Wedstrijdverslagen 25/26-03-2017

Bijzondere Reserven
SK Spermalie-Leffinge - KRC De Panne
Eindstand: 5-0 Forfait

Kommer en kwel bij onze beloften om aan een elftal te geraken voor de verplaatsing naar het 2de geklasseerde Spermalie-Leffinge. Uiteindelijk lukte het echt niet om aan een volwaardig elftal te geraken, zodat uiteindelijk reeds op donderdag forfait gemeld werd aan de tegenstander. Probleem bij de bijzondere beloften blijven de wedstrijd die door de KBVB gepland staan op zaterdagnamiddag, hoog tijd dat de bondsinstanties inzien dat de wedstrijden wie wil provinciale of bijzondere spelen op vrijdagavond zouden moeten doorgaan.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – Eendracht Hooglede
Eindstand: 3-2 (1-2)

KRC, bezig aan een goede reeks met een 11 op 15, hoopte vandaag een vervolg te breien aan deze reeks, maar gemakkelijk zou het vandaag zeker niet worden met de komst van het op de 4de plaats geklasseerde Hooglede, bijna zeker van een plaats in de eindronde. KRC mistte vandaag, naast de lange lijst van langdurig gekwetsten, de geelgeschorste Sven Eyland,

Goede start van KRC met in de 5’ een mooie trap op doel van Steve Eyland, vallende bal echter recht in de handen van de keeper. 8’ Kevin Berteaux naar Christopher Verbeke die verwoestend uithaalt naar doel, prachtig doelpunt en 1-0 voor KRC, van een droomstart gesproken. 11’KRC-aanval over links, voorzet naar Rick Hassen aan de 2de paal, schot op doel maar recht op de keeper. 12’ de bezoekers met hun eerste gevaar, een zwieper naar doel, geen probleem voor keeper Diego. 14’ al dan niet fout van Nicolas Platteeuw in de 16, scheids fluit toch voor een strafschop, feilloos omgezet door Vandewalle Michael, 1-1. 19’ geeft scheidsrechter Steve Declercq een erg lichte gele kaart aan Christopher na een hard maar fair duel, domme gele kaart met zware gevolgen voor KRC en vooral voor Christopher die daardoor geschorst is voor de derby tegen zijn ex-ploeg KSV Veurne. Wedstrijd valt dan wat stil maar in de 32’ een mooie aanval van Hooglede over links, actie van Verlinde Maxim die de bal aflegt voor Adepoju Fashansi die erg gemakkelijk de 1-2 kan binnentrappen. 34’ mooie trap uit de 2de lijn van Mistiaen Sam, Diego haalt met een mooie zweefsprong de bal weg uit doel. 36’ mooie voorzet van op links door Steve, keeper Platteeuw Stef kan zich nog net op de bal gooien voor de aankomende Christopher.

Ruststand 1-2 na een goed openingskwartier van onze Ratjes die het daarna moeilijk kregen met Hooglede dat beetje bij beetje veel beter in de match kwam. 2de helft start met enkele hete standjes voor het KRC-doel maar gelukkig blijft de afwerking achterwege. 52’ mooie bal rechts in de hoek, mooie actie van Julien Dever die de bal voorlegt voor de inkomende Kevin Berteaux die de gelijkmaker binnentrapt, meteen de 3de opeenvolgende wedstrijd waarin KRC-jeugdproduct Kevin scoort. 56’ vrije trap op rechts door Steve Eyland, Christopher met een gekraakte kopstoot in de handen van de keeper. 60’ vrije trap van de bezoekers, bal komt op links maar terug is het Diego die goed tussenkomt en verhindert dat de bezoekers op voorsprong komen. 75’ Kevin Berteaux naar Christopher Verbeke, mooie aanname met de rug naar doel, schot uit de draai maar de keeper kan in hoekschop duwen. 80’ corner op rechts door Steve, Christopher moet laag gaan om te koppen maar zijn kopstoot gaat naast het doel buiten. 86’ gaat man van de match Christopher door naar doel, keeper komt uit maar komt in botsing met Christopher die ten val komt. Duidelijk strafschop omgezet door Nicolas Platteeuw die de eindstand vastlegt op 3-2. Mooie en verdiende overwinning na een goede wedstrijd van onze Ratjes, nu een weekje rust om de

batterijen terug wat op te laden en dan wacht de verplaatsing voor de derby op zaterdagavond tegen KSV Veurne.

Speelden voor KRC: Diego Cambier, Julien Dever, Nicolas Platteeuw (1), Jelle wils (66’Ludovic Lecat), Halim Zouber, Kevin Berteaux (1) (90’Yoni Declerck), Rick Hassen, Jensi Callewaert (72’Han Dewinter), Steve Eyland, Wouter Dorné, Christopher Verbeke (1)

Dries Dawyndt bleef op de bank.

Er was geel voor Christopher Verbeke (fout), Rick Hassen (protest), Jensi Callewaert (fout) en Nicolas Platteeuw(fout).

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
Elite KVVC U13 – Deinze 3-2
Elite KVVC U14 – Deinze 2-4
White star Brussels - Elite KVVC U15 3-3
White Star Brussels - Elite KVVC U16 2-2
Elite KVVC U17 – White Star Brussels 1-0
Elite KVVC U19 – White Star Brussels 4-0
GU 15 KRC – SK Snaaskerke 0-2
GU17 KRC – VVC Koekelare 1-4
GU21 KRC – SK Snaaskerke 0-5 Forfait

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 1 april:
9uur15: WS Adinkerke – GU17 KRC
10uur: Elite 2 U13 KVVC – KSV Oudenaarde
10uur: Elite 2 U14 KVVC – KSV Oudenaarde
11uur45: WS Bulskamp – GU13 KRC
14uur30: KM92 Torhout – GU15 KRC

Zondag 2 april
9uur15: FC Lichtervelde – GU21 KRC
Beloften en 1ste elftal KRC bye