Wedstrijdverslagen 2/3-09-2017

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – KSV Loppem
Eindstand: stopgezet bij 2-4

Onze beloften, waar dit seizoen veel van verwacht wordt, namen een erg slechte start in de competitie door zelfs de wedstrijd niet te kunnen beëindigen doordat scheidsrechter Olivier Vanherweghe in de 86’ de wedstrijd moest stopzetten na te veel tumult na een al dan niet terechte rode kaart voor Jensi Callewaert. Erg spijtig dat de competitie op zo’n manier moet starten, hopelijk herpakken onze beloften zich vrijdagavond met terug een thuismatch tegen Jong Male. Jammer was ook het uitvallen van Wesley Butaye en Jordy Schoolaert met kleine blessures, hopelijk zonder al te veel erg.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Jarich Tyvaert, Sebastien Schrefheere, Harm Blomme, Dries Dawyndt, Jensi Callewaert, Han Dewinter, Yoni Declerck, Wesley Butaye, Jeroen Dorné, Pieter Geerts, Jens Dewulf, Jelle Wils, Jordy Schoolaert, Nils Desaever

Er was geel voor Sebastien Schrefheere en Jarich Tyvaert. Er was direct rood voor Jensi Callewaert.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – SC Zonnebeke
Eindstand: 1-3 (0-0)

Na een lange voorbereidingsperiode stond vandaag eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma, meteen een zware opdracht met een thuiswedstrijd tegen het steeds ambitieuze SC Zonnebeke, vorig jaar nog promotie gemist in de eindronde. Mooi weer, een goed liggende grasmat en een mooie publieke opkomst, alles was voorhanden om er een geslaagde voetbalnamiddag van te maken. Scheidsrechter van dienst was Danny Declerck.

Nerveus begin van beide ploegen, maar de bezoekers toch duidelijk beter in het samenspel in de eerste 20 minuten zonder echt grote uitgespeelde kansen behalve in de 7’ een hoge voorzet van op links, kapitein Nico gaat onder de bal door en de goedgeplaatste Debeuf Yones schiet gelukkig hoog over doel. 21’ KRC met het eerste echt doelgevaar, Stijn Dumon mooi in de hoek naar Christopher Verbeke, mooie voorzet maar Alexandre Protin kan niet goed bij de bal, bal komt uiteindelijk bij Ferre terecht die van buiten de 16 uithaalt maar de zijn schot belandt tegen de binnenkant van de paal en springt terug het veld in. 25’ verre bal vooruit van Jeremy Carrein, Christopher kopt door naar Alexandre wiens schot recht in de handen van keper Gevorgyan belandt. 38’ eindelijk nog eens de bezoekers, mooie actie op rechts, laag schot van Tesch Glenn dat doelman Diego Cambier mooi in corner duwt. 39’ Alexandre Protin met druk alleen op doel af maar de goed uitgekomen bezoekende keeper kan het schot stoppen. 44’ mooie bal in de diepte van Stijn Dumon naar Kevin Berteaux die ook alleen op doel kan afgaan, Kevin trapt naar de korte hoek maar terug keeper Gevorkyan die met een mooie voetreflex de bal uit zijn doel houdt. Ruststand 0-0 na een aangename 1ste helft waarin KRC eigenlijk op voorsprong moest staan met 3 mooie doelkansen.

2de helft start erg slecht voor KRC want nauwelijks afgetrapt is het Thibaut dimitri die de bal van buiten de 16 in 1 keer op de slof neemt en de 0-1 binnentrapt, een prachtig doelpunt. 50’bal diep op links, voorzet Protin en Christopher kan net niet bij de bal doordat de bezoekende keper zich eerst op de bal werpt. 51’ lichte trekfout op Christopher in de 16, scheids fluit dadelijk voor strafschop die feilloos omgezet wordt door kapitein Nicolas Platteeuw. Daarna valt de wedstrijd wat stil, veel slordig middenveldspel maar in de 63’ terug een actie van Zonnebeke op rechts, net geen buitenspel van Debeuf, mooie strakke voorzet maar gelukkig door iedereen gemist. 67’ corner op links door Stijn Dumon, afvallende bal

wordt door Ferre hard op doel getrapt maar onderweg nog afgeblokt. 68’ terug een wereldgoal van de bezoekers wanneer en afvallende bal van buiten de 16 mooi in de hoek geplaatst wordt door kapitein Cael Christophe. KRC poogt nog de bakens te verzetten, maar slaagt daar niet meer in tegen de ervaren bezoekende ploeg die de wedstrijd rustig onder controle houdt. 88’ wordt de wedstrijd definitief beslist wanneer een volledig alleenstaande Ludovic Lecat een ongelukkig handspel begaat in de 16, strafschop omgezet door Hillewaere tom die meteen de eindstand vastlegt op 1-3.

Al bij al een redelijk goede wedstrijd van onze ratjes tegen het meer ervaren Zonnebeke dat zeker tot één van de titelkandidaten in de reeks behoort. Jammer genoeg was KRC niet efficiënt genoeg bij de afwerking, want bij de rust moesten onze Ratjes steeds op voorsprong gestaan hebben en dan werd het zeker en andere wedstrijd. Volgende week wacht terug en zware opdracht met de verplaatsing naar Eendracht Hooglede, dat op de 1ste speeldag met 1-2 ging winnen op het veld van een andere titelkandidaat Westrozebeke.

Speelden voor KRC: Diego Camber, Lecat Ludovic, Carrein Jeremy (84’Sebastien Schrefhere), Platteeuw Nicolas (1), Dorné Wouter, Kalisa Mulisa Arnauld, Dumon Stijn, Verbeke Christopher, Protin Alexandre, Berteaux Kevin, Ferre Verdonck (72’Nordin Coppenolle)

Halim Zouber en Jensi Callewaert bleven op de bank. Er was geel voor Christopher Verbeke, Jeremy Carrein, Alexandre Protin, Arnauld Kalisa Mulisa en Ludovic Lecat, allemaal voor spelfouten.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
KM Torhout - KVVC IP U14 3-4
KVVC IP U15 - Racing Club Harelbeke 2-2
KVVC IP U16 – KM Torhout 3-3
KVVC IP U17 - SV Wevelgem City 1-2
GU 15 KRC – KEG Gistel 4-8
GU17 KRC - GS Voormezele 5-0 Forfait

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 8 september:
20uur: beloften KRC- Jong Male

Zaterdag 9 september
10uur: IP U 13 A – Westhoek
10uur: IP U13 B – Westhoek
14uur30: KSV Nieuwpoort – GU15 KRC
GU17 KRC bye door algemeen forfait Vlamertinge

Zondag 10 september
15uur: Eendracht Hooglede – 1ste elftal KRC