door verrekkingen.

Veel beter kan de wedstrijd niet starten voor onze ratjes want reeds in de 4’ komt er een voorzet van op rechts, Christophe Verbeke kan doortikken naar links waar de wederoptredende wouter Dorné met een harde trap over de grond de 1-0 binnentrapt, een droomstart voor KRC dat toch zo moeilijk kan scoren. 7’ mooie individuele actie van bezoeker Demuynck Ibe, mooie trap op doel maar de bal gaat juist boven de dwarslat buiten. 17’ terug de bezoekers met een mooie aanval over links, inkomende speler aan de 1ste paal maar doelman Diego Cambier gaat goed plat. 23’ terug de bezoekers, voorzet van op links maar de bal wordt van op een 5-tal meter van, doel toch nog overgetrapt, hier komen onze Ratjes goed weg. Bij KRC lukt niet veel, weinig beweging, veel slechte passen en de bezoekers zijn duidelijk de betere ploeg met in de 30’ terug een gevaarlijke aanval over rechts, nu is het Heyle Florian die gelukkig naast trapt. 32’ eindelijk nog eens KRC met een actie Christopher-Julien, bal bij Sven die van ver op doel trapt, bal gaat juist boven doel buiten. Nogmaals pech voor KRC wanneer Ludovic Lecat in de 34’ met een liesblessure moet vervangen worden door Jensi Callewaert, wat enkele verschuivingen meebrengt. 35’ komen de bezoekers meer dan verdiend op 1-1 maar zij krijgen de gelijkmaker wel op een presenteerblaadje aangeboden. Kapitein Jelle wils speelt de bal zonder enige druk terug op doelman Diego, die verschrikkelijk in de fout gaat en naast de bal trapt die zo het doel binnen gaat., wat een flater van onze anders toch zo betrouwbare doelman. Maar niet lang getreurd want in de 39’ is het Wouter Dorné die de bal toegespeeld krijgt en nu van op rechts de bal in de verste hoek trapt, KRC terug op voorsprong, 2-1. 42’ harde rechtstreekse vrije trap van bezoekende kapitein Courouble Pierre, Diego weert af in corner. 43’ hoekschop van debezoekers, bal wordt aan de 2de paal hard op doel getrapt maar met een schitterende reflex houdt Diego nog de bal uit doel. 44’ Julien laat zich te gemakkelijk uitspelen op rechts, voorzet, terug schot op doel maar terug een mooie redding van Diego die zo zijn flater bij de gelijkmaker al meer dan goedgemaakt heeft.

Ruststand 2-1, meer dan gevleid voor KRC dat eigenlijk aan 100% afgewerkt heeft, een uniek feit dit seizoen. 49’verre vrije trap van Steve, keeper lost de bal, Marc Lomba komt net niet bij de bal. 63’ mooie aanval Ploegsteert, schot van Sieuw Franky aan de 2de paal maar terug doelman Diego met een prachtige redding. De 2de helft verloopt nu heel wat gelijk opgaander, Ploegsteert moet duidelijk wat gas terugnemen na zijn sterke 1ste helft en KRC zit veel beter in de wedstrijd, zonder echt goed te voetballen. 74’ mooie voorzet van op rechts door Steve Eyland, Christopher Verbeke maakt de verkeerde keuze om met de voet in plaats van het hoofd naar de bal te gaan. 79’ mooie trap uit de 2de lijn van kapitein Courouble, het is terug Diego die de bal over de lat duwt.82’ terug Courouble met een mooi gegeven trap, bal wordt mooi door Diego uit zijn rechterhoek gehaald. 85’ komt eindelijk de verlossing als Christopher Verbeke blijft aandringen en de bal over de keeper in doel ziet gaan, 3-1, wedstrijd gespeeld 88’ toch nog eens de bezoekers met een mooi gegeven corner van op links, terug Diego die de bal nog in corner duwt. Terug een gevaarlijke corner, volledig vrijstaande Carton Robin kopt gelukkig juist naast de paal buiten. Even later fluit scheidsrechter Deman Ronny de wedstrijd af op een 3-1 eindstand, een gevleide overwinning voor KRC maar het is vaak al anders geweest. Speciale vermelding voor Wouter ‘Woetje’ Dorné die zijn terugkeer niet mistte met 2 doelpunten en doelman Diego Cambier die zijn flater meer dan goed maakte met enkele prachtreddingen.

Volgende week wacht de steeds moeilijke verplaatsing naar SK Elverdinge, ploeg in degradatiegevaar die nog hard knokt voor de punten. Hopelijk kunnen er wat gekwetsten gerecupereerd worden en komt er nog eens een 3-punter op verplaatsing uit de bus.

Speelden voor KRC: Cambier Diego, Lecat Ludovic (35’Jensi Callewaert), Dever Julien, Dorné Wouter (2) (83’Han Dewinter), Eyland Steve, Zouber Halim, Lomba Simoes Marc (79’Cherif Tidjane Khouma), Verbeke Christopher (1), Wils Jelle, Eyland Sven, Hassen Rick Declerck Yoni bleef op de bank. Er was geel voor Rick Hassen, Sven Eyland en Wouter Dorné, allen voor spelfouten.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
GU21 KRC- SK Staden 1-4

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 3 maart:
20uur: bijzondere beloften KRC – WS Adinkerke

Zaterdag 4 maart:
10uur: Elite 2 U13 KVV Coxyde – FC Dender
13uur45: GU 13 KRC – Merkem Sport
13uur45: GU15 KRC – KSV Jabbeke
17uur: GU17 KRC – VC Ichtegem
17uur: GU21 KRC – SK Oostnieuwkerke

Zondag 5 maart
10uur: Elite 2 U14 KVV Coxyde – FC Dender
15uur: SK Elverdinge – 1ste elftal KRC