Wedstrijdverslagen 6/7-01-2018

Bijzondere Reserven
Jong Male - KRC De Panne

Op vraag van de beloften van Jong Male werd de 1ste competitiewedstrijd van onze beloften verplaatst naar maandag 12 februari

 

1ste Elftal
KRC De Panne - Eendracht Hooglede
Eindstand: 2-0 (1-0)

Geen gemakkelijke opdracht voor de 1ste wedstrijd na de winterstop met de komst van het 2de geklasseerde Eendracht Hooglede. KRC vandaag zonder de geelgeschorste Jensi Callewaert.

Rustig begin van de wedstrijd, veel middenveldspel zonder al te veel risico maar in de 18’ is het meteen raak als Halim van buiten de 16 uithaalt op doel en de bal onbereikbaar voor bezoekende doelman Boussen Gilles in het doel verdwijnt, 1-0 voor KRC. 20’ de bezoekers met hun eerste doelgevaar, bal centraal door naar doel maar doelman Diego is bij de pinken en gaat goed plat om de bal te pakken voordat Van Eeckhout Mathieu kan trappen, 28’ mooie bal in de diepte, mooie voorzet van Ludo, stijn kan net niet bij de bal om binnen te koppen, bal komt bij Christopher die hoog over trapt. 40’ actie van Hooglede op links, mooie voorzet, inkomende speler trapt de bal gelukkig ver naast de verste paal buiten. 41’ duel in de 16, scheidsrechter De Clercq Steve ziet een duwfout van Wouter en fluit strafschop. Van Eeckhout Mathieu trapt de elfmeter, hard naar de hoek maar doelman Diego stopt de strafschop klemvast, wat een redding op een toch goed gegeven strafschop. Opluchting bij KRC dat met een 1-0 voorsprong mag gaan rusten.

53’ mooie collectieve KRC-aanval, schot van Stijn Dumon, redding van de keeper met de voet, Wouter Dorné plaatst de afvallende bal nog naast doel. 59’ mooie bal van Ludo naar Jordy die alleen op doel kan afgaan, redding van de keeper met de voet. 84’ mooie individuele actie van Kevin Berteaux, schot in de handen van de keeper, afleggen was hier een betere optie geweest. 85’ wordt de match beslist als op een tegenaanval de bal bij de ingevallen Alexandre Protin komt die alleen op doel kan afgaan, de keeper omspeelt en de 2-0 eindstand op het bord kan trappen. Mooie start van de 2de helft van de competitie voor KRC na een sterke wedstrijd op voetballend en tactisch vlak. Hopelijk volgt nu volgende week een bevestiging bij de verplaatsing naar WS Houthulst, waar KRC de voorbije 2 jaren steeds de overwinning behaalde.

Speelden voor KRC: Cambier Diego, Lecat Ludovic, Carrein Jeremy, Platteeuw Nicolas, Dorné Wouter (72’Alexandre Protin (1)), Kalisa Mulisa Arnauld, Zouber Halim (1), Dumon Stijn, Verbeke Christopher, Berteaux Kevin (84’Wesley Butaye), Schoolaert Jordy,

Reservedoelman Gertjan Catrysse en Jarich Tyvaert bleven op de bank

Niemand bij KRC pakte een kaart

 

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 12 januari
20uur: beloften KRC – KEG Gistel

Zaterdag 13 januari
9uur: GU17 KRC – VV Koekelare
9uur30: IP U10 – fc Gullegem
10uur: FC Mandel United – IP U12 A/B
11uur: IP U13A/B – Racing Waregem
11uur: KVK Westhoek – IPU11
14uur30: WS Adinkerke – GU15 KRC

Zondag 14 januari
14uur30: WS Houthulst -1ste elftal KRC