Wedstrijdverslagen 12/13-01-2018

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – KEG Gistel
Eindstand: 3-2

Na de verplaatste wedstrijd van vorige week stonden onze beloften deze week voor hun eerste wedstrijd van 2018 tegen de beloften van KEG Gistel met in doel oud KRC’er Kevin Dehaerne. Het werd een aangename wedstrijd met beide ploegen die poogden er een goede wedstrijd van te maken. Het was uiteindelijk KRC dat de 3 punten thuis kon houden met een nipte 3-2 overwinning. Een goede start van 2018 dus van onze beloften.

Speelden voor KRC: Catrysse Gertjan, Tyvaert Jarich, Dever Julien, Schelfhout Tim, Dawyndt Dries, Blomme Harm, Dewinter Han, Declerck Yoni, Butaye Wesley, Dorné Jeroen (2), Coppenolle Nordin, Dewulf Jens (1), Awad Mustafa

Er was geel voor kapitein Dries Dawyndt, zijn 3de gele kaart waardoor hij geschorst is voor de verplaatsing naar Veldegem.

 

1ste Elftal
WS Houthulst - KRC De Panne
Eindstand: 4-6 (0-4)

Na de mooie 2-0 overwinning van vorige week tegen 2de geklasseerde Hooglede, stond er nu voor ons 1ste elftal de steeds moeilijke verplaatsing naar WS Houthulst op het programma, steeds een speciale wedstrijd voor T1 Chris Plaisier tegen zijn club van oorsprong, maar cadeautjes zou hij zeker niet krijgen van de Woudsporters.

KRC zonder Arnaud Mulisa Kalisa die ’s ochtends ziek afbelde, ook Julien Dever is een paar weken afwezig wegens blokverplichtingen.

Goede, scherpe start van KRC met in de 3’ reeds een mooie doorsteekpas van Wouter Dorné naar Alexandre Protin die schuin op doel kan afgaan maar zijn schot gaat naast de verste paal buiten, hier moest de bal zeker tussen de palen. 6’ een ingooi van Ludo, bal bij Christopher die met een lange bal dadelijk van flank verandert waar Alex met een mooie individuele actie uitpakt en de bal via een thuisspeler in doel ziet verdwijnen, owngoal dus maar het staat wel 0-1. 9’ mooi gegeven corner op rechts door Jordy, bal komt bij Christopher die met wat geluk de 0-2 krachtig binnenkopt. 16’ eerste echt gevaarlijke actie van de thuisploeg, schot van vanlerberghe Xavier dat juist naast doel buiten gaat. 17’ terug Protin met een mooie actie op links, voorzet die bij de volledig vrijstaande Christopher di echter zijn controle volledig mist. 19’ directe rode kaart voor thuisspeler Craeye Jeremy wanneer hij de doorgebroken Protin ten val brengt. Maar dan pakt onze Ludo in 3’ ook 2x geel zodat er na 23’ nog bij beide ploegen maar 10 spelers op het veld staan. 31’ mistasten van de laatste verdediger bij de thuisploeg, een aandringende Christopher kan de bal veroveren en trapt beheerst de 0-3 binnen. 33’ mooie actie van thuisspeler Vanlerberghe, Diego weert de bal af in corner. 35’ actie Christopher op links, mooie voorzet en het is Kevin Berteaux die gemakkelijk zijn 1ste doelpunt van het seizoen kan binnen trappen, 0-4, meteen ook de verrassende ruststand.

2de helft start ook schitterend voor KRC met in de 48’ een mooie actie van Alex Protin op links, bal voor bij Kevin Berteaux die de 0-5 op het scorebord trapt. 59’ komt de thuisploeg terug op 1-5 met een doelpunt van Hannes Moyaert na niet scherp verdedigen centraal achteraan. Maar in de minuut erop staat het al 1-6 als Kevin Berteaux op rechts alleen kan doorgaan, de bal mooi aflegt op Alex die de 1-6 binnentrapt. 64’ 2-6 met een actie op links, voorzet met doelman Diego die eerst nog redding brengt, maar in de herneming wordt de bal nog binnengetrapt door Colin Dumoulin. 70’ nog een actie van de thuisploeg op rechts, voorzet die verrassend naar de 1ste paal binnen draait maar terug Diego op de goede plaats. 71’ de 3-6 met een harde knal van Jelle Vanbelleghem. 75’ al de 4-6 met een voorzet van op links die veel te gemakkelijk kan binnengekopt worden door Xavier Vanlerberghe. KRC duidelijk wat de pedalen kwijt en lichte paniek sluit in de rangen, hoe is het mogelijk?? Beetje bij beetje krijgt KRC toch terug de controle over de match en in de 85’ een mooie flankverandering van de ingevallen Jarich Tyvaert, bal bij Protin die aan een lang uitgesponnen actie begint en zijn schot uiteindelijk tegen de paal ziet belanden. 86’ nog eens de thuisploeg met een actie over rechts, voorzet en het is doelman Diego die goed uitkomt en de aansluitingstreffer kan voorkomen. Even later fluit scheidsrechter Morlion Thijs de wedstrijd af op een 4-6 eindstand, een mooie overwinning van KRC dat echter zichzelf nog bijna in problemen bracht en bijna een 0-5 voorsprong uit handen gaf. Volgende week een op papier gemakkelijke thuiswedstrijd tegen VP Gits, maar iedereen bij KRC weet dat de gemakkelijke wedstrijden voor KRC meestal de moeilijkste zijn!!!!

Speelden voor KRC: Cambier Diego, Lecat Ludovic, Carrein Jeremy (66’Jarich Tyvaert), Platteeuw Nicolas, Dorné Wouter, Zouber Halim (75’Wesley Butaye), Dumon Stijn, Verbeke Christopher (2), Protin Alexandre (1), Berteaux Kevin (2), Schoolaert Jordy (55’Jensi Callewaert)

Er was 2x geel voor Ludovic Lecat, die daardoor geschorst is voor de thuiswedstrijd tegen VP Gits. Ook Jensi Callewaert en Stijn Dumon kregen geel.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
KVVC IP U14 – SV Oostkamp 2-3
KVVC IP U15 - VK Avelgem 3-4
SV Wevelgem City - KVVC IP U16 2-2
Zwevegem Sport - KVVC IP U17 1-1
WS Adinkerke - GU 15 KRC 10-1
GU17 KRC - VV Koekelare 9-0

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 19 januari 2018:
20uur: Veldegem – beloften KRC

Zaterdag 20 januari:
9uur30: IP U 11 – SC Wielsbeke
10uur45: KSV Oostkamp – IPU 10
11uur: IP U12 A/B - KSV Oostkamp A/B
11uur: Harelbeke A/B – IP U13 A/B
14uur30: GU15 KRC – VVG Alveringem
GU17 bye

Zondag 21 januari
15uur: 1ste elftal KRC – VP Gits